המלצה למסלול טיול/ארטקציה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

המלצה למסלול טיול/ארטקציה

על ידי mishael » 15 פברואר 2008, 12:42

שלום לכולם,
בשבוע הבא אני נוסע לצימרים בקיבוץ גונן,
אשמח לקבל מכם המלצות למסלול הליכה או אטרציות/ מקומות ששווה ללכת אליהם אם אני באזור.
תודה רבה,
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 15 פברואר 2008, 15:52

עין תינה חובה
בכלל הסביבה מלאה
כוון אותנו ( מה אתה אוהב )ונכוון אותך.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 15 פברואר 2008, 21:25

אילן,

יקפאו לו הביצות בעין תינה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

תגובה

על ידי mishael » 16 פברואר 2008, 12:10

נעם-תודה על הדאגה...
אני מחפש מסלול הליכה לא קשה(אני עם אישתי) למשך כשעתיים פחות או יותר במקום מעניין ויפה.
בנוסף מקומות/אתרים ששווה לבקר בהם אם כבר נמצאים באזור
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גמ » 16 פברואר 2008, 12:36

אתה מתנייע עם רכב שלך?
בתלות בתשובה אוכל לתת לך רעיונות לטיול
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תגובה

על ידי mishael » 17 פברואר 2008, 21:27

חיובי, אני עם רכב רגיל לא 4X4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גמ » 17 פברואר 2008, 23:07

טוב, כיוון שצפוי מזג אוויר חורפי בתחילת השבוע שישאיר בוץ (ושלג במקומות הגבוהים) ברמה"ג אני ממליץ להתחיל באזור הבניאס (אפשר להכנס אם לא הייתם הרבה זמן - לאחרונה נעשו שם שיפוצים והמקום בהחלט נעים ומרשים). מהבניאס ממליץ להתחיל לטפס לרמה"ג כשבדרך עצירה בנחל סער לצפיה בזרימה שעשויה להיות חזקה ומרשימה בחציו השני של השבוע. בהמשך ניתן לבחור לעלות צפונה לכיוון מבצר קלעת נמרוד ונווה אטיב ובהמשך אפשר כמובן לחרמון או לעלות לכפר מסדה ומשם להתקדם דרומה. אגב במסדה ברחוב הראשי מספר מסעדות לא רעות. במסדה כדאי לנסוע נסיעה קצרה לכיוון צפון מזרח לצפות בברכת רם. לאחר מכן לחזור דרך מסדה ולנסוע דרומה כשכאן שתי אפשרויות, ניתן לנסוע לכיוון יער אודם ולגשת לראות את הג'ובות (טיול קצר שכולל הליכה ביער אודם וצפיה בבורות) http://www.tiuli.com/track_info.asp?track_id=101 או לנסוע לכיוון בוקעתה ולהמשיך לכיוון התלים אביטל-בנטל. (אגב גם אם החלטתם לנסוע לראות את הג'ובות ביער אודם תוכלו לחזור בהמשך הכביש ליד קלע מזרחה ולהתחבר לכביש המזרחי יותר ליד קבוץ אלרום. כדאי לעלות להר בנטל דרך הכביש שמטפס בין הבנטל לאביטל בעמק יפהפה. בבנטל הוקמה מסעדה ותצפית שמאפשרת לראות את כל עמק קוניטרה עד קו התלים הסורי והלאה (מקום שמי שאוהב מורשת קרב ניתן להפליג בו בסיפורים).
מהבנטל רדת לכיוון קיבוץ עין זיוון ובצומת עין זיוון לנוע מזרחה לכיוון תל חזקה. מעט צפונית לחזקה תיראו את טורבינות הרוח לייצור חשמל. מומלץ לעלות עם הרכב בנסיעה איטית (הדרך משובשת) ולהתרשם מגודל הטורבינות (הדרך עבירה גם לרכב פרטי). יש במקום עוד דברים (מסיבת בטחון שדה לא אפרט).
לאחר הביקור בטורבינות להמשיך דרומה לכיוון היישוב אלוני הבשן ומשם ניתן להמשיך דרומה לכיוון גמלא, ואף להגיע לדרום הרמה לחמת גדר, או שבאלוני הבשן פונים מערבה לכיוון קצרין. בהמשך (אם פניתם מערבה) כק"מ לפני צומת קצביה מצד שמאל של הכביש כניסה למעיין שממנו שואבים את המים המינרליים של מי-עדן. המקום מסודר ונחמד עם פלגי מים וצמחיית מים ומתאים לטיול קצר.
משם ניתן לפנות לכיוון קצרין ולסיים במבשלת הבירה בכניסה לאזור התעשייה בה ניתן לאכול לא רע וללגום לא רע. אפשר כמובן לבקר גם בייקבי הגולן (50 מטר ממבשלת הבירה) ויש גם מסעדת סטייקים לא רעה אבל יקרה באזור התעשייה.

כמובן שהמלצתי מתיחסת לטיול "תיירים" שבו נוסעים ועוצרים להליכות קצרות. אם אתם מעדיפים יותר הליכה ופחות נסיעה רק תגיד. באופן כללי שירטטתי מסלול שמתאים למי שלא מבקר לעיתים תכופות באזור ורוצה להספיק מעט מכל דבר.
בנוסף, לא ציינת אם אתם עם ילדים. במידה וכן, הייתי משאיר את אותו מסלול רק מוסיף ביקור ביער האיילים http://www.cuponofesh.co.il/zimcity.php?zid=583 שבו ניתן לרכב על סוסוני פוני ולראות ולקבל הסבר על איילים.

כיוון אחר שניתן לפנות אליו הוא דווקא מערבה כיוון קרית שמונה, נחל עיון ומפל התנור בכיוון מטולה, טיול שכדאי לשלב בו הסתובבות במטולה בה ניתן למצוא פינות יפות, להשקיף (כמה אקטואלי) על הגדר הטובה או לפנות דרומה ולעלות ברכבל לצוק מנרה ביציאה הדרומית מקרית שמונה. אגב, באזור שבין קיבוץ דן לקיבוץ הגושרים מספר מסעדות דגים לא רעות שהמפורסמת בינהן מסעדת "דג על הדן" נמצאת צפונית לקיבוץ הגושרים (יש שילוט). אם אתם כבר בכיוון זה מומלץ לבקר בשמורת החולה או באגמון החולה (ניתן לשכור אופני שטח לטיול באזור האגמון). אנחנו עדיין בחורף ויש עופות מים רבים ועגורים. שוב, גם כאן אני משרטט מסלול שמתאים למי שלא מבקר הרבה באזור.

אם תרצה המלצות נוספות רק תגיד, טיול נעים

אגב, אם חשקה נפשך לירות במשך הטיול יש חנות ומטווח בפארק קנדה במטולה וחנות ומטווח בקצרין.
נערך לאחרונה על ידי גמ בתאריך 18 פברואר 2008, 09:50, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

קצת לא העונה אבל...

על ידי daon » 18 פברואר 2008, 01:41

1. ירדינון, אמרו לי שהרפסודה נשרפה, אבל שווה ביקור (זה ליד קיבוץ שמיר, צריך לעבור דרכו לפני שמגיעים לתחילת המסלול ואז יש נסיעה קצרה) עם תרצה פרטים נוספים שלח הודעה.
2. שמורת התנור ליד מטלה.
3. מרכז קנדה במטולה (בריכות סגורות, החלקה על הקרח, מטווח באולינג וכו'...)
4.את האישה ניתן תמיד לשלוח לחנות המפעל של טבע נאות (קיבות נאות מרדכי).
מעבר לזה יש המון מסלולים יפים באזור, אפשר לעלות לתל-חי, תל-דן ומוזיאון אוסישקין, או סתם לעשות מסלול בבאניאס, לעלות לביריה או חלק משביל ישראל...

תהנו,
יונתן.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.

וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

תגובה

על ידי mishael » 18 פברואר 2008, 18:56

תודה רב הרבה!
שיחקת אותה אותה עם התגובהממש השקעת.
תודה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גמ » 18 פברואר 2008, 21:26

תהנו,

מספר הערות אחרונות
1) גשר ה"פקק" בין קיבוץ גונן לצומת גדות חסום עקב שיפוצים - אל תתכנן מעבר בקטע זה. מגונן יש לך כביש שעולה לרמה, איתו תגיע לצומת ווסט (האמיר) במרכז הרמה ומשם ניתן לפנות לכל כיוון לפי תכנון המסלול.

2) הגולן ממוקש כדבעי. אם אתם עולים ויש שלג ממליץ לא לרדת מצירים מרכזיים כיוון שבשלג לא תמיד רואים את הגדר המזהירה מכניסה לשטח ממוקש (למעט במסלולים מוכרים ומסומנים בסימון שבילים).

3) לא ציינת מתי הטיול - אם ביומיים הקרובים ממליץ לא לעלות לרמה בכלל. במזג אוויר כפי שצפוי ביומיים הקרובים הרמה בד"כ מכוסה בערפל כבד ולא ממש ניתן להנות מטיול בה. במקרה כזה ממליץ לנסוע לחמת גדר - אין כמו לרבוץ במעיינות החמים כשמסביב קר וגשום. במקום גם ספא תאילנדי עם מסאג'ים וכו'. במזג אוויר חורפי ניתן גם לטייל בטבריה והסביבה. אם אתם מחליטים על כיוון זה אוכל לכוון אותך לאטרקציות באזור (טבריה וסביבותיה). גם מרכז קנדה במטולה יכול לספק קצת תעסוקה אם כי אישית אני לא אוהב לרבוץ במקומות מסוג זה.

שוב, טיול נעים ותהנו.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד