העובדות שהורסות למשרד הפנים את התיאוריות המופרכות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
העובדות שהורסות למשרד הפנים את התיאוריות המופרכות
במאמר להלן מתוארות עובדות אשר טופחות על פני "המומחים" של משרד הפנים ומוכיחות שמדיניות הצמצום כאמצעי למניעת אליומת היא קשקוש נטול הוכחות:
http://www.worldnetdaily.com/news/artic ... E_ID=55288
מעניין מה פרנסי משרד הפנים יגידו לאחר קריאת המאמר? למישהו יש ניחוש ?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
זה לא מדויק שלא היו מקרי רצח בעיירה קנסו מאז העברת החוק. היה מקרה רצח (דקירה) ב-1984 ועוד מקרה ב-1989, אך הם בוצעו על ידי מבקרים שלא היו תושבי המקום.
עם זאת, הייתי שמח לתרגם את המאמר ולהעבירו למשרתינו אם זה יגרום לכך שתהיה לי הצדקה לרכוש כספת בגודל של ארון בגדים.
עם זאת, הייתי שמח לתרגם את המאמר ולהעבירו למשרתינו אם זה יגרום לכך שתהיה לי הצדקה לרכוש כספת בגודל של ארון בגדים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: העובדות שהורסות למשרד הפנים את התיאוריות המופרכות
advocate כתב:במאמר להלן מתוארות עובדות אשר טופחות על פני "המומחים" של משרד הפנים ומוכיחות שמדיניות הצמצום כאמצעי למניעת אליומת היא קשקוש נטול הוכחות:
גם אם יש בטענתך מין הצדק, הרי שתצטרך הרבה יותר ממאמר באינטרנט כדי לשנע מישהו שם למעלה.
מבלי להתיחס כלל לטענות המועלות כאן, צריך תמיד לזכור שכל אחד יכול לפתוח אתר ולכתוב שם כאוות נפשו, ללא שום ביקורת או בקרה על הדברים. לכן, יש לקחת כל מה שכתוב ברשת בערבון מאד מוגבל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מה זה אומר?
אם בודקים את הנאמר בכתבה בכלים מדעיים, לא ניתן להסיק כלום.
יש כאן נסיון לטעון או להוכיח שהצטידות בנשק של כל בית-אב בעיירה הזו גרמה לירידה ברמת האלימות. הבעיה היא שיש משתנים רבים אחרים שאינם מתוארים. למשל, מהי רמת ההשכלה והחינוך בעיירה וכיצד היא השתנתה ב- 25 השנים המדוברות. מהי רמת ההומוגניות והסולידריות בין תושביה.
לוקחים משתנה בודד ומנסים להלביש עליו תוצאה.
אני חושב שקשה להתווכח עם העובדה שרמת אלימות בחברה כלשהי מושפעת ממשתנים רבים (שאת מקצתם הזכרתי) ולקשור אותה אך ורק לנשיאת נשק זה במקרה הטוב שרלטני ובמקרה הפחות טוב מגמתי. בקיצור אותי הכתבה הזו לא משכנעת.
צטערת.
יש כאן נסיון לטעון או להוכיח שהצטידות בנשק של כל בית-אב בעיירה הזו גרמה לירידה ברמת האלימות. הבעיה היא שיש משתנים רבים אחרים שאינם מתוארים. למשל, מהי רמת ההשכלה והחינוך בעיירה וכיצד היא השתנתה ב- 25 השנים המדוברות. מהי רמת ההומוגניות והסולידריות בין תושביה.
אני חושב שקשה להתווכח עם העובדה שרמת אלימות בחברה כלשהי מושפעת ממשתנים רבים (שאת מקצתם הזכרתי) ולקשור אותה אך ורק לנשיאת נשק זה במקרה הטוב שרלטני ובמקרה הפחות טוב מגמתי. בקיצור אותי הכתבה הזו לא משכנעת.
צטערת.
- תרמתי למען הסליק

בשנת 1996, במסגרת עבודתי, הגעתי לעיר במדינת לואיזיאנה. שמה להפייט ואוכלוסייתה כ 500000 תושבים.
הזדמן לי לשבת עם השריף ושניים מסגניו על כמה בירות.... ככל שיותר אלכוהול ירד כך השתחררו חרצובות לשונותיהם... לפי דבריהם... בשנה הקודמת קרי 1995 היו בעיר רק 6 מקרי רצח... וחמישה מתוכם כל רקע מלחמות כנופיות ושליטה בסחר בסמים.... רצח אחד נוסף היה רצח במשפחה.
בהינתן הקלות בה ניתן לרכוש באופן חוקי נשק חם במדינת לואיזיאנה מספר הרציחות נמוך להדהים.
לשאלתי כיצד משרד השריף מצליח לשמור על אלימות כה נמוכה נענתי " פעם ראשונה שמישהו עושה בעיות אנחנו לוקחים אותו ל"סיבוב" בביצות.... מסבירים לו יפה איך להתנהג ומחזירים אותו לעיר... בפעם השניה שהוא נתפס הוא שוב נלקח לביצות אבל הפעם חוזר עם כמה עצמות שבורות...ובפעם השלישית.... אנחנו פשוט חוזרים מהביצות עם נוסע אחד פחות"
עד היום אינני יודע אם הוא היה רציני או לא... אבל המספרים מדברים בעד עצמם
הזדמן לי לשבת עם השריף ושניים מסגניו על כמה בירות.... ככל שיותר אלכוהול ירד כך השתחררו חרצובות לשונותיהם... לפי דבריהם... בשנה הקודמת קרי 1995 היו בעיר רק 6 מקרי רצח... וחמישה מתוכם כל רקע מלחמות כנופיות ושליטה בסחר בסמים.... רצח אחד נוסף היה רצח במשפחה.
בהינתן הקלות בה ניתן לרכוש באופן חוקי נשק חם במדינת לואיזיאנה מספר הרציחות נמוך להדהים.
לשאלתי כיצד משרד השריף מצליח לשמור על אלימות כה נמוכה נענתי " פעם ראשונה שמישהו עושה בעיות אנחנו לוקחים אותו ל"סיבוב" בביצות.... מסבירים לו יפה איך להתנהג ומחזירים אותו לעיר... בפעם השניה שהוא נתפס הוא שוב נלקח לביצות אבל הפעם חוזר עם כמה עצמות שבורות...ובפעם השלישית.... אנחנו פשוט חוזרים מהביצות עם נוסע אחד פחות"
עד היום אינני יודע אם הוא היה רציני או לא... אבל המספרים מדברים בעד עצמם
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 04 מרץ 2008, 08:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
אז ככה, גם המחקרים של הקרימינולוגים המובילים בעולם מוכיחים זאת, אבל למה לבלבל את משרד הפנים עם עובדות...
מי שמעוניין להעבר אליהם גם מחקרים אמפיריים - יש לי גם את זה...
מי שמעוניין להעבר אליהם גם מחקרים אמפיריים - יש לי גם את זה...
- תרמתי למען הסליק

הנה למשל מהדוגמה שהעלה TrooperGlock מעניין לבחון האם וכיצד שינו כוחות אכיפת החוק את התנהלותם בעיירה בהתאם לשינוי ולידיעה שכל אזרח שם נושא נשק.
מי שראה את הסרט התיעודי של מייקל מור שעסק בשאלה מדוע כל כך הרבה אמריקאים יורים אחד בשני מגלה שם מסקנה מעניינת. לפי הסרט לא כמות וזמינות הנשק הנמצאת בידי אזרחים אמריקאים היא הסיבה אלא מצב הסטרס שבו הם חיים. הסרט מעלה שיש מדינות בהן כמות הנשק בידי אזרחים גבוהה מזו שבארה"ב ובכל זאת אין במדינות אלו (הסרט מביא כדוגמה את קנדה ומספר מדינות באירופה) כמות ירי ללא סיבה על אזרחים כמו בארה"ב. מייקל מור למי שאינו מכיר אינו יכול להחשד בפטריוטיות ומיליטנטיות יתר. לכן אם רוצים, המסקנה שלו שלא כמות הנשק אלא מצב התודעה היא זו שגורמת למצב מעשי האלימות בנשק היא הוכחה שאפשר להביא בפני קובעי מדיניות מתן אשרות לנשיאת נשק. מצד שני, לפחות כרגע בארץ עם רמת האלימות ורמת החרדה והדיכדוך המנטאלי (שאת הביטוי שלה ניתן לראות למשל בהתנהגות הישראלי המצוי בכבישים) לא בטוח (לפי מסקנת הסרט) שכדאי לחלק נשק במדיניות פתוחה יותר.
מי שראה את הסרט התיעודי של מייקל מור שעסק בשאלה מדוע כל כך הרבה אמריקאים יורים אחד בשני מגלה שם מסקנה מעניינת. לפי הסרט לא כמות וזמינות הנשק הנמצאת בידי אזרחים אמריקאים היא הסיבה אלא מצב הסטרס שבו הם חיים. הסרט מעלה שיש מדינות בהן כמות הנשק בידי אזרחים גבוהה מזו שבארה"ב ובכל זאת אין במדינות אלו (הסרט מביא כדוגמה את קנדה ומספר מדינות באירופה) כמות ירי ללא סיבה על אזרחים כמו בארה"ב. מייקל מור למי שאינו מכיר אינו יכול להחשד בפטריוטיות ומיליטנטיות יתר. לכן אם רוצים, המסקנה שלו שלא כמות הנשק אלא מצב התודעה היא זו שגורמת למצב מעשי האלימות בנשק היא הוכחה שאפשר להביא בפני קובעי מדיניות מתן אשרות לנשיאת נשק. מצד שני, לפחות כרגע בארץ עם רמת האלימות ורמת החרדה והדיכדוך המנטאלי (שאת הביטוי שלה ניתן לראות למשל בהתנהגות הישראלי המצוי בכבישים) לא בטוח (לפי מסקנת הסרט) שכדאי לחלק נשק במדיניות פתוחה יותר.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

גמ כתב:מה זה אומר?
צטערת.
אני האחרון נגד הגמשת הקריטריונים של משרד הפנים - וגם אני מסכים איתך.
כמו כן, לא מדובר מהי תרומתם של שלטונות החוק למידת הסדר הציבורי בעיר הזו.
לדוגמא, אני גרתי בעיר KATY בטקסס, עיירה סטייל כפר סבא של יוסטון מרביתה מורכבת מאוכלוסיה בעלת מצב סוציו אקונומי בינוני עד גבוה.
חוק כזה לא היה שם. משטרה עירונית מקומית פעילה וחזקה (ממומנת על ידי התושבים) הייתה שם. כל מי שלא היה אמור להסתובב שם נעצר ותושאל.
למרבית האנשים שאני הכרתי אפילו לא היה נשק בבית, ומידת הפשיעה שם הייתה אפסית אבל ממש אפסית. מ-1999 עד 2006 אפס מעשי רצח.
מי שרוצה סטטיסטיקה אמיתית - מצ"ב קישור רשמי של העיר:
http://www.cityrating.com/citycrime.asp ... y&state=TX
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 05 מרץ 2008, 19:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

סיכום ביניים של ההערות:
משטרה חזקה, פעילה ומרובת סמכויות
או במידה ולא אפשרי,
רישוי רחב
אז מה קיבלנו פה? משטרה דלת תקציבים ודלת סמכויות ורישוי קטלני...
אז מישהו יכול לנחש למה יש עלייה דרמטית בפשע אלים??? המממ... שאלה קשה...
משטרה חזקה, פעילה ומרובת סמכויות
או במידה ולא אפשרי,
רישוי רחב
אז מה קיבלנו פה? משטרה דלת תקציבים ודלת סמכויות ורישוי קטלני...
אז מישהו יכול לנחש למה יש עלייה דרמטית בפשע אלים??? המממ... שאלה קשה...
המסמך היחיד שכנראה באמת ישכנע מישהו לעשות משהו שבסופו של דבר גם ייושם מצריך שימוש בתו אחד בלבד וככל שיחזור על עצמו כך יהיה יעיל יותר.
לדוגמא מאמר משכנע במיוחד:
מאת ברי.א
הנדון: תעשו מה שאני רוצה על סמך המסמך המצ"ב
להלן עיקרי ההצעה: $$$ $$$ $$$$ $
סעיף א.
$$$ $$$$$$$$ $$$ $$$$ $ $$$$
$$$$$ $$ $ $$$$ $$, $$$$$$$$.
סעיף ב.