פריקה יומית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

פריקה יומית

על ידי shlomz » 18 מאי 2008, 21:44

אני מתנצל מראש אם הנושא כבר נדון כאן, חיפשתי ולא מצאתי.

אז ככה: היום ערכתי חידוש רשיון. במסגרת ההדרכה, טען המדריך כי "ע"פ החוק" יש לפרוק את הנשק בכל פעם שמאפסנים אותו (בבית).
כמה שאלות:
א) לא זכור לי שאי פעם (ויש לי נשק כבר 12 שנים, כולל 3 שנים "על יד" מע' הביטחון) שמעתי את הטענה הזו, לגבי החוק. מישהו יודע?
ב) אפילו אם זה נכון מבחינת לשון החוק, האם זה נכון מבחינת השכל הישר? אמנם, הסיכון שהילד יגלה את האקדח ויירה בחתולה/באגרטל העתיק/בעצמו יורד(בהנחה ששהנשק אופסן ללא אחריות - ובסה"כ לא זה אמור להיות המצב), אבל הסיכוי שלך לפלוט כדור בטקס הפריקה היומי עולה פלאים. אז מה דעתכם?

אני, אישית, מאסכולת ה"אקדח שלא מתעסקים אתו - לא פולט", ומעדיף לפרוק את הנשק רק אם מכריחים אותי (הפקדה בכל מיני מקומות), לפני ניקוי ולפני מטווח.
דברים טובים באים באריזות קטנות. של 9 מ"מ.
http://www.baking.co.il
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 18 מאי 2008, 22:10

אין כל הנחייה לפריקת נשק יומית, בטח שלא ברמת "חוק".

ישנן הנחיות משטרת ישראל לאחסנת הנשק והן מופיעות בחוברת שמחלק משרד הפנים למחזיקי הנשק, משם נשאב החומר המועבר (בחלקו) על ידי מדריכי הירי.

יש הנחייה בנושא האחסנה (שדבר ביצועה תלוי בך, במקום מגוריך וברמת הכוננות אליה אתה נדרש) - אחזנת הנשק כאשר הוא פרוק, מופרד מהתחמושת ונעול במקום בטוח.
(מקום בטוח - 4 כללים מנחים - לא ליד ילדים, לא ליד מבוגרים, לא ברכב ולא בלי השגחה.)

ולא, לא כתוב באף מקום כמה מנעולים, לא שניים ולא עשרים, כל עוד לא מדובר בכמות העולה על 4 כלים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי 3DXXX » 18 מאי 2008, 22:59

הרי ידוע שכללי/חוקי מדינת ישראל בנושא כלי יריה הם בדיחה.
פעל על-פי השכל הישר...אני אישית לא פורק את האקדח{אקדח שאינו דרוך אינו יורה}.
כל עוד אתה לא נושא את האקדח עם כדור בקנה ואתה שומר את האקדח במקום בטוח{ראה עצתו של נועם} אין סיבה לדאגה..ובטח שלא לפרוק את הכלי כל יום.

יכול להיות נושא טוב למשאל.
"כי רק המעז מנצח"..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי קראון » 18 מאי 2008, 23:19

ונניח שהוא כן נושא כדור בבית הבליעה?

הרי יש לא מעט אנשים שבשל תפקידם הוכשרו ונוהגים ללכת במצב זה מדי יום (גם אם הניצרה שלהם נמצאת רק על ההדק :twisted: ).

לפי מה שקראתי אם אתה חולץ את אותו כדור מדי יום וטוען אותו בחזרה אתה עלול לגרום להתרופפות של הקליע בתרמיל ואז זה גם יכול להיגמר לא טוב.

האם זה לא הגיוני יותר שמי שנושא כדור בבית הבליעה באופן שוטף עדיף שישמור על האקדח בכספת ללא פריקה בהנחה שלמחרת הוא צריך לטעון את האקדח מחדש?

מה דעת המומחים?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 19 מאי 2008, 07:28

לדעתי (לא מומחה לכלום) אם הנשק נמצא אצלך בנשיאה ביום-יום במצב הכנס לא דרוך (כך שפריקה לא מעיפה כדור החוצה וגורמת לבעיה שהעלה קראון) אין שום סיבה לא לפרוק כל יום. למה לחשוש מביצוע פריקה מסודרת לפי הכללים (בתנאי שאתה לא מבצע אותה כאשר אתה חוזר מהפאב ובהכרה מעורפלת)? לדעתי ביצוע פריקה היא חלק ממכלול הדרישות הרגילות לתפעול נשק וחשש מביצועה מעיד אולי על חשש שהשליטה שלך בנשק לא מספקת.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 19 מאי 2008, 10:36

קראון,

תתפלא לדעת שלא כל מי שהולך עם כדור בקנה, גם פורק כל יום.

אני ממליץ / מנחה את / לכל מי שנושא נשק (במסגרת ההדרכות לחידוש רישיון, הכשרת מאבטחים וכו') לפרוק בכל יום טרם האחסנה - כי כך הן הוראות משטרת ישראל בנוגע לנשק ארגוני. נשק פרטי - דברי הם בגדר המלצה ולא הנחייה, כי לא הושתו הנחיות מ"י על האזרחים.

לדעתי - נושא נשק ? פרוק בערב, בדוק נקיון בסיסי וחוטר במידת הצורך (אבק תחתונים, אבק דרכים, אבק כוכבים וכו', כל אחד ומה שנתנו לו) בדוק תקינות ואחסן ע"פ ההנחיות (פרוק, מופרד מהתחמושת, נעול במקום בטוח)

זקוק לנשק לכוננות מירבית ? החמר. פרוק, בדוק מחסניות, בדוק נקיון, בצע נקיון יסודי לעיתים מזומנות יותר ושמור על כישורת גבוהה, כולל אימונים.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 20 מאי 2008, 17:13

אני מסכים עם נועם,

אני פורק את הנשק שלי כל יום - ולאו דווקא כי הוא טעון מכמה סיבות.
1. לוודא שבאמת לא טענתי אותו בטעות. וכן אני עושה פריקה מסודרת לפי כל הכללים כי אחרת באמת עדיף שלא לגעת באקדח.

2. אני מנצל את ההזדמנות כדי לבדוק את תקינות הנשק. בדיקה חיצונית אם יש סדקים (ככה גם מצאתי את הסדק על פני הנוקר), בודק חידוש קשר, בודק נקירה, תזוזה של כוונות, וכו..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי slavochk » 20 מאי 2008, 18:15

itamar כתב:....
....ככה גם מצאתי את הסדק על פני הנוקר.... בודק חידוש קשר, בודק נקירה, תזוזה של כוונות, וכו..

א.

הנוקר מתוכנן לפגוע בפיקה, לא לפגיעה חוזרת ונשנית בפני הנוקר.
אולי הפריקה היומית זרזה הנזק בפני הנוקר?
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 20 מאי 2008, 18:55

slavochk כתב:
itamar כתב:....
....ככה גם מצאתי את הסדק על פני הנוקר.... בודק חידוש קשר, בודק נקירה, תזוזה של כוונות, וכו..

א.

הנוקר מתוכנן לפגוע בפיקה, לא לפגיעה חוזרת ונשנית בפני הנוקר.
אולי הפריקה היומית זרזה הנזק בפני הנוקר?

כל כלי נשק ש-BY DESIGN לא מסוגל לספוג שתי נקירות על יבש במשך שנה וחצי לא ראוי להקרא נשק - אלא ראוי להקרא זבל..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 20 מאי 2008, 19:56

נועם ואיתמר שלום.

לא התייחסתם לבעייה שהצגתי. נראה שלא הובנתי כהלכה.

נניח שאדם מסויים נושא נשק עם כדור בבית הבליעה בדרך קבע (נסיבות התפקיד וכד').

אם אותו אדם יפרוק את נשקו מדי ערב ויטען את הכדור לבית הבליעה מדי בוקר, האם עלול להיווצר מצב בו הכדור שנפרק ונטען מדי יום לבית הבליעה עובר החלשה של האטימה בין הקליע לתרמיל? ואם כן מה הסיכון הכרוך בכך?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 20 מאי 2008, 20:36

קראון - אתה צודק.

כדור הנטען מספר פעמים לבית הבליעה - סופו שהקליע עשוי להכנס לתוך התרמיל - ואז הכדור פסול. (מה הסיכון - הגברת הלחץ בתרמיל בעת הירי ועוד)

אני מתייחס לנושא הנשק האזרחי ולא לנושא הנשק הנושא אותו במצב |1| באופן קבוע. שם, באמת עדיף לא לפרוק, אלא להשאירו היכן שנמצא, ולא נכנס לפירוט, בבקשה.

אני נע בין מצבי נשיאה שונים, מרכיב על האקדח בכל ערב את ה TLR2 (פנס לד משולב ציין של סטרימלייט ע"ג מסילות השירות של האקדח) ועוד, אבל לעולם מקפיד לפרוק לאחר שינויים במצבי נשיאה או מעבר בין מצבי כוננות.

מאידך, אני גם מחזיק בנשק שאינו נפרק ומצב הכוננות שלו איננו משתנה לעולם (למעט אימונים במטווח/שטח) אבל הכלי הזה לא רלוונטי לאזרח.

בשורה התחתונה - יש להתאים את השימוש למצב הדברים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 20 מאי 2008, 23:01

שלום נועם.
תודה על תשובתך המהירה.
יש גם אזרחים הנושאים את הנשק במצב 1 קבוע.
בארה"ב זה מאד נפוץ, וגם בארצנו לא חסרים כאלה, אך לדעתי הם בוודאי לא רבים.
אני חושב שמצב הנשיאה של האקדח נידון בפורון פעמים מספר בעבר, ואין החלטה על מהו מצב הנשיאה האופטימלי.
האם גם לאזרחים הנושאים נשק אזרחי במצב 1 באופן קבוע מומלץ לפרוק את הנשק מדי יום ולטעון אותו מחדש למחרת?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

פריקה...

על ידי alon_ev » 21 מאי 2008, 14:40

אני, אגב, פורק אחת לכמה זמן בשביל באמת לוודא אבל עשיתי צעד קטן נוסף במטרה לתת לי עוד דרגה של בטחון לגבי מצב הנשק. המחסנית שלי מלאה בכדורי Hollow point ומעליהם שמתי כדור אחד רגיל ש"מסמן" לי שהוא העליון ושכפי הנראה אין כדור שהשתחל לו לבית הבליעה...
ועדיין, אחת לכמה זמן אני פורק, גם בשביל עוד קצת בטחון לי ולסובבים אותי וגם על מנת לבדוק שבאמת הכל תקין, כפי שאיתמר הזכיר...
אל תעצבן שבעה אנשים אם יש לך רק שישה כדורים במחסנית..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 22 מאי 2008, 08:41

אלון,

למענך ולעמן הסובבים אותך, אל תסתמך לעולם על כדור עליון צבוע, שונה או דבירם מעין אלו. אם פריקה אז פריקה כדת וכדין. אין קיצורי דרך.

קראון,

זה באמת נושא שלא נידון מהסיבה הפשוטה שמדריכי הירי במטווחים, כולל אלו הכותבים כאן באתר וגם אלו שאינם מדריכים, לא ממליצים לאוכלוסיה הרחבה ללכת עם כדור בקנה. (אף אחד לא ייקח אחריות למעשה שעלול לגרור תקלות בהמשך. אין שחיה בהתכתבות עם מציל ידוע ובהשלכה לנשק.)

איש איש והרגליו, אני ממליץ לקהל הרחב לנוע במצב "3" ולפרוק על בסיס יומי לדביקת תקינות, ניקיון או אחסנה והכל ע"פ הצורך.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי alon_ev » 22 מאי 2008, 09:25

נועם, לא מסתמך על כדור שונה כאילו הוא זה שקובע מה מצב הנשק, אבל עדיין לא תמיד אתה במצב או שמקום שאתה רוצה לפרוק בו. אני יודע מה מצב הנשק שלי תמיד!!
כשיש לך גלוק, ואין לך ניצרה, ואתה יודע שהוא נשק שמאודדד קל לדרוך אותו, אפילו לילד בן 10, מן הראוי שתהיה אחראי ותפרוק אותו בכל הזדמנות שיש לך.
מצד שני, לא תמיד אני במצב שאני מעוניין "לשלוף" ולפרוק נשק, בייחוד לא לעיניי אנשים ובמקום שאני בא אליו לצרכים חברתיים. במקרים כאלה, מאד נוח לי שאני יכול לתת מבט במחסנית ולדעת שהכל בסדר, בלי להוציא את הנשק מהנרתיק....
אל תעצבן שבעה אנשים אם יש לך רק שישה כדורים במחסנית..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד