גלוק דור ד' - אבטיפוס מ-IWA 08
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גלוק דור ד' - אבטיפוס מ-IWA 08
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
spy כתב:יש הבדלים מבניים (אני רואה רק שינוי בחספוס הקת)?
הם הקטינו את הבליטות המעצבנות של האצבעות בקת.
תפס מחסנית דואלי בדיוק כמו ב-21SF.
יש הכנה לנצרה -CROSS BOLT מעל תפס המחסנית במקרה שיזכו באיזה מכרז צבאי שידרוש מהם את זה..
מעבר לזה? גלוק זה גלוק - אין שום שינוי
פלסטיק זול ללא שום חיזוקי מתכת מבפנים, התאמה חפיפניקית של חלקים, הדק מחורבן..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

גלוק ואיטמר
איטמר אתה באופן קבוע נהנה לזלזל בגלוק והאמת אני לא מבין למה.
האקדח המוביל בעשור האחרון בצורה גורפת בכל קטגוריה של של אקדחי לחימה ונשיאה להגנה עצמית,ולא בכדי, קל ,אמין,ומדויק ישר מהקופסא.יותר מכל אקדח היום בעולם!
ההדק שכולם נהנים באופן קבוע להשמיץ לא גרוע מרוב האקדחים שיוצאים מהמיפעל ראה סמיט&ווסון,שטייר,או אפילו קולט ועוד רבים וטובים. רע? אולי יחסית לאקדח משופר על ידי נשק מומחה. פלסטיק זול? אולי תספר לי איזה?אני מת לדעת. חיזוקי מתכת בגוף? האקדח עובד מדהים איך שהוא וקובר את אקדחי המתכת מבחינת אורך חיים. התאמה חפיפניקית של חלקים?
תסביר לי בבקשה .חלקים מהמדויקים בענף על הסי.נ.סי הטובים בתחום.
איטמר עם כל כך אקדח חרא למה לא תחלף את הגלוק שלך למשהוא טוב יותר מברזל איכותי ועם הדק טוב?
האקדח המוביל בעשור האחרון בצורה גורפת בכל קטגוריה של של אקדחי לחימה ונשיאה להגנה עצמית,ולא בכדי, קל ,אמין,ומדויק ישר מהקופסא.יותר מכל אקדח היום בעולם!
ההדק שכולם נהנים באופן קבוע להשמיץ לא גרוע מרוב האקדחים שיוצאים מהמיפעל ראה סמיט&ווסון,שטייר,או אפילו קולט ועוד רבים וטובים. רע? אולי יחסית לאקדח משופר על ידי נשק מומחה. פלסטיק זול? אולי תספר לי איזה?אני מת לדעת. חיזוקי מתכת בגוף? האקדח עובד מדהים איך שהוא וקובר את אקדחי המתכת מבחינת אורך חיים. התאמה חפיפניקית של חלקים?
איטמר עם כל כך אקדח חרא למה לא תחלף את הגלוק שלך למשהוא טוב יותר מברזל איכותי ועם הדק טוב?
- סליקאי ארד

- סליקאי זהב

Re: גלוק ואיטמר
bulldog כתב:איטמר אתה באופן קבוע נהנה לזלזל בגלוק והאמת אני לא מבין למה.
אני לא מזלזל בגלוק חס וחלילה - אני אפילו הבעלים של אחד.
אני רק מרגיש שגלוק היו יכולים לעשות קצת יותר כדי להוציא מוצר טיפה יותר איכותי עם רמת גימור יותר גבוהה. ואני אסביר את עצמי:
1. ראית פעם איך המחסנית של G17 או 19 בולטת מהקת? יצא לך פעם להסתכל איך המחסנית של USP, או שטייר או ולטר מתמזגת איתה? מה יש? הם לא היו יכולים לעשות קצת יותר מאמץ?
2. הסתכלת פעם איך עקב המחסנית של מחסנית מלאה יש לו בטן כמו אישה בהריון? למה הם לא היו יכולים לשים פלסטיק בחצי מילימטר עבה יותר או לחליפין חיזוק מתכת?
3. כוונות פלסטיק אוריגינליות: אני חושב שמספיק נאמר עליהן. לא היה קורה שום דבר אם הם היו שמים כוונות מתכת.
4. מכסה האבק של הגוף: לא תראה שני גלוקים שהמרווח בין הצינה למכסה האבק שווה. איך שהפלסטיק מתקרר אחרי היציקה ומקבל עיוות ככה זה נשאר. נכון, זה לא מפריע אבל זה מעיד משהו על תהליך הייצור.
5. לא תראה שני גלוקים עם משקל ומהלך הדק זהים אפילו עם אותו קונקטור. ההבדלים יכולים להיות לפעמים שמיים וארץ לי מי ששם לב ואני אסביר לך למה:
- הגוף של האקדח ומיקום הפינים שונה מאחד לשני כי אין שום שלד מתכת שמחזיק את מנגנון ההדק. איך שהפלסטיק מתקרר ככה זה.
- גשר ההדק זו איזה חתיכת פח שמיוצרת בהטבעה. לי יש 3 גשרי הדק בבית, לכל אחד מהם יש נקודת אחיזה שונה ברגל של הנוקר. שלא לדבר שאפילו לא טורחים ללטש את נקודות החיכוך של גשר ההדק עם הקונקטור מכל הגראדים והזיזים שנשארים בתהליך היצור.
- אותו כנ"ל לגבי הקונקטור עצמו. אין שום עקביות. ואם קצת תסתכל בעין בלתי מזויינת, תראה את כל השאריות מהייצור.
בקיצור אני לא אמרתי שגלוק זה אקדח בעייתי, או שהוא לא יורה. אמרתי שהוא מיוצר ברשלנות.
ולא חסרים אקדחים פולימריים איכותיים יותר. למה בכל זאת גלוק? אני חושב שציינתי את הסיבות יותר מפעם אחת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
אני לא משוכנע שהטענות שלך לגבי "רשלנות" באיכות המוצר נכונות. הגלוק מתוכנן לייצור זול וגם עולה בהתאם. אם אתה משווה מחירים (ארה"ב) אתה רואה שגלוק עולה בממוצע 100-200$ פחות מ USP, SIGPRO או וואלטר פולימריים.
כל הדברים שהזכרת נכונים, אבל ברור לך שלתקן\לשפר את כל הרשימה עולה לא מעט כסף. המצב כפי שהוא היום (מחיר + איכות) זה כנראה איפה שאנשי השיווק של גלוק בוחרים להיות (אני נותן להם את הקרדיט שבצדק). נותנים לך אקדח אמין ועמיד מאוד עם הרבה פשרות ב"מסביב" ובמחיר זול משמעותית מזה של המתחרים.
(אני לא ממש בקי, אבל נראה שהטריידאוף שלהם מוצלח והולך להם לא רע...)
אתה רוצה פלסטיקה מדוייקת, חלקים מלוטשים, התאמה יפה ב"סגירה" של המוצר, מכלולים עם גימור בעיבוד שבבי שלם עוד 150$ וקח וואלטר...
בברכה,
אני לא משוכנע שהטענות שלך לגבי "רשלנות" באיכות המוצר נכונות. הגלוק מתוכנן לייצור זול וגם עולה בהתאם. אם אתה משווה מחירים (ארה"ב) אתה רואה שגלוק עולה בממוצע 100-200$ פחות מ USP, SIGPRO או וואלטר פולימריים.
כל הדברים שהזכרת נכונים, אבל ברור לך שלתקן\לשפר את כל הרשימה עולה לא מעט כסף. המצב כפי שהוא היום (מחיר + איכות) זה כנראה איפה שאנשי השיווק של גלוק בוחרים להיות (אני נותן להם את הקרדיט שבצדק). נותנים לך אקדח אמין ועמיד מאוד עם הרבה פשרות ב"מסביב" ובמחיר זול משמעותית מזה של המתחרים.
אתה רוצה פלסטיקה מדוייקת, חלקים מלוטשים, התאמה יפה ב"סגירה" של המוצר, מכלולים עם גימור בעיבוד שבבי שלם עוד 150$ וקח וואלטר...
בברכה,

Webart כתב:חס וחלילה, רק שאני חושב שאם כבר מוציאים מהכיס 6000 ש"ח, כדאי שזה יהיה על משהו ששווה את זה.
העיוות במחירון אקדחים חדשים קיים במדינה לא מאתמול. גם כלים ארץ-ישראלים (בול ויריחו) עולים פרופורציונאלית לגלוק, דהיינו לא באמת מחירו של יריחו (לא משנה מאיטליה או מתע"ש) 3200, הרי אין אמברגו וסוחר בו נציג של חברה עצמה מקומית- אז למה הוא עדיין עולה יותר מאשר בארה"ב ?
כנ"ל לגבי כל אקדח אחר. עיוות + נושאים שציין נועם (שרשרת מזון ארוכה מידי - דהיינו על מנת להבטיח פרנסה של אין ספור סוחרים קטנים מפוזרים, לקוח סופי לא יכול לקנות מיבואן ישירות. לזכר רק שאנו חיים במדינה קטנטונת ואין באמת הבדל עם לקנות בת"א או בחיפה). וכו' וכו'.
נ.ב. גם עקב עיוות זה גלוק יותר סחיר בשוק יד שניה כאשר מחירי אקדחים אחרים פשוט צונחים ללאא הצדקה.
נ.ב.ב. חשוב לזכור מרבית תושבי המדינה יכולים לקנות אקדח 1. אז במקרה כזה גלוק עם שם, אמינות וסחירות (גם רישיון אפשר לאבד בצ'יק) מקבל עדיפות מיידית. עם יכולתי לקנות כמה היתי קונה אחד לנשיאה ביום יום, אחד שאני יורה איתו להנאתי (טוף או 1911) ואחד שאני יוצא איתו לשטח בנרתיק ירח בצמוד לפלאטופ - שם כבר משקל חשוב הרבה פחות ויש מצב לסיזד או יריחו... אבל בגלל מגבלות שציינתי - כל אלה היום ממלא גלוק 19.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
gil. כתב:איתמר,
בברכה,
לפי כתבת פרופיל על חברת גלוק בעיתון פורבס, עלות ייצור של גלוק נעה בסביבות $75 לחתיכה.
המחיר המומלץ לצרכן של גלוק בארה"ב נע בסביבות $550 - $650, שוטרים ואנשי כוחות ביטחון שרוצים לרכוש גלוק מכספם הפרטי מקבלים אותו במחיר של $400 - $450 ואני מניח שהכלי הזה נמכר תמורת $150 - $250 בחוזים צבאיים גדולים.
העלות העיקרית של ייצור מוצר היא בשלב התיכנון. שם באמת אתה צריך להשקיע הרבה בתיכנון של המוצר, בנית אב טיפוס, בתכנון תהליכי הייצור והבדיקה שלו, בתכנון ובניית פס הייצור.
כשאתה נכנס לשלב הייצור המוני בסדרות גדולות זה כבר ממש לא מעלה ולא מוריד את עלות המוצר אם ה-INSERTS מתכת שאתה משלב ביציקת הפלסטיק של הגוף הם בגודל של סנטימטר או 2, או בצורה כזו או אחרת. קח לדוגמא את המחסניות דור ראשון המתנפחות של גלוק (מעטפת מתכת חלקית) לעומת המחסניות החדשות (מעטפת מתכת מלאה).
גלוק באמת מוצר אמין. הוא כבש את המוניטין העולמי שלו בתור האקדח הפולימרי הראשון שיוצר בייצור המוני, אעפ"י שהקלר הקדימו אותו בדור עם ה-VP-70.
אבל לא לעולם חוסן. יש גבול עד כמה חברה יכולה לחלוב את ה-CASH COW שלה מבלי להתחשב בדרישות השוק ומבלי לחדש. והשוק זז ומצביע ברגליים. חזרתי שבוע שעבר ממינכן.
המשטרה המקומית זורקת את ה-P7 ועוברת למאוזר פולימרי. יצא לי להחזיק אותו ביד נראה ממש תענוג. יצא לי גם להחזיק את הוולטר החדש, נחמד מאד גם כן.
גלוק הפסידו כבר בכמה מכרזים רציניים בארה"ב כולל ה-HOME LAND SECURITY.
הרבה מאד כוחות משטרה בארה"ב שהשתמשו בגלוק עוברים לפלטפורמה אחרת.
בקיצור אולי עוד 10 שנים נראה פה בארץ גם איזה שינוי...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר