הנה שוב זה קרה! מה דעתכם בעיקר המשפטנים שבנינו!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
itamar כתב:אילן ב כתב:אני מצביע למי שיקים מפלגה שתחוקק חוק ..........
ששופט אינו יכול להתמנות לתפקידו לפני ששימש שומר בברים ובשטחים חקלאיים.
לפחות 4 שנים.
(אם יצא שלם ובריא בנפשו יוכל להיות שופט)
אילן,
את זה שיטת המושבעים על מגרעותיה פותרת.
א.
מושבעים?
כאן?
תקרא את חכמי חלם
תצחק - תרגע -...............
תחשוב.........
ותגיד שלא התכוונת ברצינות.
נו באמת איתמר ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן,
שאתה אומר מושבעים כאן? אתה מתכוון ל:
1. שלעולם זה לא יקרה כאן כי לעולם לא ישנו את השיטה (ובזה אני מסכים איתך ב-100%)
או
2. שעמך ישראל לא מסוגל לעמוד במטלה הזו - ופה אני חולק עליך כי בתור אחד שחי בארה"ב אין הרבה הבדל בין ג'ו שמו מ-WACKO בטקסס או משה מיד אליהו.
א.
שאתה אומר מושבעים כאן? אתה מתכוון ל:
1. שלעולם זה לא יקרה כאן כי לעולם לא ישנו את השיטה (ובזה אני מסכים איתך ב-100%)
או
2. שעמך ישראל לא מסוגל לעמוד במטלה הזו - ופה אני חולק עליך כי בתור אחד שחי בארה"ב אין הרבה הבדל בין ג'ו שמו מ-WACKO בטקסס או משה מיד אליהו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, במחילה למרות שזה ממש לא המקום לדיון משפטי, יש בעיתיות עצומה בנושא של חבר מושבעים ובפרט בתהליך הבחירה. אם וובי ירשה ויראה זאת כמן העניין אפרט כמה מקרים מן ההסטוריה בהם חבר המושבעים שימש ככלי להרשעת חפים מפשע!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
לדעתי הבעייה העיקרית אינה במערכת המשפט אלא במחוקק, קרי כנסת-ישראל.
שמסיבות היסטוריות ואחרות הפכה לסידור עבודה נוח ומשתלם ומקור לטובות-הנאה לבטלנים ומושחתים רבים מדי,המנצלים בצורה קיצונית וחסרת אחריות את המחלוקות הקיימות והלגיטימיות בין פלחי האוכלוסיה השונים לקידום האינטרסים האישיים שלהם.
את המחיר כולנו משלמים ונשלם גם בעתיד,רק שמדינת ישראל אינה באמת אימפריה אלא מדינה
קטנה יחסית באיזור עויין השואף למוחקה.וזאת בשונה מארצות הברית שאיום אמיתי על עצם קיומה מעולם לא היה וכנראה לא יהיה.
עמי.
שמסיבות היסטוריות ואחרות הפכה לסידור עבודה נוח ומשתלם ומקור לטובות-הנאה לבטלנים ומושחתים רבים מדי,המנצלים בצורה קיצונית וחסרת אחריות את המחלוקות הקיימות והלגיטימיות בין פלחי האוכלוסיה השונים לקידום האינטרסים האישיים שלהם.
את המחיר כולנו משלמים ונשלם גם בעתיד,רק שמדינת ישראל אינה באמת אימפריה אלא מדינה
קטנה יחסית באיזור עויין השואף למוחקה.וזאת בשונה מארצות הברית שאיום אמיתי על עצם קיומה מעולם לא היה וכנראה לא יהיה.
עמי.
- סליקאי כסף

advocate כתב:איתמר, במחילה למרות שזה ממש לא המקום לדיון משפטי, יש בעיתיות עצומה בנושא של חבר מושבעים ובפרט בתהליך הבחירה. אם וובי ירשה ויראה זאת כמן העניין אפרט כמה מקרים מן ההסטוריה בהם חבר המושבעים שימש ככלי להרשעת חפים מפשע!
כנ"ל חבר מושבעים הביא גם לזיכוי אנשים אשמים כגהנום. קח את המקרה של השוטרים המכים שצולמו ב-LA.
אין מערכת מושלמת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אישגדול כתב:חבר מושבעים = קבוצת אנשים שתפקידה להחליט למי משני הצדדים יש עורך דין יותר טוב.
בארץ מחליט את זה שופט.
מצד אחד הזיכוי ב - LA (אני מנחש שאתה מתכוון לארוע של רודני קינג?) ומצד שני הזכוי של או.ג'יי..
כן כן, שני המקרים האלה.
תמיד נתפסים למקרים הקיצוניים, אבל בתכלס השיטה הזו עובדת לא רע בכלל. שיטת המושבעים זה מבחן בוזגלו בהתגלמותו. בחיים לא יהיה מצב שבו ירשיעו אחד כמו דרומי, או זקן שירה בפורץ שנכנס אליו הבייתה, או אחד שהתערב להפריד בין שני אנשים שהולכים מכות, או אחד שירה באנס.
בסופו של יום, כל אחד שם את עצמו בתור אותו אחד שיושב על כיסא הנאשמים וחושב איך הוא היה רוצה שינהגו בו אם הוא היה מגיע למצב כזה ולפי זה הוא מחליט - מה שהשופטים במדינה שלנו לא עושים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר? TRIAL BY INTERNET???
אני חייב לחלוק עליך, כי אני ראיתי את הסרט המלא + דו"חות הארוע לגבי רודני קינג!!!
המצב היה שונה לחלוטין ממה שהוצג בתקשורת ואם היה ניתן היה צריך להעמיד לדין את מפקדם דריל גייטס על רשלנות פושעת!!!
הוא לא היה מוכן לשלם על תוכנית אימון שלמה ונתן להם יכולת+מידע חלקי... חוץ מזה, במה שמראים בכלי התקשורת לא מראים את הנסיון הראשון לחטוף אקדח משוטר, הפגיעה של הטייזר ראשון (!?), הקריעה של האלקטרודות, הנסיון השני לחטוף אקדח והפגיעה השנייה של הטייזר שאחריה הוא צוחק ואומר :"YOU REALLY GOT ME THIS TIME" וממשיך להתפרע ולהכות!!
המזל הוא שדווקא במקרה הזה נתנו לחבר המושבעים לראות הכל והיה חבר מושבעים שסונן כיאות ע"י עו"ד מקצועי....
אני חייב לחלוק עליך, כי אני ראיתי את הסרט המלא + דו"חות הארוע לגבי רודני קינג!!!
המצב היה שונה לחלוטין ממה שהוצג בתקשורת ואם היה ניתן היה צריך להעמיד לדין את מפקדם דריל גייטס על רשלנות פושעת!!!
הוא לא היה מוכן לשלם על תוכנית אימון שלמה ונתן להם יכולת+מידע חלקי... חוץ מזה, במה שמראים בכלי התקשורת לא מראים את הנסיון הראשון לחטוף אקדח משוטר, הפגיעה של הטייזר ראשון (!?), הקריעה של האלקטרודות, הנסיון השני לחטוף אקדח והפגיעה השנייה של הטייזר שאחריה הוא צוחק ואומר :"YOU REALLY GOT ME THIS TIME" וממשיך להתפרע ולהכות!!
המזל הוא שדווקא במקרה הזה נתנו לחבר המושבעים לראות הכל והיה חבר מושבעים שסונן כיאות ע"י עו"ד מקצועי....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
דניאל,
לא כולנו נחשפים לאותם חומרים שאתה נחשף כחלק מעבודתך בתחום הזה..וברור שהתקשורת מעוותת ומסלפת, וברור שעוכרי דין עושים את מלאכתם נאמנה כדי להשיג למרשם את הדיל הטוב ביותר שהם יכולים להשיג..
אבל בוא נעזוב את כל המשפטים המתוקשרים האלה שברור שלא נעשה שם דין ולא נעשה שם צדק - אלא בידור זול להמונים ובוא נתרכז במסה של במקרים האפורים והלא מתוקשרים.
בתכלס השיטה הזו של המושבעים עובדת לא רע בכלל, וברוב המקרים מביאה יותר צדק מאשר השיטה שלנו.
כשגרתי בארה"ב היו מספר חברים שלי שהוגרלו ל-JURY DUTY בכל מיני הזדמנויות.
באחד הפעמים ששוחחתי על הנושא הזה עם אחד החברים שלי הוא אמר לי ככה :
"זה היה די ברור לי שאין מספיק ראיות כדי להרשיע את אותו אחד, אבל מצד שני, זה היה די ברור לי שאני לא יכול להרשות לאחד עם רקורד כזה להמשיך להסתובב ברחובות - ולכן הצבעתי אשם".
אני כמובן התקוממתי והתרעמתי על זה - אבל במחשבה שניה אמרתי לעצמי ואללה, יודע מה, אם זה היה בידי, גם אני לא הייתי רוצה לתת לאותו אדם להמשיך להסתובב חפשי ברחובות....
א.
לא כולנו נחשפים לאותם חומרים שאתה נחשף כחלק מעבודתך בתחום הזה..וברור שהתקשורת מעוותת ומסלפת, וברור שעוכרי דין עושים את מלאכתם נאמנה כדי להשיג למרשם את הדיל הטוב ביותר שהם יכולים להשיג..
אבל בוא נעזוב את כל המשפטים המתוקשרים האלה שברור שלא נעשה שם דין ולא נעשה שם צדק - אלא בידור זול להמונים ובוא נתרכז במסה של במקרים האפורים והלא מתוקשרים.
בתכלס השיטה הזו של המושבעים עובדת לא רע בכלל, וברוב המקרים מביאה יותר צדק מאשר השיטה שלנו.
כשגרתי בארה"ב היו מספר חברים שלי שהוגרלו ל-JURY DUTY בכל מיני הזדמנויות.
באחד הפעמים ששוחחתי על הנושא הזה עם אחד החברים שלי הוא אמר לי ככה :
"זה היה די ברור לי שאין מספיק ראיות כדי להרשיע את אותו אחד, אבל מצד שני, זה היה די ברור לי שאני לא יכול להרשות לאחד עם רקורד כזה להמשיך להסתובב ברחובות - ולכן הצבעתי אשם".
אני כמובן התקוממתי והתרעמתי על זה - אבל במחשבה שניה אמרתי לעצמי ואללה, יודע מה, אם זה היה בידי, גם אני לא הייתי רוצה לתת לאותו אדם להמשיך להסתובב חפשי ברחובות....
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

advocate כתב:תרשה לי לא להגיב....
ברור היה לי שבתור עורך דין - זו תהיה התגובה שלך, אבל בעיני זה בדיוק ההבדל בין חוק וצדק טבעי.
ועל אותו משקל, לפי החוק היה נכון להביא את הרוצחים של 11 הספורטאים במינכן למשפט בארץ ואז אם היה נגדם מספיק ראיות ואם היו מצליחים להרשיע אותם (ראה מקרה דמיניוק) היו תולים אותם - אבל אתה יודע מה, מגיע להם שחיסלו אותם ואני שמח שכך נעשה!
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:advocate כתב:תרשה לי לא להגיב....
ברור היה לי שבתור עורך דין - זו תהיה התגובה שלך, אבל בעיני זה בדיוק ההבדל בין חוק וצדק טבעי.
ועל אותו משקל, לפי החוק היה נכון להביא את הרוצחים של 11 הספורטאים במינכן למשפט בארץ ואז אם היה נגדם מספיק ראיות ואם היו מצליחים להרשיע אותם (ראה מקרה דמיניוק) היו תולים אותם - אבל אתה יודע מה, מגיע להם שחיסלו אותם ואני שמח שכך נעשה!
א.
איתמר אתה התחלת !!!!!!!!!!
אז קבל...............
החוק כידוע לך נכתב ע"י אנשים עם כוונות טובות (בדרך כלל)
אבל היישום אוי היישום (ע"ע אימון והכשרה בירי)
אלא מאי - לכל ידוע ש חוק= 114 בגימטריא השווה בעצם ל גיהנום שגם הוא = 114 בגימטריא.
ולכן המשפט הכל כך מפורסם וחכם - "הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות"
אז איתמר להתראות בגהינום איתך ועם יתר הקלעים (והנשמות הטובות של אדווי)
ולמה בגהינום ?
"כוונות טובות" - אמרנו לא ?
בינתיים עד שנגיע לעולם שכולו טוב בוא ננגב משהו ונשתה משהו טוב ביחד.
ת'ראות
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן מורי ורבי
על זה כתב הרמב"ם כבר לפני מאות שנים באגרתו לחכמי מונפליי (עיר בצרפת) שהיהודים בה סבלו פוגרומים רבים מהנוצרים בדרך אל ומ מסעי הצלב. היהודים בעיר זו, היו ידועים ביכולתם לחבר גימטריות רבות (מה שכידוע מאוד לא מצא חן בעיני הרמב"ם שהיה איש ריאליסטי וכל הגימטריות האלו הוציאו אותו מדעתו). בצר להם פנו יהודי מונפליי לרמב"ם והאחרון השיב באגרת (הפחות מפורסמת, כנראה הועלמה ע"י עושי קסמים וגמטריות מודרנים יותר):
"לו הייתם מלמדים ידיכם לקרב ואצבעותכם למלחמה ולא עוסקין בגימטריות מהבוקר ועד הערב הייתם יכולים להשיב מלחמה שערה" - - - -
אבל, אילן, כיוון שאתה מלמד ידיים רבות (בין השאר גם שלי...) למלחמה ואצבעות לקרב אז מותר לך להתפלפל קצת בגימטריה...
.. (אפילו שכבר לפני מאות שנים הרמב"ם קבע שזו שטות מוחלטת..
..)
אמיר
על זה כתב הרמב"ם כבר לפני מאות שנים באגרתו לחכמי מונפליי (עיר בצרפת) שהיהודים בה סבלו פוגרומים רבים מהנוצרים בדרך אל ומ מסעי הצלב. היהודים בעיר זו, היו ידועים ביכולתם לחבר גימטריות רבות (מה שכידוע מאוד לא מצא חן בעיני הרמב"ם שהיה איש ריאליסטי וכל הגימטריות האלו הוציאו אותו מדעתו). בצר להם פנו יהודי מונפליי לרמב"ם והאחרון השיב באגרת (הפחות מפורסמת, כנראה הועלמה ע"י עושי קסמים וגמטריות מודרנים יותר):
"לו הייתם מלמדים ידיכם לקרב ואצבעותכם למלחמה ולא עוסקין בגימטריות מהבוקר ועד הערב הייתם יכולים להשיב מלחמה שערה" - - - -
אבל, אילן, כיוון שאתה מלמד ידיים רבות (בין השאר גם שלי...) למלחמה ואצבעות לקרב אז מותר לך להתפלפל קצת בגימטריה...
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
benbenam כתב:אילן מורי ורבי
אבל, אילן, כיוון שאתה מלמד ידיים רבות (בין השאר גם שלי...) למלחמה ואצבעות לקרב אז מותר לך להתפלפל קצת בגימטריה..... (אפילו שכבר לפני מאות שנים הרמב"ם קבע שזו שטות מוחלטת..
..)
אמיר
אין על הרמב"ם !
לקרוא ללמוד ולהפנים.
איך היהודי הזה ידע מה שמאות חכמים אצלנו לא ישכילו להבין.
אגב
הרוצה בשלום יכון למלחמה.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד