שאלה קטנה (2)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כן מיוחד לא מיוחד ...
יש חוק !
אין בערך בהיריון, או שאביך עבר על החוק ואז רישיונו אמור להילקח ממנו מניה וביה
או שהוא לא עבר על החוק ואז האקדח שלו מבחינתך הוא כמו נרות חנוכה, לראותו בלבד
אתה יכול לגעת באקדח שלו רק במטווח ורק תחת השגחת מדריך ירי / מפקח מטווח.
זה מתחיל ברק לנקות ונגמר בתאונות.
יש חוק !
אין בערך בהיריון, או שאביך עבר על החוק ואז רישיונו אמור להילקח ממנו מניה וביה
או שהוא לא עבר על החוק ואז האקדח שלו מבחינתך הוא כמו נרות חנוכה, לראותו בלבד
אתה יכול לגעת באקדח שלו רק במטווח ורק תחת השגחת מדריך ירי / מפקח מטווח.
זה מתחיל ברק לנקות ונגמר בתאונות.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
שיקחו לאבא שלך את הרישיון ויפתחו לו תיק פלילי
אני בטוח במאה אחוז שעצם העובדה שאתה בטוח במה שאתה עושה
ושאתה נזהר מאד ירשים את השופט ויביא למיחקת האישום.
דבר נוסף, פרק הזמן שעובר מיציאת הקליע מהקנה עד לפגיעה הוא קצר מאד
האם אתה חושב שבפרק הזמן הזה יצליח הקליע להבין שאתה רוחש לו כבוד ?
ואם כן, האם זה יגרום לו לשנות את מסלולו ?
אני בטוח במאה אחוז שעצם העובדה שאתה בטוח במה שאתה עושה
ושאתה נזהר מאד ירשים את השופט ויביא למיחקת האישום.
דבר נוסף, פרק הזמן שעובר מיציאת הקליע מהקנה עד לפגיעה הוא קצר מאד
האם אתה חושב שבפרק הזמן הזה יצליח הקליע להבין שאתה רוחש לו כבוד ?
ואם כן, האם זה יגרום לו לשנות את מסלולו ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
קולונל אני לא מבין למה אתה מתנהג כמו ילד קטן מה אתה חושב שאני טיפש רק בגלל שאני צעיר אתה יודע מה אם אתה חושב שלקחת חלקי אקדח כמו צינה וקנה שהם מופרדים ולנקות אותם יכול לגרום לכך שיצא קליע ויפגע בי אז סבבה ויכול ליהיות שזה לא חוקי אם ככה זה גם לא חוקי לנקות קרבינים במשמר האזרחי
Be carefull what you are wishing for
GUNMAN, כמה דברים, כדי לנקות נשק יש לפרוק אותו ולפרק אותו ואחר כך להרכיב ולדרוך אותו, תהליכים שבהם הסיכוי לפליטה גבוה לאור אפשרות, חוזר אפשרות של המצאות תחמושת חופשית בבית הבליעה או תחמושת במחסנית בבית המחסנית.
רק מי שיש בידו רשיון ועבר את ההדרכה הבסיסית (אני מתבייש לקרוא לזה הדרכה אבל זה מה שמשרד הפנים חושב שצריך לעשות) של מטווח / חנות מורשה לעשות זאת.
כולנו יודעים לנהוג בגיל 12 ולכולנו מותר לנקות את האוטו של אבא. אבל באם היה צורך להזיז בחנייה כדי שיהיה קל יותר לנקות אז זה אסור נכון? נכון !! במקרה של נשק המחוקק קבע, חוזר, קבע כי גם החזקה שלו ביד על ידי כל אדם שאינו מומך על ידי המחוקק לכך נחשבת כאילו "רק הזזת" את האוטו של אבא - רק עברת עבירה !!!
עוד. נשק של משא"ז ניתן לך לזמן פעילות מושגחת, חוזר, מושגחת של ממונים מטעם המערכת עליך. זאת לאחר מטווח. מלבד אלו המקבלים נשק לליוי טיולים (מדריכי תנועות נוער) אין לאך קטין נשק על שמו בבית כך שגם נושא זה אינו רלוונטי.
מותר לך לירות בנשק בכל מטווח עם מדריך, מותר לך (וזה עוד נושא לדיון) לירות בנשק של אבא עם אבא במטווח עם מדריך. אבל לנקות נשק שזה אומר גם לפרק אותו וגם לפרוק אותו, להרכיב ולדרוך אותו - זה כבר לא.
זה לא אומר שבאם שניכם מנקים ביחד אתה לא יכול להעביר חוטר אבל האחריות צריכה להיות שלה אב לידך אחרי שהוא פרק ופירק את הנשק.
האם זה ישים? ממש לא ! אין מצלמות של האח הגדול בבית אבל במקרה שמשהו קורה - האח הגדול יראה לך כמה הוא גדול. האם אני צריך לכתוב כאן על כמה ילדים נפגעו ונהרגו בחניות של בתים ברחבי הארץ והעולם כי האח הגדול רק רצה להזיז את האוטו כדי לנקות....?
רק מי שיש בידו רשיון ועבר את ההדרכה הבסיסית (אני מתבייש לקרוא לזה הדרכה אבל זה מה שמשרד הפנים חושב שצריך לעשות) של מטווח / חנות מורשה לעשות זאת.
כולנו יודעים לנהוג בגיל 12 ולכולנו מותר לנקות את האוטו של אבא. אבל באם היה צורך להזיז בחנייה כדי שיהיה קל יותר לנקות אז זה אסור נכון? נכון !! במקרה של נשק המחוקק קבע, חוזר, קבע כי גם החזקה שלו ביד על ידי כל אדם שאינו מומך על ידי המחוקק לכך נחשבת כאילו "רק הזזת" את האוטו של אבא - רק עברת עבירה !!!
עוד. נשק של משא"ז ניתן לך לזמן פעילות מושגחת, חוזר, מושגחת של ממונים מטעם המערכת עליך. זאת לאחר מטווח. מלבד אלו המקבלים נשק לליוי טיולים (מדריכי תנועות נוער) אין לאך קטין נשק על שמו בבית כך שגם נושא זה אינו רלוונטי.
מותר לך לירות בנשק בכל מטווח עם מדריך, מותר לך (וזה עוד נושא לדיון) לירות בנשק של אבא עם אבא במטווח עם מדריך. אבל לנקות נשק שזה אומר גם לפרק אותו וגם לפרוק אותו, להרכיב ולדרוך אותו - זה כבר לא.
זה לא אומר שבאם שניכם מנקים ביחד אתה לא יכול להעביר חוטר אבל האחריות צריכה להיות שלה אב לידך אחרי שהוא פרק ופירק את הנשק.
האם זה ישים? ממש לא ! אין מצלמות של האח הגדול בבית אבל במקרה שמשהו קורה - האח הגדול יראה לך כמה הוא גדול. האם אני צריך לכתוב כאן על כמה ילדים נפגעו ונהרגו בחניות של בתים ברחבי הארץ והעולם כי האח הגדול רק רצה להזיז את האוטו כדי לנקות....?
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
מקצועיות = בטיחות
GUNMAN 07, דבר ראשון שנן את המשפט הבא:
כל אקדח הורג ! לא ברור ?! כל אקדח הורג !
אין מצב לומר
אקדח איננו כלי עם אפשרות כוונון עוצמה, אקדח עובד בינארית: או יורה או לא ! הסיכון אינו קטן, העובדה שאתה מתייחס בסלחנות למצבים "מסויימים" באקדח לא תביא לסלחנות מצד הקליע.
האמן לי ידידי הצעיר, הדברים נאמרו לא פעם מנסיונם של אנשים בקיאים ומיומנים עד מאוד בתפעול נשק שפלטו כדור כאשר היו בטוחים ומשוכנעים מעל לכל ספק שהנשק בטוח, על אחת כמה וכמה מי שאינו אמון במקצועו על כלי נשק.
בכל רגע נתון עליך לצאת מנקודת הנחה שישנו קליע בבית הבליעה הממתין לבחון את הרגלי הבטיחות שלך, סכום ההימור אגב, עשוי להיות חייך.
לפני מספר חודשים במהלך שהייתי בשירות מילואים, פלט חייל מילואים באוהל הסמוך כדור מאקדחו בעת שמסר אותו לחבר ("..רק בשביל לראות.."), הקליע חדר את ירכו ויצא החוצה, החייל פונה במהירות לטיפול בפצע היריה, היה סמוך שהמשפט שלו היה "..בטח שפרקתי.." וגם "..אני לא יודע איך זה קרה..".
אין מקום להקל בנושא הבטיחות אפילו לא מעט, וכמובן גם לא בעניין החוק.
שקול היטב את מעשיך ותיטיב אם כל פעולה הקשורה לנשק תיעשה במסגרת הדרכה מסודרת ובמסגרת החוק.
ועוד דבר אחד קטן, למרות הטון הנחרץ שעשוי להיות מלווה לתגובות, הכותבים המגיבים לדבריך עושים זאת מתוך תחושת אחריות ואיכפתיות ובענייני בטיחות וחוק יש להיות מאוד ברורים.
כל אקדח הורג ! לא ברור ?! כל אקדח הורג !
אין מצב לומר
אבל הסיכון בלהעביר חוטר או לנקות הת הצינה והגוף שהם מפורקים הוא קטן קטן קטן
אקדח איננו כלי עם אפשרות כוונון עוצמה, אקדח עובד בינארית: או יורה או לא ! הסיכון אינו קטן, העובדה שאתה מתייחס בסלחנות למצבים "מסויימים" באקדח לא תביא לסלחנות מצד הקליע.
האמן לי ידידי הצעיר, הדברים נאמרו לא פעם מנסיונם של אנשים בקיאים ומיומנים עד מאוד בתפעול נשק שפלטו כדור כאשר היו בטוחים ומשוכנעים מעל לכל ספק שהנשק בטוח, על אחת כמה וכמה מי שאינו אמון במקצועו על כלי נשק.
בכל רגע נתון עליך לצאת מנקודת הנחה שישנו קליע בבית הבליעה הממתין לבחון את הרגלי הבטיחות שלך, סכום ההימור אגב, עשוי להיות חייך.
לפני מספר חודשים במהלך שהייתי בשירות מילואים, פלט חייל מילואים באוהל הסמוך כדור מאקדחו בעת שמסר אותו לחבר ("..רק בשביל לראות.."), הקליע חדר את ירכו ויצא החוצה, החייל פונה במהירות לטיפול בפצע היריה, היה סמוך שהמשפט שלו היה "..בטח שפרקתי.." וגם "..אני לא יודע איך זה קרה..".
אין מקום להקל בנושא הבטיחות אפילו לא מעט, וכמובן גם לא בעניין החוק.
שקול היטב את מעשיך ותיטיב אם כל פעולה הקשורה לנשק תיעשה במסגרת הדרכה מסודרת ובמסגרת החוק.
ועוד דבר אחד קטן, למרות הטון הנחרץ שעשוי להיות מלווה לתגובות, הכותבים המגיבים לדבריך עושים זאת מתוך תחושת אחריות ואיכפתיות ובענייני בטיחות וחוק יש להיות מאוד ברורים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד