תיקון חוק כלי ירייה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי donduck » 25 ינואר 2008, 13:12

הנה כמה עובדות, לשם שינוי:

1: מדריכי הירי חייבים בהשתלמות לפני כל חידוש רשיון, כולל קורס מער"ים. מדריכים שלא עומדים בדרישות -(מבחן) נדרשים להביא אישור על הדרכה נוספת שניתנה ע"י מדריך בכיר. יש מדריכים עוסקים בהדרכה גם אם אין להם "תלושי משכורת" או "קבלות". יש לא מעט כאלו אפילו כאן באתר, ולא אזכיר את שמם.
2: מדריכי ירי מעשי לא חייבים להוכיח שום פעילות. התעודה מתחדשת אוטומטית כל עשור
3: מחזיקים בכלי יריה לא חייבים להוכיח עמידה בתבחין בכל חידוש.
4: מדריך ירי אינו תבחין קבלת רשיון, והתעודה הזו (אופס, הרשיון הזה) אינו מאפשר "לשמור על הכלים" שברשות המדריך, אם אכן יש כאלו.
5: לו היו נדרש מציבור המחזיקים בכלי יריה קצה קצהו של הישג ראוי כתנאי אמיתי להמשך תוקף הרשיון, הרי שרוב הציבור, כולל מספר לא מבוטל של הכותבים כאן, היה נאלץ להיפרד לשלום מהכלים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 25 ינואר 2008, 19:40

איתמר,

אם היו דורשים מכל יורה לעמוד במינימום פגיעות מסוים, אני לא בטוח שהיו כל כך הרבה אקדחים בחוץ.
מה שכן בטוח, מי שהיה רוצה לשמור על הרשיון שלו, היה מחוייב להתאמן, ולכן היתה הרבה יותר עבודה למדריכי הירי.

ישנם מדריכים שנותנים מעצמם די הרבה ומיכולות ההדרכה שלהם גם ללא עבודה בשכר (אני מכיר לפחות 20 כאלו) שנהנים להדריך ויודעים להדריך טוב יותר מרוב המדריכים בשכר שקיימים בשוק.
חוץ מזה, אני חושב שהוכחת פעילות בתחום היא כן הכרחית (וניתן לעשות את זה גם ללא הצגת תלושי שכר)
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 ינואר 2008, 09:01

yoav30 כתב:איתמר,

אם היו דורשים מכל יורה לעמוד במינימום פגיעות מסוים, אני לא בטוח שהיו כל כך הרבה אקדחים בחוץ.
מה שכן בטוח, מי שהיה רוצה לשמור על הרשיון שלו, היה מחוייב להתאמן, ולכן היתה הרבה יותר עבודה למדריכי הירי.

ישנם מדריכים שנותנים מעצמם די הרבה ומיכולות ההדרכה שלהם גם ללא עבודה בשכר (אני מכיר לפחות 20 כאלו) שנהנים להדריך ויודעים להדריך טוב יותר מרוב המדריכים בשכר שקיימים בשוק.
חוץ מזה, אני חושב שהוכחת פעילות בתחום היא כן הכרחית (וניתן לעשות את זה גם ללא הצגת תלושי שכר)

יואב,

אני שמח שאנחנו מסכימים על זה שצריכים להוכיח פעילות אמיתית בתחום - אני מניח שימצאו דרכים להוכיח פעילות עבור אלה שעוסקים בתחום בהתנדבות. ולהבהיר עוד משהו, אני לא אומר את זה מתוך צרות עין או חוסר פירגון - אלא מתוך דאגה.
הנסיון המר בתחום של רישוי נשק מלמד שבכל מקום שהייתה בו יותר מדי חגיגה (ע"ע ירי מעשי ומדיניות מצמצמת) קם מישהו ו"עשה סדר" שפגע בסופו של דבר בכולם.
זה אחד הנושאים ש-ISIA היה צריך להוביל וליזום בתור ארגון של מדריכי ירי, כי אם לא, בסופו של דבר המדינה תיזום ואז יהיה רע לכולם.

לגבי הנושא של "מחוייב להתאמן" - אני בעד. אבל מצד שני, אני לא מכיר אף בעל מקצוע שמכבד את עצמו (למעט לב לבייב עם בית הסוהר הפרטי שלו) שמחכה למדינה/חקיקה שתביא לו קליינטים.

אתה מכיר איזה מרפא בשיאצו, פותח בקפה/קלפים, מאמנים אישיים (שצצים כמו פטריות לאחר גשם) שמחכים שהלקוחות שלהם יגיעו מהשמים?
בכוונה ציינתי את המקצועות האלה שהם "מקצועות זמן איכות" ולא רופא/ אינסטלטור/עו"ד שכולנו הולכים אליהם כשכואב לנו.
אם אלה מסוגלים להיות מפוצצים בפרנסה - אני מאמין שגם מדריכי הירי יכולים.

העניין הוא מאד פשוט, ברגע שתתחילו לקחת את עצמכם ברצינות, אנשים יתחילו לקחת אותכם ברצינות גם כן. תיזמו, תחשבו מחוץ לקופסא, תייצרו עניין, תתחרו על הכיס של הלקוחות וההצלחה תגיע.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 26 ינואר 2008, 16:45

yoav30 כתב:איתמר,

כמו כל הכללה גם זו לוקה.

יש בשכר מדריכים מעולים יש בסדר ויש בררה.
יש שלא בשכר מדריכים מעולים יש בסדר ויש בררה.

ועל זה נאמר טוב שם - משמן טוב
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יובי » 26 ינואר 2008, 19:50

דברי הסבר: על-מנת להבין את המהלך צריך להכיר, בלי להיכנס לעובי הקורה, כי במדינה יש מספר רבדים של חקיקה. רובד אחד הוא חוק, והוא ה"בכיר" יותר, והרובד השני הוא "תקנה", שהיא נמוכה יותר במדרג. חוקים מחוקקת הכנסת ותקנות קובעים השרים-שר הפנים במקרה זה. לצורך העניין,תקנה היא "המצאה" של השר. למשל, החוק קובע "לא ישא ולא יוביל אדם כלי יריה אלא על פי רשיון".אבל כל ה"תבחינים",הקריטריונים, רשימת הישובים הזכאים, מספר כלי הנשק, אופן ההכשרה וכל מה שקשור לרשיון -בזה לא מתעסק החוק. כל מה שמחייב החוק זה רשיון. למי יתנו רשיונות ולמה- זה לא מופיע בחוק אלא בתקנות של שר הפנים. עכשיו, מאחר ונושא מדריכי הירי מוגדר ב'תקנות' (מידרג נמוך, זוכרים?) מבקשת הממשלה לעגן את הנושא דווקא בחוק-רובד בכיר יותר, כך שהרשיונות יהיו מכח חוק ולא מכח תקנה. המשמעות? יש לזה פלוס ויש לזה מינוס. המינוס הוא שמאחר ומדובר בחוק, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לערער על החלטות. כל ערעור יהיה חייב להיעשות בבג"ץ וזה כבר סיפור (בניגוד לתקנה, אותה אפשר לתקוף בקלות יחסית. ביהמ"ש זורק תקנות של שרים מכל המדרגות בלי למצמצץ. בדר"כ).הפלוס הוא שאם קיבלתי רשיון מדריך ירי מכח חוק, יהיה קשה ליטול אותו ממני, שכן התפקיד שלי מעוגן בחקיקה ולא כל פקיד זב חוטם יוכל להתעלל בי.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 26 ינואר 2008, 20:13

יובי כתב:דברי הסבר: על-מנת להבין את המהלך צריך להכיר, בלי להיכנס לעובי הקורה, כי במדינה יש מספר רבדים של חקיקה. רובד אחד הוא חוק, והוא ה"בכיר" יותר, והרובד השני הוא "תקנה", שהיא נמוכה יותר במדרג. חוקים מחוקקת הכנסת ותקנות קובעים השרים-שר הפנים במקרה זה. לצורך העניין,תקנה היא "המצאה" של השר. למשל, החוק קובע "לא ישא ולא יוביל אדם כלי יריה אלא על פי רשיון".אבל כל ה"תבחינים",הקריטריונים, רשימת הישובים הזכאים, מספר כלי הנשק, אופן ההכשרה וכל מה שקשור לרשיון -בזה לא מתעסק החוק. כל מה שמחייב החוק זה רשיון. למי יתנו רשיונות ולמה- זה לא מופיע בחוק אלא בתקנות של שר הפנים. עכשיו, מאחר ונושא מדריכי הירי מוגדר ב'תקנות' (מידרג נמוך, זוכרים?) מבקשת הממשלה לעגן את הנושא דווקא בחוק-רובד בכיר יותר, כך שהרשיונות יהיו מכח חוק ולא מכח תקנה. המשמעות? יש לזה פלוס ויש לזה מינוס. המינוס הוא שמאחר ומדובר בחוק, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לערער על החלטות. כל ערעור יהיה חייב להיעשות בבג"ץ וזה כבר סיפור (בניגוד לתקנה, אותה אפשר לתקוף בקלות יחסית. ביהמ"ש זורק תקנות של שרים מכל המדרגות בלי למצמצץ. בדר"כ).הפלוס הוא שאם קיבלתי רשיון מדריך ירי מכח חוק, יהיה קשה ליטול אותו ממני, שכן התפקיד שלי מעוגן בחקיקה ולא כל פקיד זב חוטם יוכל להתעלל בי.

תתפלא
יקחו גם יקחו....
מכוח החוק.
אבל כבר אין לי כוח להסביר.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 27 ינואר 2008, 07:19

יובי כתב:דברי הסבר: על-מנת להבין את המהלך צריך להכיר, בלי להיכנס לעובי הקורה, כי במדינה יש מספר רבדים של חקיקה. רובד אחד הוא חוק, והוא ה"בכיר" יותר, והרובד השני הוא "תקנה", שהיא נמוכה יותר במדרג. חוקים מחוקקת הכנסת ותקנות קובעים השרים-שר הפנים במקרה זה. לצורך העניין,תקנה היא "המצאה" של השר. למשל, החוק קובע "לא ישא ולא יוביל אדם כלי יריה אלא על פי רשיון".אבל כל ה"תבחינים",הקריטריונים, רשימת הישובים הזכאים, מספר כלי הנשק, אופן ההכשרה וכל מה שקשור לרשיון -בזה לא מתעסק החוק. כל מה שמחייב החוק זה רשיון. למי יתנו רשיונות ולמה- זה לא מופיע בחוק אלא בתקנות של שר הפנים. עכשיו, מאחר ונושא מדריכי הירי מוגדר ב'תקנות' (מידרג נמוך, זוכרים?) מבקשת הממשלה לעגן את הנושא דווקא בחוק-רובד בכיר יותר, כך שהרשיונות יהיו מכח חוק ולא מכח תקנה. המשמעות? יש לזה פלוס ויש לזה מינוס. המינוס הוא שמאחר ומדובר בחוק, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לערער על החלטות. כל ערעור יהיה חייב להיעשות בבג"ץ וזה כבר סיפור (בניגוד לתקנה, אותה אפשר לתקוף בקלות יחסית. ביהמ"ש זורק תקנות של שרים מכל המדרגות בלי למצמצץ. בדר"כ).הפלוס הוא שאם קיבלתי רשיון מדריך ירי מכח חוק, יהיה קשה ליטול אותו ממני, שכן התפקיד שלי מעוגן בחקיקה ולא כל פקיד זב חוטם יוכל להתעלל בי.

יובי,

אם לא שמת לב החוק המדובר הוא די דל, די לקוני ודי תמציתי. מה שמותיר בידי הרשות המבצעת (שר הפנים) את האפשרות למלא את החסר על ידי חקיקת משנה - תקנות, כל עוד הן לא עומדות בסתירה ללשון החוק. וגם אם יעמדו בסתירה מוחלטת, אני עדיין לא מכיר מדריך ירי אחד שיקח את זה לבג"צ.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 27 ינואר 2008, 07:40

איתמר,

המטווחים כיום יכולים להתחרות על ליבם של ה"מתאמנים" רק שני אופנים:

1) ליצור קורסים מוזרים במחירי הפסד, רק שיגיעו.
2) לתת שירות מעולה במחירים שהם לא מחירי הפסד אבל גם לא שוד דרכים. יש הרבה מטווחים שנותנים שירות מצויין, והוא זה שגורם ללקוחות לחזור, ומדריכי הירי שם שנותנים הדרכה מכל הנשמה, שגורמת ללקוחות לחזור.

בעבר היו לי ויכוחים לא קטנים עם חברים, שטענו כי אני "מוכר" את הידע שלי בחינם, בעוד שהם ניסו למכור את הידע שלהם בכסף.

המטווח בו התנדבתי הרוויח כמות של לקוחות חדשים וישנים שחזרו להתאמן, ונתן לחבורת הסליק הצעירה בית חם להתאמן בו ומחירים טובים לרכישת תחמושת וציוד נוסף, ולכן, בכל יום שישי פקדו את המקום בין 10 ל 25 חברים, שהשקיעו את יום השישי ללימוד ירי.
ביניהם ישנם חברים שרק רכשו אקדח לראשונה, או החזיקו אקדח למעלה מעשור ולא ידעו להשתמש בו.
ברגע שהמטווח הפסיק לתת את היחס החם לחברים, הוא איבד לקוחות רבים.

מחירי התחמושת נקבעים על ידי הסוחרים, שלא מוכנים גם הם להפסיד כסף, ותחמושת תוצרת ישראל (שאמורה לעלות הרבה פחות מיבוא) כבר לא מיוצרת, ולכן המחיר גבוה (מדי לטעמי).

המדינה אינה מחייבת אימון מדי תקופה, ועכשיו, לך ותחייב אנשים להוציא סתם כסף. לך תסביר להם כי הם חייבים להתאמן בכדי לשמור על כשירות.

אם היו מחייבים אנשים לקחת 4 שיעורי נהיגה בשנה עם מורה מוסמך, רק בכדי לשמור על הרשיון שלהם, היתה קמה צעקה גדולה.

אם היית מחייב נושאי רשיון נשק להתאמן 4 פעמים בשנה (הגזמתי, פעם אחת בשנה) גם היתה קמה צעקה, אבל קטנה יותר, ואם זה היה מחוייב בחוק (תקנות/ חוק, לא משנה) לא היתה להם ברירה אלא להתאמן, והמקום היחידי שבו ניתן להתאמן הוא מטווח, ובמיוחד זה שנותן שירות טוב.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 ינואר 2008, 13:12

יואב,

אני מבטיח לך שגם אם תוריד את מחיר התחמושת ל-50אג כדור וגם אם תתן קורס ירי מעשי חינם אין כסף המטווחים ישארו שוממים כפי שהם. מחיר הוא רק חלק מהבעיה - אבל בשום פנים ואופן לא כל הבעיה.
בעלי המטווחים, המדריכים וכל מי שעובד צריך להתפרנס ולהרוויח את לחמו בכבוד. אף אחד לא מצפה לקבל מתנות או שירותים בחינם.

תסתכל ימינה ושמאלה ותראה מה הולך ברחוב, לאנשים יש הרבה כסף ואנשים מוכנים להוציא אותו על כל מיני שטויות ופינוקים - רק תן להם סיבה טובה לכך.

מה שאני מנסה להגיד זה שעם קצת מאמץ וקצת יוזמה גם הענף הזה יכול להנות מחלק מהעושר הזה שמסתובב בחוץ. והצלחה אמיתית אתה לא בונה על זה שאתה מכניס לאנשים דברים בכח לגרון, אלא ע"י זה שאתה מגייס אותם ומשכנע אותם שיש ערך אמיתי בשירותים שאתה מציע.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי AmirM » 27 ינואר 2008, 16:28

היי חברים,

אני חייב להוסיף את My two cents, כמאמר ידידנו שמעבר לים.

השאלה היא, איך גורמים לאדם, לרצות ולהוציא את כספו על אימונים בירי, במקום על חלופה
אחרת. איך גורמים למחזיק הנשק הממוצע להבין כי חובה עליו לשמור על כשירות מספר
פעמים השנה
? ואולי, רחמנא לצלן, גורמים לו להנות מכך.

חיוב (מכח חוק או תקנה) יעשה את חלק העבודה, אולם אינו ישים. ולכן יש להפעיל את כוחות
השוק.

בנקודות המפגש של המשתמש הממוצע עם המטווח, בד"כ חידוש הרישיון, יש לגרום לו
לחווית משתמש שכולה חוויה רגשית :
1) מקום נאה ומסודר (גם "סדר וניקיון" תורמים לתחושה)
2) יחס הולם ומכובד.
3) הנחות למטווח ולתחמושת לפרק זמן/כמות מוגבלת (כדי לתקל את העניין הכספי)
4) לתת לו תחושה שאין מנסים ל"חלוב" אותו.
5) רעיונות נוספים

בעיה נוספת, לא רלוונטית לחברי האתר, היא בעיית התדמית של ה"יורה המתמיד". עם אאסוף
את סך כל התגובות שקיבלתי מאנשים שונים (כולל בני ביתי) הרי שראוי שאגש לבדיקה,
ולא של רופא המשפחה. קיימת בעיית תדמית, ואלמלא חוצים אותה, אזי יורים רבים ירו את
המינימום הנדרש בחוק, ובלבד שזה לא יהפך לתחביב שבגינו הם יסומנו.

גורם נוסף, (שאני אולי דוגמא מייצגת שלו), הוא נשק לא מתאים שמצוי בידי היורה. נשק שכזה,
המגובה באימון ירוד, מביא לתוצאות עלובות של היורה, ועימן חוסר חשק ומוטיבציה. נשק
מתאים (לאו דווקא כלכלי) יפעל בכיוון ההפוך. לי זה קרה אחרי האקדח השישי (מאז
אני מתמיד). לדעתי שלב התאמת הכלי ליורה, בזמן הרכישה הוא קריטי להמשך האימון.
אנשים רוכשים נשק מבלי שירו בדגם האמור, אח"כ מזהים שאין להם כימיה ביחד ... וזהו ....
סיפור סגור.

אמיר
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובי » 28 ינואר 2008, 05:41

איתמר כתב:" וגם אם יעמדו בסתירה מוחלטת, אני עדיין לא מכיר מדריך ירי אחד שיקח את זה לבג"צ".

רוצה להתערב?
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 28 ינואר 2008, 08:07

יובי כתב:איתמר כתב:" וגם אם יעמדו בסתירה מוחלטת, אני עדיין לא מכיר מדריך ירי אחד שיקח את זה לבג"צ".

רוצה להתערב?

כבר זכיתי בהתערבות הזו פעם אחת ואני מוכן להתערב שוב!
אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום ולראות בעצמך....

אם אתה זוכר, לפני שנה או שנתיים משרד הפנים העביר את התקנה שכל אדם מהרחוב החפץ לירות במטווח ואין לו רשיון - מחוייב להביא תעודת יושר ובדיקת רופא.
בכך למעשה הרגו את כל הנושא הזה של ירי חופשי במטווח ופרנסה של כמה שחלק מההכנסה שלהם הייתה מבוססת על ירי של אנשים מזדמנים וכל מיני ימי כיף.

אם אתה זוכר, אני ארגנתי התרמה מכלל חברי הסליק ואפילו הייתי מוכן לתרום כסף בעצמי (אעפ"י שאני לא מדריך) כדי להגיש בג"ץ נגד ההחלטה הזו. עלות הטיפול בבג"צ היתה 40,000 שח אבל כל מה שהיה צריך לאסוף זה 20,000 כי עו"ד דניאל ברס התנדב לקחת את הטיפול בעתירה וכל העלויות הנוספות על עצמו.

יודע כמה מדריכים ובעלי מטווחים (שההחלטה הזו בנפשם) הסכימו לתרום?? אצבעות יד אחת מספיקות כדי לספור!! וכמובן שכל הרעיון של העתירה נקבר עמוק ומהר.

בקיצור יובי, אם חס וחלילה יקרה שוב - אני בטוח מאד בניצחוני בהתערבות (הכוונה בהפסד של כולנו :cry: )

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 28 ינואר 2008, 14:29

איתמר,

כיום, מודה אפילו משרד הפנים כי דרישתו איננה חוקית - אסור לבקש מפלוני אישור משטרתי כי אין לו ר"פ.

(וזה, כתוב על גבי הטופס)

מה עושים ?

כל אחד ע"פ הבנתו.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 28 ינואר 2008, 15:50

נועם כתב:איתמר,

כיום, מודה אפילו משרד הפנים כי דרישתו איננה חוקית - אסור לבקש מפלוני אישור משטרתי כי אין לו ר"פ.

(וזה, כתוב על גבי הטופס)

מה עושים ?

כל אחד ע"פ הבנתו.

אתה רק מחזק את הדברים שלי לגבי ההתערבות...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי AmirM » 28 ינואר 2008, 16:14

נועם כתב:איתמר,

(וזה, כתוב על גבי הטופס)

מה עושים ?

כל אחד ע"פ הבנתו.

ןמה זה ר"פ בעברית ?
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר