הפיגוע בישיבת מרכז הרב
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הפיגוע בישיבת מרכז הרב
תנחומיי העומקים ביותר למשפחות הפצועים וההרוים ואצבעי הצרדה למדיניות "הממצמצת" של משרד הפנים.
שוב פיגוע, שוב הרוגים ופצועים ושוב חוזר הניגון שלא ימ"מ, לא סיירת אלא סתם "אזרח עם אקדח" מונע הרג נוראי ומחסל באומץ מחבל ארור.
האם אני כועס? לא.... אני זועם!
מבלי לגרוע מעבודת הקודש האמיצה והמדהימה של כוחות הבטחון, עובדה היא שאינספור ארועי פח"ע נמנעו, נבלמו ו/או טופלו וה"אזרח עם אקדח" הוכיח פעם נוספת שהוא הכח הלוחם שמגן בגופו על בני עמו וחבריו!
האומץ, הנחישות והיכולת לעמוד עם אקדח מול מחבל רוצח עם רוס"ר אשר עוטה אפוד עטור מחסניות יורה באש אוטומטית, אינו עניין של מה בכך, זוהי גבורה אמיתית!
תושייתם ואומץ ליבם של שני הלוחמים הגיבורים אתמול אינה נופלת מבעלי עיטורים ויש ליתן להן את הכבוד וההערכה ראויים להם.
רפואה שלמה ומהירה לפצועים ותהי נשמת הנופלים צרורה בצרור החיים.
שוב פיגוע, שוב הרוגים ופצועים ושוב חוזר הניגון שלא ימ"מ, לא סיירת אלא סתם "אזרח עם אקדח" מונע הרג נוראי ומחסל באומץ מחבל ארור.
האם אני כועס? לא.... אני זועם!
מבלי לגרוע מעבודת הקודש האמיצה והמדהימה של כוחות הבטחון, עובדה היא שאינספור ארועי פח"ע נמנעו, נבלמו ו/או טופלו וה"אזרח עם אקדח" הוכיח פעם נוספת שהוא הכח הלוחם שמגן בגופו על בני עמו וחבריו!
האומץ, הנחישות והיכולת לעמוד עם אקדח מול מחבל רוצח עם רוס"ר אשר עוטה אפוד עטור מחסניות יורה באש אוטומטית, אינו עניין של מה בכך, זוהי גבורה אמיתית!
תושייתם ואומץ ליבם של שני הלוחמים הגיבורים אתמול אינה נופלת מבעלי עיטורים ויש ליתן להן את הכבוד וההערכה ראויים להם.
רפואה שלמה ומהירה לפצועים ותהי נשמת הנופלים צרורה בצרור החיים.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
כשכתבתי את הרשום מטה, האשכול הזה לא היה.
אני מרגיש צורך לכתוב את זה גם פה, אולי פה יותר משם....
אני מרגיש צורך לכתוב את זה גם פה, אולי פה יותר משם....
משרד הפנים הוא עושה דבריה של המשטרה בכל הקשור במתן רשיונות לאזרחים. לפני מס' שבועות גם היה פס"ד בנושא אשר חייב פקיד רישוי להחזיר לאדם כלי יריה למרות התנגדות המשטרה (אדווקט, אני בטוח שאתה מכיר...).
גם במקרה המצער של אמש, דיווחיה הרשמיים של המשטרה והתקשורת בחרו להתעלם כלל מתלמיד החמוש שלדבריו ירה באותו מחבל, (אם כי במחשבה שניה עדיף לאותו אדם לחזור לאלמוניותו ולא להיות מסומן כמטרה לנקמה עתידית), ולתת את כל הקרדיט לאותו קצין, שנושא נשק צבאי שאמור להיות מאד מיומן וכו' ולא במקרה. נשק בידי הציבור מפחיד את המשטרה יותר מכל, וכאן מרכז הבעיה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יש לי הצעה.
אולי במקום לקטר על מדיניות הרשאת הנשק והיחס לאזרחים נושאי הנשק, בואו נפגש וננסח הצעה שתוגש לשר הפנים/בטחון פנים/בטחון שבה נציע גישה/מדיניות אחרת/חדשה לנושא.
סתם שני עקרונות שעולים לי בראש כטיוטה להצעה כזו:
הקלה במתן רשיונות לחיילים משוחררים (עם העדפה לקרביים).
קביעת נהלים חדשים לנושא האימונים של אזרחים נושאי נשק שמצד אחד יגרמו לנושאי הנשק להיות יותר מיומנים, ומצד שני העלות של יותר אימונים לא תחול כולה עלינו (אימונים מסובסדים ותחמושת זולה למי שיעמוד בקריטריונים מסוימים).
הרווח לשני הצדדים די ברור לדעתי
אולי אם ננסח ונגיש הצעה כזו לא יצא מזה הרבה בשל שיקולים פוליטיים/ביורוקרטייםוכו'. מצד שני מי שלא מנסה בטוח לא מצליח. מה יש להפסיד? פגישה מעניינת עם קפה טוב בטוח יצא מזה.
מי מצטרף?
אולי במקום לקטר על מדיניות הרשאת הנשק והיחס לאזרחים נושאי הנשק, בואו נפגש וננסח הצעה שתוגש לשר הפנים/בטחון פנים/בטחון שבה נציע גישה/מדיניות אחרת/חדשה לנושא.
סתם שני עקרונות שעולים לי בראש כטיוטה להצעה כזו:
הקלה במתן רשיונות לחיילים משוחררים (עם העדפה לקרביים).
קביעת נהלים חדשים לנושא האימונים של אזרחים נושאי נשק שמצד אחד יגרמו לנושאי הנשק להיות יותר מיומנים, ומצד שני העלות של יותר אימונים לא תחול כולה עלינו (אימונים מסובסדים ותחמושת זולה למי שיעמוד בקריטריונים מסוימים).
הרווח לשני הצדדים די ברור לדעתי
אולי אם ננסח ונגיש הצעה כזו לא יצא מזה הרבה בשל שיקולים פוליטיים/ביורוקרטייםוכו'. מצד שני מי שלא מנסה בטוח לא מצליח. מה יש להפסיד? פגישה מעניינת עם קפה טוב בטוח יצא מזה.
מי מצטרף?
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:אשכול עם עתיד ידוע מראש.
דביר,
מצידי תנעל את האשכול הזה..
היום זה הילדים האלה, מחר יכולים להיות הילדים שלי ומחרתיים שלך.
אנחנו יכולים לטמון את הראש באדמה עד מחר, בסופו של יום הטרור מכה בכל מקום בו הוא ימצא את הבטן הרכה.
ובאחד האשכולות באותו הנושא אילן אמר פעם לפני שנים - אם הם באים אני נכנס בלי לחכות לאף אחד, כי הם באים כדי להרוג ולהרוג הרבה - והוא צדק. צדק בגדול.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

תשובה לגמ
גמ,
קבע מועד בערב באמצע השבוע ובאזור מרכזי ותראה מי רציני ומי קשקשן...
קבע מועד בערב באמצע השבוע ובאזור מרכזי ותראה מי רציני ומי קשקשן...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
אדבוקט ידידי,
מעולם לא החשבתי אף אחד בפורום לקשקשן. נהפוך הוא, לדעתי יש כאן אנשים רציניים ואיכפתיים.
אני פשוט חושב שקיטורים בפורום לא יועילו לכלום. לצערי למדתי במלחמת לבנון השניה שההנחה שלמעלה בהנהגת המדינה יש תמיד מישהו אחראי שעושה את עבודתו נאמנה ויודע מה הוא עושה לא תמיד נכונה. לכן החלטתי להעביר הילוך ולהפסיק להיות קוטר פסיבי. אני חושב שכאזרחים במדינה שאכפת לנו ממנה צריך לגלות מעורבות ולהגיב ולהעיר (תוך מתן ביקורת לגיטימית ונבונה) לגבי דברים שמפריעים לנו ושלדעתנו צריך לשנות.
לעיתים קרובות עולה כאן הטענה שהקריטריונים למתן רשיונות נשק בארץ ובכלל כל ההתיחסות לנושא הם לא נכונים. אם אכן זו ההרגשה של חברים בפורום בואו ניפגש ונעשה עם זה משהו. אני חושב שניסוח מסמך רציני בתוספת חתימותינו והעברתו לגורמים הרלוונטיים יזכה לפחות לקריאה אצלם. אם זה ישנה משהו? לא בטוח. אבל שוב, אם לא מנסים, לא מגלים מעורבות, ומשאירים את הקיטורים ברמת המקלדת בפורום כזה או אחר אז בטוח שדבר לא ישתנה.
אשמח להפגש איתך ועם כל מי שמוכן ליטול חלק בעניין ואני קורא שוב לחברי הפורום להצטרף.
בב"ח
גדעון
מעולם לא החשבתי אף אחד בפורום לקשקשן. נהפוך הוא, לדעתי יש כאן אנשים רציניים ואיכפתיים.
אני פשוט חושב שקיטורים בפורום לא יועילו לכלום. לצערי למדתי במלחמת לבנון השניה שההנחה שלמעלה בהנהגת המדינה יש תמיד מישהו אחראי שעושה את עבודתו נאמנה ויודע מה הוא עושה לא תמיד נכונה. לכן החלטתי להעביר הילוך ולהפסיק להיות קוטר פסיבי. אני חושב שכאזרחים במדינה שאכפת לנו ממנה צריך לגלות מעורבות ולהגיב ולהעיר (תוך מתן ביקורת לגיטימית ונבונה) לגבי דברים שמפריעים לנו ושלדעתנו צריך לשנות.
לעיתים קרובות עולה כאן הטענה שהקריטריונים למתן רשיונות נשק בארץ ובכלל כל ההתיחסות לנושא הם לא נכונים. אם אכן זו ההרגשה של חברים בפורום בואו ניפגש ונעשה עם זה משהו. אני חושב שניסוח מסמך רציני בתוספת חתימותינו והעברתו לגורמים הרלוונטיים יזכה לפחות לקריאה אצלם. אם זה ישנה משהו? לא בטוח. אבל שוב, אם לא מנסים, לא מגלים מעורבות, ומשאירים את הקיטורים ברמת המקלדת בפורום כזה או אחר אז בטוח שדבר לא ישתנה.
אשמח להפגש איתך ועם כל מי שמוכן ליטול חלק בעניין ואני קורא שוב לחברי הפורום להצטרף.
בב"ח
גדעון
- תרמתי למען הסליק

גמ כתב:אדבוקט ידידי,
אני חושב שניסוח מסמך רציני בתוספת חתימותינו והעברתו לגורמים הרלוונטיים יזכה לפחות לקריאה אצלם. אם זה ישנה משהו? לא בטוח. אבל שוב, אם לא מנסים, לא מגלים מעורבות, ומשאירים את הקיטורים ברמת המקלדת בפורום כזה או אחר אז בטוח שדבר לא ישתנה.
בב"ח
גדעון
ומי לדעתך הוא "גורם רלוונטי לצורך העניין" ?
הצבא/ המשטרה / שב"כ , מי?
האם למישהו כאן יש אפשרות ליזום מפגש כלשהו בין נציג רלוונטי לבין מבחר של נציגי מחזיקי נשק בשביל לשמוע בכלל את דעתם בע"פ או בשביל להשיב לשאלות ענייניות בע"פ בכדי לראות באיזה כיוון כדאי ללכת בעניין הזה?
- תרמתי למען הסליק

מחיקת הודעות
דביר
קודם כל על חריגתי מכללי האתר אני מתנצל ומקבל בהבנה את מחיקת ההודעה שלי.
לעניות דעתי, נרצה או לא נרצה איך שלא נסובב את המצב, הוא מתחיל ונגמר בפוליטיקה. אני כבר לא מדבר על מילה גסה כמו "ציונות" שמזמן איבדנו את משמעותה...
אבל, זה לא המקום לשיחות מסוג זה, מקובל עליי, נמשיך אחד אחד בקוביה שלו, כל אחד ישמור על התחת שלו.
בברכה
ערן
קודם כל על חריגתי מכללי האתר אני מתנצל ומקבל בהבנה את מחיקת ההודעה שלי.
לעניות דעתי, נרצה או לא נרצה איך שלא נסובב את המצב, הוא מתחיל ונגמר בפוליטיקה. אני כבר לא מדבר על מילה גסה כמו "ציונות" שמזמן איבדנו את משמעותה...
אבל, זה לא המקום לשיחות מסוג זה, מקובל עליי, נמשיך אחד אחד בקוביה שלו, כל אחד ישמור על התחת שלו.
בברכה
ערן
Light solutions -פנסים ותאורה טקטית מתקדמת.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד