כניסה עם נשק -אירועי יום העצמאות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גלוקי כתב:הריי זו סתם שאלה - אדוני נושא נשק --- תשובה פשוטה ... לא
והייתם נהנים
אבל בגלל עיקרון התעצבנתם ולא נהנתם מהחגיגות
זה לא עקרון של "שופוני", זה רק יקרון של יושר בחיים. מה לעשות, שלהיות ישר נהיה יותר ויותר קשה במחוזותינו...
גלוקי כתב:כאשר לא שואלים אתכם אם יש נשק אז למה אתם מעירים את המתים ???
כאן - אתה צודק לגמרי. פשוט אני לא יכול להתרגל לכך שאדם חמוש, אפילו קצין בצה"ל או מתנדב משא"ז היום בארץ - persona non grata. יקח לי עוד זמן מה, בסוף - גם אני אפנים...
- סליקאי טיטניום

חברה
להיכנס לאזור המוגדר כמתחם מאובטח עם אקדח זו פשוט סכנה,לאנשי המשטרה אין שום דרך לנבא את העתיד ולדעת כיצד יתנהג אזרח זה או אחר בעת ארוע חריג.
חדי העין שבינכם בטח יכלו להבחין בארועים מסוימים בדגש על ת"א בצוותים של הימ"מ ומאבטחים מהיחידה לאבטחת אישים ואבטחת הרמטכ"ל.
הם נמצאים בארועים מסוג זה (בדגש על הימ"מ) ככוח כוננות לתגובה בארוע חריג.
השוטרים במסרקי הבידוק לא אמורים ולרוב גם אינם מוכשרים לתת פיתרון בארוע בעל אופי פח"עי , תפקידם בין היתר הוא לוודא שאין כלי נשק אזרחים בארוע והסיבה ברורה.
לכן השיקולים של מפקד התחנה המקומית שבאחריותו הארוע מובנים לחלוטין וכל הוויכוחים מיותרים.
ובכלל עם" יד על הלב" כמה אזרחים באמת נושאים איתם אמצעי זיהו כמו כובע או לפחות פסים על הנשק? כך שבאמת הוויכוח מיותר.
להיכנס לאזור המוגדר כמתחם מאובטח עם אקדח זו פשוט סכנה,לאנשי המשטרה אין שום דרך לנבא את העתיד ולדעת כיצד יתנהג אזרח זה או אחר בעת ארוע חריג.
חדי העין שבינכם בטח יכלו להבחין בארועים מסוימים בדגש על ת"א בצוותים של הימ"מ ומאבטחים מהיחידה לאבטחת אישים ואבטחת הרמטכ"ל.
השוטרים במסרקי הבידוק לא אמורים ולרוב גם אינם מוכשרים לתת פיתרון בארוע בעל אופי פח"עי , תפקידם בין היתר הוא לוודא שאין כלי נשק אזרחים בארוע והסיבה ברורה.
לכן השיקולים של מפקד התחנה המקומית שבאחריותו הארוע מובנים לחלוטין וכל הוויכוחים מיותרים.
ובכלל עם" יד על הלב" כמה אזרחים באמת נושאים איתם אמצעי זיהו כמו כובע או לפחות פסים על הנשק? כך שבאמת הוויכוח מיותר.
בואו ננסה להבין את ההגיון בסוגי המקומות השונים:
באירוע המוני מאובטח - אין לי מה לחפש שם אם נשק (כולל נתב"ג), אני יודע מראש שאני הולך למקום שבדרך כלל הוגדר בפרסום לאירוע שאין לבוא אם נשק ולכן לא יוצר בעיות למאבטחים במקום ולא פרובוקציה (תשובה "לא מדויקת" לגבי האם יש לי נשק) - אננ יאוהב את החיים ולא רוצה להיירות בטעות על ידי שוטר או מאבטח שבמקרה גם יודע לפגוע.
באירוע שלא הוגדר כמאובטח - אני מגיע בדרך כלל עם אקדחי הפרטי מוסלק היטב אך זמין, נשאלתי לגבי נשק מזדהה עם רשיון ותעודה מזהה ומבהיר שאני מבין את ההסדרים המקובלים. (הנשק מוסלק היטב, ולא משתמש גם באירוע אמת מאחר ויש כח אבטחה במקום)
הבעיה מתחילה במקומות הדורשים הפקדה:
עם ההפקדה נעשית בצורה חוקית - אין בעיה מפקיד בכניסה ומקבל בחזרה ביציאה.
בהפקדה שאינה עומדת בדרישות החוק והתקנות - מנסה להסביר לאחראים מה הבעיה בהפקדה לא מצליח - פונה לאחור וחוזר הביתה.
בעיות בהפקדה כבר נתקלתי לפני כ-18 שנים במשרדי חברת מוטורולה ברמת גן בזמן קורס שעברתי במקום ועד לפני שלושה שבועות במוזיאון חייל האויר.
אני תמיד אומר אמת - צריך לזכור בחלק מהמקומות יש גלאי מתכות גם סמויים!! ולא רצוי להתעסק אם מאבטחים לא כולם ברמה נמוכה כמו שאנחנו חושבים או רואים.
באירוע המוני מאובטח - אין לי מה לחפש שם אם נשק (כולל נתב"ג), אני יודע מראש שאני הולך למקום שבדרך כלל הוגדר בפרסום לאירוע שאין לבוא אם נשק ולכן לא יוצר בעיות למאבטחים במקום ולא פרובוקציה (תשובה "לא מדויקת" לגבי האם יש לי נשק) - אננ יאוהב את החיים ולא רוצה להיירות בטעות על ידי שוטר או מאבטח שבמקרה גם יודע לפגוע.
באירוע שלא הוגדר כמאובטח - אני מגיע בדרך כלל עם אקדחי הפרטי מוסלק היטב אך זמין, נשאלתי לגבי נשק מזדהה עם רשיון ותעודה מזהה ומבהיר שאני מבין את ההסדרים המקובלים. (הנשק מוסלק היטב, ולא משתמש גם באירוע אמת מאחר ויש כח אבטחה במקום)
הבעיה מתחילה במקומות הדורשים הפקדה:
עם ההפקדה נעשית בצורה חוקית - אין בעיה מפקיד בכניסה ומקבל בחזרה ביציאה.
בהפקדה שאינה עומדת בדרישות החוק והתקנות - מנסה להסביר לאחראים מה הבעיה בהפקדה לא מצליח - פונה לאחור וחוזר הביתה.
בעיות בהפקדה כבר נתקלתי לפני כ-18 שנים במשרדי חברת מוטורולה ברמת גן בזמן קורס שעברתי במקום ועד לפני שלושה שבועות במוזיאון חייל האויר.
אני תמיד אומר אמת - צריך לזכור בחלק מהמקומות יש גלאי מתכות גם סמויים!! ולא רצוי להתעסק אם מאבטחים לא כולם ברמה נמוכה כמו שאנחנו חושבים או רואים.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
קובי973 כתב:חברה
עם יד על הלב, ידידי, אני אגיד שאילו במקומות מאובטחים, היה מקום הפקדה ואיכסון סביר, לא הייתה בעיה כלל. וזה גם לא היה עולה יקר, בסה"כ כספת עם הרבה תאים ושוטר או אםילו מאבטח שישמור עליה.
אבל זה לא מה שקורה ולכן הבעיה.
קובי973 כתב:חברה
תודה רבה הרבה לאתה
בבקשה אם כבודו מוכן ליפרט
כמה שומרים היו מין כל א סוג?
איך הים היו ברוסים ביל שטח?
הכי א טוב שימות שיל רחובות.
אים יכול ליגיד לי גם איזה צירי בינוי היו להם שם עוד יותר טוב בישביל אני.
יאללה תענה מהר
שוקראן
זה מה יש לכם בשבילי לדעת ?
- תרמתי למען הסליק

קובי973 כתב:
כמה מחבלים הגיעו לבושים במדי צה"ל לפיגועים ? בכמה אירועים כאלו לקח זמן לכל המעורבים להבין שמי שיורה עליהם נראה בדיוק כמוהם ?
(רק לדוגמה : ת"מ עפולה ... ועוד.)
קובי, לא מכוון אליך אישית - אלא כלפי המערכת כולה -
הגישה של "אזרח נושא נשק = מסוכן לדו"ח פעולה סטנדרטי וללא חריגים בסיום המשמרת בעת אבטחת אירוע המוני" פסולה.
למה קפצו קציני משטרה במדים ובדימוס וצעקו כי אם היו נושאי נשק אזרחי בישיבת מרכז הרב ובפיגועים נוספים, כולל בתי הכנסת בחגים (ובכל שנה צפה ועולה הקריאה לאזרחים חמושים לשאת את נשקם לאירועים אלו על מנת לסייע לכוחות הביטחון בהגנת המולדת) האירועים היו עשויים להסתיים אחרת ?
כשיושבים בכסא - קל לומר כי אין צורך שהאזרח יישא נשק, יש כוחות ביטחון מאומנים ומיומנים. רק חבל שאלו המגיעים לזירה בד"כ, חסרי ההכשרה הנדרשת. הכשרתם קרובה מאוד להכשרתו של האזרח נושא הנשק המתאמן אחת ל 3 שנים.
כשפורשים ונהיים "בדימוס" - מדברים אחרת, כי אין צורך לחתום על ניירות ולהעיד בוח"ק.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
לאחרונה התחילו להופיע בעיתונים פרסומות של "טעם העיר". כמובן, שכתוב בתחתית הפרסום שהכניסה עם נשק אסורה. מעניין שסמל האירוע בפרסומת עוצב כדמוי סמל צה"ל...
אין מילים לתאר את תחושת הגועל לאור השילוב בין סמל "דמוי צבאי" (רוכבים על תהילתם של חיילים) לבין איסור כניסה עם נשק.
כמובן, שמארגני ומשתתפי היריד לא יראו ממני אגורה שחוקה.
אין מילים לתאר את תחושת הגועל לאור השילוב בין סמל "דמוי צבאי" (רוכבים על תהילתם של חיילים) לבין איסור כניסה עם נשק.
כמובן, שמארגני ומשתתפי היריד לא יראו ממני אגורה שחוקה.
- סליקאי טיטניום

בתור אחד שנשבע אמונים למדינת ישראל בכתב ובעל פה לפני 18 שנים ומעולם לא חזר בו משבועה זו, אני נוטה לתמוך בדעתו של spy. עם כל הכבוד למדינה וליכולת ההרתעה והתגובה המעולה של "מקצוענים" מכל הסוגים באירועים כאלה, לדעתי צריכה להיות "אמנה חברתית" כך שאדם שמשרת את המדינה וממלא את יתר חובותיו האזרחיות אינו צריך להוכיח את חפותו או לוותר על האמצעים להגנתו בכל מקום בו מותר לאזרח רגיל להיות, כולל אירועים של חגים במקומות ציבוריים. כאזרח קטן, לא מקובלת עליי הצביעות הממלכתית לפיה סומכים עליי להילחם וליפול חלל במלחמות ישראל מחד ולא סומכים עליי להיות אזרח חמוש ושומר צנעת פרט בכל מקום הפתוח לציבור במדינה מאידך.
(דביר, אני מתנצל על פריקת העצבים בבמה זו.)
(דביר, אני מתנצל על פריקת העצבים בבמה זו.)
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:בתור אחד שנשבע אמונים למדינת ישראל בכתב ובעל פה לפני 18 שנים ומעולם לא חזר בו משבועה זו... (דביר, אני מתנצל על פריקת העצבים בבמה זו.)
מאחר ואני מכיר אותך אישית ויודע שאתה מתכוון למה שכתבת ולמרות שאינני בא כוחו של דביר, אני חייב לומר שקלעת בול בפוני.
אחת האמירות הכנות, הנדירות והיפות ששמעתי לאחרונה .
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
נשיאת נשק
בצבא ובמישטרה ממהרים להפיק לקחים (אולי בחופזה), אם אני לא טועה בשנים האחרונות
נפגעו פעמיים אזרחים בשוגג בעת שניסו לטרפד מחבל כזה או אחר.
מן הסתם פורום הכותבים כאן הינו מיומן מספיק בכדי לתת מענה במקרה חרום, הבעיה היא שרוב
האזרחים שנושאים נשק לא מתאמנים בקביעות ויכולים לפשל בגדול.!
אולי באזורים מרוכזים באזרחים ובאנשי בטחון(כמו ביום העצמאות) צריך להשאיר את נושא האבטחה לאנשי הבטחון בשביל זה הם שם והרבה מהם.
אסף
מן הסתם פורום הכותבים כאן הינו מיומן מספיק בכדי לתת מענה במקרה חרום, הבעיה היא שרוב
אולי באזורים מרוכזים באזרחים ובאנשי בטחון(כמו ביום העצמאות) צריך להשאיר את נושא האבטחה לאנשי הבטחון בשביל זה הם שם והרבה מהם.
אסף
ליאור45 כתב:...כאזרח קטן, לא מקובלת עליי הצביעות הממלכתית לפיה סומכים עליי להילחם וליפול חלל במלחמות ישראל מחד ולא סומכים עליי להיות אזרח חמוש ושומר צנעת פרט בכל מקום הפתוח לציבור במדינה מאידך.
...
אני אמרתי את זה לאותו סנ"צ, מפקד תחנת ראשל"צ, כמעט באותן מילים. זה לא השפיע על עמדתו ולו במילימטר, ההיפך, הוא אמר שאני משתמש בהשוואות מאין אלה הצורה לא יפה ונצלנית.
- סליקאי טיטניום

- מדריך ירי
Re: נשיאת נשק
asafii2 כתב:בצבא ובמישטרה ממהרים להפיק לקחים (אולי בחופזה), אם אני לא טועה בשנים האחרונות
אסף
אזרחים ? מה תגיד על 2 קצינים על מדים עם נשק אישי (9 + 5.56) מ"דרג הנפרס" שלא הורשו להיכנס עם נשק לחגיגות יום העצמאות תחת אותו תירוץ ?
הגענו עד רמה של מ' חפ"ק במקום (איזה רפ"ק) עם כרס גדול שלן מבזה פיל קטן.
שניסה לתת תירוצים הבאים :
(הינו על ב' כלא ממש היה זמן להחליף)
א. אתם לא מאיומנים בנשק - (נשלפו תעודות לוחם)
ב. נשק לא מסומן - מדבקות זוהרות על מדפסים
ג. אקדח לא מסומם - כנ"ל
ד. ככה כתוב בתיק אבטחה - רק שוטר בתפקיד.
הכל נגמר כאשר שוטרים שלו מול עניי הכניסו 2 שוטרי מג"ב עם אקדחים בחופשה למתחם.
כאן כבר חברה שלי (עו"ד בישראל) אמרה שדבר הבא שהיא תעשה אחרי החג זה פניה בכתב בשם המשרד לכל העולם ואישתו ותביע על אפליה ע"ב : מוצא/מקום שרות ותלונה למח"ש אל אי מילוי הוראות רמה ממונה באבטחת אירוע ציבורי.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד