מתבקש סיוע בחיבור רשת ביתית ל-ADSL

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

על ידי Guyk » 19 מרץ 2003, 18:22

Webart,
מקבל את תיקונך לגבי שימוש בכתובות IP דינמיות בחיבור לאינטרנט מהיר אבל מה שאמרת בקשר לניתוק כל כמה ימים וחיבור מחדש עם IP שונה נראה לי מוזר.

ההעדפה של כל שרת DHCP בעת חידוש כתובת ה IP שלך (IP Lease Renewal) היא לתת לך את אותה כתובת IP במידה והיא לא נתפסה ע"י מישהו אחר בעת שהיית מנותק מהרשת. (חוסך לשרת משאבים מבחינת ניהול ה DB של הכתובות, שליחת Broadcasts לרשת לשם ביצוע Leasing חדש וכו')

אם אמרת שהשארת את מחשב שמחוב לרשת דולק כל הזמן אז לא יכול להיות שמישהו תפס לך את הכתובת, כך שבעת חידוש הכתבות שלך ע"י שרתה DHCP ההעדפה שלו תהיה להאריך את ה Lease שלך לאותה כתובת.
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 19 מרץ 2003, 18:53

לחברות האינטרנט יש את כל הסיבות לסבך לעצמן את החיים ולא לאפשר לך לקבל דברים שניתן היה לקבלם חינם, לדוגמא: נושא האשכול הזה, הרי מה הבעיה לתת לכל משתמשי החברה את האפשרות לעשות חיבור לכל המחשבים בבית בחשבון אינטרנט אחד? הרי כל אחד (או לא?) יודע שבעזרת ICS אפשר לשתף חיבור אינטרנט ברשת הביתית, אבל למה להראות למשתמשים את האופציה, כשאפשר לגבות תשלום נוסף.
ובנושא ה-IP, כנ"ל, אם תבקש כתובת IP קבועה מספק הקישוריות שלך, תחוייב בתשלום של כ-50$ לחודש עבור התענוג שאתה בעצמך גורס כי הוא פשוט וטבעי, אבל איפה שאפשר ל"טחון" אותנו... מישהו כבר "טוחן" :?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ACSman » 19 מרץ 2003, 21:23

בוזי,
אני מקווה שהבעייה נפתרה, אנא עדכן אותנו [האם שדרוג גרסת התוכנה לנתב פתרה את הבעיה?]

ולגיא ו Webart ולכל השאר,
IP קבוע או לא תלוי מי הספק וממי אתם מקבלים את התווך [בזק - ADSL או כבלים]
בבזק אין ולא יהיה IP קבוע, שרת ה DACP לא בדיוק מייצר העדפות בתצורת העבודה בנזק [אופסססססס סלחיה... בזק]
מי שמחובר דרך חברות הכבלים [ולערוצי זהב יש ייתרון טכנולוגי] מקבל IP קבוע מה CTMS של חברת הכבלים, ומשם מועבר דרך נתבי המערכת של הכבלים אל נתבי ספק האינטרנט [ISP] אשר נותן IP אחרון שלו לייצוג הגולש מול העולם הרחב.
מי לשא יסבול מניתוקים, יהיה בעל IP קבוע בכל מקרה, הן פנימי [הראשוני של ה CMTS] הן משני [של מערכת השרתים של הכבלים] והן חיצוני של ה ISP.
נשמע קצת מסובך, אבל למעשה פשוט, מורכב אבל פשוט... :wink:
שאלות? אם יש תשאלו ואשתדל לענות.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד