רכישת נשק מאדם פרטי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רכישת נשק מאדם פרטי
היום ביקרתי במשרד הפנים בת"א לצורך העברת בעלות על אקדח שנקנה מאדם פרטי.
מסתבר שקיימת תקנה חדשה והיא - המוכר והקונה חייבים להגיע יחד לפקיד רשוי כ"י לצורך העברת הבעלות.
לידיעתכם.
זאב
מסתבר שקיימת תקנה חדשה והיא - המוכר והקונה חייבים להגיע יחד לפקיד רשוי כ"י לצורך העברת הבעלות.
לידיעתכם.
זאב
- תרמתי למען הסליק

yuval כתב:יש הגיון בדרישה -
בידקו האם ניתן להמיר את ביקור המוכר במשרד הפנים באישור חתימה על ידי עו"ד.
מדובר בנשק ברשיון, רשום במחשבי משרד הפנים. בעליו של הנשק הזה גם בעל רשיון ומוכר למשרד הפנים. העסקה מלווה בשטר מכר חתום על ידי בעל הנשק, אין שום דיווח במשטרה על גניבה של הנשק. הקונה בסופו של דבר יצטרך להתייצב בפני פקיד הרישוי כדי להשלים את תהליך הרכישה. אז מה בדיוק ההגיון בדרישה הזו?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

זה נכון
אבל לא תמיד חייבים אולי בת"א אבל אני הייתי במקום אחר ומאחר שעשיתי רושם של אדם אמין (אני מישתדל להיות ולא רק לעשות רושם) היא אמרה לי לבוא עם הרישיון שלו וזהו
- סליקאי ארד

תגובה
במשרד הפנים כמו בצבא-אין היגיון!!! הוא פשוט מעולם לא התגייס
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
אני בטוח שדעתי לא תהיה מקובלת על רבים כאן, אבל הפורום נועד כדי להחליף דעות אז הנה.
בשנה האחרונה יצא לי 3 פעמים לקנות ולמכור כלי ירייה עם אנשים פרטיים. אני חושב שכל מכירת נשק מאדם פרטי לאדם פרטי חייבת להתבצע אצל סוחר נשק מורשה:
1. המוכר יפקיד את הנשק אצל הסוחר.
2. הסוחר יבצע אימות פרטי כלי הירייה ויחתום על שטר המכר שבין הקונה לבין המוכר.
3. הקונה יקבל את הרישיון החדש (אחרי שיביא לפקידה את הרישיון של המוכר ואת שטר המכר המעיד על ביצוע אימות פרטי הכלי ועל הפקדתו).
4. על סמך הרישיון החדש הקונה יקבל את הכלי מהסוחר.
אינני סוחר נשק ואינני דואג לפרנסתם ואסביר את עמדתי:
1. אינני מחפש להוסיף ביורוקרטיה, אלא סדר.
2. אדם מן הישוב לא יודע לבצע אימות פרטי כלי, כגון לבדוק תאימות מספרים בכל החלקים הרלוונטיים (גוף, צינה, קנה) ועלול לקבל נשק עם אי תאימות במספרים. אפשר אפילו לטעות במספר קנים המשויכים לכלי. אח"כ לך תוכיח....במקרה שלי הייתה למשל טעות של החלפת 2 ספרות במספר הכלי. אני לא שמתי לב, סוחר נשק (ותיק ובכיר) לא שם לב ורק ערנות פקידת הרישוי מנעה ממני לשאת נשק עם רישיון לא תואם (כפי שעשה הבעלים הקודם כמה שנים ועבר כך חידושים
).
3. במצב הנוכחי המוכר מוסר לקונה את רישיונו ונשאר עם נשק ללא רישיון. בשלב מסוים הקונה מגיע למצב שיש לו רישיון בלי נשק.
4. במצב הנוכחי אין כל חובה לערוך פרוטוקול מסירת הנשק ואם לא ייעשה הדבר, כיצד יתועד מועד העברת האחריות על הנשק. כיצד יתגונן המוכר או הקונה אם בוצעה בנשק עבירה בסמוך למועד ההעברה. שוב - לך תוכיח.
זו דעתי.
בשנה האחרונה יצא לי 3 פעמים לקנות ולמכור כלי ירייה עם אנשים פרטיים. אני חושב שכל מכירת נשק מאדם פרטי לאדם פרטי חייבת להתבצע אצל סוחר נשק מורשה:
1. המוכר יפקיד את הנשק אצל הסוחר.
2. הסוחר יבצע אימות פרטי כלי הירייה ויחתום על שטר המכר שבין הקונה לבין המוכר.
3. הקונה יקבל את הרישיון החדש (אחרי שיביא לפקידה את הרישיון של המוכר ואת שטר המכר המעיד על ביצוע אימות פרטי הכלי ועל הפקדתו).
4. על סמך הרישיון החדש הקונה יקבל את הכלי מהסוחר.
אינני סוחר נשק ואינני דואג לפרנסתם ואסביר את עמדתי:
1. אינני מחפש להוסיף ביורוקרטיה, אלא סדר.
2. אדם מן הישוב לא יודע לבצע אימות פרטי כלי, כגון לבדוק תאימות מספרים בכל החלקים הרלוונטיים (גוף, צינה, קנה) ועלול לקבל נשק עם אי תאימות במספרים. אפשר אפילו לטעות במספר קנים המשויכים לכלי. אח"כ לך תוכיח....במקרה שלי הייתה למשל טעות של החלפת 2 ספרות במספר הכלי. אני לא שמתי לב, סוחר נשק (ותיק ובכיר) לא שם לב ורק ערנות פקידת הרישוי מנעה ממני לשאת נשק עם רישיון לא תואם (כפי שעשה הבעלים הקודם כמה שנים ועבר כך חידושים
3. במצב הנוכחי המוכר מוסר לקונה את רישיונו ונשאר עם נשק ללא רישיון. בשלב מסוים הקונה מגיע למצב שיש לו רישיון בלי נשק.
4. במצב הנוכחי אין כל חובה לערוך פרוטוקול מסירת הנשק ואם לא ייעשה הדבר, כיצד יתועד מועד העברת האחריות על הנשק. כיצד יתגונן המוכר או הקונה אם בוצעה בנשק עבירה בסמוך למועד ההעברה. שוב - לך תוכיח.
זו דעתי.
yuval כתב:בידקו האם ניתן להמיר את ביקור המוכר במשרד הפנים באישור חתימה על ידי עו"ד.
מניסיוני נכון ללפני שבוע וקצת ניתן .
c425x כתב:2. אדם מן הישוב לא יודע לבצע אימות פרטי כלי, כגון לבדוק תאימות מספרים בכל החלקים הרלוונטיים (גוף, צינה, קנה) ועלול לקבל נשק עם אי תאימות במספרים. אפשר אפילו לטעות במספר קנים המשויכים לכלי. אח"כ לך תוכיח....במקרה שלי הייתה למשל טעות של החלפת 2 ספרות במספר הכלי. אני לא שמתי לב, סוחר נשק (ותיק ובכיר) לא שם לב ורק ערנות פקידת הרישוי מנעה ממני לשאת נשק עם רישיון לא תואם (כפי שעשה הבעלים הקודם כמה שנים ועבר כך חידושים).
גם היום אתה מחויב להציג בזמן קבלת הרשיון אישור בדיקה ואימות שמין הסתם נעשה ע"י סוחר מורשה . .
3.במצב הנוכחי המוכר מוסר לקונה את רישיונו ונשאר עם נשק ללא רישיון. בשלב מסוים הקונה מגיע למצב שיש לו רישיון בלי נשק.
זה באמת נכון ולכן לדעתי יש לאפשר שני אופציות אוו כמו שאתה מציעה אוו שהמוכר והקונה יתיצבו יחדו אצל פקיד הרישוי הכלי יועבר בפני פקיד הרישוי במעמד ניפוק הרשיון
ואגב היום בעידן האינטרנט אני לא רואה שום סיבה שפקיד הרישוי אחד לא יוכל לסיים אצלו את התהליך (אוו של המוכר אוו של הקונה ) ויהיה צורך להטרטר לעוד פקיד כדי לבטל את הרשיון הישן
זו דעתי.
אגב חברים פה לא נגמרו פלאי משרד הפנים
וככה למשל היום כידוע כדי לקבל הקצבה לתחמושת יש להביא אישור על צריכת התחמושת הישנה ,שזה הגיוני אם מדובר בבעל רשיון שמסיבה השמורה עימו החליט לירות במטווח X
את תחמושת הכוננות ולא לרכוש חדשה במקום אלה לרכוש במקום Y למשל .
אוו לאדם שעובר מקליבר X לקליבר Y .........
אבל מה קורא עם מי שלו זה כלי ראשון ?
ההגיון אומר שצריך להיות איזשהו ניפוק ראשוני ,נכון ?!
אז זהוא שלא .......
המטווח שבו הנ"ל עובר אימון מנפק לו אישור צריכה (על תחמושת שהוא רכש בכפר השכן כנראה כי אחרת לי לפחות זה נראה כ"רישום כוזב ") והוא מביא את האישור למשרד הפנים ואז מקבל ניפוק.
ואני לא ילאה אתכם מה קורא כאשר נופלת טעות (כמעט בטוח שבאשמת המשרד )בקליבר הכלי
ולמה זה לוקח 10 דקות תמימות לתקן את הטעות כאשר הפקידה מחזיקה ביד אישור אימות מלפני
שבועים שבו כותב מנהל מטווח כי בדק את הכלי ומדובר בכלי בקוטר 9X17 ולא 9X19 כמו שכתוב ברשיון ..............
כאמור המוח נשאר בש.ג. ,ההגיון לא חודר שיריון (ועל כן שוחרר) והיאוש חתם קבע
כנראה שמשרד הפנים לעולם לא יוכל לספק את כולם
מצד אחד רוטנים כשהפקידה דורשת מהמוכר והקונה להתיצב בפניה.
מצד שני, לא מרוצים כאשר הפקידה לא מבקשת אימות נוסף (עלותו 60 ש"ח), מוחים בתוקף שהמוכר נשאר ללא רשיון תקף במשך .....כמה שעות (
) חסר לכם פרוטוכלים, ואפילו לקח 10דקות שלמות לתקן טעות, אלוהים ישמור. בקיצור, פשוט מידי.
אולי כדאי בכלל שהעברת הנשק תתבצע בפני מפכ"ל המשטרה?
מצד אחד רוטנים כשהפקידה דורשת מהמוכר והקונה להתיצב בפניה.
מצד שני, לא מרוצים כאשר הפקידה לא מבקשת אימות נוסף (עלותו 60 ש"ח), מוחים בתוקף שהמוכר נשאר ללא רשיון תקף במשך .....כמה שעות (
אולי כדאי בכלל שהעברת הנשק תתבצע בפני מפכ"ל המשטרה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד