מה המחיר שאני יכול לקבל על קולט 1911 צבאי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Webart » 11 ינואר 2008, 19:52

אבי ספן לא ניהל שום קרב, הוא נורה ברכב בו שהה. אם היה מחליט לנהל קרב, אינני יודע אם הדברים היו נגמרים כפי שנגמרו.

לצערי, כבודו קובע דברים נחרצים מאוד על סמך זכרונות מעורפלים מאוד... אהה, וגם צועק מאוד חזק.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

Re: מי מתבלבל ? גם בשנים שלכל אזרח היה אקדח מה היה ?

על ידי itamar » 11 ינואר 2008, 20:00

דסקו כתב: לטעמי ממש לא ולטעמי יש עדין יותר מידי אקדחים ברשות אזרחים שפוטנציאל הנזק שלהם עולה בעשרות מונים על יכולתם להביא תועלת כלשהי.

אני ממש אוהב את הגישה הזו של "מה פתאום שיהיה נשק לעוד מישהו אחר חוץ ממני?"

ידידי היקר, אם אתה חושב שיש עדיין יותר מדי אקדחים ברשות אזרחים שפוטנציאל הנזק שלהם גדול - אני מזמין אותך להיות הראשון שיתן דוגמא אישית ויחזיר אחר כבוד את הנשק שלו למשטרה.

אם אתה לא סומך עלי, אז מדוע שאסמוך עליך?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 11 ינואר 2008, 20:01

Webart כתב:אבי ספן לא ניהל שום קרב, הוא נורה ברכב בו שהה. אם היה מחליט לנהל קרב, אינני יודע אם הדברים היו נגמרים כפי שנגמרו.

לצערי, כבודו קובע דברים נחרצים מאוד על סמך זכרונות מעורפלים מאוד... אהה, וגם צועק מאוד חזק.

אתה מתנסח בעדינות רבה, הוא הבין שלא יוכל להמשיך ופשוט ויתר.
אתה יודע טוב מאוד שהוא האחרון שהיה נשאר על הרגליים אם "היה הולך על זה".
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

נורה ברכבו ? זו לא הריגה ?

על ידי דסקו » 11 ינואר 2008, 22:20

ככה זה נשמע לא ?
לגבי הנשק - הוא משמש אותי במסגרת העבודה. ביום שאסיים את עבודתי ולא אזדקק לו האמינו לי שאחזיר אותו מיידית. אין לי צורך להסתובב בפאב בעיר או בבנק עם נשק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יונה » 11 ינואר 2008, 22:32

למה לצעוק :roll: :roll: :roll:
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ג'וקר » 11 ינואר 2008, 23:04

יונה כתב:למה לצעוק :roll: :roll: :roll:

כי אפשר. . . :?:

:wink:

נערך לאחרונה על ידי ג'וקר בתאריך 11 ינואר 2008, 23:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

אני לא צועק ידידי

על ידי דסקו » 11 ינואר 2008, 23:07

כשמישהו אומר שאזרח נורה ברכב על ידי שוטרים זו האשמה לא ?
הרי אינני מאמין ששוטר בישראל זה כמו בארה"ב שמספיק שהידיים אינן על ההגה ותחטוף יריה.
פה כדי ששוטר ירה במישהו צריך קצת יותר מזה לא ?
הרי אותו יורה שחטף מישהי לא בדיוק ישב וקרא פרקי גמרה ברכב ושוטר הגיח משום מקום וירה בו...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מתי ב60 שנה האחרונות אזרח ניהל קרב עם מחבלים באקדחו ?

על ידי אילן ב » 12 ינואר 2008, 06:45

דסקו כתב:עם כל הכבוד ויש כזה, לטעמי זה קצת הזוי. המציאות האמיתית והסטטיסטיקה לא משקרת - אף פיגוע לא נמנע בזכות התערבות של איזה אזרח מיומן שנשא על גופו אקדחים וניהל קרב הרואי נגד מחבלים או מפגעים.
זה אולי תרחיש מצוין לסרטי פעולה בסגנון סטיבן סגל או ברוס ויליס או לתחרות ירי בסגנון זה או אחר. מציאותית גם כשהיו אקדחים יותר מלחמניות מתי נמנע פיגוע בזכות אזרח כזה ?
נהפוכו אני זוכר מקרה בו שוטר ימ"מ ירה במחבל בירושלים בשכונת בקעה באקדח ה9 מ"מ שלו והמחבל בסוף הרג אותו בסכין.

אתה לא היחיד בעל הדעות הללו

שני דברים מאד חמורים!!!!

אחד העובדות.

6 פיגועים נעצרו באיבם ואו נמנעו ע"י אזרחים.

62 פיגועים לא נעצרו באיבם אלא ע"י כוחות הבטחון כי לא היה מי שיגיב - בעל נשק.
(נתונים נכון ל 23/12/2007 בי"ס להגנ"ש)

השני - אי אמון.

זו היתה פעם מדינה שרוב העם היה שותף לנטל.
1974 מוקם המשמר האזרחי (עיין ערך נאשיונל גארד) תוך אמון בעם ורצון לשיתוף התושבים.
מולו היום אנו רואים ממסד וגם אזרחים כמוך שאומרים - אין לי אמון !

זה מתחיל בקריטריונים - נמשך לביזיון ההכשרה - נמשך לעודף תקנות - משטרה חדלת אונים - פרקליטות מתפקדת על תקן מגן העבריינים - בבתי משפט עם עונשים מגוכחים (שלא לדבר על חשד להטיית דין - שוחד?) וכלה בפוליטיקקים שכבר לא מאמינים אפילו לעצמם כשהם מסתכלים בראי.

ולזה יש רק תשובה אחת :

" שחקי כי באדם אאמין - כי עודני מאמין בך " (שאול טשרניחובסקי)

:cry: לקרוא אותך
:cry: לדעת שיש הרבה כמוך שלא ניתן לבלבל אותם עם העובדות.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: מתי ב60 שנה האחרונות אזרח ניהל קרב עם מחבלים באקדחו ?

על ידי ג'וקר » 12 ינואר 2008, 09:13

דסקו כתב:עם כל הכבוד ויש כזה, לטעמי זה קצת הזוי. המציאות האמיתית והסטטיסטיקה לא משקרת - אף פיגוע לא נמנע בזכות התערבות של איזה אזרח מיומן שנשא על גופו אקדחים וניהל קרב הרואי נגד מחבלים או מפגעים.זה אולי תרחיש מצוין לסרטי פעולה בסגנון סטיבן סגל או ברוס ויליס או לתחרות ירי בסגנון זה או אחר. מציאותית גם כשהיו אקדחים יותר מלחמניות מתי נמנע פיגוע בזכות אזרח כזה ?
נהפוכו אני זוכר מקרה בו שוטר ימ"מ ירה במחבל בירושלים בשכונת בקעה באקדח ה9 מ"מ שלו והמחבל בסוף הרג אותו בסכין.

אז זהו שלפחות במקרה אחד או שניים שאני זוכר (ותקנו אותי אם אני טועה) . . .נשק בידי אזרח מיומן היה עוזר. . .

לפני מספר שנים ,מחבל מתאבד עומד לעלות על אוטובוס באזור בר אילן (אונ" ),מזוהה,ואז הנהג ואזרח נוסף נאבקים בו כשהוא על הכביש ולאף אחד מהם אין נשק זמין ל"סיים את הארוע",לבסוף המחבל מצליח להפעיל את המטען לאחר שהנהג והנוסע ראו שלא יוכלו להמשיך ולהחזיק בו-וברחו גם הם. . . רוב הנוסעים ניצלו פרט לאשה מבוגרת שלא הצליחה להתרחק בזמן .

ארוע שני-ואני מקווה שאינני מעוות/משמיט/משנה/... את הפרטים . לפני כשנתיים (או יותר),מחבל מנסה לעלות למונית שרות בציר זבוטינסקי ,נהדף ע"י הנהג שגם מאיים עליו באקדח. . .לאחר שבעל הנשק מהסס,לוקח אזרח את האקדח ופוגע במחבל. . .לא בהצלחה יתרה (נמסר שרוב הכדורים החטיאו)-אבל על זה בדיוק אנחנו מדברים "נשק בידי יורה מיומן".
נערך לאחרונה על ידי ג'וקר בתאריך 12 ינואר 2008, 09:28, נערך פעם אחת בסך הכל.
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 ינואר 2008, 09:27

אני רוצה להוסיף כמה מקרים שנשכחו מהזיכרון הקולקטיבי.

1. אותו פיגוע נורא בנהריה ב-1979 (כן זה עם סמדר הרן וסמיר קונטאר). אחד המחבלים נורה שם על ידי אזרח באותו בית דירות. אם אני לא טועה זה היה עולה חדש או מדרום אפריקה או מארה"ב מצוייד במגנום 357.

2. אותו פיגוע לא פחות איום בכביש החוף (האוטובוס). התנהל שם קרב דמים בין אזרח (אני חושב שקצין במילואים) שחטף את נשקו של אחד המחבלים.

3. זוכרים את המחבל שדקר בטיילת בת"א? היה שם איזה מ"פ במיל' שלקח את נשקו של אחד המאבטחים ובסופו של דבר עצר את המחבל.

4. היה פיגוע דקירה בפ"ת, המחבל בסופו של דבר נעצר על ידי מישהו שאיים עליו בנשק.

5. היה פיגוע ירי באחת הטרמפיאדות - הפיגוע הסתיים על ידי ירי של אזרחים וחיילים במחבלים היורים.

6. וזוכרים את התקופה של פיגועי הדקירה? ניצב טרנר התחנן שכל מי שיש לו נשק ברשותו ישא אותו עליו..

כן, בכל אותם מקרים המחבלים הצליחו לגבות מאיתנו מחיר דמים מסויים, אבל יכלו לגבות מחיר עוד יותר גבוה אלמלא היו נעצרים.

ויש כמובן את אלמנט ההרתעה. המוטיבציה ליצור פיגועים יורדת פלאים ברגע שנתקלים בציבור מוכן וערני. כל מתכנן של פיגוע מעוניין בסופו של דבר שהוא יצליח וישיג את האפקט המקסימלי ואם הוא יודע שאותו נסיון יקטע באיבו - הוא לא יוציא אותו. ולמי שכבר שכח, זוכרים את אותה תקופה שבה התפוצצו מטענים בפחי זבל? ברגע שהציבור התרגל להסתכל לימינו ושמאלו ולדווח למשטרה על כל חפץ חשוד התופעה הזו נעלמה...

ולסיום..תמיד תזכרו שבצד השני יש מישהו שבוחן אותנו כל הזמן ומחפש את נקודות החולשה והתורפה שלנו וברגע שהוא ימצא - שם הוא יכה חזק וכואב.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 12 ינואר 2008, 09:32

itamar כתב:אני רוצה להוסיף כמה מקרים שנשכחו מהזיכרון הקולקטיבי.

1. אותו פיגוע נורא בנהריה ב-1979 (כן זה עם סמדר הרן וסמיר קונטאר). אחד המחבלים נורה שם על ידי אזרח באותו בית דירות. אם אני לא טועה זה היה עולה חדש או מדרום אפריקה או מארה"ב מצוייד במגנום 357.

2. אותו פיגוע לא פחות איום בכביש החוף (האוטובוס). התנהל שם קרב דמים בין אזרח (אני חושב שקצין במילואים) שחטף את נשקו של אחד המחבלים.

3. זוכרים את המחבל שדקר בטיילת בת"א? היה שם איזה מ"פ במיל' שלקח את נשקו של אחד המאבטחים ובסופו של דבר עצר את המחבל.

4. היה פיגוע דקירה בפ"ת, המחבל בסופו של דבר נעצר על ידי מישהו שאיים עליו בנשק.

5. היה פיגוע ירי באחת הטרמפיאדות - הפיגוע הסתיים על ידי ירי של אזרחים וחיילים במחבלים היורים.

6. וזוכרים את התקופה של פיגועי הדקירה? ניצב טרנר התחנן שכל מי שיש לו נשק ברשותו ישא אותו עליו..

כן, בכל אותם מקרים המחבלים הצליחו לגבות מאיתנו מחיר דמים מסויים, אבל יכלו לגבות מחיר עוד יותר גבוה אלמלא היו נעצרים.

ויש כמובן את אלמנט ההרתעה. המוטיבציה ליצור פיגועים יורדת פלאים ברגע שנתקלים בציבור מוכן וערני. כל מתכנן של פיגוע מעוניין בסופו של דבר שהוא יצליח וישיג את האפקט המקסימלי ואם הוא יודע שאותו נסיון יקטע באיבו - הוא לא יוציא אותו. ולמי שכבר שכח, זוכרים את אותה תקופה שבה התפוצצו מטענים בפחי זבל? ברגע שהציבור התרגל להסתכל לימינו ושמאלו ולדווח למשטרה על כל חפץ חשוד התופעה הזו נעלמה...

ולסיום..תמיד תזכרו שבצד השני יש מישהו שבוחן אותנו כל הזמן ומחפש את נקודות החולשה והתורפה שלנו וברגע שהוא ימצא - שם הוא יכה חזק וכואב.

א.

זה למיטב זכרוני הארוע במונית השרות.

ותוך כדי. . .נזכרתי גם במקרה נוסף:
בתחנה המרכזית הישנה-מחבל עם סכין נורה ע"י אזרח נושא נשק לפני כ 10 שנים כמדומני.
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 12 ינואר 2008, 11:45

כפר סבא ליד בית המשפט, עוד אחד שהורד בנשק אישי.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 12 ינואר 2008, 13:15

הצעדן כתב:כפר סבא ליד בית המשפט, עוד אחד שהורד בנשק אישי.

משמר בתי המשפט
לכן זה לא נחשב נשק אישתי.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Hungarfield » 12 ינואר 2008, 14:50

בפיגוע הירי בקריה לפני כ-4 שנים, אחד החברים שלי היה שם ממש, ונפצע.
הוא בד"כ נושא עליו אקדח, אבל באותו יום החברה ביקשה ש"לא ייקח את המשקולת הזאת", והוא ויתר. התוצאות:
1. הוא והיא חטפו רסיסים לריסים, והגיעו עצבנים מאוד למיון.
2. הוא, בוגר יחידה קרבית (מאוד) ושומר על כשירות עם הנשק, רוטן על זה שלו היה לו הנשק ביד היה יכול לנטרל את האיום, כי היו לו המון הזדמנויות ירי (ואני מאמין לו, בשירות הוא עשה יותר ממבצע אחד כזה).
3. נפגעים בנפש...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי אילן ב » 12 ינואר 2008, 15:07

Hungarfield כתב:בפיגוע הירי בקריה לפני כ-4 שנים, אחד החברים שלי היה שם ממש, ונפצע.
הוא בד"כ נושא עליו אקדח, אבל באותו יום החברה ביקשה ש"לא ייקח את המשקולת הזאת", והוא ויתר. התוצאות:
1. הוא והיא חטפו רסיסים לריסים, והגיעו עצבנים מאוד למיון.
2. הוא, בוגר יחידה קרבית (מאוד) ושומר על כשירות עם הנשק, רוטן על זה ש
לו היה לו הנשק ביד היה יכול לנטרל את האיום, כי היו לו המון הזדמנויות ירי (ואני מאמין לו, בשירות הוא עשה יותר ממבצע אחד כזה).
3. נפגעים בנפש...

ועל זה נאמר כל המוסיף גורע !!!

לתשומת לב המחוקקים והפוליטיקקים
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד