צרלטון הסטון-דעת קהל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
צרלטון הסטון-דעת קהל
אדבר בקצרה-הבן אדם נפטר, בעבר היה נשיא הNRA. בכתבה שפורסמה בynet, תואר כ"גרוטסקי" והסגנון העולה מהכתבה הוא אנטי-נשק. התגובות עוד יותר מוקצנות. אנא סייעו לשפר את דעת הקהל בכתבות השונות באינטרנט בפורטלים למיניהם.
דבר נוסף בהזדמנות זו על רקע התקרית בעזה...מה היה קורה אם בצוות האבטחה של דיכטר היו צלפי משא"ז? (או סתם קלעים/צלפים)
אגב, התברר כבעבר ש"הצלף" עליו דווח בתקשורת היה חמוש במקלע ולא ברובה צלפים
דבר נוסף בהזדמנות זו על רקע התקרית בעזה...מה היה קורה אם בצוות האבטחה של דיכטר היו צלפי משא"ז? (או סתם קלעים/צלפים)
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

Re: צרלטון הסטון-דעת קהל
nitz כתב:דבר נוסף בהזדמנות זו על רקע התקרית בעזה...מה היה קורה אם בצוות האבטחה של דיכטר היו צלפי משא"ז? (או סתם קלעים/צלפים)
1. במקרים רבים אכן משלבים צלפים כחלק מתוכנית אבטחה בארועים שונים.
2. אני לא יודע אם הם צלפים ששיכים אורגנית לאגף אבטחה או שהם משאילים אותם מימ"מ או יחידות מובחרות (יכול להיות שגם וגם)
3. לגבי צלפי משא"ז. תשאל את עצמך אם אתה בתור ראש אגף אבטחה, באקלים הפוליטי של היום, היית נותן לאישיות מאובטחת להסתובב בתוך הכוונות של צלף שאתה לא יודע מי הוא ומה הוא ושמעולם לא עבר תחקיר ביטחוני מעמיק ומקיף .
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מדהים - איך עיתונאי ישראלי מרשה לעצמו להביע דעה לגבי מחלוקת שלא קשורה אליו, בנושא שהוא לא מבין בו ועל אדם שהוא לא באמת מכיר (חוץ מהעובדה ששיחק את משה פעם). סתם העתקה של הגישה הרווחת בחלק מהתקשורת האמריקאית לגבי הסטון, בלי יותר מדי חשיבה עצמאית מצדו של המחבר.
- סליקאי ארד

3. לגבי צלפי משא"ז. תשאל את עצמך אם אתה בתור ראש אגף אבטחה, באקלים הפוליטי של היום, היית נותן לאישיות מאובטחת להסתובב בתוך הכוונות של צלף שאתה לא יודע מי הוא ומה הוא ושמעולם לא עבר תחקיר ביטחוני מעמיק ומקיף .
עצם זה שהטענה שהעלת היא לגיטימית, מראה לאיזה מצב נורא התדרדרנו.
- סליקאי ארד

Re: צרלטון הסטון-דעת קהל
itamar כתב: 3. לגבי צלפי משא"ז. תשאל את עצמך אם אתה בתור ראש אגף אבטחה, באקלים הפוליטי של היום, היית נותן לאישיות מאובטחת להסתובב בתוך הכוונות של צלף שאתה לא יודע מי הוא ומה הוא ושמעולם לא עבר תחקיר ביטחוני מעמיק ומקיף .
א.
מי אמר לך שהם לא עברו תחקיר מקיף?
רבים מהם צלפים טובים יותר מהצוות המקצועי האורגני ביחידות.
אני לא הייתי פוסל אותם על הסף.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

יואב,
אני לא פוסל אף אחד על הסף, ובטח לא מי שמוכן להקדיש מזמנו, מרצו וכספו האישי כדי לתרום במשהו לביטחון המדינה. זה גם לא מפליא אותי שיש כאלו שגם יותר טובים מאלה שמשרתים ביחידות אורגניות.
לגבי רמת התחקיר שעברו או לא, אני לא יודע - אבל מה שבטוח שהוא לא מגיע לכזה שעוברים אותו עובדי הקהיליה.
ושוב.. בסך הכל הכנסתי את עצמי לנעליו של מי שצריך בסופו של יום לספק את הסחורה.
ופה שם המשחק הוא הפחתת סיכונים מיותרים. ואם אתה היית במקומו, יכול להיות שגם אתה היית בוחר לעבוד עם מי שאתה מכיר גם אם הוא אולי פחות טוב.
ובלי כל קשר, כל העניין הזה פותח מחדש את השאלה של מעורבות אזרחים באכיפת החוק.
קח לדוגמא בארה"ב מעצר אזרחי מעוגן שם בחוק. אזרח רואה מישהו מבצע עבירה - מותר לו לעצור אותו. פה בארץ אם תעכב חס וחלילה עבריין יפתחו נגדך בהליכים פליליים.
קח לדוגמא את מעורבותו של המשמר הלאומי באכיפת הסדר - רובם שם מתנדבים ומילואימנקים. יש בלגן עם הסופה קטרינה? שולחים אותם לאכוף את הסדר. ולא - הם לא חמושים בקרבין ממלחמת העולם השניה.
אם הממשלה הייתה משכילה לעשות שימוש נכון באזרחים שאיכפת להם וגם מוכנים לתרום ולעשות - אני חושב שמצב הביטחון האישי שלנו ברחוב היה הרבה יותר טוב.
א.
אני לא פוסל אף אחד על הסף, ובטח לא מי שמוכן להקדיש מזמנו, מרצו וכספו האישי כדי לתרום במשהו לביטחון המדינה. זה גם לא מפליא אותי שיש כאלו שגם יותר טובים מאלה שמשרתים ביחידות אורגניות.
לגבי רמת התחקיר שעברו או לא, אני לא יודע - אבל מה שבטוח שהוא לא מגיע לכזה שעוברים אותו עובדי הקהיליה.
ושוב.. בסך הכל הכנסתי את עצמי לנעליו של מי שצריך בסופו של יום לספק את הסחורה.
ופה שם המשחק הוא הפחתת סיכונים מיותרים. ואם אתה היית במקומו, יכול להיות שגם אתה היית בוחר לעבוד עם מי שאתה מכיר גם אם הוא אולי פחות טוב.
ובלי כל קשר, כל העניין הזה פותח מחדש את השאלה של מעורבות אזרחים באכיפת החוק.
קח לדוגמא בארה"ב מעצר אזרחי מעוגן שם בחוק. אזרח רואה מישהו מבצע עבירה - מותר לו לעצור אותו. פה בארץ אם תעכב חס וחלילה עבריין יפתחו נגדך בהליכים פליליים.
קח לדוגמא את מעורבותו של המשמר הלאומי באכיפת הסדר - רובם שם מתנדבים ומילואימנקים. יש בלגן עם הסופה קטרינה? שולחים אותם לאכוף את הסדר. ולא - הם לא חמושים בקרבין ממלחמת העולם השניה.
אם הממשלה הייתה משכילה לעשות שימוש נכון באזרחים שאיכפת להם וגם מוכנים לתרום ולעשות - אני חושב שמצב הביטחון האישי שלנו ברחוב היה הרבה יותר טוב.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ואף על פי שאני מתנדב ותיק במשא"ז, אני חושב שאחת הרעות החולות של המשטרה היום, זה דוקא המשא"ז.
נכון שיש מתנדבים טובים המכירים את העבודה, ויכולים לשמש כשוטרים, אך נוצר מצב שבמקום לגייס שוטרים, שתפקידם אומנותם, מתבססים על מתנדבים, ולא אחת אני מגיע למצב שיש במשמרת 40 אחוז שוטרים ו 60 אחוז מתנדבים, ולפעמים אפילו קיצוני יותר.
המשא"ז הוקם לצרכים אחרים, והיה מי שהחליט להשתמש בהם לתפקידי שיטור.
אם תשאל שוטרים, הם יגידו שהיו מעדיפים 10 שוטרים בשכר על פני 200 מתנדבים.
המדינה מעדיפה 200 מתנדבים על פני 10 שוטרים בשכר, וככה גם נראית המשטרה שלנו.
יש עוד הרבה סיבות למה המשטרה הגיעה למה שהיא כיום, אבל זה לדיון אחר (אולי על כוס קפה) אצל חבלני במרפסת.
נכון שיש מתנדבים טובים המכירים את העבודה, ויכולים לשמש כשוטרים, אך נוצר מצב שבמקום לגייס שוטרים, שתפקידם אומנותם, מתבססים על מתנדבים, ולא אחת אני מגיע למצב שיש במשמרת 40 אחוז שוטרים ו 60 אחוז מתנדבים, ולפעמים אפילו קיצוני יותר.
המשא"ז הוקם לצרכים אחרים, והיה מי שהחליט להשתמש בהם לתפקידי שיטור.
אם תשאל שוטרים, הם יגידו שהיו מעדיפים 10 שוטרים בשכר על פני 200 מתנדבים.
המדינה מעדיפה 200 מתנדבים על פני 10 שוטרים בשכר, וככה גם נראית המשטרה שלנו.
יש עוד הרבה סיבות למה המשטרה הגיעה למה שהיא כיום, אבל זה לדיון אחר (אולי על כוס קפה) אצל חבלני במרפסת.
יואב,
- תרמתי למען הסליק

- תרמתי למען הסליק

גבות וחנקני חכו לי...............
מאז סיום הטירונות של בני לא עברתי את צומת שער הנגב. (וזה היה מזמן.......)
איתמר צר לי לאכזב אותך................. לאחר שלא שוכנעת בפרטי.
ב1992 החלו לתחקר את צלפי משא"ז !
- כמי שהיה אחראי על כיתת הצלפים של מג"ב בעמק הירדן אני יכול להעיד שהתנאי לקבלת רובה / חברות בצוות הצלפים, היה שאלון רב עמודים שבעקבותיו בא יום ראיונות לא קצר. והמשך מעקב לאורך כל הדרך.
הבעיה אצל מקבלי ההחלטות שהם נכנסו לכסת"ח והעדיפו "לטפל באזרח שמשוטט להנאתו, במקום לטפל בתאונה של רכב השודדים שהיו בדרך לשדוד בנק" (ע"ע המערכון האלמותי של הגששים גברי השודד שייקה השוטר ופולי ז"ל המשוטט עם הכאילו כלב ומפשפש בכיסיו אחר תעודותיו)
אבל אותך הרי לא ניתן לבלבל עם עובדות - נכון ?
אגב לגבי מה שטוען השמנמוך יש פי שלושה מתנדבי משא"ז מאשר שוטרים וזוהי רעה חולה מאד. היחס הרצוי מתנדב לצד שניים או שלושה שוטרים. המצוי הוא עצוב.
ס"ה עם ישראל צריך שדרוג.
צריך להעיף את הסדירים מהשטחים - צבא שיתכוננן למלחמה. צריך להחזיר את השוטרים לשיטור ולא לטיפול בבטחון.
ומשמר הגבול ? אותו יש להגדיל (העומד בראשו יהיה רנ"צ) והוא יהיה האחראי לבטחון הפנים קרי : גבול מצריים + גבול ירדן + איו"ש + כוחות מיוחדים לסיוע למשטרת ישראל.
וכחולי המדים שיחזרו לשמור על החוק.
אגב במסגרת השדרוג בטחון הפנים ישמור בפועל על מוסדות החינוך וילדינו המטיילים. ולא חברות שמירה על הקופה..... בטחון ילדינו אמור להיות מסופק ע"י המדינה תפתחו ספרי אזרחות ....... ואת ספר החוקים. (מעניין היכן היו פקידי האוצר בשיעורי אזרחות ?
מאז סיום הטירונות של בני לא עברתי את צומת שער הנגב. (וזה היה מזמן.......)
איתמר צר לי לאכזב אותך................. לאחר שלא שוכנעת בפרטי.
ב1992 החלו לתחקר את צלפי משא"ז !
- כמי שהיה אחראי על כיתת הצלפים של מג"ב בעמק הירדן אני יכול להעיד שהתנאי לקבלת רובה / חברות בצוות הצלפים, היה שאלון רב עמודים שבעקבותיו בא יום ראיונות לא קצר. והמשך מעקב לאורך כל הדרך.
הבעיה אצל מקבלי ההחלטות שהם נכנסו לכסת"ח והעדיפו "לטפל באזרח שמשוטט להנאתו, במקום לטפל בתאונה של רכב השודדים שהיו בדרך לשדוד בנק" (ע"ע המערכון האלמותי של הגששים גברי השודד שייקה השוטר ופולי ז"ל המשוטט עם הכאילו כלב ומפשפש בכיסיו אחר תעודותיו)
אבל אותך הרי לא ניתן לבלבל עם עובדות - נכון ?
אגב לגבי מה שטוען השמנמוך יש פי שלושה מתנדבי משא"ז מאשר שוטרים וזוהי רעה חולה מאד. היחס הרצוי מתנדב לצד שניים או שלושה שוטרים. המצוי הוא עצוב.
ס"ה עם ישראל צריך שדרוג.
צריך להעיף את הסדירים מהשטחים - צבא שיתכוננן למלחמה. צריך להחזיר את השוטרים לשיטור ולא לטיפול בבטחון.
ומשמר הגבול ? אותו יש להגדיל (העומד בראשו יהיה רנ"צ) והוא יהיה האחראי לבטחון הפנים קרי : גבול מצריים + גבול ירדן + איו"ש + כוחות מיוחדים לסיוע למשטרת ישראל.
אגב במסגרת השדרוג בטחון הפנים ישמור בפועל על מוסדות החינוך וילדינו המטיילים. ולא חברות שמירה על הקופה..... בטחון ילדינו אמור להיות מסופק ע"י המדינה תפתחו ספרי אזרחות ....... ואת ספר החוקים. (מעניין היכן היו פקידי האוצר בשיעורי אזרחות ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר.
- תרמתי למען הסליק

13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד