חוו'ד hk usp

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חוו'ד hk usp

על ידי jhonson » 06 יוני 2008, 15:53

שבת שלום לכל החברים!
חבר מעוניין לרכוש hk usp,
תנו בבקשה חווד דעת בנוגע לאקדח, תוך נתינת דגש על נשיאה רציפה ושמושו בפעילות שוטפת.
תודה :lol:
כולם היו בני , כולם יצאו על תנאי!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ezra65 » 06 יוני 2008, 17:44

בהנחה שאתה מדבר על גרסת ה - 9 מ"מ (יש גם .40 ו - .45), נשאתי אותו במשך שנים, ונפרדתי ממנו בצער לטובת אקדח קטן ופרקטי יותר ליומיום.

אקדח לחימה גדול ומשובח.

ארגונומיה מצוינת, הדק נפלא, המון כדורים (למי שאוהב לנהל מלחמת עולם שלישית), רק גדול מאד. כאזרח פשוט היה נראה לי יותר פרקטי אקדח קטן וקל יותר שלא יישאר בכספת אלא ילך איתי לכל מקום, ולכן ויתרתי בצער על ה USP.

אגב, יש דגם קומפקט ל - USP, אם זה מעניין אותך.

ההמלצה שלי - נסה לירות בו (או באקדח זהה כמובן) לפני שאתה מקבל החלטת רכישה. אני די בטוח שתאהב אותו, אבל לנסות קודם - חובה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 06 יוני 2008, 19:40

לעניות דעתי, USP זה לא הקלר.
נכון:
- זה האקדח העמיד ביותר שקיים.
- זהו כלי המיוצר ברמות גבוהות שיש לכל יצרני האקדחים מה ללמוד ממנו.
- הוא יאכל בתאבון כל ח$א שתתן לו, וידאג להוציא אותו מצידו השני של הקנה.
- יש לו מגוון הדקים הניתנים להחלפה (לא שאני יודע לגבי זמינותם בארץ).
- יש לו, כמו לכל HK אחריות לכל החיים, גם אם איננה בכתב, ומרות שאני מניח שיהיה כאן אחד שינסה לסתור את דברי, כל מכרי שנשאו או נושאים כלי של HK, נהנו ממשלוח של חלקים, ללא תשלום, ע"ס בקשה בלבד.

אבל:
- הוא כלי שאין בו כל "חדשנות הקלרית", או חשיבה "מחוץ לקופסא", זהו כלי שנבנה ע"פ מפרט מדוייק מאוד שדי נעל את המהנדסים של HK ומנע מהם לייצר כלי טוב הרבה יותר.
- יש לו מרחק גדול מאוד בין ציר הקנה ליד היורה, מה שמזכיר לי יותר מכל את הזיג-זאוורים למינהם, הכלי בועט בצורה מאוד לא נעימה יחסית לכלים אחרים (לאו דווקא הקלרים אחרים).
- תנועת המחלק לאחור ולפנים בעת ירי מורגשת מאוד, ועם תחמושת חלשה ממש ניתן להרגיש בשינויי שיווי המשקל של האקדח.
- הוא גדול ורחב, מה שמעולם לא היה שיקול מבחינתי בבחירת אחדח, אבל יש כאלו שעליהם זה משפיע.

וזה, סיכום על קצה המזלג של דעתי על ירידתה של HK ל&*ות של יצור כלי נשק ע"פ מפרט מוכתב מראש, זאת למרות שב-HKM4 הם בכ"א הצליחו לשנות קצת את מנגנון הפעולה שהוכתב להם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 06 יוני 2008, 20:28

דביר,
אני תוהה שמא התקלקלה לך המקלדת, הרבה מילים לא ברורות. כל מיני סימני @%#@%^$#& ...

:twisted:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

חוו"ד

על ידי jhonson » 06 יוני 2008, 21:37

תודה לכל המתייחסים, מה מחירו של כלי כזה בשוק יד שניה?
ראיתי בפורום הסחר p7m13 האם הוא עדיף? ומה מחירו?
או שירכוש גלוק 19 כמו שאר עם ישראל
כולם היו בני , כולם יצאו על תנאי!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי קראון » 06 יוני 2008, 23:58

מחירו של P7 משומש בארצנו נע בין 3000 ל-4500 ש"ח, תלוי בדגם (רגיל, M8, M13) ותלוי במצב הכלי (שמור, טחון).

בתור בעל אקדח כזה, אני מזהיר את חברך - זה לא אקדח שמתחבר לכל אחד.

הוא שוקל יחסית הרבה לעומת כמות התחמושת שהוא מכיל (שכן כולו גוש של פלדה איכותית)

כדי לדרוך את המחלק צריך זוג ידיים חזקות (שכן הקפיץ המחזיר שלו מתאים לקרונות רכבת)

אבל הוא יצירת אמנות וחויית הירי בו היא ייחודית וכיפית במיוחד (ראה קישור לסרטון שצרפתי ב"אזור הסחר החופשי" באשכול של מכירת P7M13)

כמו כן המעבר שלו מדרוך ללא דרוך הוא מיידי ודו כיווני ולכן מבחינה בטיחותית יש בכך סוג של יתרון במצבים מסויימים.

מי שלא חלם על אקדח כזה מלכתחילה, גם אם ירכוש אחד, יחליפו במהרה. זה אקדח למכורים בלבד, אבל להם הוא נותן תמורה שלא תסולה בפז.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 יוני 2008, 00:34

Webart כתב:- יש לו, כמו לכל HK אחריות לכל החיים, גם אם איננה בכתב, ומרות שאני מניח שיהיה כאן אחד שינסה לסתור את דברי, כל מכרי שנשאו או נושאים כלי של HK, נהנו ממשלוח של חלקים, ללא תשלום, ע"ס בקשה בלבד.

כנראה שאני אהיה אותו אחד שינסה לסתור את דבריך.
ל-HK USP (אני לא יודע לגבי P7) אין שירות בארץ נקודה.
מי שקונה את הכלי הזה - עושה את זה על אחריותו האישית.
שיחות שלי עם מישהו שלגבי נחשב למוסמך בנושא רק חיזקו את הטענה הזו.
ואת כל מי שרוצה להתווכח עם הטענה הזו, שינסה להזמין מ-HK חלקי חילוף (קפיצים, נוקר, שן חולצת) ל-USP מחר ויראה לי בעיניים את החלקים.
ואם מישהו מצליח אני מתנצל בפניו בפני כל הפורום ומזמין את אותו אחד למטווח - 100כדורים + כניסה על חשבוני.

ובלי כל קשר לכך, נכון HK חזרו ל-MAIN STREAM הממוצע עם ה-USP. אקדח פולימרי, מבוסס על מנגנון בראונינג. ולמרות זאת, HK זה HK וזה אחד האקדחים הטובים ביותר שהיו לי אי פעם. מלבד היותו אקדח רחב וגדול בגירסת ה-FULL SIZE שלו, זה אקדח נח מאד לירי.
מדוייק מאד, אמין מאד. לגבי הרתע, נכון ציר קנה גבוה יחסית, אבל HK השקיעו במערכת קפיצים כפולה שסופגת את הרתע לא רע בכלל. לי היה 0.45 ונהניתי ממנו מכל רגע - ועל כך יעיד גם אחד פה בפורום שזכה לירות בו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ezra65 » 07 יוני 2008, 07:58

מחזק את דברי איתמר בנוגע להנאה מהכלי.

אני המאושר שזכה לירות ב USP של איתמר, והחוויה היתה מעולה. ההבדל בין ה 0.45 שלו ל - 9 שלי היה לטובת ה - 0.45! הירי היה מהנה יותר והמקבצים מרוכזים יותר. חווית הירי באותו אקדח היתה דומה, אם לא טובה יותר, מהירי בקולט 45 (עכשיו תקפוץ עלי כל חטיבת הקולט 45 ותגלגל אותי בזפת ונוצות...).

דביר דיבר על "מרחק גדול מאוד בין ציר הקנה ליד היורה", מה שגורם לזה ש"הכלי בועט בצורה מאוד לא נעימה". "נעים" זה עניין סובייקטיבי, ורוב האנשים ששאני מכיר ושירו ב - USP נהנו מאד... בהקשר זה עדיף פשוט לירות ולהתרשם, ואחר כך לקרוא את ביקורות המומחים להשלמת מידע. בועט? אני הייתי מגדיר את זה "מלטף", דווקא כי הכלי כל כך גדול.

בכלל, דעתי האישית (ואני ממש לא מומחה!) היא שנותנים חשיבות רבה מדי למרחק בין ציר הקנה ליד היורה. אם כבר, חשוב יותר בעיני סוג ההדק, ולכן המלצתי לחבר של ג'ונסון שיירה קודם באקדח לפני שהוא מקבל החלטה. לגלוק, למשל, יש מרחק קצר בין ציר הקנה ליד היורה, אבל ההדק שלו כל כך מעצבן (שוב, סובייקטיבית) שלא נעים לירות בו. שורה תחתונה, לדעתי ירי באקדח הוא עניין כל כך סובייקטיבי, ששום חוות דעת "חיצונית", תהא מקצועית אשר תהא, לא תוכל להשתוות לנסיון מעשי במטווח עם הכלי הספציפי.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: חוו"ד

על ידי שרקן » 07 יוני 2008, 09:11

jhonson כתב:תודה לכל המתייחסים, מה מחירו של כלי כזה בשוק יד שניה?
ראיתי בפורום הסחר p7m13 האם הוא עדיף? ומה מחירו?
או שירכוש גלוק 19 כמו שאר עם ישראל

4000 ש"ח לכלי (משומש) במצב חדש עם 5 שנות אחריות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Webart » 07 יוני 2008, 10:53

ezra65 כתב: "נעים" זה עניין סובייקטיבי, ורוב האנשים ששאני מכיר ושירו ב - USP נהנו מאד...

לצערי, אני נאלץ שלא להסכים איתך.
כמי שירה במהלך 23 השנים האחרונות במאות אם לא באלפי כלים שונים, אני חושב שאני יכול לתת חוו"ד אובייקטיבית לחלוטין (בוא ונתייחס לזה כאל סוג של מבקר מסעדות עם התמחות בתחום האבש"ר, ובמיוחד כזה שנשךף בקנים של הקלרים למינהם, חלקם, לדעתי, לא מוכרים לרובנו).
אינני מתייחס לרמת הדיוק, או לאיכותו של האקדח, אלא לחווית הירי בלבד, החל מאחיזה, איכות הכוונות, איכותו של מהלך ההדק על כל שלביו השונים, וההרגשה בעת הירי עצמו והתהליך שאחריה.
אל תיקח אישית את דעתי על האקדח שלך, גם אני אוכל המון קישקושים ובילבולים מכל מיני כיוונים, יש לך אקדח מעולה, תהנה ממנו.

itamar כתב:ואת כל מי שרוצה להתווכח עם הטענה הזו, שינסה להזמין מ-HK חלקי חילוף (קפיצים, נוקר, שן חולצת) ל-USP מחר ויראה לי בעיניים את החלקים.

בוא, ידידי, ותראה מעטפה עם סט קפיצים מלא, כולל קפיץ מחזיר וקיט אבטחת נוקר מלא, שהגיעו מ-HK בדואר, זה מונח אצלי על השולחן בעבודה.
ואם תרצה, אני מוכן לעשות זאת שוב, רק כדי להוכיח לך את העניין.
כנ"ל דבר עם הצעדן, עם דורון30, עם סייברוש, ועוד כמה שידוע לי בודאות שהלכו באותה הדרך של בקשה פשוטה במייל וקבלתה של המעטפה החומה מבית HK.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ezra65 » 07 יוני 2008, 11:47

דביר,

ראשית, זה לא האקדח שלי יותר. לצערי. מאחר שרוב בני התמותה בישראל שהם בעלי רשיון לאקדח, יכולים להחזיק או לשאת אקדח אחד בלבד, נאלצתי להחליפו באקדח קטן וקל יותר מטעמי נוחות. אין לי שום סנטימנטים כיום לכלי זה או אחר, גם לא לזה שאני נושא. הכלי היחידי שהייתי מאוהב בו באמת, בניגוד לטעמים פרקטיים, היה ה HK P7 שהיה לי פעם.

שנית, אני חולק עליך בעניין אובייקטיביות חוות הדעת שלך. אין ספק שהיא מקצועית לעילא, שכן אתה מומחה בתחום, אבל כשמדובר בחוויית הירי, היא יכולה להיות אך ורק סובייקטיבית.

יפה אמרת כשהתייחסת לעצמך כאל מבקר מסעדות. מבקר מסעדות יכול לחוות דעה על מקצועיות השף ואיכות השירות, אבל גם הוא יודע שטעם הוא עניין אישי. יש מי שנולד עם טעם של חריימה בפה, ויש מי שנולד עם טעם של בורשט בפה. אם יבוא אותו מבקר למסעדה יהודית, נניח, הוא יוכל להתייחס לאיכות הכבד הקצוץ ולדרג אותו, אבל אם אני לא אוהב מטבח יהודי, חוות הדעת שלו לא תעלה לי ולא תוריד לי.

אם נחזור לנושא הנשק, אני, למשל, לוקה במחלת "המרביצים בהדק" (להבדיל ממחלת ה"חליבה" למשל). לכן, אם תאמר לי שהאקדח הכי מהנה הוא, סתם לצורך הדיון, קאסטום 45 מגניב עם הדק שערה, אומר לך שאותי הוא לא מהנה כי אני יורה גס מדי להדק תחרותי. אני צריך אקדח "טרקטור".

בשורה התחתונה, לכל אדם יד משלו, עם רגישות משלו, עין משלו וקולטני הנאה במוח משלו. מה שבשבילך הוא חוויית ירי משובחת, עבור אחר יכולה להיות סתמית או משעממת, בדיוק כמו שיש מי שאוהב לנהוג בהאמר ומי שאוהב לנהוג בלמבורגיני (נוותר הפעם על דוגמאות האוכל). חוויה סובייקטיבית נשארת כזו גם אם החווה הוא מומחה אבסולוטי בתחומו - וזה היופי כאן, אחרת מזמן ניתן היה לדרג את כל האקדחים בעולם על פי חוות דעת מומחים.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רגלי 22 » 07 יוני 2008, 20:52

שבוע טוב חברים

אשמח לקבל תמונה של ה-USP הגדול בקטרים של 9 ן 0.45 וכן לדעת את מס' הכדורים במחסנית.

תודה אריה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 07 יוני 2008, 21:29

האתר הלא רשמי
יש שם את כל התמונות שבעולם של כל הכלים שיוצרו אי פעם, כולל נתונים שאתה מחפש
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 3DXXX » 07 יוני 2008, 22:26

איתמר כתב:
ואת כל מי שרוצה להתווכח עם הטענה הזו, שינסה להזמין מ-HK חלקי חילוף (קפיצים, נוקר, שן חולצת) ל-USP מחר ויראה לי בעיניים את החלקים.
ואם מישהו מצליח אני מתנצל בפניו בפני כל הפורום ומזמין את אותו אחד למטווח - 100כדורים + כניסה על חשבוני.

בהתבסס שכל מה שדביר כתב נכון...אני סופר 400 כדור שהלכו לעולמם.
"כי רק המעז מנצח"..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 07 יוני 2008, 23:29

Webart כתב:
ezra65 כתב: ...

itamar כתב:ואת כל מי שרוצה להתווכח עם הטענה הזו, שינסה להזמין מ-HK חלקי חילוף (קפיצים, נוקר, שן חולצת) ל-USP מחר ויראה לי בעיניים את החלקים.

בוא, ידידי, ותראה מעטפה עם סט קפיצים מלא, כולל קפיץ מחזיר וקיט אבטחת נוקר מלא, שהגיעו מ-HK בדואר, זה מונח אצלי על השולחן בעבודה.
ואם תרצה, אני מוכן לעשות זאת שוב, רק כדי להוכיח לך את העניין.
כנ"ל דבר עם הצעדן, עם דורון30, עם סייברוש, ועוד כמה שידוע לי בודאות שהלכו באותה הדרך של בקשה פשוטה במייל וקבלתה של המעטפה החומה מבית HK.

דביר,

אם כך, אודה לך מאד אם תפעיל את קסמך ב-HK ותזמין עבורי סט קפיצים עבור USP...
אם זה ילך, אני אשמח מאד לעמוד בהבטחתי ולהזמין אותך למטווח, וכמו כן לחזור חזרה לאקדחי HK...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד