קניית אקדח ראשון והכשרה בסיסית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
קניית אקדח ראשון והכשרה בסיסית
שלום!
אני מעוניין לקנות אקדח להגנה עצמית. כבר עברתי את הראיון ועדיין מחכה שישלחו לי תושבה בדואר. אז התחלתי לקורא קצת על מה צריך לבחון בנשק.
אז אשמח אם תכוונו אותי קצת.
דבר ראשון אני רוצה אקדח להגנה עצמית ולכן שתמיד יהיה עלי.
קוטר: כנראה 9 ממ זה נשמע כמו פשרה טובה.
ניצרה: יש סיבה? אם זה לא דרוך אז למה אני צריך ניצרה?
משקל: לא כל כך קריטי
יד ראשונה
חברה- שיהיה אמין
מחיר לא כזה קריטי
שכחתי משהו?
תודה מראש!
ועוד שאלה, איזה הכשרות בסיסיות יש?
אני מעוניין לקנות אקדח להגנה עצמית. כבר עברתי את הראיון ועדיין מחכה שישלחו לי תושבה בדואר. אז התחלתי לקורא קצת על מה צריך לבחון בנשק.
אז אשמח אם תכוונו אותי קצת.
דבר ראשון אני רוצה אקדח להגנה עצמית ולכן שתמיד יהיה עלי.
קוטר: כנראה 9 ממ זה נשמע כמו פשרה טובה.
ניצרה: יש סיבה? אם זה לא דרוך אז למה אני צריך ניצרה?
משקל: לא כל כך קריטי
יד ראשונה
חברה- שיהיה אמין
מחיר לא כזה קריטי
שכחתי משהו?
תודה מראש!
ועוד שאלה, איזה הכשרות בסיסיות יש?
S&W M&P SHIELD
- סליקאי ארד

Re: קניית אקדח ראשון והכשרה בסיסית
שלום לך elikup.
מה הידע שלך באקדחים?
יש לך ניסיון כלשהו?
מה גודל האקדח שתרצה? (קטן, שלא יפריע בנשיאה)
מה הסכום שתרצה להשקיע?
מוטי
מה הידע שלך באקדחים?
יש לך ניסיון כלשהו?
מה הסכום שתרצה להשקיע?
מוטי
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף

ברוך הבא.
תחמושת בקוטר 9 מ"מ היא בחירה טובה מבחינה לוגיסטית בארצנו.
כדאי להתחיל לקרוא כאן.
http://www.haslik.co.il/index.php?mode= ... ng=he&id=2
אם יש עוד שאלות, אנחנו לרשותך.
למה נצרה? זה תלוי באקדח.
כדאי להתחיל לקרוא כאן.
למה נצרה? זה תלוי באקדח.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
uh96l כתב:שלום לך elikup.
מה הידע שלך באקדחים?
יש לך ניסיון כלשהו?
מה הסכום שתרצה להשקיע?
מוטי
תודה!
אין לי ניסיון.
קטן אבל לא מדי כדי שלא יפריע לביצועים.
כרגע אני פתוח לכל ההצעות.
ליאור45 כתב:ברוך הבא.
כדאי להתחיל לקרוא כאן.
למה נצרה? זה תלוי באקדח.
קראתי כבר וזה נתן לי דגשים על מה לחפש באקדח אבל אין לי מושג איך להתחיל לחפש אקדח.
S&W M&P SHIELD
- סליקאי ארד

תכל'ס בחירה של אקדח היא לא משהו לכל החיים וניתן להחליף מדי פעם. גם הטעמים והצרכים משתנים עם הזמן. אין כמו למשש כמה אצל סוחר.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
במידה והאקדח הוא נטו נטו הגנה עצמית,
הייתי הולך על אחד הקטנים, שילד או גלוק 43, צריך לזכור שהאקדח יהיה 99 אחוז מהזמן ואולי 100 אחוז על החגורה,
אם אתה לא מתנדב משטרה \ משרת מילואים כלוחם, או כל דבר אחר שהאקדח עשוי לבצע פעולות נוספות למעט הגנה עצמית נטו, בהחלט הייתי הולך על הקטנים.
כמובן זה בכפוף לכך שאתה מצליח לירות ולייצר קצב אש ראוי איתם, אני עם כפות ידיים דיי גדולות ובאופן לא מוסבר יורה דיי טוב עם השילד של זוגתי, אפילו עם מחסנית 7 שטוחה.
הייתי הולך על אחד הקטנים, שילד או גלוק 43, צריך לזכור שהאקדח יהיה 99 אחוז מהזמן ואולי 100 אחוז על החגורה,
אם אתה לא מתנדב משטרה \ משרת מילואים כלוחם, או כל דבר אחר שהאקדח עשוי לבצע פעולות נוספות למעט הגנה עצמית נטו, בהחלט הייתי הולך על הקטנים.
כמובן זה בכפוף לכך שאתה מצליח לירות ולייצר קצב אש ראוי איתם, אני עם כפות ידיים דיי גדולות ובאופן לא מוסבר יורה דיי טוב עם השילד של זוגתי, אפילו עם מחסנית 7 שטוחה.
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:במידה והאקדח הוא נטו נטו הגנה עצמית,
אמרו לי שמנשא טוב מכפר על המשקל, עד כמה זה מדיוק?
בינתיים הביקורת על שניהם מעולה ומראה שהשילד גובר קצת, אם אחליט על אקדח קטן כנראה שזה יבוא לירי מעשי כדי להחליט.
S&W M&P SHIELD
- סליקאי ארד

השאלה מה זה מנשא(נרתיק) טוב, ומה זה משקל גבוהה
אני נושא 19C יום יום 24\7 כמעט, 365. ואין לי שום בעיה איתו, והוא בהחלט גדול יותר משילד או 43,
מנגד אני לא הייתי הולך עם גלוק 17 למרות שאחרים הולכים איתו, עבורי חיפשתי אקדח שיכול לשלב מתארים של הגנה עצמית (יום יום) ולחימה (מילואים\משטרה), מנגד עבור זוגתי שצריכה נשק נטו להגנה עצמית בחרנו את השילד, ואחרי שיריתי בו ואף נשאתי אותו עלי, אני קצת מקנא בה לפעמים
אתה צריך בראש ובראשונה להחליט למה אתה צריך את הנשק, אם נטו נטו הגנה עצמית, תבחר את הנשק שהכי קל ונוח לך לשאת ביום יום כדי שחלילה לא ימצא את עצמו בכספת, עם דגש גדול על יכולת לשמור על קצב אש טוב.
אם בא לך משהו טיפה מעל, יש לך את הסמיט MP9C שהוא מעולה, הוא קצת יותר גדול מהקטנים אבל עדיין לא "גדול" גם גלוק 26 בא בחשבון למרות שמאוד קופצני בירי אז צריך לנסות ולהחליט
אני נושא 19C יום יום 24\7 כמעט, 365. ואין לי שום בעיה איתו, והוא בהחלט גדול יותר משילד או 43,
מנגד אני לא הייתי הולך עם גלוק 17 למרות שאחרים הולכים איתו, עבורי חיפשתי אקדח שיכול לשלב מתארים של הגנה עצמית (יום יום) ולחימה (מילואים\משטרה), מנגד עבור זוגתי שצריכה נשק נטו להגנה עצמית בחרנו את השילד, ואחרי שיריתי בו ואף נשאתי אותו עלי, אני קצת מקנא בה לפעמים
אתה צריך בראש ובראשונה להחליט למה אתה צריך את הנשק, אם נטו נטו הגנה עצמית, תבחר את הנשק שהכי קל ונוח לך לשאת ביום יום כדי שחלילה לא ימצא את עצמו בכספת, עם דגש גדול על יכולת לשמור על קצב אש טוב.
אם בא לך משהו טיפה מעל, יש לך את הסמיט MP9C שהוא מעולה, הוא קצת יותר גדול מהקטנים אבל עדיין לא "גדול" גם גלוק 26 בא בחשבון למרות שמאוד קופצני בירי אז צריך לנסות ולהחליט
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:במידה והאקדח הוא נטו נטו הגנה עצמית,
אני לא כל כך מחבב את הקטגוריה של ה-SUB COMPACT.
הם מתאימים יותר לשוק בארה"ב מאשר למציאות שלנו בארץ.
יש מדינות בארה"ב שבהן רשיון CCW דורש הסלקה מוחלטת של הנשק (שממש לא תהייה שום בליטה בבגדים שלך).
תוסיף לזה גם את רגישות היתר של האזרחים והמשטרה במדינות האלה.
לכן יש שם שוק גדול לקטגוריה הזו.
לדעתי אקדח קומפקטי כמו גלוק 19 ודומיו מתאים יותר למציאות בארץ ונותן פשרה סבירה לדרישות של הסלקה, משקל, טווח, וכמות תחמושת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

לדעתי עשר כדורים זה בהחלט מספיק (9+1) וגם 9 (8+1), תוסיף לזה שהמחסניות כלכך קטנות שאין בעיה לזרוק אחת על חגורה או בכל מקום אחר
ואם הקצב אש מספק ברמה שאתה שולף ומסוגל לתת דאבל טאפ של 2 כדורים מקובצים אז מה רע ?, לדעתי אנחנו נצמדים יותר מידי לאקדחי לחימה בשוק ההגנה עצמית, וממש שאין צורך בזה
ואם הקצב אש מספק ברמה שאתה שולף ומסוגל לתת דאבל טאפ של 2 כדורים מקובצים אז מה רע ?, לדעתי אנחנו נצמדים יותר מידי לאקדחי לחימה בשוק ההגנה עצמית, וממש שאין צורך בזה
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
itamar כתב:אני לא כל כך מחבב את הקטגוריה של ה-SUB COMPACT.
הם מתאימים יותר לשוק בארה"ב מאשר למציאות שלנו בארץ.
יש מדינות בארה"ב שבהן רשיון CCW דורש הסלקה מוחלטת של הנשק (שממש לא תהייה שום בליטה בבגדים שלך).
תוסיף לזה גם את רגישות היתר של האזרחים והמשטרה במדינות האלה.
לכן יש שם שוק גדול לקטגוריה הזו.
שלא לדבר על זה שאין להם את המגבלה של אקדח אחד.
- סליקאי כסף

המגבלה של נשק אחד או יותר רק רלוונטי אם יש לך מגוון מתארים
נגיד למילואים יש לך גלוק 17
וליום יום גלוק 26
אם בחיים יש לך מתאר אחד בלבד שהוא CCW אז אתה לא צריך יותר מנשק אחד בלבד.
מעבר לזה זה פאן וברור שאם היה אפשר היה לי כמה כלים, אבל מי שמוכוון נטו הגנה עצמית לא צריך מעבר לזה
וליום יום גלוק 26
מעבר לזה זה פאן וברור שאם היה אפשר היה לי כמה כלים, אבל מי שמוכוון נטו הגנה עצמית לא צריך מעבר לזה
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
ידידי
לדעתי,לפי אופן הכתיבה שלך,הניסוח וההסבר אני מניח שגלוק 19 הוא התשובה לצרכים שלך.
תראה אם תוכל לבצע ירי "תחושה" לפני הרכישה (אם זה אפשרי).
ממליץ בחום.
בנוסף,מומלץ להתאמן על הכלי רמה אחת לפחות מעבר לאימון בסיסי.
בהצלחה.
לדעתי,לפי אופן הכתיבה שלך,הניסוח וההסבר אני מניח שגלוק 19 הוא התשובה לצרכים שלך.
תראה אם תוכל לבצע ירי "תחושה" לפני הרכישה (אם זה אפשרי).
ממליץ בחום.
בנוסף,מומלץ להתאמן על הכלי רמה אחת לפחות מעבר לאימון בסיסי.
בהצלחה.
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
- סליקאי כסף

התגובה שלי היתה למשפט "לכן יש שם שוק גדול לקטגוריה הזו."goral כתב:המגבלה של נשק אחד או יותר רק רלוונטי אם יש לך מגוון מתארים
וליום יום גלוק 26
אנשים שיש להם אפשרות לרכוש יותר מאקדח אחד, והם רוכשים "תת אקדח" או אקדח 0.22 כשברור והם אף אומרים את זה שאילו היתה אפשרות לאקדח אחד בלבד הם היו מן הסתם נשארים עם הגלוק או ה XD או ה 1911 או מה שלא יהיה, אבל האפשרות לנשקים מרובים מאפשרת לך לרכוש מספר נשקים שונים במהותם, שכמובן מהווה גורם בפריחה של שוק נשקים מסויימים שבארץ מוגבל מאוד. לגבי נשק הסלקה, יש את הבחור מיוטיוב שאמר שבד"כ הוא נושא את הספרינגפילד, אבל לפעמים הוא החליט לשאת אקדח קטן בגלל התנאים (מז"א, סוג ביגוד, החלטה לשאת בקרסול וכו'), כשבכלל מדובר בסרטון הסברה על נרתיקים. כשיש אפשרות ליותר מאחד, רבים נוהגים לרגוש אקדח "ראשי" ואקדח "משנמי" ומכאן גודל השוק של האקדחים ה"משניים".
- סליקאי כסף

אקדח למילואים אני לא רואה צורך. אני רוצה נטו להגנה עצמית ביומיום. אז ההתלבטות שלי בעקבות מה שכתבתם זה או מהקטגוריה של שילד ו43 או מהקטגוריה של ה17. כרגע אני נוטה ל17 בגלל התופסת תחמושת במחסנית.
איזה עוד נשקים יש בקטגוריה של ה17?
עריכה: התכוונתי לגלוק 19
איזה עוד נשקים יש בקטגוריה של ה17?
עריכה: התכוונתי לגלוק 19
S&W M&P SHIELD
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד