המלצה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
המלצה
ימי טרום המלחמה הבאה עלינו לטובה מזכירים לי ספר שקראתי לפני מספר
שנים על מלחמת המפרץ הראשונה והזכורה לטוב...
"בראוו שתיים אפס" של אנדי מקנב יוצא יחידת sas שפעלה במערב עירק
שווה קריאה.
(אגב יש לו ספר נוסף שקראתי אך איני זוכר כרגע את שמו)
שנים על מלחמת המפרץ הראשונה והזכורה לטוב...
"בראוו שתיים אפס" של אנדי מקנב יוצא יחידת sas שפעלה במערב עירק
שווה קריאה.
(אגב יש לו ספר נוסף שקראתי אך איני זוכר כרגע את שמו)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
??? MP5 בלונדון???
ככל הזכור לי, נשיאת נשק חם מכל סוג שהוא על ידי אזרחים באנגליה נאסרה לפני מספר שנים, כולל בעלות על המשק עצמו, מכל סיבה שהיא !!!
יתרה מזאת, בתוכנית של ה BBC לפני שבועיים נראתה חברה לאבטחת אישים מתאמנת בארה"ב בדיוק מסיבה זו !!!
רק כוחות מועטים בלבד בכל אנגליה מורשים לשאת נשק - והכוונה לכוחות ביטחון - יס"מ, בילוש, אבטחת אישים מלכתית (או יותר נכון, מלכותית).
אני מניח שיש יוצאים מן הכלל במערכות חצי רשמיות, אבל ספק באם אבטחה של אדם פרטי, מליונר ככל שיהיה, תתאפשר עם נשק חם אלא באם מדובר בנכס לאומי ו/או המאבטחים הם באמת אנשי SAS עם קרדיט מסוים ...
ככל הזכור לי, נשיאת נשק חם מכל סוג שהוא על ידי אזרחים באנגליה נאסרה לפני מספר שנים, כולל בעלות על המשק עצמו, מכל סיבה שהיא !!!
יתרה מזאת, בתוכנית של ה BBC לפני שבועיים נראתה חברה לאבטחת אישים מתאמנת בארה"ב בדיוק מסיבה זו !!!
רק כוחות מועטים בלבד בכל אנגליה מורשים לשאת נשק - והכוונה לכוחות ביטחון - יס"מ, בילוש, אבטחת אישים מלכתית (או יותר נכון, מלכותית).
אני מניח שיש יוצאים מן הכלל במערכות חצי רשמיות, אבל ספק באם אבטחה של אדם פרטי, מליונר ככל שיהיה, תתאפשר עם נשק חם אלא באם מדובר בנכס לאומי ו/או המאבטחים הם באמת אנשי SAS עם קרדיט מסוים ...
סתם בשביל הידע הכללי אנדי מקנאב כתב שישה ספרים
אני לא יודע את השמות בעיברית או אפילו אם הם מתורגמים לעברית (חוץ מבארבו שתיים אפס ופעולה מידית) הם גם לא עוסקים בחייו האישיים.
אם תרצו לקרוא אותם באנגלית אז הנה שמם:
Remote control
Crisis four
Firewall
Last light
אני לא יודע את השמות בעיברית או אפילו אם הם מתורגמים לעברית (חוץ מבארבו שתיים אפס ופעולה מידית) הם גם לא עוסקים בחייו האישיים.
אם תרצו לקרוא אותם באנגלית אז הנה שמם:
Remote control
Crisis four
Firewall
Last light
- סליקאי ארד
האיסור לשאת נשק בבריטניה אינו כולל רובים למטרות צייד, כך סיפר לי יצרן בריטי של.....משתיקי קול לרובים שפגשתי ב IWA.
לא רק זאת, אלא שקהל מחזיקי הרובים זכו לאחרונה בתביעה בבית משפט אשר מאפשרת להם לקבל רשיון למשתיקים עבור הרובים שלהם, זאת ע"מ למנוע נזקי רעש ליורה ובמיוחד לסביבתו.
יש לי תמונה של ה"ציוד" של אותו יצרן כולל קטלוג ומחירון....
לגבי הפעילות של הSAS במערב עירק במלחמת המפרץ הראשונה, ובכן, לא הייתי נותן להם כל כך הרבה ציוני שבח שכן, הדבר הראשון שעשו לאחר שהתגלו היה לנטוש את המשימה המקורית ולדאוג למילוט (אם להאמין לאותו מקנאב). לו הייתי פוגש אותו עם או בלי הMP5 - זה מה שהיה לי להגיד לו.
לא רק זאת, אלא שקהל מחזיקי הרובים זכו לאחרונה בתביעה בבית משפט אשר מאפשרת להם לקבל רשיון למשתיקים עבור הרובים שלהם, זאת ע"מ למנוע נזקי רעש ליורה ובמיוחד לסביבתו.
יש לי תמונה של ה"ציוד" של אותו יצרן כולל קטלוג ומחירון....
לגבי הפעילות של הSAS במערב עירק במלחמת המפרץ הראשונה, ובכן, לא הייתי נותן להם כל כך הרבה ציוני שבח שכן, הדבר הראשון שעשו לאחר שהתגלו היה לנטוש את המשימה המקורית ולדאוג למילוט (אם להאמין לאותו מקנאב). לו הייתי פוגש אותו עם או בלי הMP5 - זה מה שהיה לי להגיד לו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
דנדאק צודק.מלבד זאת,לפי מה שמתואר בספר,אני מאוד מקווה שה SAS כיום הם הרבה יותר מקצועיים.מדובר בחולייה שיצאה,עפ"י עדותו של מקנב, בלי מודיעין ראוי ( מפות בקנה מידה גדול) ,בלי פרישת כוחות,והכי חשוב - תוכנית נסיגה שהסתכמה במילים :"פשוט תקראו להם (למטוס הפיקוח) ותודיעו שאתם צריכים חילוץ".אישית,לא התרשמתי מהרמה המקצועית שהוצגה בספר.תארו לכם שהתוכנית של שרון לצליחת התעלה היתה " צריך פשוט לצלוח את התעלה"...?
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד