טוב נו... עוד אחד שהתחדש בגלוק.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי הצעדן » 06 ינואר 2008, 08:46

דווקא בP7 הרגשתי ועוד איך.
115 ג' מול +P מול סאב סוני, מורגש במובהק.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Webart » 06 ינואר 2008, 09:27

itamar כתב:אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה אבל ב-P7 כמעט שאין הבדלים בתחושה בירי בין סוגי תחמושת שונים. בגלוק מרגישים את זה ועוד איך.

הצעדן כתב:דווקא בP7 הרגשתי ועוד איך.
115 ג' מול +P מול סאב סוני, מורגש במובהק.

מי דיבר על להרגיש הבדלים ומי הכניס את ה-P7 לעניין?

דורון אמר: "אם יש לך את הבסיס לירי נכון שני הסוגים יפגעו איפה שתכון" ואני אמרתי שהוא צודק לחלוטין, והסכמתי לנסות את בדיקתו של הצעדן, כדי להוכיח שאין שום השפעה מבחינת מהירות או מיקום הפגיעה.

בודאי שיש הבדל בתחושה, והוא מורגש מאוד, אבל מי שהטמיע את היסודות כמו שצריך, יכול לפגוע עם כל אקדח, עם כל תחמיש, בדיוק איפה שהוא רוצה, אני מוכן להוכיח את זה עם כל אקדח (מאופס) שתיתנו לי ביד, בלי לירות בו אפילו כדור אחד לפני הניסוי, ולא משנה אם המדובר באקדח אויר או בנשר 0.5... ממש לא משנה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי הצעדן » 06 ינואר 2008, 11:19

קודם כל איתמר -השילוש הקדוש- הכניס :P אני רק דאגתי לדיוק בעובדות.
נשאר רק לדבר על מחירי התחמושת (בהמשך) ועל מדיניות משה"פ אני משאיר לך.

ובהתייחס לנושא גופו.
קודם כל אתה צודק ברמת העקרון אבל - ואבל גדול- יש להתייחס ליורה הממוצע שבא ושואל שאלות כאלה. אותו יורה אינו בעל נסיון כמוך ואתה לא דוגמא ולא משנה מה תגיד. הקילומטראז' שצברת הוא פריבילגיה שלא הרבה יכולים להתהדר בה.
עכשיו, מעבר לסוגיה האישית.. בכדור הראשון יפגע כמעט כל אחד שרכש את עקרונות הירי אבל השאלה מה יקרה בכדור השני והשלישי במידה והיורה יחזיק קצב ירי מהיר יחסית בגבול היכולת האישית שלו עם תחמושת שמשנה את הרתיעה של האקדח, אני מנחש שהפגיעות יהיו פחות טובות.

בכל מקרה רעיון הניסוי עומד ושריר אבל צריך לקחת יורה ממוצע ולא אותך, והבעיה העיקרית שחשבתי עליה בדיעבד.. מאיפה התחמושת המוגברת :-( זה מוצ'וס דינרוס.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי advocate » 06 ינואר 2008, 13:06

היי לכולם,

כמה שיקולים שלא הועלו...

ראשית יש להתחשב בעובדה שתחמושות שונות יוצרות רשף שונה בכלים שונים שבמקרה של ירי בתנאי ראות נחותים יכולה להיות השפעה עצומה. הדבר נכון שבעתיים לבעלי גלוק C וחבריהם...

עד כאן בקטע של יכולת שיגור והכוונה לביצוע חוזר...

בעניין של מה הכדור יעשה שיפגע, מהירות גבוהה לא רק שאינה פתרון אלא לפעמים חסרון.

נכון הוא שבקליבר 9מ"מ/38/357 יש יתרון מובהק לאזור 115-125 גריין ולמהירות 1250-1400 רגל ל/שנייה אבל וזה אבל ענק, במקרה של תחרות בין הפרמטרים, עדיף להגיע למהירות 1250-1300 רגל לשנייה אפילו אם הדבר עולה במשקל של "רק" 115 גריין.

ב45 לעומת זאת, יש יתרון מובהק למשקל קליע ולתצורה על מהירות - ראה כדורי CCI 200 גריין בעבר וHS 230 גריין שהוכתרו למלך הקבוצה של 45.

נשמע מוזר ולא הגיוני, לא? דווקא כן למי שלא סודק תחמושת על ספרי טלפון...

ב-9ממ - הגורם המשפיע הוא חלל המתיחה הזמני שנוצר בעת הפגיעה, במהירות המתוארות לעיל, חלל המתיחה יכול לגרום ל"מסה קריטית" על איזור במוח שנקרא RAS (אזור רטיקולרי) ואדם יכול להיות "מושבת" - לאבד יכולת גרימת פעולות איבה.

ב-45, חלל המתיחה הקבוע הוא הגורם המשפיע יותר ולכן מהירות הלוע משפיעה פחות ומשקל/תצורה משפיעים יותר. ה HS יוצר חלל מתיחה קבוע מרשים שכן ה"עמוד" דואג לחדירה לעומק אך גם להסטת רקמות/נוזלים לוודא פתיחה MUSHROOMING.

שורה תחתונה, כדור 125 גריין מאקדח 357 במהירות 1500 רגל לשנייה מתוצרת רמינגטון הוא כדור שבעת פדיעה במטרת אדם ללא אפוד הינו כמעט הכי יעיל שיש. אלא מה, בשעת לילה יורים רק כדור אחד..... אחרי הכדור הראשון קרוב לוודאי שלא רואים את המטרה ויש כאלה שיורים שגל ההלם שנוצר משאיר אותם פעורי פה "תרתי משמע"...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 06 ינואר 2008, 13:23

הצעדן כתב:קודם כל איתמר -השילוש הקדוש- הכניס :P אני רק דאגתי לדיוק בעובדות.

ובהתייחס לנושא גופו.
קודם כל אתה צודק ברמת העקרון אבל - ואבל גדול- יש להתייחס ליורה הממוצע שבא ושואל שאלות כאלה. אותו יורה אינו בעל נסיון כמוך ואתה לא דוגמא ולא משנה מה תגיד. הקילומטראז' שצברת הוא פריבילגיה שלא הרבה יכולים להתהדר בה.
עכשיו, מעבר לסוגיה האישית.. בכדור הראשון יפגע כמעט כל אחד שרכש את עקרונות הירי אבל השאלה מה יקרה בכדור השני והשלישי במידה והיורה יחזיק קצב ירי מהיר יחסית בגבול היכולת האישית שלו עם תחמושת שמשנה את הרתיעה של האקדח, אני מנחש שהפגיעות יהיו פחות טובות.

בכל מקרה רעיון הניסוי עומד ושריר אבל צריך לקחת יורה ממוצע ולא אותך, והבעיה העיקרית שחשבתי עליה בדיעבד.. מאיפה התחמושת המוגברת :-( זה מוצ'וס דינרוס.

נו באמת שלא יכולתי להתאפק :) :)... ואת ההרמה להנחתה על מחירי התחמושת אתה לקחת בכבוד...:)

עכשיו ברצינות.. באמת איפה ניתן להשיג תחמושת FMJ איכותית?
ההרגשה הסובייקטיבית לגמרי שלי היא שגם מתוך הבררה שמגיעה לכאן, מביאים את כל השאריות שנפלו ממכונת הטעינה לרצפה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 06 ינואר 2008, 13:59

הצעדן כתב:קודם כל איתמר -השילוש הקדוש- הכניס :P אני רק דאגתי לדיוק בעובדות.

ובהתייחס לנושא גופו.

שוב, אני נאלץ להתעקש על מה שרשמתי קודם: "אבל מי שהטמיע את היסודות כמו שצריך, יכול לפגוע עם כל אקדח, עם כל תחמיש, בדיוק איפה שהוא רוצה".
כל מי שיורה בקצב מהיר ולא תורגל בכך, זהה בעיני למי שנוסע במהירות גבוהה ולא תורגל בכך, שניהם מתכון בסיסי ופשוט לאסון (מתכון כמו של רות סירקיס - כזה שתמיד מצליח).

ואם לא הייתי ברור קודם לכן, התחמושת (וכמה שיותר יקרה - יותר טוב) - עליך.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי הצעדן » 06 ינואר 2008, 14:35

במקרה זה לא הכינותי מראש והניסוי נדחה עד לזכייתי הקרובה בלוטו, טוטו, ודומיהם או עד להגעתו של ספונסר נדיב. :shock:

אתה דווקא יודע שכליה אחת מכרתי בשביל הצלילה, שניה בשביל הצילום, והשלישית לא עובדת משהו..
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 06 ינואר 2008, 16:21

איפה ניתן להשיג תחמושת 115 גריין איכותית?
קודם תגדיר מה זה איכותית.
ההגדרה שלי היא מאד פשוטה. תחמושת שתמיד יורה (.) פחות חשוב לי השם על הקופסא, או בכלל אם יש קופסא.
יש הרבה סוחרים שממליצים ללקוחות שלהם על תחמושת זו או אחרת כ"תחמושת כוננות". אין כלום מאחרי ההמלצות האלו. ברוב המקרים זו בדיוק התחמושת שיש לו במלאי כרגע...
מנסיון של כמה ימים בירי מעשי אני יכול להגיד לך, שכמות המעצורים בתחרות, שמקורם בתחמושת לקוייה, שואף ל 0.
לאחרונה, רכשתי 1000 כדור CCI עם תרמילי אלומיניום. השם שלהם בארץ נמוך מים המלח. כולם ירו ללא שום בעיה, גם בכלים מאאאד מפונקים.

כיכול להיות שיש תחמושת שיותר מלכלכת או פחות מדוייקת אבל, אם בכל פעם שתלחץ על ההדק יצא קליע מהלוע - התחמושת עשתה את שלה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 06 ינואר 2008, 16:26

לגבי הניסוי של הצעדן, לא צריך הרבה כסף לתחמושת אקזוטית. הרי המטרה היא להוכיח עיקרון.
לכן, קחו אקדח 9ממ ואותו אקדח ב 0.40 (נגיד 2 M5 סטנדרטיים), פאקט, 3 מטרות וקדימה לעבודה.

נ.ב.

היורה לא אמור לדעת מראש מה יש לו בתוך האקדח... :lol: :roll:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 06 ינואר 2008, 17:03

donduck כתב:
היורה לא אמור לדעת מראש מה יש לו בתוך האקדח... :lol: :roll:

ורצוי שאף לא יידע את מטרת ומהות הניסוי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 ינואר 2008, 17:25

donduck כתב:איפה ניתן להשיג תחמושת 115 גריין איכותית?
קודם תגדיר מה זה איכותית.
ההגדרה שלי היא מאד פשוטה. תחמושת שתמיד יורה (.) פחות חשוב לי השם על הקופסא, או בכלל אם יש קופסא.

כיכול להיות שיש תחמושת שיותר מלכלכת או פחות מדוייקת אבל, אם בכל פעם שתלחץ על ההדק יצא קליע מהלוע - התחמושת עשתה את שלה.

ההגדרה שלך ושלי זהות לחלוטין, אבל בכל זאת חשובים לי שם היצרן והאריזה.
בכל זאת מדובר במוצר שהחיים שלי תלויים בו, אז בשביל ההרגשה הטובה שלי אני מעדיף ללכת עם תחמושת מיצרן בעל שם.
ולגבי אריזה, היא יכולה לספר לי דברים כמו באיזה תנאים אוחסנה התחמושת, כמה זמן שכבה על המדף שזו אינפורמציה מאד חשובה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 06 ינואר 2008, 17:48

donduck כתב:היורה לא אמור לדעת מראש מה יש לו בתוך האקדח... :lol: :roll:

איך לקחת לי את הכיף להגיד את זה אחרי שיבוא הספונסר.
אבל ניסוי הוא ניסוי והרעיון לעבוד עם התחמושת המדוברת, אע"פ שלפי ה-40. אני חושב שהתוצאה תהיה ברורה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי JEEPME » 06 ינואר 2008, 17:51

אחד ואחד
כשה HP תמיד בסמית
צחי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 06 ינואר 2008, 18:29

??? :shock:
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי doron-30 » 06 ינואר 2008, 22:18

ברי

אני מוכן להוכיח לך שאני צודק ,רק תבחר היכן ומתי.
אני גם מוכן להביא +p+ לניסוי.

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד