מגיע לי להתחדש :-)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מגיע לי להתחדש :-)

על ידי pildus2 » 05 פברואר 2008, 12:29

אחרי חודשי המתנה ארוכים, אני שמח לבשר שהבוקר קיבלתי סוף סוף את הרשיון המיוחל, ומחר אני אוסף את האקדח אליי בפעם הראשונה (כזכור BUL M5 קומנדר עם צינה של ספרינגפילד ושיפורים לירי מעשי).
מכיוון שאני מתכוון לשאת את הנשק עליי ביומיום, ואחרי שקראתי הרבה שרשראות בנושא, עדיין יש לי מספר נושאים פתוחים שאשמח לשמוע עצות וטיפים בנוגע אליהם:

1. ראשית צורת הנשיאה - מכיוון שאין לי נסיון בנשיאת נשק, ומכיוון שהקומנדר נראה לי גדול למדי לעומת אקדחים אחרים (אין לי עדיין מספיק נסיון כדי להעריך נכונה), הייתי שמח לשמוע המלצות לצורת נשיאה שתשלב בצורה אידיאלית נוחות והסלקה מירבית. האם ללכת על נרתיק פנימי או חיצוני והאם יש דגמים ספציפיים מומלצים לאקדח הספציפי הזה. ב99% מהזמן אני ארוז בג'ינס וטישרט, ומסתובב במשרדי חברות הייטק.

2. מכיוון שאני מתגורר בדירה שכורה, אני מתכוון לרכוש כספת פשוטה ולהתקין אותה בדירה, עד שאעבור לפתרון קבע. למיטב הבנתי לאקדח יחיד מספקת כספת ביתית פשוטה שאפשר למצוא באייס או הום סנטר. האם זה פתרון מספק? האם יש דגם מומלץ?

3. יש לי עדיין ערפל לגבי החיים עם נשק :roll: דברים טריוויאלים מן הסתם כמו למשל מה אני עושה איתו כשאני מתאמן בחדר הכושר? להשאיר אותו בכספת בבית או נעול בלוקר במלתחות? מה אני עושה איתו כשיוצאים בליל שישי לבר ובד"כ אני ישן מחוץ לבית? בכלל אשמח לשמוע כל טיפ אפשרי לגבי התנהלות יומיומית עם נשק :)

אני מתנצל אם השאלות נשמעות מפגרות קמעה, אבל אלו סוגיות שבאמת טורדות את מנוחתי (סוג של OCD שמתגלה אצלי לאחרונה :oops: ).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 05 פברואר 2008, 12:53

תתחדש ותהנה.

1)כל אחד והנוחות שלו.יש חלק שבכלל לא יכולים ללכת עם אקדח עליהם-רק בפאוץ,חלק רק בנרתיק חיצוני. . . .-נסה מגוון של צורות ותחליט מה נוח לך (בדיוק כמו שלא לכולם יהיה נוח לירות בבול/גלוק/....).לי נוח פנימי -בד"כ ,אולם בטיולים אני מעדיף נרתיק חיצוני-קשיח ועם סגירה(נוח+מגן על הכלי מחבטות. . . ).

2)כספת פשוטה ? --לא נראה לי .אם אתה מתכוון להשאיר את האקדח בבית--כספת טובה,מוסלקת אך בעיקר מעוגנת היטב.יש פלדלת בבית? וסורגים ?(איזו קומה בכלל?) החלפת צילינדר בדלת כשעברת? יש שותף/ה/ים/ות ?. . .רק כספת טובה!!!

3)לגבי חדר כושר-בטח שלא להשאיר בלוקר.
לגבי ברים. . . -מזמן לא יצא לי לבלות במקומות כאלו. . .בתקופה שבה כן . . . לא הייתה בעיה להכנס חמוש לבר/מועדון. . .,לגבי לינה מחוץ לבית - . . . מהווה בעיה.

לגבי התנהלות בכלל. . .כל אחד והנוחות שלו,אני למשל נמנע ממקומות בילוי שיש בעיה להכנס עם נשק, או מקומות ש"מועדים לבעיות"-מקומות עם אוכלוסיית מבלים שחלק מהבילוי שלהם הוא התגרות/מריבות/תגרות/דקירות/. . . .למה להכניס ראש בריא למיטה חולה ?

ושוב ,תתחדש.
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 05 פברואר 2008, 14:47

קודם כל מזל"ט על הרשיון תתחדש ושישמש רק לאימונים ותחריות .

1) קודם כל תבדוק מה כתוב לך ברשיון בסעיף "יעוד" -אים כתוב "לאחזקה בלבד" השאלה פתרה את עצמה (ועד כמה שידוע לי אים התבחין הוא" יורה פעיל " אז זה מה שכתוב) ,אתה מורשה לשאת את הכלי בתיק כשהוא פרוק מתחמושת למטווח לצורך אימון /תחרות וחזרה בלבד.
אים כתוב "נשיאה " אז יש טעם להתחיל לחשוב על הענין (תעשה חיפוש על "צורת נשיאה "
איך אתם נושאים וכ"ו ותמצא הררי מידע שיעזרו לך לגבש דעה ).

2)אני אישת נגד להיות יותר קתולי מהאפיפיור ועל כן כספת פשוטה לדעתי היא מעל ומעבר
ובכלל משרד הפנים פרסם חוברת קטנה בשם המדריך לשימוש והחזרקת(הטעות במקור) כלי יריייה שאותה אתה יכול להוריד באינטרנט אוו לקבל אצל פיקיד הרישוי ואולי גם בחלק של במטווחים ממליץ לך לקרוא ולקבל תשובה מוסמכת לרוב הבעיות .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pildus2 » 05 פברואר 2008, 15:16

תודה על התגובות והעצות.

ראשית, ברשיון מצויין בפירוש יעוד "נשיאה" וכמו כן במשרד הפנים הובהר לי שעד לחידוש הראשון (עוד שנתיים לערך) היעוד הוא נשיאה ואם לא אוכל להוכיח את התבחין בעת החידוש הבא ישונה הייעוד להחזקה.
זו הזדמנות טובה לתת המון מילים חמות ללשכת רישוי כלי יריה בכפר סבא, ללאה והילה. פשוט היה תענוג להתנהל מולן, הכל נעשה באדיבות וביעילות ובמהירות. כל סיפורי האימה ששמעתי על מעללי משרד הפנים התנפצו לפניהן :)

לגבי הדירה-מדובר בדירה בקומה השנייה, עם פלדלת, ללא סורגים ברחוב שקט וצדדי ברעננה. אני גר בה לבד והצילינדר הוחלף לפני כשלוש שנים כשנכנסתי לגור בה. חשוב לציין כי אני מתכוון להמעיט ככל האפשר ומעבר לכך מלהשאיר את הנשק לבד בבית (גם בכספת) אחרי לא מעט סיפורים ששמעתי מאנשים על מעקב של גורמים עבריינים וגניבות נשקים מבתים. במקרים שלא תהיה לי ברירה אשאיר אותו בכספת. אני מתכנן לעבור דירה בחודשים הקרובים לכן אני לא רואה אופציה להשקעה גדולה מדי בכספת בדירה הנוכחית.

לגבי האימונים בחדר הכושר - אני אברר האם יש במקום כספת בה אפשר להשאיר את האקדח למשך האימון, זו האופציה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה כרגע.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 פברואר 2008, 17:52

אורן,

בתאוריה, משרד הפנים דורש ממך להחזיק את הנשק במקום נעול כאשר התחמושת מופרדת מהנשק. לנשק אחד לא דורשים התקנת כספת.

למעשה, כאשר יפרצו לך לבית יהיה לך קשה להוכיח למשטרה כי אכן נהגת כראוי אם הנשק שלך היה מאוחסן בשידה ליד המיטה שאפשר להתגבר על המנעול שלה בקלילות. במקרה כזה אולי תוכל לצאת ללא רישום פלילי - אבל תשכח מלקנות אקדח אחר.

אם יש לך כספת (אפילו פשוטה מהום דיפו) תוכל להראות למשטרה סימני פריצה ברורים (שבירה של הכספת או עקירתה מהקיר). אתה תקבל מהם אישור שמבחינתך, עשית כמיטב יכולתך לשמור על הנשק ואין עילה להגשת תלונה על רשלנות.
זה יקנה לך את הזכות לקבל רשיון לקנות כלי חדש במקום זה שנגנב.

רוצה להשתכנע, חפש אחורנית בסליק, היו פה שני מקרים של בעלי כספת שנפרצה ושניהם קיבלו אישור לקנות נשק חדש. אמנם אחרי תהליך בירוקרטי ארוך - אבל בסופו הם קיבלו את זה.

בקיצור ולעניין - קניית כספת אפילו זולה ובסיסית, זו השקעה בהחלט משתלמת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 פברואר 2008, 17:57

pildus2 כתב:לגבי האימונים בחדר הכושר - אני אברר האם יש במקום כספת בה אפשר להשאיר את האקדח למשך האימון, זו האופציה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה כרגע.

שלילי חזק!!

אסור לך להשאיר את הנשק בשום מקום פרט ל:
1. על הגוף שלך
2. נעול בבית שלך (הכתובת המופיעה בת.ז.)
3. משטרה
4. סוחר נשק מורשה
5. גוף מונחה עם שירותי הפקדה (בתי משפט, מתקנים בטחוניים, משרדי ממשלה, מוזיאון ישראל, וכו)

לאותו מכון כושר אסור לו לקבל את הנשק שלך, ולך אסור להפקיד את הנשק שם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אני אתך לגבי צוות משרד הפנים מחלקת רישוי הנשק בכפר סבא

על ידי yotamravid » 05 פברואר 2008, 19:08

לפני כמה שנים קיבלתי שם טיפול מסור.אוהד והכי חיובי בקשר לחיפוש אחר רשיון נשק של חבר שרשיונו אבד/נגנב.
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 05 פברואר 2008, 19:33

אני מחזק את דבריו של איתמר

בשום אופן לא להשאיר את הנשק במקום שלא הוסמך לכך, הולך לחד"כ - תשאיר את האקדח בבית או לחילופין שים אותו בפאוץ שיהיה צמוד אליך לאורך כל האימון (לא ממש נוח..),

גם לגבי הכספת איתמר צודק, דרישת החוק היא לנקוט באמצעים סבירים ע"מ למנוע מאדם לא מורשה להגיע אל הנשק ולעשות בו שימוש. פריצה של מנעול בהחלט נחשבת כפעולה לא סבירה ולכן כל צורת נעילה של הנשק תופסת, אבל ברור שעצם קיומה של "כספת", פשוטה ככל שתהיה, משפר את מצבך בעיני החוק.

לגבי יציאה למקומות בילוי - אלכוהול ונשק הולכים רע ביחד !! גם אם אתה בטוח שאין סיכוי שתעשה איזשהו שימוש לא חוקי בנשק, אין לך מושג כיצד תגיב הסביבה (במיוחד אם היא שיכורה) למראה קצה קצהו של אקדח מבצבץ מחגורתך ...
בעבר נהגתי לצאת לכל מקום עם הנשק, היום אני קצת זהיר יותר, אם אני יוצא לבר או דיסקוטק - האקדח בבית נעול.

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 06 פברואר 2008, 09:09

אורן,
א. מזל טוב, תהנה.
ב. הגיע הזמן לשנות את חתימתך הקודרת.
ג. הייתי ממליץ בחום לקרוא את הכתבה המתפרסמת החודש ב"קליבר קרבי" לגבי המקומות והדרכים המותרות ע"פ חוק להפקיד ארעית את האקדח שלך.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי חנן אוחיון » 06 פברואר 2008, 10:03

אורן ידידי
תתחדש עשית זאת כמו גדול ,אשמח לשבת איתך בנינוחות במטווח על כוס קפה ונלבן יחד את התשובות לשאלות
תראות
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי pildus2 » 07 פברואר 2008, 10:50

תודה לכולם על התגובות הטיפים והעצות.
אני מתנצל על העיכוב בתגובה שלי, אך כמאמין גדול בקארמה וגורל, חששתי שרתמתי את העגלה לפני הסוסים. לשמחתי, אחרי עוד כמה גליצ'ים בירוקרטיים קטנטנים אך גוזלי זמן, מאז לפני כחצי שעה הבייבי מונח אצלי בתיק.

דביר- תודה על הברכות. את החתימה כמו שאתה יכול לראות כבר שיניתי, ואת המגזין אני אחפש היום. האם הוא זמין בסטימצקי ודומיו?

חנן - בשביל לשבת איתך לקפה אני לא צריך לחכות לארועים מיוחדים כמו קבלת רשיון :-) אני אראה אותך מחר בבוקר בהרצליה מן הסתם ואשמח לקבל ממך כמה שיותר מידע.

ושוב תודה לכולם על העזרה והעצות ועל הבית החם שאתם ואנחנו יוצרים פה
נערך לאחרונה על ידי pildus2 בתאריך 10 פברואר 2008, 12:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי geldz » 07 פברואר 2008, 11:17

גם העובדה שרכשת כספת ועיגנת לקיר - זה יותר מידי מידע.
בכל מקרה מצטרף לברכות

זאב
נערך לאחרונה על ידי geldz בתאריך 07 פברואר 2008, 11:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pildus2 » 07 פברואר 2008, 11:41

קיבלתי את ההערה ותיקנתי - אנא מחק את הציטוט מההודעה שלך במקביל
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 07 פברואר 2008, 12:09

pildus2 כתב:תודה לכולם על התגובות הטיפים והעצות.
אני מתנצל על העיכוב בתגובה שלי, אך כמאמין גדול בקארמה וגורל, חששתי שרתמתי את העגלה לפני הסוסים. לשמחתי, אחרי עוד כמה גליצ'ים בירוקרטיים קטנטנים אך גוזלי זמן, מאז לפני כחצי שעה הבייבי מונח אצלי בתיק.

אתמול כבר רכשתי כספת ביתית טובה, והתקנתי אותה מעוגנת לקיר***********

דביר- תודה על הברכות. את החתימה כמו שאתה יכול לראות כבר שיניתי, ואת המגזין אני אחפש היום. האם הוא זמין בסטימצקי ודומיו?

חנן - בשביל לשבת איתך לקפה אני לא צריך לחכות לארועים מיוחדים כמו קבלת רשיון :-) אני אראה אותך מחר בבוקר בהרצליה מן הסתם ואשמח לקבל ממך כמה שיותר מידע.

ושוב תודה לכולם על העזרה והעצות ועל הבית החם שאתם ואנחנו יוצרים פה

רגע של עברית
בדיוק בתאריך 17/5/08 תצטרך לשנות את החתימה
ל 100" יום בעליו של ....." :wink:
או שתמחק את המילה מהיום. (עוד היום)
הכי חשוב שתהנה
ותזכיר לאוחיון שהוא "איבד את הצפון" וד"ל..........
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pildus2 » 10 פברואר 2008, 12:45

ביום חמישי ביקרתי בקל-וי, ואחרי בדיקה של מספר נרתיקים, התברר לי כי האופציה לנרתיק פנימי בשילוב הגודל של הקומנדר ורוחב המותניים והצמיגים שלי הוא שילוב לא אפשרי. אז בסופו של דבר רכשתי נרתיק חיצוני של פרונטליין:
תמונה
אני לאט לאט מגלה שללכת עם אקדח ביום יום זה לא דבר קל ונוח כמו שתארתי לעצמי :( אבל ייאמר שמאז חמישי כבר התרגלתי קצת וזה פחות מציק לי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד