תיקון חוק כלי ירייה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
AmirM כתב:נועם כתב:איתמר,
כיום, מודה אפילו משרד הפנים כי דרישתו איננה חוקית - אסור לבקש מפלוני אישור משטרתי כי אין לו ר"פ.
(וזה, כתוב על גבי הטופס)
מה עושים ?
כל אחד ע"פ הבנתו.
ןמה זה ר"פ בעברית ?
רשות פלשתינאית למשל
אבל כאן תכוונ לרישום פלילי
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:יובי כתב:איתמר כתב:" וגם אם יעמדו בסתירה מוחלטת, אני עדיין לא מכיר מדריך ירי אחד שיקח את זה לבג"צ".
רוצה להתערב?
התערבנו.........
על מה ?
בוא נתחיל ב-500שח... אחרי זה נראה איך אנחנו מעלים את גובה ההימור.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יובי כתב:איתמר, לא הבנתי מהסיפור סוחט הדמעות שלך: האם הוגשה עתירה והיא נדחתה ואם כן מה מספר הבג"ץ ואם לא מדוע התייאשתם באמצע.
לא - לא הוגשה עתירה. ואני מעולם לא התייאשתי באמצע, כי פרט לרצון טוב לסייע במקרה הזה אני ממש לא צד בעניין. וכפי שאמרתי קודם, תפעיל את אופצית החיפוש בפורום.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יובי כתב:אז אני רוצה להבין: מעולם לא הגשת תביעה, מעולם לא בדקת את הנושא בצורה רצינית. על מה אתה מבסס את הקביעה שלך שבג"צ לא יעזור כאן? הצעתי לך קודם התערבות - נראה לי שזה יהיה יותר קל מלחטוף סוכריה לתינוק...
יובי,
כפי שחזרתי ואמרתי חיפוש בפורום יענה לך על כל השאלות ויותר!
אני מעולם לא טענתי שבג"ץ לא יעזור - להיפך, הוא יעזור ועוד איך.
אני טענתי וטוען על פי נסיון העבר ומהכרותי את הנפשות הפועלות, גם אם יהיה קייס ברור לא יהיה מי שירים את הכפפה ויעתור לבג"צ.
על זה אני מוכן להתערב - ויודע מה, אני גם אשמח מאד להתבדות, להפסיד בהתערבות הזו ואפילו להזמין את העותר לארוחה על חשבוני בנוסף.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

דון, רק הערה קטנה בהקשר למה שכתבת.
מבחן יכולת ממש לא מהווה קריטריון לקבלת זכות לשאת רשיון כלשהו בארץ הקודש.
אם מבחן יכולת וכישורים היה אכן מתקיים מחצית מהנוהגים ברכב בארץ לא היו זכאים להמשיך לשאת את רשיונם. את התוצאה של זה רואים יום-יום בכבישים.
יתרה מזאת, ברגע שקיבלת רשיון לרכב גם אם לא תנהג במשך 50 שנה תוכל (במידה ודאגת לשלם על חידוש רשיון כל אותה תקופה וע"י כך להחזיק ברשיון תקף) לעלות לכלי רכב ולנהוג בו ללא שום חובת הוכחה שאתה עדיין כשר לעשות זאת.
האם נעשתה פעם השוואה מה יותר מסוכן, נושאי נשק לא מיומנים או נהגים לא מיומנים? בארץ עפ"י מבחן התוצאה התשובה די ברורה.
מבחן יכולת ממש לא מהווה קריטריון לקבלת זכות לשאת רשיון כלשהו בארץ הקודש.
אם מבחן יכולת וכישורים היה אכן מתקיים מחצית מהנוהגים ברכב בארץ לא היו זכאים להמשיך לשאת את רשיונם. את התוצאה של זה רואים יום-יום בכבישים.
יתרה מזאת, ברגע שקיבלת רשיון לרכב גם אם לא תנהג במשך 50 שנה תוכל (במידה ודאגת לשלם על חידוש רשיון כל אותה תקופה וע"י כך להחזיק ברשיון תקף) לעלות לכלי רכב ולנהוג בו ללא שום חובת הוכחה שאתה עדיין כשר לעשות זאת.
האם נעשתה פעם השוואה מה יותר מסוכן, נושאי נשק לא מיומנים או נהגים לא מיומנים? בארץ עפ"י מבחן התוצאה התשובה די ברורה.
- תרמתי למען הסליק

דוקא בחידוש רשיונות כלי יריה נדרשת הוכחת יכולת. הבעיה היא שהדרישה היא מגוכחת, ולא מהווה שום "הוכחת יכולת".
באשר להשואה עם מחזיקי רשיונות נהיגה, ובכן, גם משרד התחבורה יודע לבצע מבחני רמה תקופתיים קשים מאד. לצערנו, הוא מיישם את הדרישות האלו בעיקר במסגרת מנהל התעופה.
באשר להשואה עם מחזיקי רשיונות נהיגה, ובכן, גם משרד התחבורה יודע לבצע מבחני רמה תקופתיים קשים מאד. לצערנו, הוא מיישם את הדרישות האלו בעיקר במסגרת מנהל התעופה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
itamar כתב:יובי כתב:אז אני רוצה להבין: מעולם לא הגשת תביעה, מעולם לא בדקת את הנושא בצורה רצינית. על מה אתה מבסס את הקביעה שלך שבג"צ לא יעזור כאן? הצעתי לך קודם התערבות - נראה לי שזה יהיה יותר קל מלחטוף סוכריה לתינוק...
יובי,
כפי שחזרתי ואמרתי חיפוש בפורום יענה לך על כל השאלות ויותר!
אני מעולם לא טענתי שבג"ץ לא יעזור - להיפך, הוא יעזור ועוד איך.
אני טענתי וטוען על פי נסיון העבר ומהכרותי את הנפשות הפועלות, גם אם יהיה קייס ברור לא יהיה מי שירים את הכפפה ויעתור לבג"צ.
על זה אני מוכן להתערב - ויודע מה, אני גם אשמח מאד להתבדות, להפסיד בהתערבות הזו ואפילו להזמין את העותר לארוחה על חשבוני בנוסף.
א.
איתמר עזוב שטויות.......
בוא אליי
נאכל משו טוב
נשתה משו טוב
אחרת נמות רעבים וצמאים...........
חבר isia זכור !
עוד משהו,
אני חושב שבהקשר לנשיאת נשק צריך לעשות אבחנה בין שני מושגים, "התנהלות" ו-"מיומנות"
התנהלות עם נשק היא דבר שכל מי שהיה לוחם בצבא לומד בטירונות וחי על פיה בכל מהלך שרותו הצבאי. התנהלות עם נשק כוללת את נושא הבטיחות, ידיעת מגבלות השימוש בנשק, אבטחת הנשק, וכו'.
מיומנות כוללת יכולות שימוש ותיפעול הנשק, כגון שליפה ודריכת הנשק, יכולות קליעה במטרה וכו'.
טענתי היא ששניהם חשובים במידה שווה. לדוגמה אותם שני מאבטחים במזרח ירושלים שמאחד מהם נחטף כל כך בקלות הנשק עברו בוודאי אימונים תקופתיים והיו מיומנים בשימוש בנשק. לעומת זאת, מבחינת התנהלותם עם הנשק ציונם נמוך ביותר.
התנהלות נכונה או שיש לך או שלא. אם הטמעת כללי התנהלות טובים ונכונים במהלך שרותך הצבאי או באופן אחר מצבך טוב.
אם בנוסף תתאמן באופן סדיר מצבך מצויין. לדעתי הסיבה העקרית לכך שמרבית נושאי הנשק לא מתאמנים באופן סדיר היא עלות התחמושת והאימון (סדרי עדיפות כלכליים).
אני חושב ש- 200,000 נושאי נשק הם כוח לא מבוטל. אם ניתן היה לאגד בצורה כלשהי את האוכלוסיה הזו, ולהפעיל לחץ על הרשויות הרלוונטיות לאפשר אימון תקופתי במחיר מסובסד, או לחילופין לרכוש תחמושת למטרה זו ע"י גורם אחד, וע"י כך להוזיל את עלותה, ועם הוספת פרסום מתאים, או החלת סנקציה כנגד מי שמחזיק נשק ולא עומד בקריטריון של אימון תקופתי (לא מבחינת יכולת קליעה במטרה אלא מבחינת השתתפות באימון כזה) ניתן היה להגיע לתוצאות טובות יותר.
אני חושב שבהקשר לנשיאת נשק צריך לעשות אבחנה בין שני מושגים, "התנהלות" ו-"מיומנות"
התנהלות עם נשק היא דבר שכל מי שהיה לוחם בצבא לומד בטירונות וחי על פיה בכל מהלך שרותו הצבאי. התנהלות עם נשק כוללת את נושא הבטיחות, ידיעת מגבלות השימוש בנשק, אבטחת הנשק, וכו'.
מיומנות כוללת יכולות שימוש ותיפעול הנשק, כגון שליפה ודריכת הנשק, יכולות קליעה במטרה וכו'.
טענתי היא ששניהם חשובים במידה שווה. לדוגמה אותם שני מאבטחים במזרח ירושלים שמאחד מהם נחטף כל כך בקלות הנשק עברו בוודאי אימונים תקופתיים והיו מיומנים בשימוש בנשק. לעומת זאת, מבחינת התנהלותם עם הנשק ציונם נמוך ביותר.
התנהלות נכונה או שיש לך או שלא. אם הטמעת כללי התנהלות טובים ונכונים במהלך שרותך הצבאי או באופן אחר מצבך טוב.
אם בנוסף תתאמן באופן סדיר מצבך מצויין. לדעתי הסיבה העקרית לכך שמרבית נושאי הנשק לא מתאמנים באופן סדיר היא עלות התחמושת והאימון (סדרי עדיפות כלכליים).
אני חושב ש- 200,000 נושאי נשק הם כוח לא מבוטל. אם ניתן היה לאגד בצורה כלשהי את האוכלוסיה הזו, ולהפעיל לחץ על הרשויות הרלוונטיות לאפשר אימון תקופתי במחיר מסובסד, או לחילופין לרכוש תחמושת למטרה זו ע"י גורם אחד, וע"י כך להוזיל את עלותה, ועם הוספת פרסום מתאים, או החלת סנקציה כנגד מי שמחזיק נשק ולא עומד בקריטריון של אימון תקופתי (לא מבחינת יכולת קליעה במטרה אלא מבחינת השתתפות באימון כזה) ניתן היה להגיע לתוצאות טובות יותר.
- תרמתי למען הסליק

גמ כתב:
לאחרונה אני רואה לא מעט לוחמים שלפי התנהגותם "התנהלות עם נשק" (דבר מאוד חשוב בעיני ומהווה חלק בסיסי והכרחי במיומנות) זה מושג זר עבורם.
אגב, הם לא אשמים. קשה ללמוד בצורה איכותית אחרי מעט שעות שינה.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד