HY SHOOTERS,באיזה אקדח הייתם בוחרים בתור כליBACKUP??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חברים,
בואו נחזור לשאלה הבסיסית והיא מה האקדח המומלץ כנשק גיבוי...
כאן אני חייב לצרף דעתי לאלו שכדבר ראשון ניסו להבין למה ולאיזה צורך נועד כלי הגיבוי המבוקש.
כלי גיבוי חייב להיבחר בהתאמה לצרכים.
כאן נכנסים שיקולים נוספים כפי שכבר נאמר, גודל ומשקל ותאימות להסלקה.
תאימות התחמושת [והמחסנית] לכלי העיקרי היא במקרה הטוב משנית.
נושא "בזבוז הזמן" לשליפה ושימוש בכלי הגיבוי, אינו רלוונטי! אם עולה הצורך לשימוש בכלי גיבוי, טוב שישנו הכלי...
אם יסופקו הפרטים הנוגעים לצורך הנדרש מכלי הגיבוי, וסוג הכלי העיקרי, אוכל לנסות לעזור בבחירת כלי הגיבוי.
אישית נשאתי שנים לא מעטות כלי גיבוי. הכלי הראשי היה 9 ארוך והכלי המשני היה 7.65 קטן, קל ואיכותי הנישא [במרבית הזמן] בנרתיק כרסול.
בואו נחזור לשאלה הבסיסית והיא מה האקדח המומלץ כנשק גיבוי...
כאן אני חייב לצרף דעתי לאלו שכדבר ראשון ניסו להבין למה ולאיזה צורך נועד כלי הגיבוי המבוקש.
כלי גיבוי חייב להיבחר בהתאמה לצרכים.
כאן נכנסים שיקולים נוספים כפי שכבר נאמר, גודל ומשקל ותאימות להסלקה.
תאימות התחמושת [והמחסנית] לכלי העיקרי היא במקרה הטוב משנית.
נושא "בזבוז הזמן" לשליפה ושימוש בכלי הגיבוי, אינו רלוונטי! אם עולה הצורך לשימוש בכלי גיבוי, טוב שישנו הכלי...
אם יסופקו הפרטים הנוגעים לצורך הנדרש מכלי הגיבוי, וסוג הכלי העיקרי, אוכל לנסות לעזור בבחירת כלי הגיבוי.
אישית נשאתי שנים לא מעטות כלי גיבוי. הכלי הראשי היה 9 ארוך והכלי המשני היה 7.65 קטן, קל ואיכותי הנישא [במרבית הזמן] בנרתיק כרסול.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב
ידידי האפור:
אם זאת הגישה - בשביל מה אתה צריך בכלל נשק (עיקרי או משני)?
הנחת היסוד של מי שנושא נשק להגנה עצמית (אם נתעלם מאלה שהולכים עם זה בשביל תדמית המאצ'ו) היא שקיים סכוי לארוע בו נזדקק לנשק להגנה עצמית.
רמת המוכנות שלי (ומתוך כך הציוד שאני נושא) היא כבר פונקציה של מצב. אם אני מסתובב להנאתי בתל אביב, אסתפק באקדח להגנה עצמית. בנסיעה בלילה בכביש חברון - יתיר - אחפש נשק ארוך, שכפ"ץ קרמי או רכב ממוגן. יש מקומות בהם אסתפק במחסנית נוספת אחת, ויש מקומות שלפחות שתיים.
במקומות עם רמת סכון גבוהה יותר אני מעדיף שיהיה עלי נשק גבוי, שכן גם האקדח הכי אמין עלול להתקע, וחוק מרפי הוא חוק על.
וכאמור - החוק הראשון לקרב אקדחים - רצוי שיהיה לך אקדח....
אם זאת הגישה - בשביל מה אתה צריך בכלל נשק (עיקרי או משני)?
הנחת היסוד של מי שנושא נשק להגנה עצמית (אם נתעלם מאלה שהולכים עם זה בשביל תדמית המאצ'ו) היא שקיים סכוי לארוע בו נזדקק לנשק להגנה עצמית.
רמת המוכנות שלי (ומתוך כך הציוד שאני נושא) היא כבר פונקציה של מצב. אם אני מסתובב להנאתי בתל אביב, אסתפק באקדח להגנה עצמית. בנסיעה בלילה בכביש חברון - יתיר - אחפש נשק ארוך, שכפ"ץ קרמי או רכב ממוגן. יש מקומות בהם אסתפק במחסנית נוספת אחת, ויש מקומות שלפחות שתיים.
במקומות עם רמת סכון גבוהה יותר אני מעדיף שיהיה עלי נשק גבוי, שכן גם האקדח הכי אמין עלול להתקע, וחוק מרפי הוא חוק על.
וכאמור - החוק הראשון לקרב אקדחים - רצוי שיהיה לך אקדח....
I think, therefore I am. I think
ידידי היקר
אם לא פגעת בשני הכדורים הראשונים => GAME OVER
אם נתקע לך האקדח = > GAME OVER
אם השתהית => אותו כנ"ל
שכיחות המצבים בהם אנו שולפים נשק להגנה עצמית היא קטנה מאד (בוא נודה)
ויש רצון לצייר פה תמונה שאנו אמורים להסתובב עם שני אקדחים,לדרמן,שני מחסניות לכל נשק ואם נשאר מקום אז גם ברוס תחמושת עלינו.
יש לשאת נשק ,נקודה.
ואם נתקלת במצב אמת - תפעל אותו טוב ומהר מהיריב וסגור עניין - נקודה.
די עם הקטע הרמבואי הזה בו כל אחד מסתובב עם ערימת אקדחים .
אם לא פגעת בשני הכדורים הראשונים => GAME OVER
אם נתקע לך האקדח = > GAME OVER
אם השתהית => אותו כנ"ל
שכיחות המצבים בהם אנו שולפים נשק להגנה עצמית היא קטנה מאד (בוא נודה)
ויש רצון לצייר פה תמונה שאנו אמורים להסתובב עם שני אקדחים,לדרמן,שני מחסניות לכל נשק ואם נשאר מקום אז גם ברוס תחמושת עלינו.
יש לשאת נשק ,נקודה.
ואם נתקלת במצב אמת - תפעל אותו טוב ומהר מהיריב וסגור עניין - נקודה.
די עם הקטע הרמבואי הזה בו כל אחד מסתובב עם ערימת אקדחים .
"בתחבולות תעשה לך מלחמה"
מה לעשות, אבל אני לא מסכים.
רוב פיגועי ההקרבה האחרונים לא נגמרו בשתי יריות, גם לא בחמש.
מעבר לזה, לא אמרתי שצריך להסתובב ביום-יום עם תותח נייד ומשגר טילים מתקפל - רק בסופי שבוע... אבל ברצינות, במקומות עם רמת סכון גבוהה - עדיף להיות עם קצת אקסטרה (אף אחד עוד לא מת מעודף תחמושת).
אתה מוזמן להכנס לכללים לקרב יריות שהכנסתי היום (ציטוט מחבר בארה"ב - מצחיק ונכון) בפורום הזה.
רוב פיגועי ההקרבה האחרונים לא נגמרו בשתי יריות, גם לא בחמש.
מעבר לזה, לא אמרתי שצריך להסתובב ביום-יום עם תותח נייד ומשגר טילים מתקפל - רק בסופי שבוע... אבל ברצינות, במקומות עם רמת סכון גבוהה - עדיף להיות עם קצת אקסטרה (אף אחד עוד לא מת מעודף תחמושת).
אתה מוזמן להכנס לכללים לקרב יריות שהכנסתי היום (ציטוט מחבר בארה"ב - מצחיק ונכון) בפורום הזה.
I think, therefore I am. I think
לצערנו נהלי הרישוי לא מאפשרים לרוב המוחלט של האנשים להחזיק ברישיון לנשק שני, לכן אפשר הוא דיון עקר.
למרות זאת למען הערך האקדמי וחדוות הוויכוח הנה ה 2סנט שלי, אם יש אפשרות לנשק מישני שעובד עם אותם מחסניות זהוא פיתרון עדיף. אפשרות שניה הם כל התופיים החדשים מבית S&W ו טאורוס המיוצרים מסגסוגות קלות משקל כך שאפשר לקבל תופי קטן בקטר357./38SPL ששוקלים באזור ה 300גרם אך עולים 500$+
ועשיו בחזרה למציאות בה אנו חיים:
אם אין לך ביטחון באקדח שאתה נושא וחושש שהוא לא יתפקד כראוי בשעת צרה הפיתרון הוא אחד תחליף אותו מהר!!!
למרות זאת למען הערך האקדמי וחדוות הוויכוח הנה ה 2סנט שלי, אם יש אפשרות לנשק מישני שעובד עם אותם מחסניות זהוא פיתרון עדיף. אפשרות שניה הם כל התופיים החדשים מבית S&W ו טאורוס המיוצרים מסגסוגות קלות משקל כך שאפשר לקבל תופי קטן בקטר357./38SPL ששוקלים באזור ה 300גרם אך עולים 500$+
ועשיו בחזרה למציאות בה אנו חיים:
אם אין לך ביטחון באקדח שאתה נושא וחושש שהוא לא יתפקד כראוי בשעת צרה הפיתרון הוא אחד תחליף אותו מהר!!!
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
כן, כן
לזה, לא אמרתי שצריך להסתובב ביום-יום עם תותח נייד ומשגר טילים מתקפל - רק בסופי שבוע...
איש גדול - העלית חיוך גדול על פניי הבוקר!
על הנשק שמשאירים בבית: זאת ככל הנראה הסיבה שלא רואים הרבה נרתיקים בגודל של ישבן שלישי, כי מי שיש לו נשר מדבר או עוזי פיסטול באמת מרבה להשאירו בבית.[/quote]
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כאשר הייתי בטירונות נהגתי לארוז בתיק כל דבר שיתכן שאולי במקרה קיצוני אאלץ להיות חייב להשתמש בו. לדוגמא עבור שהייה של שבוע הייתי מביא 21 זוגות גרביים: אם ירד גשם אז שיהיה להחליף. אם גם אלו שבתיק ירטבו אז יש זוגות ספייר בתיק גב. כמובן שכל זוג מנויילן בנפרד בשלוש שקיות נפרדות (אולי באחת או בשתיים יהיה חור). אולי יקרעו כל השקיות? - אז כמובן שגם הבאתי גליל שקיות ספייר ואתו גליל מסקינטייפ על מנת לאטום את בשקיות. היות ולא ידעתי אם איזה תיק אתקע ברגע המשבר אז הייתה ערכה אחת בתיק הראשי (הצ'ימידן) וערכה אחת בתיק בגב הקטן (... הצ'ימידן השני). כמובן שאותו עקרון עבד גם לגבי המדים (10 זוגות מגוהצים, מקופלים יפה, מנויילנים), לבנים, מגבת (4, לכל מקרה שלא יקרה), כלי רחצה (כולל שמפו לשיער יבש, לשיער שמן, לשיער צבוע ולשיער פגום - לך תדע איזה שיער יהיה לך ביום חמישי בלילה) וכו' וכו'. בסופו של דבר הייתי הטירון המצוייד ביותר דרומית לקרית שמונה וכמובן שהשתמשתי בערכות הגיבוי המפורסמות שלי אינספור פעמים (בלתי ניתן לספור אפס פעמים - מנסיון). התוצאה החיובית העיקרית של מערך האבטחה העמוק ואינטנסיבי שבניתי היה שבכל יציאה או חזרה הייתי חוטף שברי מאמץ מסחיבת 2 הצ'ימידנים (ושלא תחשבו לרגע שבזה הסתכם ציוד הגיבוי שלי) ובסוף נפלתי מהמסלול של היחידה בה שרתתי בשל סדקים בעמוד השדרה. אבל תאמינו לי - כשהגעתי לבקו"ם לשיבוץ מחדש - היו לי גרביים יבשות, לבנים נקיים, מדים מגוהצים ושמפו שתאם את מצב השיער בכל דקה ודקה.
אין לסיפור נמשל חד משמעי וגם לא מוסר השכל מדהים - זו סתם אסוסיאציה שהעלה בי האשכול.
אין לסיפור נמשל חד משמעי וגם לא מוסר השכל מדהים - זו סתם אסוסיאציה שהעלה בי האשכול.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד