האם הרישיון שלי בסכנה אם ארצה להחליף לנשק חדש למשל ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
האם הרישיון שלי בסכנה אם ארצה להחליף לנשק חדש למשל ?
שלום לכולם.
ראשית, רציתי רק לציין שזהו מכתבי הראשון כאן, ואני שמח שנתקלתי באתר כל כך נוח וידידותי בכל הקשור בנושא נשק.
כל הכבוד לכל המעורבים, תמשיכו כך !!!
אני נושא ברשותי נשק אישי כבר די הרבה זמן, מאז שירותי הצבאי למעשה. הנשק כמובן שמור היטב ומטופל, אין בו נקודת חלודה אחת, מאד מדוייק ואני די אוהב אותו...
חשבתי סתם אולי קצת להתפנק ולהחליפו בנשק חדש וטוב יותר, ומי כמוכם יודע שלא חסר כאלה בשוק.
השאלה שמטרידה אותי היא האם בעקבות החלפת הנשק הקיים לנשק אחר (סוג או גודל קליבר שונה) משרד הפנים עלול לבטל את רישיוני ? האם בכך שאני "אעיר" את משרד הפנים "מתרדמתו" הוא לא יהיה מוכן לחדש את רשיוני או גרוע מזאת לבטל אותו ? היות ואינני מוגדר כיום "בקבוצת ייחוס" שיכולה להוציא נשק אישי להגנה עצמית כמו למשל נהג מונית, או סביבת מגורים בשטחים וכד'.
האם שמעתם פעם על מקרה דומה ? וגם אם אין לי מה לדאוג, האם הפרוצדורה מסובכת או שפשוט צריך להכנס לחנות, לקנות, למלא טופס ולשלוח למי שצריך ?
רק לשם העיניין אני מחזיק באקדח מסוג CZ85 בקוטר 9מ"מ ארוך. והרישיון שלי הוא למטרת נשיאה (הגנה עצמית).
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה רבה לכולם.
גיא.
ראשית, רציתי רק לציין שזהו מכתבי הראשון כאן, ואני שמח שנתקלתי באתר כל כך נוח וידידותי בכל הקשור בנושא נשק.
כל הכבוד לכל המעורבים, תמשיכו כך !!!
אני נושא ברשותי נשק אישי כבר די הרבה זמן, מאז שירותי הצבאי למעשה. הנשק כמובן שמור היטב ומטופל, אין בו נקודת חלודה אחת, מאד מדוייק ואני די אוהב אותו...
השאלה שמטרידה אותי היא האם בעקבות החלפת הנשק הקיים לנשק אחר (סוג או גודל קליבר שונה) משרד הפנים עלול לבטל את רישיוני ? האם בכך שאני "אעיר" את משרד הפנים "מתרדמתו" הוא לא יהיה מוכן לחדש את רשיוני או גרוע מזאת לבטל אותו ? היות ואינני מוגדר כיום "בקבוצת ייחוס" שיכולה להוציא נשק אישי להגנה עצמית כמו למשל נהג מונית, או סביבת מגורים בשטחים וכד'.
האם שמעתם פעם על מקרה דומה ? וגם אם אין לי מה לדאוג, האם הפרוצדורה מסובכת או שפשוט צריך להכנס לחנות, לקנות, למלא טופס ולשלוח למי שצריך ?
רק לשם העיניין אני מחזיק באקדח מסוג CZ85 בקוטר 9מ"מ ארוך. והרישיון שלי הוא למטרת נשיאה (הגנה עצמית).
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה רבה לכולם.
גיא.
- סליקאי ארד

התשובה פשוטה מאד... אם אתה נמצא בתבחין "לפני 96"... אין לך שום בעיה...כל תבחין אחר... רוב הסיכויים שתצטרך להוכיח את זכאותך בהווה
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
שלום וברכה,
מעבר לתבחין "לפני 1996" - כל מחזיק נשק כחוק מעל 10 שנים יכול להחליפו ללא צורך בהמשך עמידה בעילה המקורית.
בהצלחה.
מעבר לתבחין "לפני 1996" - כל מחזיק נשק כחוק מעל 10 שנים יכול להחליפו ללא צורך בהמשך עמידה בעילה המקורית.
בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
וואהו חבר'ה, אתם פשוט 10 !!!
שמתי לב באמת שתמיד על הרישיון רשום "תבחין לפני 1996" מה זה אומר בדיוק ? אני הוצאתי את הרשיון הנשק לראשונה בשנת 90 אם אינני טועה (אחרי שלאבי ושני אחיי הגדולים היה כבר נשק אז החלטתי לנצל את ההזדמנות ולהוציא גם...
).
אבל אחרי ששמעתי את ליאור אני שוב בספק...
העיקר שאין לי מה לדאוג בעתיד, כן ?
תודה.
שמתי לב באמת שתמיד על הרישיון רשום "תבחין לפני 1996" מה זה אומר בדיוק ? אני הוצאתי את הרשיון הנשק לראשונה בשנת 90 אם אינני טועה (אחרי שלאבי ושני אחיי הגדולים היה כבר נשק אז החלטתי לנצל את ההזדמנות ולהוציא גם...
אבל אחרי ששמעתי את ליאור אני שוב בספק...
תודה.
- סליקאי ארד

אגב, עכשיו שאני נזכר, תמיד חששתי שבעת סיום שירותי הצבאי משרד הפנים ימנע את חידוש הרישיון שלי היות ואני כבר לא עומד בקריטריונים הראשוניים שנקבעו, שלא לציין את המעבר לאזרחות. למרבה ההפתעה אני עדיין מחזיק בו...
תמיד חידשתי בזמן, ולא היו שום בעיות בנושא. ובעקבות המצב "הטוב" כל כך במדינתנו הקטנה אנו זקוקים לנשק יותר מתמיד... והמצב לא הולך להיות יותר טוב לצערנו.
- סליקאי ארד

Webart כתב:ואחד הבודדים שגם עצר המחלק שלו דו"צ.
הצעדן כתב:בכלל, כיף שיש נצרה דו צדדדית שבאה עם האקדח מהמפעל, לא ?!
נכון בהחלט חבר'ה !!!
בהתחלה חשבתי ללכת על ה-83 (9 קצר), אך לא אהבתי כל כך שהקנה לא מתפרק מגוף האקדח, גם אמרו שיש לו קצת בעיות, אז המוכר הציע ללכת על ה-75 (9 ארוך רגיל). אך היות וכל המלאי אזל עוד לפני שהגיע לארץ (אנשים קיבלו רק מספרי נשק סידורי בלבד) קניתי את ה-85 שהיה במלאי. ולא בגלל שאני שמאלי...
קניתי אותו בדיוק בתקופה שצה"ל חוקק חוק שכל אנשי הקבע צריכים לשאת נשק אישי והייתה נהירה אחרי הוצאת רישיון לאקדח במקום לשאת איזה עוזי ישן על הכתף או מה שלא יהיה במקום...
לגבי השקעה באימונים זו מחשבה חיובית בהחלט, חשבתי כבר מזמן לנסות פעם משהו לראות ולהרגיש איך זה לא רק לירות על מטרה במצב סטטי אבל תמיד דחיתי את זה מאלף ואחת סיבות... האמת, כשאני מחדש רישיון ואני חייב לירות קצת אני מתלהב כל פעם מחדש...
אגב, אימוני הירי הללו נעשים בנשק האישי שלי ? או האם אני מקבל מהמקום עצמו נשק שמותאם לאימון ? מה קורה אם למישהו יש נשק "שלא מתאים" לאימון למשל מבחינת גודל קליבר או סוג נשק ? ובכלל, איזה אימונים קיימים בכלל שאני יכול לעבור/ללמוד ? האם אני צריך בכלל להיות בטחוניסט בעבודתי כדי לעבור אימונים אלה או שאין צורך בכך ?
אני מצטער על שאלות הבור חבר'ה אבל הייתי שמח אם מישהו קצת ישפוך לי אור בנושא.
תודה.
- סליקאי ארד

ה-83 הנו כלי בעל קנה קבע בדיוק כפי שציינת וזה אחד מיתרונותיו.
נשק מדוייק באופן מיוחד ובכלל כלי מוצלח. על איזה בעיות שמעת בדיוק ?
האימון צריך להיות בנשק שלך, מה מותאם יותר מאשר הנשק שלך שאותו אתה נושא ובשעת הצורך תשתמש בו (ואני מקווה שלעולם לא תזדקק) ?
אימונים אפשריים מתחילים ברמת הבסיס ע"י מדריך ירי (כזה שאכפת לו ועושהאת עבודתו) במטווח שמאפשר מבחינת המתקן לבצע ירי בסיסי ועד ירי מורכב בתנועה עם מתווים טקטיים שיצריכו מטווח מתאים וצוות הדרכה בעל הכשרה מתאימה. שאלה של מידת השגעון, עומק הכיס ותנאים סובייקטיביים ואובייקטיביים שונים.
תתחיל מהבסיס. אח"כ אללא כרים.
ובקשר לצערך משאלת הבור, שאלה רעה היא שאלה שלא נשאלה. ברוך הבא לסליק והמשך לשאול והקשות קושיות. ככה לומדים.
נשק מדוייק באופן מיוחד ובכלל כלי מוצלח. על איזה בעיות שמעת בדיוק ?
האימון צריך להיות בנשק שלך, מה מותאם יותר מאשר הנשק שלך שאותו אתה נושא ובשעת הצורך תשתמש בו (ואני מקווה שלעולם לא תזדקק) ?
אימונים אפשריים מתחילים ברמת הבסיס ע"י מדריך ירי (כזה שאכפת לו ועושהאת עבודתו) במטווח שמאפשר מבחינת המתקן לבצע ירי בסיסי ועד ירי מורכב בתנועה עם מתווים טקטיים שיצריכו מטווח מתאים וצוות הדרכה בעל הכשרה מתאימה. שאלה של מידת השגעון, עומק הכיס ותנאים סובייקטיביים ואובייקטיביים שונים.
תתחיל מהבסיס. אח"כ אללא כרים.
ובקשר לצערך משאלת הבור, שאלה רעה היא שאלה שלא נשאלה. ברוך הבא לסליק והמשך לשאול והקשות קושיות. ככה לומדים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד