מוכר נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מוכר נשק
שלום שמעתי שלמוכרי נשק מותר להחזיק (האם גם לשאת?) רובים האם זה נכון? האם כל נשק כמו תתי מקלע רובי סער וכד'? כמה מרוויחים בעבודה הזאת זה מישתלם? מישהו יכול להסביר לי על העבודה הזאת זה ניראה לי מקצוע מעניין יחסית לעבודות אחרות בימיוחד לאור הציונים שלי...
מקווה שמישהו יסביר.
מקווה שמישהו יסביר.
- סליקאי ארד

הייתי מציע לך לעשות סיבוב בחנויות הנשק בסביבה הקרובה שלך ולהווכח במו עיניך במצבם העגום של הסוחרים. זה כבר יוציא לך את החשק.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

ח.ו.ק כתב:אי אפשר להיתפרנס מיזה גם אם בתור הכנסה חלקית ולעבוד גם בעוד משהו? כמה בערך מרוויחים בחודש?,הייתי רוצה לעסוק במשהו שמעניין אותי יחסית עד היום לא מצאתי משהו כזה ליסחור נשק גם בתור עבודה חלקית ניראה לי טוב,מישהו יכול לענות על השאלות שלי על זה?.
כנראה שתאלץ בשלב זה להסתפק ברווחים מבייבי סיטר.
לא תקבל יותר .
ומבלי לפגוע, בתור בן 14, אתה לא סבור שתשנה את דעתך זיליון פעמים עד שתוכל לממש פנטזיות?
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
אפשר תגובות רציניות בבקשה? אני סיפרתי על הגיל שלי כדי ליהיות כנה לא כדי שלא יתיחסו ברצינות לשאלות שלי,וזה לא פנטזיה או משהו אני רוצה לישאול ולברר בנושא הרבה אנשים עשו משהו שחשבו עליו בגיל 14 או משהו זה לא קשור ביכלל,מישהו יכול לענות על השאלות שלי?.
הערה:אני בסוף אחליף מישתמש אם ימשיכו להגיב לי סתם לא במקום ביגלל הגיל שלי...
הערה:אני בסוף אחליף מישתמש אם ימשיכו להגיב לי סתם לא במקום ביגלל הגיל שלי...
- סליקאי ארד

תגובה
אתה יכול להחליף שם משתמש,
אבל..... תשתדל לא לכתוה עם טעויות כתיב כדי שלא נזהה אותך...
קח הכל בפרופורציות לא יורדים עלייך בגלל הגיל, בסופו של דבר יש עוד זמן עד שתהיה להחזיק נשק.
עד אז דעתך תשתנה 1000 פעמים בנושא.
אבל..... תשתדל לא לכתוה עם טעויות כתיב כדי שלא נזהה אותך...
קח הכל בפרופורציות לא יורדים עלייך בגלל הגיל, בסופו של דבר יש עוד זמן עד שתהיה להחזיק נשק.
עד אז דעתך תשתנה 1000 פעמים בנושא.
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
חוק יקר.
ראשית אל תתרגש!גם מבוגרים "רציניים" לכאורה ,אוהבים להתבדח.
לעצם העניין,קשה לדעת מה יהיה בעוד כעשר שנים לפחות,האם יהיה עיסוק שנקרא מכירת נשק?האם יהייה אפשר להתפרנס ממנו? ואיזה כלי נשק יוכל סוחר שכזה להחזיק?
מה גם שהמגמה היא הרעה מתמשכת, וכבר היום המצב עגום מאוד.
עם זאת אני חושב שהמשיכה שלך לנושא הנשק ,יכולה בהחלט להביא אותך לעיסוק והתמחות
בעתיד אם תתמיד.אנשים רבים שהגיעו למומחיות בבגרותם [בנושאים שונים] התחילו להתעניין בגיל צעיר בנושא.
אם זאת הנושא רגיש ותזהר מאוד לא להתפתות לעבור על החוק!
ולדעתי כדאי גם לא לזלזל בציונים.
בהצלחה
עמי
ראשית אל תתרגש!גם מבוגרים "רציניים" לכאורה ,אוהבים להתבדח.
לעצם העניין,קשה לדעת מה יהיה בעוד כעשר שנים לפחות,האם יהיה עיסוק שנקרא מכירת נשק?האם יהייה אפשר להתפרנס ממנו? ואיזה כלי נשק יוכל סוחר שכזה להחזיק?
מה גם שהמגמה היא הרעה מתמשכת, וכבר היום המצב עגום מאוד.
עם זאת אני חושב שהמשיכה שלך לנושא הנשק ,יכולה בהחלט להביא אותך לעיסוק והתמחות
בעתיד אם תתמיד.אנשים רבים שהגיעו למומחיות בבגרותם [בנושאים שונים] התחילו להתעניין בגיל צעיר בנושא.
אם זאת הנושא רגיש ותזהר מאוד לא להתפתות לעבור על החוק!
ולדעתי כדאי גם לא לזלזל בציונים.
בהצלחה
עמי
- סליקאי כסף

ח.ו.ק יקר,
קודם כל שמחה וששון לקרוא אותך בפורום.
אתה כותב שאתה חושב על העתיד ומתלבט לגבי פרנסה והנאה מעיסוק בתחום הנשק. להזכירך, בארצנו יש שלב שבא עם סיום ביה"ס ולפני הפרנסה והוא נקרא צבא. האם בכוונתך להתגייס לצה"ל? אם כן, ואם תתגייס ליחידה קרבית, מן הסתם תקבל נסיון עם נשק ותוכל להעזר בתקופת השרות הצבאי כדי לבחון את מידת רצונך להמשיך בתחום הקשור בנשק לאחר השרות. אני מניח שלהפתעתך תגלה שנשק זה לא משהו שמסתובבבים איתו ועושים דאווינים על החברה אלא נשק זה בעיקר אחריות גדולה. כמובן שיש גם כאלו שמשוויצים עם הנשק אבל כאלו (לפחות למיטב הבנתי) לא נמצאים כאן.
ורק בקשה לסיום. כיוון שאתה כבר בטח בכיתה ח' או ט' (לפי גילך) תרשה לי להזכיר לך שאי שם בכיתה א' ו- ב' למדת שיש כל מיני סימנים כאלו שנקראים נקודה, פסיק וכו'. אם תעזר בהם ולא תכתוב משפטים שמתחילים במטולה ונגמרים באילת בלי לבצע עצירה בדרך נוכל גם להבין מה אתה כותב (אנא אל תיקח זאת כירידה אלא כבקשה שאם תענה לה נוכל כל הזקנים בפורום להבין יותר טוב מה אתה כותב ולהנות מדבריך).
לגבי החלפת שם משתמש, אתה מכיר את הבדיחה על הבלונדינית שנכנסת לחנות מכשירי חשמל, מצביעה על מיקרוגל ומבקשת מהמוכר לקנות את הטלויזיה..?
אתה כותב שאתה חושב על העתיד ומתלבט לגבי פרנסה והנאה מעיסוק בתחום הנשק. להזכירך, בארצנו יש שלב שבא עם סיום ביה"ס ולפני הפרנסה והוא נקרא צבא. האם בכוונתך להתגייס לצה"ל? אם כן, ואם תתגייס ליחידה קרבית, מן הסתם תקבל נסיון עם נשק ותוכל להעזר בתקופת השרות הצבאי כדי לבחון את מידת רצונך להמשיך בתחום הקשור בנשק לאחר השרות. אני מניח שלהפתעתך תגלה שנשק זה לא משהו שמסתובבבים איתו ועושים דאווינים על החברה אלא נשק זה בעיקר אחריות גדולה. כמובן שיש גם כאלו שמשוויצים עם הנשק אבל כאלו (לפחות למיטב הבנתי) לא נמצאים כאן.
ורק בקשה לסיום. כיוון שאתה כבר בטח בכיתה ח' או ט' (לפי גילך) תרשה לי להזכיר לך שאי שם בכיתה א' ו- ב' למדת שיש כל מיני סימנים כאלו שנקראים נקודה, פסיק וכו'. אם תעזר בהם ולא תכתוב משפטים שמתחילים במטולה ונגמרים באילת בלי לבצע עצירה בדרך נוכל גם להבין מה אתה כותב (אנא אל תיקח זאת כירידה אלא כבקשה שאם תענה לה נוכל כל הזקנים בפורום להבין יותר טוב מה אתה כותב ולהנות מדבריך).
לגבי החלפת שם משתמש, אתה מכיר את הבדיחה על הבלונדינית שנכנסת לחנות מכשירי חשמל, מצביעה על מיקרוגל ומבקשת מהמוכר לקנות את הטלויזיה..?
- תרמתי למען הסליק

גמ כתב:ח.ו.ק יקר,
הרסת את הפאנץ'!!!
עכשיו כל מי שלא מכיר כבר לא יהנה מהבדיחה.
יאיר
- סליקאי כסף

כמה תשובות וכמה הצעות
ראשית, לשאלה:למוכרי נשק מותר להחזיק את הסחורה של עצמם, ומותר להם גם לטלטל אותה ממקום למקום. מכאן, שמותר להם לשאת כמעט כל סוג של נשק שמותר לסחור בו בארץ. היות ולמעט כוחות הממשלה אין אישור לסחור בתתי מקלע ורובי סער, מי שיסתובב עם משהו כזה יעורר תמיהה, וזאת בלשון המעטה.
לגבי הרווח בעניין - כמו כל עבודה, תלוי עד כמה אתה טוב בה. אם אתה עובד עם גופי הממשלה יש לך סיכוי להרוויח. אם לא, אני מעריך את הרווח כקטן בגלל שהשוק קטן מאוד.
על העבודה עצמה - צריך שיהיה לך גב כלכלי חזק מאוד (בסדר גודל של הרבה מעל 100000$ להערכתי הצנועה), ידע בנשק - קורסי מפקח מטווח, מדריך ירי ונשקות הם הבסיס, וקשרים טובים.
כמו בכל מקצוע - מה שנראה לך כמעניין מבחוץ הוא הרבה פחות קוסם והרבה יותר אפור במציאות. אל תשכח שכרגע אתה מתבונן בזה מנקודת מבט של בחור צעיר שמתלהב מכל עניין הנשק, אבל למעשה אתה עדיין לא ממש יודע על הסכנות שבתחום ועל הבעיות שבו.
ועכשיו, כמה מילות עצה: מי שנכנס לאתר מסויים וכותב בו מקבל על עצמו את נוהגי המקום, ואותם אפשר ללמוד מקריאה של החומר באתר. אני ממליץ שתעשה כך. ככה תוכל להתרגל לאיך מקובל להתבטא בפורום, תלמד לכתוב עם סימני פיסוק ובצורה בהירה ותוכל לשאול בסיגנון מכובד יותר. זה גם יועיל לך מחוץ לרשת.
אחרון אחרון חביב - יש דברים שאתה עדיין לא ממש בשל מספיק כדי לעשות, ואחד מהם הוא לבחור כרגע מקצוע. ההרגשה היא שאתה מנסה לקפוץ קצת מעל הפופיק. אם תקבל את העובדה הזאת, ותדע שלא להתייחס את עצמך יותר מדי ברצינות, תוכל ליהנות כאן המון.
בהצלחה!
לגבי הרווח בעניין - כמו כל עבודה, תלוי עד כמה אתה טוב בה. אם אתה עובד עם גופי הממשלה יש לך סיכוי להרוויח. אם לא, אני מעריך את הרווח כקטן בגלל שהשוק קטן מאוד.
על העבודה עצמה - צריך שיהיה לך גב כלכלי חזק מאוד (בסדר גודל של הרבה מעל 100000$ להערכתי הצנועה), ידע בנשק - קורסי מפקח מטווח, מדריך ירי ונשקות הם הבסיס, וקשרים טובים.
כמו בכל מקצוע - מה שנראה לך כמעניין מבחוץ הוא הרבה פחות קוסם והרבה יותר אפור במציאות. אל תשכח שכרגע אתה מתבונן בזה מנקודת מבט של בחור צעיר שמתלהב מכל עניין הנשק, אבל למעשה אתה עדיין לא ממש יודע על הסכנות שבתחום ועל הבעיות שבו.
ועכשיו, כמה מילות עצה: מי שנכנס לאתר מסויים וכותב בו מקבל על עצמו את נוהגי המקום, ואותם אפשר ללמוד מקריאה של החומר באתר. אני ממליץ שתעשה כך. ככה תוכל להתרגל לאיך מקובל להתבטא בפורום, תלמד לכתוב עם סימני פיסוק ובצורה בהירה ותוכל לשאול בסיגנון מכובד יותר. זה גם יועיל לך מחוץ לרשת.
אחרון אחרון חביב - יש דברים שאתה עדיין לא ממש בשל מספיק כדי לעשות, ואחד מהם הוא לבחור כרגע מקצוע. ההרגשה היא שאתה מנסה לקפוץ קצת מעל הפופיק. אם תקבל את העובדה הזאת, ותדע שלא להתייחס את עצמך יותר מדי ברצינות, תוכל ליהנות כאן המון.
בהצלחה!
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

ח.ו.ק כתב:או קיי הירידות שלכם לא מצחיקות זה רדוד חלש בקיצור סתם סתם להגיב לא לעניין ולגיפסון תודה,מישהו יכול לענות לי בפשטות בלי ניסיון כושל של להצחיק בבקשה?.תודה
בקרוב אפרסם פרטים על תחרות ילדי הסליק (רציני ולא צוחק) בל"ג בעומר. נשמח לארח אותך.
כאחד שהתחיל בקליעה בגיל 12 הטוב ביותר שתוכל לעשות הוא להצטרף למועדון קליעה ולגדול שם. ברוך הבא.
אם אחרי שתדע יותר תרצה לעסוק בסחר נשק - אאחל לך הצלחה.
ועד אז קח בקלות את הילדים הגדולים שפשוט מתוסכלים מחוקי הנשק בארץ, ומוצאים את תסכולם עליך במקום על הפוליטיקקים.
בהזדמנות מצרף לך את שירו של שלמה ארצי (בימים שעוד היה קשר לוגי בין המילים)
אל תשאל ילד
ביצוע: שלמה ארצי
מילים ולחן: שלמה ארצי
כשנולדתי גיליתי עולם כזה מוזר
רציתי לשאול מדוע
אל תשאל ילד זה כבר ידוע.
קח את הכל כמו שהוא
אז יהיה לך טוב ויהיה לך קל.
ראיתי אנשים חיים עם צילם
רציתי לשאול אותם כיצד
אל תשאל ילד את אף אחד.
קח את הכל כמו שהוא
ראיתי מראות עצובים ושמחים
רציתי לשאול למה ואיך
אל תשאל ילד רק חייך.
קח את הכל כמו שהוא
ראיתי להקות שחפים מתעופפות
רציתי לשאול אותם לאן
אל תשאל ילד זה מובן.
קח את הכל כמו שהוא
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
Re: כמה תשובות וכמה הצעות
Hungarfield כתב:ראשית, לשאלה:למוכרי נשק מותר להחזיק את הסחורה של עצמם, ומותר להם גם לטלטל אותה ממקום למקום. מכאן, שמותר להם לשאת כמעט כל סוג של נשק שמותר לסחור בו בארץ. היות ולמעט כוחות הממשלה אין אישור לסחור בתתי מקלע ורובי סער, מי שיסתובב עם משהו כזה יעורר תמיהה, וזאת בלשון המעטה.
בהצלחה!
לא קופץ מעל הפופיק ולא שום דבר בסך הכל אני שואל,ואני לא מיתלהב מישום דבר אני מברר פשוט.
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד