תחמושת נגד נחשים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחמושת נגד נחשים
האם מותר(מבחינת החוק כמובן) להשתמש בתחמושת נגד נחשים כאשר חלילה אדם נתקל בחיה הארורה, המסוכנת והמגעילה?
ואם אסור אז מדוע מוכרים תחמושת זו?

ואם אסור אז מדוע מוכרים תחמושת זו?
- סליקאי ארד

Re: תחמושת נגד נחשים
רוני בנימיני כתב:בחיה הארורה, המסוכנת והמגעילה?
תצמע אני לא איזה פריק ירוק אבל..... נסחפת קצת, לא ?!
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
ברוב המקרים נחש לא יעשה לך דבר אלא אם כן היית מספיק ביש מזל כדי לדרוך עליו.
אם ראית נחש, תן לו זכות קדימה ותמשיך הלאה.
אם חס וחלילה הוכשת כדאי שתביא את הנחש לבית החולים כדי שיגדירו אותו ויתנו לך נסיוב מתאים. אבן או מקל (שלרוב נמצאים בשפע במקומות שיש בהם נחשים) מספיקים כדי להרוג את הנחש. שימוש בנשק במקרה כזה רק יסבך אותך.
א.
אם חס וחלילה הוכשת כדאי שתביא את הנחש לבית החולים כדי שיגדירו אותו ויתנו לך נסיוב מתאים. אבן או מקל (שלרוב נמצאים בשפע במקומות שיש בהם נחשים) מספיקים כדי להרוג את הנחש. שימוש בנשק במקרה כזה רק יסבך אותך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:ברוב המקרים נחש לא יעשה לך דבר אלא אם כן היית מספיק ביש מזל כדי לדרוך עליו.
א.
כלומר.... דמו של נחש שהכיש - מותר....
אבסורד הדבר..... בסופו של יום.... ע"פ החוק.... אם אני מזהה נחש בחצר או בבית שלי... אני מצווה להניח לו.... להזמין לוכד נחשים מורשה... לשלם לו 400 ש"ח (זה כמדומני התעריף היום ) ולסמוך עליו שימסור את הנחש לרשות שמורות הטבע ולא "ימחזר" אותו...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
itamar כתב:ברוב המקרים נחש לא יעשה לך דבר אלא אם כן היית מספיק ביש מזל כדי לדרוך עליו.
א.
אם אינך מתמתא אל תעשה !!!
בחור ברמת הגולן הוכש ע"י צפע ובניסיון ללכדו הוכש עוד פעמיים.
לנטן הוא הגיע במצב אנוש.
הוא חי אבל עם פגיעה עצבית ונוטל תרופות.
אז עשה לי טובה.
לא מבין אל תציע.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן,
תמיד דיברת נגד כסת"ח, הקטנת ראש, ובעד אחריות אישית, נכון? אז מה קרה בדיוק עכשיו?
מה כל כך מסובך בלהוריד על נחש אבן של שני קילו, ואחרי זה עוד פעם ועוד פעם עד שהדבר הזה מתפגר?
ואם מישהו מספיק אדיוט כדי לנסות לתפוס נחש חי, ומוכש פעם אחר פעם - אז מגיע לו!
ודרך אגב אילן.. שים לב להוראות בקישור הבא (עיתון ידיעות אחרונות)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3554077,00.html
א.
תמיד דיברת נגד כסת"ח, הקטנת ראש, ובעד אחריות אישית, נכון? אז מה קרה בדיוק עכשיו?
מה כל כך מסובך בלהוריד על נחש אבן של שני קילו, ואחרי זה עוד פעם ועוד פעם עד שהדבר הזה מתפגר?
ודרך אגב אילן.. שים לב להוראות בקישור הבא (עיתון ידיעות אחרונות)
אם אפשר הביאו את הנחש לבית החולים כדי לקבוע את סוג הארס ואת הטיפול הנכון, אך לא לעכב את הפינוי לשם לכידתו, ולא לסכן את הלוכד בהכשה נוספת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אילן,
ודרך אגב אילן.. שים לב להוראות בקישור הבא (עיתון ידיעות אחרונות)אם אפשר הביאו את הנחש לבית החולים כדי לקבוע את סוג הארס ואת הטיפול הנכון,
אך לא לעכב את הפינוי לשם לכידתו, ולא לסכן את הלוכד בהכשה נוספת.
א.
שים לב להדגשות שלי - עכשיו זה נראה אחרת וקודם זה נראה אחרת מאד.
עזוב אותך כסת"ח.
הוכשת - קרא לעזרה שב תנוח. אל תתרוצץ.
אם בנמצא מיוןמן שיוכל ללכוד ולהביא מה טוב.
אם לא היידה לבי"ח הקרוב.
ניסיון הריגה ממריץ את הדם, ומפזר עוד יותר את הארס בצמוד לסיכון הכשה נוסף.
תמיד לפעול עם הראש ולתת עצות בסדר מתודי נכון.
לא אמרתי אל תביא נחש.............
אמרתי הוכשת שב !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
trooperglock כתב:
כלומר.... דמו של נחש שהכיש - מותר....
אבסורד הדבר..... בסופו של יום.... ע"פ החוק.... אם אני מזהה נחש בחצר או בבית שלי... אני מצווה להניח לו.... להזמין לוכד נחשים מורשה... לשלם לו 400 ש"ח (זה כמדומני התעריף היום ) ולסמוך עליו שימסור את הנחש לרשות שמורות הטבע ולא "ימחזר" אותו....... בעוד שאם הוכשתי אני אמור להרוג אותו עוד טרם הזעקתי עזרה...הממממממ
כן, המקרה היחידי בוא מותר להרוג נחש זה לאחר שהוכשת בשביל להביאו לבית החולים ולברר איזה סוג נוגדן אתה אמור לקבל..
גם אם לא זיהית את הנחש יש טיפול, אבל במקום לצאת מהבי"ח אחרי שבוע[לדוגמא] תצא אחרי חודש.
אבל שוב, במקרה של הכשה אין טעם לבזבז זמן על למצוא את הנחש, עדיף פשוט לקרוא לעזרה ולא לעכב.אם נגיד הוכשת מנחש ארסי באיזור המרכז אז אין ממש אפשרויות חוץ מצפע א"י.
- סליקאי ארד

בארץ נפוצים רק 9 נחשים הנחשבים לארסיים, מתוכם רק הצפע הארצישראלי נפוץ בכל הארץ.
צפע החרמון, כשמו כן הוא, מתגורר במדרונות החרמון ושאר השבעה נפוצים רק באזורים הדרומיים והמדבריים בארץ.
את צורת ראשו החינני של הצפע ואת צבעיו האופיניים ניתן לשנן, זה בטוח יחסוך את המרדף המיותר אחריו.
צורת הראש המשולשת, המאפיינת את משפחת הצפעוניים מסגירה די מהר גם את רוב הנחשים הארסיים האחרים בארץ: אפעה מגוון, שפיפון הנגב, עכן קטן, עכן גדול ועכן חרטומים, אותם צריך להכיר מי שגר באזור קינונם.
שני יוצאי הדופן מבחינת צורת הראש הם הפתן השחור (שאינו דומה כלל ועיקר למיסטר בין) ושרף עין-גדי, שהוא הנחש בעל הארס המסוכן ביותר לאדם בארץ (ארסי פי 2 מהצפע הארצישראלי).
לא אכנס כאן לסיפורים אודות ערכם של הנחשים לסביבה, אך כמי שמגדל נחש, אני יכול להבטיח לכם, הם בדר"כ רוצים להמנע מכם יותר משאתם מעוניינים להמנע מהם.
צפע החרמון, כשמו כן הוא, מתגורר במדרונות החרמון ושאר השבעה נפוצים רק באזורים הדרומיים והמדבריים בארץ.
את צורת ראשו החינני של הצפע ואת צבעיו האופיניים ניתן לשנן, זה בטוח יחסוך את המרדף המיותר אחריו.
צורת הראש המשולשת, המאפיינת את משפחת הצפעוניים מסגירה די מהר גם את רוב הנחשים הארסיים האחרים בארץ: אפעה מגוון, שפיפון הנגב, עכן קטן, עכן גדול ועכן חרטומים, אותם צריך להכיר מי שגר באזור קינונם.
שני יוצאי הדופן מבחינת צורת הראש הם הפתן השחור (שאינו דומה כלל ועיקר למיסטר בין) ושרף עין-גדי, שהוא הנחש בעל הארס המסוכן ביותר לאדם בארץ (ארסי פי 2 מהצפע הארצישראלי).
לא אכנס כאן לסיפורים אודות ערכם של הנחשים לסביבה, אך כמי שמגדל נחש, אני יכול להבטיח לכם, הם בדר"כ רוצים להמנע מכם יותר משאתם מעוניינים להמנע מהם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:בארץ נפוצים רק 9 נחשים הנחשבים לארסיים, מתוכם רק הצפע הארצישראלי נפוץ בכל הארץ.
אני חייב להוסיף פה שאדם שלא מתמחה בנחשים[או לפחות הרבה זמן בתחום] ייתקשה מאוד בזיהוי נחש שבורח ממנו.
נתת את דוגמאת ראש החץ שמאפיין את הצפעונים, אז מה עם זעמן מטבעות?[נחש המחקה את הצפע-לא ארסי]
כמו כן ישנם נחשים שלא ייברחו כשירגישו מאויימים, כמו האפעה או עין חתול.
פשוט צריך להמנע מהם..זה לא כאילו שהם יירדפו אחריכם
ד"א הצפע לא נמצא בכל הארץ, אלא מצפון הנגב ומעלה, והוא הנחש הארסי היחידי שנמצא במרכז הארץ[והכי נפוץ] כך שאם יש הכשה באיזור זה-לא צריך לדאוג מהרבה אפשרויות[של נחשים ארסיים כמובן].
אם מישהו רוצה עוד מידע על נחשי א"י אני מצרף קישור:
http://www.snakes.co.il/israsnake/israsnake.html
- סליקאי ארד

נחש בגינה!
בשבוע שעבר הזדחל לו נחש אל הגינה שלנו בתקווה לתפוס לטאה או ציפור. בתחילה זיהיתי אותו כצפע (זיהיתי משולשים) בדיעבד הסתבר שזה זעמן מטבעות.
בכל אופן, הזמנתי לוכד נחשים, חיכיתי לו שעה, שילמתי 390 ש"ח וכל הזמן התאפקתי לו להכניס לו כדור בראש. למרות החשש שהוא ארסי, ועלול להימלט עד להגעת הלוכד, החלטתי להמתין כי תרומת הנחשים לאיזון האקולוגי היא אדירה. ללא נוכחותם, אנו נוצף במכרסמים למיניהם.
אז נכון, "גירד" לי בידיים, ונכון, "כאב" לי בארנק, אבל שורה תחתונה - זה שווה.
בכל אופן, הזמנתי לוכד נחשים, חיכיתי לו שעה, שילמתי 390 ש"ח וכל הזמן התאפקתי לו להכניס לו כדור בראש. למרות החשש שהוא ארסי, ועלול להימלט עד להגעת הלוכד, החלטתי להמתין כי תרומת הנחשים לאיזון האקולוגי היא אדירה. ללא נוכחותם, אנו נוצף במכרסמים למיניהם.
אז נכון, "גירד" לי בידיים, ונכון, "כאב" לי בארנק, אבל שורה תחתונה - זה שווה.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד