ירי עם עין אחת פקוחה? עם שתי עיניים פקוחות?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי נועם » 18 מרץ 2003, 00:27

קישור להיכן ניתן לרכוש את הספר וקצת מידע על המחבר וספרו.

PILOT, אם אתה רוצה, אעביר לך בהזדמנות את הספר, להנאתך :twisted:

http://www.mitos.co.il/Book/BookFocus.asp?ID=132647
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 18 מרץ 2003, 00:30

:lol: :lol:
הייתי שמח אם הייתי יכול לעיין בספר שלו.

מהיכן הידע שלו בלוחמת גרילה ? (אני מקווה שלא מהסרטים של ברוס לי ומת לחיות 18...)
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pilot » 18 מרץ 2003, 00:32

נועם, אני אשמח,

אולי אני אוכל לשלב בינו לבין מדריך הטארות השלם של קולונל..... :lol:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דניאל1 » 18 מרץ 2003, 00:34

אני לא קראתי את הספר ולא ראיתי אותו אבל לפי מה שאני שומע ורואה פה, זה באמת ניראה כאילו הבחור צופה בכל מיני סרטים כאלה
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 18 מרץ 2003, 00:45

לעניין אקדחי גלוק - שני ציטוטים מספרו של יוג'ין -

"בהיותי חובב מושבע של "קולט" - אקדח שיש לו מאפיינים בטיחותיים רבים - עולה בדעתי ביקורת קלה נוספת. מערכת הבטיחות העיקרית של הגלוק היא ההדק בעל הפעולה הבטוחה. אין צורך לספק אמצעי בטיחות נוספים. לחץ עליו בצורה הנכונה והוא יורה..."

"אין בנמצא שום אקדח שגרם לי אי פעם לחשוב על האפשרות להחליף את האקדחים מדגם קולט 1911 שלי, למעט אחד. עשרות שנים אני נושא את צמד אקדחי הקולט שלי, ואני מרגיש שהם חלק בלתי נפרד ממני. עם זאתף עלי להודות, שמדי פעם - במיוחד כאשר נופל לידי אקדח כזה - אני מהרהר לרגע ואומר לעצמי : "זהו באמת כלי נהדר", האקדח הזה הוא הגלוק..."
(עמודים 155 ו 156 )
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GUSS » 18 מרץ 2003, 06:03

נועם היי!
הוכחה לכך שהזיקנה מהווה בעיה,,, :lol:
לך תסמוך על זקנים שדעתם מתחילה לנוע כמו ריצפת אולמי ורסאי,,
וקח לתשומת ליבך כי כל המומחים שמעלים את התובנות שלהם על הכתב רק כאשר הם כבר הפכו לאימפוטנטים ופרשו מעיסוקם[דון ז'ואן,מוחמד עלי,פאני היל,ועוד גלריה של פוליטיקאים,שלא נזכיר את שמם,שלא יעלצו,]
נ,ב, בשלבי כריכה ועימוד אחרונים נמצא הספר המדובר "כך כבשתי את בגדד-והדדברתי את הטרור" ,, :wink:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי GUSS » 18 מרץ 2003, 06:08

קולונל.היי!
השטחים של טקסס הם של טקסס,,,
השטחים שלנו הם בשליטתנו,,,,,עזוב העיברית מסובכת,,, :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Colonel » 18 מרץ 2003, 11:11

ניואנסים שהתעלמתי מהם בכוונה תחילה
אולם מי שיתאמץ לקרא בין השורות יבין את עמדתי.

עד כאן. 8)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יעקב » 18 מרץ 2003, 11:28

בוקר טוב
זמני קצר ולא אוכל להגיב על כל מה שראוי לתגובה . לכן אתרכז בשתי תגובות ולאו דווקא החשובות ביותר .

למשמיצי יוג'ן:
אין ספק שדעתו גורמת לרובינו אי נוחות . אותו סוג אי נוחות שנושאי הנשק הפרטי גורמים לרוב האוכלוסיה הלא חמושה . אי נוחות זו תחושה לא נעימה שאדם נורמלי ירצה להמנע ממנה . היתכן שההשמצה אינה אלא מנגון הגנה ?

בכל אופן , האדם היה פעיל (במילה עדינה) בהדרכה במסגרת צה"ל ובמסגרת האינתפדה .

לנועם :
הבאת ציטוט מספרו של יוג'ן בנושא ההדק של הגלוק. חבל שלא הבאת את הציטוט בשלמותו . החלק החסר בציטוט הוא שהוא היה מעדיף שבגלוק יהיה הדק 6 ק"ג מטעמי בטיחות . דיעה מעניינת במיוחד שהיא באה מאדם שאוהב הדק קצר ורך .
ו... למרות זאת גלוק הוא אחד מהאקדחים הממולצים ביותר על ידי.

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ג'וקר » 18 מרץ 2003, 17:21

חברים ,בואו נבהיר מ"ס נקודות בקשר ליוגין :

1)מתגורר בשטחי יהודה ושומרון - נמצא בחיכוך\סכנה גבוהים יותר מרובנו .

2)כפי שיש כאלו שאינם נושאים מחסניות נוספות וישנם כאלו הנושאים 2-3 ,הוא בוחר לשאת 8 .ואל תשכחו 8+2(שבתוך האקדחים) כפול 7-8 כדורים נותן בערך כמו גלוק עם 17 +3 מחסניות נוספות בלבד (וחלק גדול מאיתנו נושא 2-3 נוספות )

3)יש לו לא מעט נסיון וכאמור ,כולנו יכולים לקרוא\להקשיב ולקחת איתנו מה שנראה לנו (בדיוק כמו הדעות הסותרות לגבי כדור פחות במחסנית -כל אחד עושה כפי שהוא חושב לנכון )

:lol:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 18 מרץ 2003, 20:11

יוג'ין אם יורשה לי גר בתחומי הקו הירוק אלא אם ספחו את אבו גוש לשטחים וגם ככה כבר אמרתי יותר מידי.
יוג'ין איש מקצוע משכמו ומעלה - אבל גם בין אנשי מקצוע יש הבדלי גישות וניואנסים, מי צודק ? כולם! ובסופו של עניין כל אחד בוחר את מה שמתאים לו או את הדרך שבחר מי שהיה המדריך שלו.
לפעמים גם צריך להבין קצת כשקוראים את יוג'ין. כי מי שלא בעל מקצוע לא תמיד יורד לכל הדקויות שהתכוון המחבר.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רואי » 18 מרץ 2003, 20:54

משהו בצפון יכול להשאיל לי את הספר לקריאה :?: :?:
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יעקב » 22 מרץ 2003, 13:08

חזרתי , קצת מאוחר אבל חזרתי

לנועם
------
היות והתעלמת מפרטי ששלחתי לך ...

חבל שהייתי צריך לגייס את יוג'ן (ואפשר להביא עוד מין הסתם). לדעתי טיעון אמור לשכנע או להפסל בכוח ההגיון שבו או בהסתמך על תצפיות וחיזוקים מהשטח .

ההתנשאות שבדבריך (" באיזה ספר הדרכה של לפני מאה שנים כתוב הדבר ? זה מתאים לימי ההגנה והאצ"ל, לא לימינו. אם האדם שלימד אותך את הטכניקות הללו עדיין עימנו, אמור נא מיהו ומה שמו, על מנת שנוכל להבהיר לו את חוסר האחריות שבדבריו." ) לא הייתה במקום. אם זאת קבלתי את דבריך שהכל נעשה ברוח טובה.

כמו יהיה נחמד אם תגביל את השימוש בטענת הבטיחות לנושאים הרלוונטים. במקרה שלנו עדין לא הוכח ולא הוסכם שירי מעל כוונות מפספס את המטרה בהכרח. בטוחני שחלק לא מבוטל ממשתפי הפורם יכולים לפגוע בטורף ממרחק קצר בביטחון מוחלט גם בלי להגביל עצמם בשימוש בכוונות.

בנוסף, טענת הבטיחות יכולה להיות חרב פיפיות. דוגמה אחת : נשיאת גלוק בעל הדק קצר ורך עם כדור בקנה זה חוסר בטיחות . אין בעיה רצינית באים אדם משופשף יחזיק כדוק בקנה בגלוק בעל הדק רך . אבל להצהיר קבל עם ועידה שמדובר בנשיאה בטוחה ? ואם מישהוא יפגע בגלל דיעה זו אז תעמוד לימינו בבית המשפט ?

שלך בהערכה
יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יעקב » 22 מרץ 2003, 13:16

ל Webart
----------
בנושא היירי בעינים עצומות. אני רואה כמה וכמה יתרות באימון מסוג זה. אם כי צריך אומץ כדי ללכת נגד הזרם ולתמוך בשיטת אימון זו .

אני מקווה להגיע לאחד ממפגשי הפורם . ממפגש כזה אני יכול רק להרוויח .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 22 מרץ 2003, 18:22

יעקב ידידי,
מכיוון שאינך מכירני, לא תוכל לומר עלי "מתנשא". אינני מחרחר ריב ומדון, נהפוך הוא.

מעולם לא המלצתי לשאת נשק טעון ודרוך, לעולם לא אעשה זאת.
אינני לוקח אחריות על מעשיהם של האחרים, במיוחד אם אני מכיר אותם היכרות מרשת האינטרנט. כבר אמרו לי פעם להיזהר מכאלה, נוכחתי לדעת כי יש מן הטעם בדברים אלו...
החוק הנוגע למצב הנשיאה לגבי האזרחים, אינו קובע איך וכיצד לשאת את הנשק, ואתה כפי שזכור לי, נושא את הנשק במצב "טעון ודרוך".
מכיוון שכפי הנראה, אינך מכיר לעומק את מנגנון הגלוק, אתה ממשיך לטעון כי נשיאתו במצב המתואר לעיל, הינה בלתי בטיחותית. (מזכיר לי במקצת את ויכוח ההקלר.)

לעניין ספרי ההדרכה של "לפני מאה שנה".. במקרה יש לי אחד כזה בבית, יש שם לא מעט תיאורים שכיום, לא היו עוברים שום מחסום בטיחותי. אני מקפיד על קלה כחמורה, כיוון שאנחנו עוסקים בתחום רגיש.
אני קצת "מרובע" בנושא בטיחות ורצינות כאשר מדובר בחיי אדם. (אם תכיר אותי, תבין למה.)

אני אינני נושא את ה"גלוק" שלי במצב "טעון ודרוך", והצהרתי על כך מספר פעמים. לא משיקולי בטיחות, אלא משיקולי תרגולת נטו. שנינו מסכימים כי במצב לחץ אנו חוזרים לתפקד בצורה "תבניתית" דהיינו, פועלים על פי תרגולת המוטמעת בראשנו, והוכחתי לעצמי לא מעט פעמים כי אני חוזר לתרגולת המוכרת של שליפה ודריכה, גם בידיעה כי אני נושא את הנשק במצב "טעון ודרוך".

מכיוון שאינני יודע מהי רמת הידע והבטיחות של חלק מחברי הפורום, אני נוטה לדון לכף החובה טרם בחנתי לעומק, ושוב, אנו עוסקים בתחום בו חיי אדם יכולים להגדע בשניות, לפיכך, מעודף זהירות, טרם נפגע איש. מאדם המעורה בתחום, נודע לי כי בוצע ניסוי בנוגע לירי "ללא שימוש כוונות", והתוצאה העלתה כי העין ממשיכה לחפש בתת מודע את הכוונת האחורית.
יריתי בנשק ללא שימוש בכוונות, וגם פגעתי. הכל עניין של אימון, אבל רק בהשגחת מדריך ואבטחת הסובבים אותך.
אי אפשר לדון ברשת בביצוע תרגולות משתי סיבות, האחת, בטיחות, שהרי חס וחלילה, לא אני ולא אף אחד אחר אינו מעוניין להופיע בפני משפחת הנפגע מחד, ומאידך בפני בית המשפט. הסיבה השנייה נעוצה במגבלות בטחון המידע הזורם ברשת, ואינני מעוניין לספק תחמושת לשונאי.

ושוב, ברוח טובה.

(את הודעתך בפרטי לא קיבלתי, כך שלא התעלמתי. תוכל לפנות אלי לדוא"ל noam@haslik.co.il )
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד