קבלת נשק בירושה לאחר הפקדה, אפשרי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
קבלת נשק בירושה לאחר הפקדה, אפשרי?
שלום לכולם, אני חלש בכל התחום הזה של נשקים, אבל לאחר שיחה עם סבא שלי יצא לי קצת להתעניין בתחום. בכל אופן הוא הציע להוריש לי את הנשק שלו ותהיתי איך בדיוק מתבצע כל התהליך. מדובר אגב בנשק די ישן מסוג ברנרדלי (קליעים בקוטר 0.22 מ"מ).
אני כרגע חייל בן 20, לכן אני בספק אם אוכל לקבל רישיון החזקה על הנשק כרגע, אבל כשאהיה בן 21 אני מניח שלא תיהיה כל בעיה..
הבעיה האמיתית היא העובדה שהנשק כרגע מופקד בתחנת המשטרה, והוא למעשה כבר חצי שנה שם.. האם לדעתכם יש אפשרות לקבל את הנשק חזרה אחרי הפקדה? (למעשה סבא שלי ויתר על הנשק)
אשמח לקבל הסבר אם זה אפשרי!
בתודה,
ליאור
אני כרגע חייל בן 20, לכן אני בספק אם אוכל לקבל רישיון החזקה על הנשק כרגע, אבל כשאהיה בן 21 אני מניח שלא תיהיה כל בעיה..
הבעיה האמיתית היא העובדה שהנשק כרגע מופקד בתחנת המשטרה, והוא למעשה כבר חצי שנה שם.. האם לדעתכם יש אפשרות לקבל את הנשק חזרה אחרי הפקדה? (למעשה סבא שלי ויתר על הנשק)
אשמח לקבל הסבר אם זה אפשרי!
בתודה,
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Daemon בתאריך 25 מאי 2008, 20:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי ארד

שלום ליאור וברוך הבא.
1. לפני כל דבר -
האם אתה עומד בתבחין לקבלת רישיון ? (תבחינים - תושב יישוב זכאי,דרגה צבאית מעל סגן בשירות פעיל וסרן במילואים / רס"ל בסדיר ולאחר השחרור לפחות רס"ר, עובד ביישוב זכאי וכו', ע"פ התבחינים של משרד הפנים)
2. ערכו של הנשק עליו אתה מדבר - כנראה משפחתי בלבד, אין לו ערך כספי ואין לו כמעט ערך מעשי, מהסיבה שהאמינות של הכלים הללו איננה גבוהה, אין חלקי חילוף ואין לו ערך כספי כלל.
יש כלים טובים בהרבה להגנה עצמית כולל בקליבר אחר.
3. לעניין ההפקדה - ברגע שנמסרה הודעה על ויתור - הנשק מוחזק ל 18 חודש ולאחר מכן מחולט לטובת המדינה.
4. אם חשוב לך העניין של לשמור את הנשק כמזכרת - נסה שסבא יבקש אישור להשבית את הנשק, במידה והוא עדיין נמצא בתחנת המשטרה ולא עבר הלאה לחילוט.
הבעיה שכיום אין אישור (זמני) להשבתות- אבל יש אישורים נקודתיים ע"פ אישור מיוחד.
1. לפני כל דבר -
האם אתה עומד בתבחין לקבלת רישיון ? (תבחינים - תושב יישוב זכאי,דרגה צבאית מעל סגן בשירות פעיל וסרן במילואים / רס"ל בסדיר ולאחר השחרור לפחות רס"ר, עובד ביישוב זכאי וכו', ע"פ התבחינים של משרד הפנים)
2. ערכו של הנשק עליו אתה מדבר - כנראה משפחתי בלבד, אין לו ערך כספי ואין לו כמעט ערך מעשי, מהסיבה שהאמינות של הכלים הללו איננה גבוהה, אין חלקי חילוף ואין לו ערך כספי כלל.
יש כלים טובים בהרבה להגנה עצמית כולל בקליבר אחר.
3. לעניין ההפקדה - ברגע שנמסרה הודעה על ויתור - הנשק מוחזק ל 18 חודש ולאחר מכן מחולט לטובת המדינה.
4. אם חשוב לך העניין של לשמור את הנשק כמזכרת - נסה שסבא יבקש אישור להשבית את הנשק, במידה והוא עדיין נמצא בתחנת המשטרה ולא עבר הלאה לחילוט.
הבעיה שכיום אין אישור (זמני) להשבתות- אבל יש אישורים נקודתיים ע"פ אישור מיוחד.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
תודה רבה על התשובה המפורטת, אנסה לענות לך עד כמה שאני יודע.
1. כרגע מעבר לדרישות הסף, אני לא עומד בשום תבחין. למרות ש-"מזכרת/ירושה" הינו תבחין בפני עצמו למיטב הבנתי.
2. ברור לי שישנם כלים טובים בהרבה להגנה עצמית, אבל מכיוון שאיני עומד בשום תבחין, השיקול היה לקבל את הנשק לתקופה ארוכה, ולאחר מכן להפקיד אותו ולקנות נשק ברישיון נשיאה.
3. אם אני מבין אותך נכון, זה אומר שהנשק עדיין ברשות תחנת המשטרה ויש לי את האפשרות לבקש אותו בחזרה?
4. אם הנשק מושבת, מה זה בעצם אומר? זה נחשב כנשק לראווה, חל איסור להשתמש בו? ומה קורה במקרה של גניבת נשק מושבת (למרות שזה פחות רלוונטי לנושא עכשיו)
תודה רבה שוב, מחכה לתשובה!
1. כרגע מעבר לדרישות הסף, אני לא עומד בשום תבחין. למרות ש-"מזכרת/ירושה" הינו תבחין בפני עצמו למיטב הבנתי.
2. ברור לי שישנם כלים טובים בהרבה להגנה עצמית, אבל מכיוון שאיני עומד בשום תבחין, השיקול היה לקבל את הנשק לתקופה ארוכה, ולאחר מכן להפקיד אותו ולקנות נשק ברישיון נשיאה.
3. אם אני מבין אותך נכון, זה אומר שהנשק עדיין ברשות תחנת המשטרה ויש לי את האפשרות לבקש אותו בחזרה?
4. אם הנשק מושבת, מה זה בעצם אומר? זה נחשב כנשק לראווה, חל איסור להשתמש בו? ומה קורה במקרה של גניבת נשק מושבת (למרות שזה פחות רלוונטי לנושא עכשיו)
תודה רבה שוב, מחכה לתשובה!
- סליקאי ארד

1. מזכרת - ירושה : צריך צו ירושה ואישור מכל המופיעים הירושה כי הם מוותרים על הנשק. מכיוון שאני מבין שסבא בחיים ושייבדל לחיים בריאים וארוכים, התבחין לא בא בחשבון.
2. השבתה - הופך את הנשק לגוש ברזל בצורת נשק ואתה מקבל אישור שהוא כבר לא נשק.
(יש מפרט להשבתת נשק - בגדול - מרתכים את כל החלקים הנעים, סותמים את הקנה עם תותב ומרתכים, מרתכים את המחסנית או סגר אחר לבית המחסנית ועוד.
3. ברגע שנשק מושבת אובד / נגנב - אין מדובר בנשק אלא בפריט אישי לכל דבר ועניין.
4. לגבי סעיף 2 שלך :
אתה חייב לעמוד בכל מקרה בתבחין, לא ניתן לעבור מירושה/מזכרת לנשיאה, בעיקר בד"כ בגלל שדורש משרד הפנים לעקר את הנשק ולהשביתו.
5. לגבי סעיף 3 שלך :
אתה לא, סבא, אולי כן, אלא אם הנשק עבר כבר למכירה לסוחר / גריטה.
2. השבתה - הופך את הנשק לגוש ברזל בצורת נשק ואתה מקבל אישור שהוא כבר לא נשק.
(יש מפרט להשבתת נשק - בגדול - מרתכים את כל החלקים הנעים, סותמים את הקנה עם תותב ומרתכים, מרתכים את המחסנית או סגר אחר לבית המחסנית ועוד.
3. ברגע שנשק מושבת אובד / נגנב - אין מדובר בנשק אלא בפריט אישי לכל דבר ועניין.
4. לגבי סעיף 2 שלך :
ברור לי שישנם כלים טובים בהרבה להגנה עצמית, אבל מכיוון שאיני עומד בשום תבחין, השיקול היה לקבל את הנשק לתקופה ארוכה, ולאחר מכן להפקיד אותו ולקנות נשק ברישיון נשיאה.
אתה חייב לעמוד בכל מקרה בתבחין, לא ניתן לעבור מירושה/מזכרת לנשיאה, בעיקר בד"כ בגלל שדורש משרד הפנים לעקר את הנשק ולהשביתו.
5. לגבי סעיף 3 שלך :
אתה לא, סבא, אולי כן, אלא אם הנשק עבר כבר למכירה לסוחר / גריטה.
אוקי אז ככה..
כמו שאמרתי, את הנשק בכל מקרה לא אוכל לקבל בשנה הקרובה. ולצערי סבא שלי כבר כתב צו ירושה על שאר רכושו. כך שמדובר בתוספת בלבד לצו הירושה. ומבחינתי גם אם הרישיון יעבור אלי השנה וגם אם בעוד 5 שנים, זה ממש לא משנה לי.
ובעיניין ההשבתה, אם הנשק יושבת, אני בעצם אאבד את ההזדמנות לקבל את הרישיון, כך שזה לא כל כך רלוונטי.
במידה ומשרד הפנים לא ידרוש ממני להשבית את הנשק ואקבל עליו רישיון החזקה, אוכל בעתיד להחליפו בנשק אחר עם רישיון נשיאה (כמדומני תקופה של 10 שנים), לא?
כמו שאמרתי, את הנשק בכל מקרה לא אוכל לקבל בשנה הקרובה. ולצערי סבא שלי כבר כתב צו ירושה על שאר רכושו. כך שמדובר בתוספת בלבד לצו הירושה. ומבחינתי גם אם הרישיון יעבור אלי השנה וגם אם בעוד 5 שנים, זה ממש לא משנה לי.
ובעיניין ההשבתה, אם הנשק יושבת, אני בעצם אאבד את ההזדמנות לקבל את הרישיון, כך שזה לא כל כך רלוונטי.
במידה ומשרד הפנים לא ידרוש ממני להשבית את הנשק ואקבל עליו רישיון החזקה, אוכל בעתיד להחליפו בנשק אחר עם רישיון נשיאה (כמדומני תקופה של 10 שנים), לא?
נערך לאחרונה על ידי Daemon בתאריך 25 מאי 2008, 20:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי ארד

אתה בונה יותר מדי קדימה... אולי ישתנו התקנות והנחיות משרד הפנים, אולי אתה תעבור לסטטוס אחר בחיים (מגורים, תעסוקה וכו') ???
אין ספק שאני בונה קדימה, לא יותר מדי לדעתי.. יש דברים שאם לא אדאג להם בזמן הקרוב מי יודע אם אוכל בעתיד..
נתחיל בנשק עצמו, הנשק מופקד כרגע כבר חצי שנה, ממה שאני מבין ממך, עוד שנה לא יהיה ניתן לבקש את הנשק חזרה, וגם עכשיו אני אפילו לא יודע אם זה עדיין אפשרי..
לגבי סבא שלי, אני מאוד אוהב אותו ומאחל לו רק בריאות, אבל גם הוא וגם אני יודעים שמצבו לא בשחקים, אני לא יודע מה יהיה בעוד שנה או שנתיים.
לגבי רישיון נשיאה, אתה צודק, אולי אני ממהר קצת, זה באמת פחות רלוונטי כרגע.. לכן אני שואל עכשיו רק לגבי הנשק הנוכחי.
אגב, יותר סביר להניח שהתקנות ישתנו מאשר שאני אשנה את מקום מגורים או אעסוק בעבודה שמצריכה נשק. ומצד שני, גם לא כל כך נראה לי שהתקנות ישתנו, מה שהופך את המצב לדי מגביל.
מה הסיכוי שאהיה זכאי לנשק בעוד כמה שנים ללא שום תבחינים? (אגב, גם לאבא שלי וגם לסבא שלי יש רשיונות נשק, אבל לצערי זה לא עוזר לי)
נתחיל בנשק עצמו, הנשק מופקד כרגע כבר חצי שנה, ממה שאני מבין ממך, עוד שנה לא יהיה ניתן לבקש את הנשק חזרה, וגם עכשיו אני אפילו לא יודע אם זה עדיין אפשרי..
לגבי סבא שלי, אני מאוד אוהב אותו ומאחל לו רק בריאות, אבל גם הוא וגם אני יודעים שמצבו לא בשחקים, אני לא יודע מה יהיה בעוד שנה או שנתיים.
לגבי רישיון נשיאה, אתה צודק, אולי אני ממהר קצת, זה באמת פחות רלוונטי כרגע.. לכן אני שואל עכשיו רק לגבי הנשק הנוכחי.
אגב, יותר סביר להניח שהתקנות ישתנו מאשר שאני אשנה את מקום מגורים או אעסוק בעבודה שמצריכה נשק. ומצד שני, גם לא כל כך נראה לי שהתקנות ישתנו, מה שהופך את המצב לדי מגביל.
מה הסיכוי שאהיה זכאי לנשק בעוד כמה שנים ללא שום תבחינים? (אגב, גם לאבא שלי וגם לסבא שלי יש רשיונות נשק, אבל לצערי זה לא עוזר לי)
- סליקאי ארד

קדם כל, שים לב שתבחין "מזכרת/ירושה" מאפשר להחזיק כלי מושבת. אם תתעקש ותקבל בסוף רשיון - הוא יהיה להחזקה בבית בלבד (לפי אתר של משרד הפנים)
ולגבי
אם המגמה הנוכחית תימשך, הסיכוי הוא 0 מוחלט, כלומר 273-
ולגבי
Daemon כתב:מה הסיכוי שאהיה זכאי לנשק בעוד כמה שנים ללא שום תבחינים?
אם המגמה הנוכחית תימשך, הסיכוי הוא 0 מוחלט, כלומר 273-
- סליקאי טיטניום

spy כתב:אם המגמה הנוכחית תימשך, הסיכוי הוא 0 מוחלט, כלומר 273-
יפה, וזו בדיוק הסיבה שבחרתי לקבל את הנשק בירושה..
לפי אתר משרד הפנים, נשק בירושה אפשר לקבל ברישיון החזקה או כנשק מושבת.
מכיוון שאיני עומד בשום תבחין, וסביר להניח שלא אעמוד, חשבתי על האפשרות לקבל את הנשק בירושה עם רישיון החזקה, ובעתיד אם אראה את הדבר רלוונטי, אפעל בהתאם.
- סליקאי ארד

נועם כתב:
.
האם דרגת רס"ר במילואים (פז"ם) הינה תבחין לקבלת רשיון?
לא מצאתי ברשימת התבחינים של משרד הפנים התייחסות לכך.
- סליקאי כסף

לא. רס"ר המשתחרר מקבע יקבל את הנשק ברישיון אזרחי.
הנ"ל מתוך מכתב של מקמצ"ר שנמצא אצלי.
הנ"ל מתוך מכתב של מקמצ"ר שנמצא אצלי.
וגם דקדקן לא קטן 
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד