אקדח למאבטחים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדח למאבטחים

על ידי susita » 22 מאי 2008, 15:02

לאחרונה נתקלתי בחידוש שהוציא משרד הפנים המהולל ובו הם למעשה מטילים את חידוש רשיון הנשק של חברת האבטחה על המאבטח.
הנימוק שלהם הפוך והם אומרים שבכך למעשה משחררים את המאבטח מתלות בחב' השמירה ויש לו רשיון אישי לנשק, שמתחלף לפי חב' השמירה.
אך, בפועל כפי שאנו יודעים, פני הדברים שונים.
מדובר במקצוע שגם כך לא מתגמל ובד"כ עובדים בו בשכר מינימום (ולעיתים גם זה לא)
כעת, מפילים את ההכשרה וכן כמובן אגרת רשיון על המאבטח האומלל, שנושא לבד בכל העלויות.
בעיני זה נראה חוק מטומטם, מנותק מהמציאות הישראלית לגבי האבטחה ופגיעה מהותית במאבטחים האומללים.
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי hk765 » 22 מאי 2008, 16:35

לכל דבר מחיר .. לדל ולעשיר.

לפני המהפך, הרשיון היה רכוש החברה.
אם המאבטח פוטר או עזב מרצונו הוא היה צריך להתחיל הכל מחדש בחברה אחרת.
זה גרם למאבטח להיתקע בחברה גם אם לא היה מרוצה מהתנאים.

עכשיו הרשיון שייך לו והניידות שלו וגם התחרות גדולה יותר.
המחיר לזה הוא שעליו לבצע את ההכשרה בעצמו.
כמו כל חשמלאי שעושה קורס והתעודה היא שלו.

לא הכל מושלם אבל נראה לי שהמצב החדש טוב יותר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

יחי ההבדל הקטן

על ידי susita » 22 מאי 2008, 17:19

אתה צודק ואמרתי זאת גם בדברי, אולם יחי ההבדל הקטן.
אל תשווה חשמלאי למאבטח וכפי שאמרתי, ניתן היה להוציא רשיון לחברה אחרת תוך סיום העבודה בחברה הקודמת.
אפשר לשנות, כפי שעשו, אבל לדאוג שההכשרה תתבצע ע"י וע"ח חברת האבטחה.
זה עולה כמעט 600 ש"ח. מבלי שניקח בחשבון את עלות הרשיון.
לא סתם שוק האבטחה נראה כפי שהוא נראה.
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 22 מאי 2008, 20:20

מרבית חברות השליחים לא ממנות רישיון לאופנוע. גם רוב השוטרים שאני מכיר הוציאו רישיון נהיגה על חשבונם. והרשימה עוד ארוכה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי EMT » 22 מאי 2008, 20:30

ליאור45 - נכון אבל נקודה למחשבה :

שאתה פורש ממשטרה רשיון לרכב נשאר אצלך, מה גם אם קניתה אוטו פרטי בזמן הזה גם הוא נשאר אצלך.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 23 מאי 2008, 07:23

גם הרישיון של השומר נשאר שלו, כמו הרישיון לנשק.

מדובר בתעודה מקצועית (למרות שטרם נרשם מקצוע במשרד העבודה) והשומר יכול לנוע עימה בין חברה לחברה.

מרבית השומרים המועסקים כיום בתחום קיבלו את התעודה -כל מי שהיה רשום במערכת "אביב" של משרד הפנים טרם ספטמבר 2007 קיבל אוטומטית וללא קורס ותשלום !!!.

מדינת ישראל לא מימנה לי את רישיון ההדרכה ואף מגדילה ועושה בלקיחת תשלומים מיני תשלומים שונים וגבוהים על כל מפגש שלי עם המערכת - ימי עיון (הפסד יום עבודה ולקוחות + 230 ש"ח + נסיעות למרכז... ) מחייבים אותי להחזיק תעודת מגיש ע"ר של 44 שעות + לרענן אותה בכל שנתיים כתנאי לתוקף רישיון ההדרכה ועוד ...

ומה אני עושה ? עבודה עבור המדינה - מחדש רישיונות לאזרחים, מקליד אותם למחשב ומשדר למשרד הפנים, מכין את הניירת ושולח (והמדינה איננה מפצה על הזמן והכסף המושקע בכך)המדינה איננה מעניקה לי הנחות לא בתשלום הרישיון לנשק, לא בתשלום על התעודות המקצועיות ולא על כלום, כולל לא הנחות בקבלת רישיונות נשק ואיננה משפה אותי על הזמן שאני משקיע בנושא.

אז אם השומר נדרש לעבור קורס של 9 שעות ולשלם כ 600 ש"ח, לא קרה כלום. כמו כל רישיון / תעודה מקצועית אחרת, יש לו אפשרות לעבוד בתחום, כרצונו.
מי שרוצה לעסוק בתחום כלשהוא,צריך להשקיע השקעה ראשונית. מי שלומד לתואר ראשון/שני/מהנדס וכו', משקיע "קצת הרבה יותר" משומר ... אבל גם נדרש להשקיע ..

אני חושב שהזלת הדמעות עבורם איננה במקום. יש הרבה נושאים אחרים הקשורים לתנאי העסקתם שיש להלין עליהם.

(אגב, אם מגיע אלי אדם לקורס, שילם כסף ונכשל, זה אומר שצריך גם להחזיר לו את הכסף כי לא יעבוד במקצוע ? )
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 23 מאי 2008, 11:37

לא אחזור על דברים שכבר אמרו ואוסיף רק ש:

1. בקרוב מאבטחים יצטרכו להוכיח שליטה בשפה העברית.

2. למרבה הצער, מקצוע האבטחה לא מוכר כ"עבודה מועדפת" לחיילים משוחררים ולכן הציבור האיכותי הזה (זה לא נכתב באירוניה אלא זו באמת הרגשתי), נמנע מלהתקרב לתחום האבטחה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

נכון אבל...

על ידי susita » 27 מאי 2008, 13:21

כל מה שנכתב בתגובה למה שהעליתי נכון ומדוייק.
אולם שליח לא הוציא רשיון רק לעבודה וזה משמש אותו לעוד צרכים.
אני לרגע לא אמרתי שהמדריכים או המטווחים צריכים לעבוד חינם.
העלות צריכה להיות מושתת על המעסיק, קרי חב' האבטחה.
צריך לעשות רפורמה גדולה בתחום ובאמת לאכוף את חוקי העבודה והמכרזים המורים על מכרז הוגן שיאפשר לחברות להרוויח, מבלי לפגוע בעובדים.
לצערי, זה לא נעה כי יש הרבה מאוד בעלי עניין שלא רוצים שיפגע מטה לחמם שמבוסס על ניצול חסר רחמים של עובדים.
אז כמובן מה יותר קל מאשר לחפש את המטבע מתחת לפנס ולעשות מה שעשה משרד הפנים ?
הרעיון בבסיסו טוב, אבל היישום ... :(
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 27 מאי 2008, 13:43

הכי פשוט היה לבטל את כל הפרסה הזו של ה"מאבטחים". אף אחד לא צריך אותם, ואז הם היו פונים למקצועות מועילים יותר, בעיקר להם.

מרבית השומרים המועסקים כיום בתחום קיבלו את התעודה -כל מי שהיה רשום במערכת "אביב" של משרד הפנים טרם ספטמבר 2007 קיבל אוטומטית וללא קורס ותשלום !!!.

את זה לא ידעתי.
מה, לקחו את כל אלו והפכו אותם לדור המדבר? הם לא צריכים לעבור את הקורס המצחיק בן 9 שעות? ע"ס מה? זו השערוריה האמיתית :!:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: יחי ההבדל הקטן

על ידי רפתן » 27 מאי 2008, 14:01

susita כתב:אתה צודק ואמרתי זאת גם בדברי, אולם יחי ההבדל הקטן.
אל תשווה חשמלאי למאבטח וכפי שאמרתי, ניתן היה להוציא רשיון לחברה אחרת תוך סיום העבודה בחברה הקודמת.
אפשר לשנות, כפי שעשו, אבל לדאוג שההכשרה תתבצע ע"י וע"ח חברת האבטחה.
זה עולה כמעט 600 ש"ח. מבלי שניקח בחשבון את עלות הרשיון.
לא סתם שוק האבטחה נראה כפי שהוא נראה.

האבטחה נראית ככה בגלל :

ממשלת ישראל

לצערי זו לא פוליטיקה אלא מציאות עגומה.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 27 מאי 2008, 14:04

נועם כתב:גם הרישיון של השומר נשאר שלו, כמו הרישיון לנשק.

מדובר בתעודה מקצועית (למרות שטרם נרשם מקצוע במשרד העבודה) והשומר יכול לנוע עימה בין חברה לחברה.

מדינת ישראל לא מימנה לי את רישיון ההדרכה ואף מגדילה ועושה בלקיחת תשלומים מיני תשלומים שונים וגבוהים על כל מפגש שלי עם המערכת - ימי עיון (הפסד יום עבודה ולקוחות + 230 ש"ח + נסיעות למרכז... ) מחייבים אותי להחזיק תעודת מגיש ע"ר של 44 שעות + לרענן אותה בכל שנתיים כתנאי לתוקף רישיון ההדרכה ועוד ...

ומה אני עושה ? עבודה עבור המדינה - מחדש רישיונות לאזרחים, מקליד אותם למחשב ומשדר למשרד הפנים, מכין את הניירת ושולח (והמדינה איננה מפצה על הזמן והכסף המושקע בכך)המדינה איננה מעניקה לי הנחות לא בתשלום הרישיון לנשק, לא בתשלום על התעודות המקצועיות ולא על כלום, כולל לא הנחות בקבלת רישיונות נשק ואיננה משפה אותי על הזמן שאני משקיע בנושא.

למה דופקים את הפראיירים ?
מקווים שהם יתרבו :cry:

אז אם השומר נדרש לעבור קורס של 9 שעות ולשלם כ 600 ש"ח, לא קרה כלום. כמו כל רישיון / תעודה מקצועית אחרת, יש לו אפשרות לעבוד בתחום, כרצונו.
מי שרוצה לעסוק בתחום כלשהוא,צריך להשקיע השקעה ראשונית. מי שלומד לתואר ראשון/שני/מהנדס וכו', משקיע "קצת הרבה יותר" משומר ... אבל גם נדרש להשקיע ..

אני חושב שהזלת הדמעות עבורם איננה במקום. יש הרבה נושאים אחרים הקשורים לתנאי העסקתם שיש להלין עליהם.

(אגב, אם מגיע אלי אדם לקורס, שילם כסף ונכשל, זה אומר שצריך גם להחזיר לו את הכסף כי לא יעבוד במקצוע ? )
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 27 מאי 2008, 14:09

שרקן כתב:לא אחזור על דברים שכבר אמרו ואוסיף רק ש:

1. בקרוב מאבטחים יצטרכו להוכיח שליטה בשפה העברית.

2. למרבה הצער, מקצוע האבטחה לא מוכר כ"עבודה מועדפת" לחיילים משוחררים ולכן הציבור האיכותי הזה (זה לא נכתב באירוניה אלא זו באמת הרגשתי), נמנע מלהתקרב לתחום האבטחה.

21/5/08 הוגשה הצעת חקיקה לכנסת בנושא אבטחה כעבודה מועדפת.(ראו אתר הכנסת)
מחכים לקריאה (קריעה) שניה ושלישית.

אבל שוב הכל מתחיל מהממשולה שמתנערת מכל מה שכתתוב בספרי האזרחות של מדינת ישראל (תצחקו אבל נבחנים על זה בבגרות). המדינה אחראית לספק בטחון לאזרחיה. עכשיו לא רק שהממשולה מתנערת מתפקידה. היא גם הקנינית הגדולה של שרותי שמירה " לא חוקיים" כיוון שהיא מאשרת מכרזים לכאלו שמשלמים מתחת לשכר מינימום ולא משלמים פנסיה.
בושה בריבוע.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: נכון אבל...

על ידי רפתן » 27 מאי 2008, 14:10

susita כתב:כל מה שנכתב בתגובה למה שהעליתי נכון ומדוייק.
אולם שליח לא הוציא רשיון רק לעבודה וזה משמש אותו לעוד צרכים.
אני לרגע לא אמרתי שהמדריכים או המטווחים צריכים לעבוד חינם.
העלות צריכה להיות מושתת על המעסיק, קרי חב' האבטחה.
צריך לעשות רפורמה גדולה בתחום ובאמת לאכוף את חוקי העבודה והמכרזים המורים על מכרז הוגן שיאפשר לחברות להרוויח, מבלי לפגוע בעובדים.
לצערי, זה לא נעה כי יש הרבה מאוד בעלי עניין שלא רוצים שיפגע מטה לחמם שמבוסס על ניצול חסר רחמים של עובדים.
אז כמובן מה יותר קל מאשר לחפש את המטבע מתחת לפנס ולעשות מה שעשה משרד הפנים ?
הרעיון בבסיסו טוב, אבל היישום ... :(

צריך לסגור את כל חברות האבטחה !!!
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 27 מאי 2008, 14:12

donduck כתב:הכי פשוט היה לבטל את כל הפרסה הזו של ה"מאבטחים". אף אחד לא צריך אותם, ואז הם היו פונים למקצועות מועילים יותר, בעיקר להם.

את זה לא ידעתי.
מה, לקחו את כל אלו והפכו אותם לדור המדבר? הם לא צריכים לעבור את הקורס המצחיק בן 9 שעות? ע"ס מה? זו השערוריה האמיתית :!:

דון יקר קודם כל אישרו את כל הקיימים כדי ליישר קו וכולם במהלך 2008 יצטרכו "לחדש" את הרישיון. ואז לעבור את האימון (וזה לא מצחיק זה עצוב) - בן ה 9 שעות ביום אחד ורצוף. מי שלא יחדש לא יהיה שומר.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 27 מאי 2008, 14:24

למה דופקים את הפראיירים ?
מקווים שהם יתרבו

אילן,

הפעם אתה ממש לא צודק!

וכי למה שהיא תממן? כי אתה מדריך ירי?
מה אתה שונה מכל רואה חשבון, עורך דין, מורה לנהיגה, מהנדס בניין או כל בעל מקצוע חופשי שמתחכך עם משרדי הממשלה?
האם הממשלה מממנת את הלימודים שלהם?
את הבחינות שהם צריכים לעבור כדי לקבל הסמכה?
את ההשתלמויות שהם עוברים בכל מיני נושאים?
הם לא צריכים לשלם אגרות? לא צריכים לעמוד בתור? להתווכח עם פקידים?
כולם עושים את זה וכולם משלמים את זה מכיסם ואף אחד לא מקבל שום הנחה...

והמדינה מניחה שאם אתה עוסק במקצוע כלשהו באופן פעיל וכעיסוק מרכזי, אז הכסף שתרוויח יאזן את ההוצאות שלך.

ואם בחרת לעסוק בהדרכת ירי בתור תחביב ולא כמקור פרנסה.. שלם את מה שנדרש ואל תקטר כי זה מה שזה עולה.
אף אחד לא מכריח אותך לעסוק בזה..יש הרבה אפשרויות אחרות...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד