סלילי קנה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סלילי קנה
יש לי שאלה קטנה שאני לא בטוח בתשובה שלה אבל בערך ככה אז רק תרעננו לי את הראש
סלילי הקנה נשחקים בכל יריה ויריה על ידי הקליע עכשיו השאלה היא אחרי כמה כדורים בערך הסלילים כבר לא לוחצים על הקליע ובעצם לא מתפקדים כי אני יודע שיש במשמר האזרחי שאני פעיל בו קרבינים שאי אפשר לראות בהם סלילים בכלל והקנה נראה חלק כמעט לגמרי
דבר כזה משפיע על הדיוק מכיוון שהקליע לא מקבל סיבוב כמו שצריך מהקנה
נכון ???
סלילי הקנה נשחקים בכל יריה ויריה על ידי הקליע עכשיו השאלה היא אחרי כמה כדורים בערך הסלילים כבר לא לוחצים על הקליע ובעצם לא מתפקדים כי אני יודע שיש במשמר האזרחי שאני פעיל בו קרבינים שאי אפשר לראות בהם סלילים בכלל והקנה נראה חלק כמעט לגמרי
דבר כזה משפיע על הדיוק מכיוון שהקליע לא מקבל סיבוב כמו שצריך מהקנה
נכון ???
Be carefull what you are wishing for
"שחיקת הסלילים" בכלי יריה היא זניחה משלוש סיבות:1) הקנה אמור לעמוד בלחצים שמפעיל עליו הקליע בזמן המעבר דרכו.2) פרק הזמן בו מתבצעת שחיקה הוא כה קטן,עד כי האפקט הינו אפסי.קח,למשל,את עוצמת הירי שסופגת היד שלך בכל פעם שאתה משחרר כדור.כשמתרחשת יריה באקדח היורה 115 גריין,למשל,עוצמת הרתע היא 900 ק"ג לכל כיוון (!) - קדימה ואחורה,ובכ"ז היד נותרת במקומה.מדוע? כי פרק הזמן הוא על גבול האפסי. 3) אין צורך שהסלילים יבלטו בתוך הקנה ע"מ שהקליע יסתחרר.די בחתימה קלה ביותר בקנה ויתרחש סחרור,שוב,בגלל המהירות בה הקליע נע בתוך הקנה.דוגמה: כשרכב נע במהירות 180 קמ"ש,די בהסטה של מעלה אחת ע"מ שהרכב יסטה בזוית של כמעט 30%.
אלא מה,הפיח והקורוזיה שנותרים בקנה לאחר הירי פוגעים בו יותר מכל כדור שנורה.תסמוך על הרמ"ן שלך בתחנה שהוא מוודא כי הנשקים עוברים ביקורת.
ולסיום-הקרבין הוא נשק מעולה,אמין ומאוד מדוייק.
אלא מה,הפיח והקורוזיה שנותרים בקנה לאחר הירי פוגעים בו יותר מכל כדור שנורה.תסמוך על הרמ"ן שלך בתחנה שהוא מוודא כי הנשקים עוברים ביקורת.
ולסיום-הקרבין הוא נשק מעולה,אמין ומאוד מדוייק.
- סליקאי זהב
יובל..אני אישית לא הייתי כותב על דברים שאני לא מבין בהם כלום.....
עמידה בלחצים ועמידות לשחיקה הם שני דברים שונים לגמרי....יותר מזה...מתכת שעמידה בלחצים בד"כ לא תהיה עמידה לשחיקה...ולהפך.
יש הבדל (יותר נכון...אין קשר) בין רתע ללחצים בקנה.
צריכים כוח יחסית גדול בשביל לתת לקליע מהירות סיבוב בפרק זמן של אלפיות שניה.
עמידה בלחצים ועמידות לשחיקה הם שני דברים שונים לגמרי....יותר מזה...מתכת שעמידה בלחצים בד"כ לא תהיה עמידה לשחיקה...ולהפך.
יש הבדל (יותר נכון...אין קשר) בין רתע ללחצים בקנה.
צריכים כוח יחסית גדול בשביל לתת לקליע מהירות סיבוב בפרק זמן של אלפיות שניה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
שחיקת קנה
כל הקנים נשחקים ללא יוצא מן הכלל.
בכלים שיורים במצב אוטמט כמו רובי סער שחיקת הקנים גדולה לעומת כלים שיורים
בודדת בלבד.
הקרטריונים לשחיקת הקנים נקבעים על ידי יצרן כלי הנשק וזאת על סמך ניסויים שהוא מבצע.
לכלי נשק צבאיים ישנם כמה קרטריונים לפסילת קנה:
1. במהלך ניסויי הירי הקנה נבדק על ידי מדידים ואז היצרן קובע שמדיד
בקוטר מסויים שיכנס לתוך הקנה יראה שהקנה פסול.
2. גידול בקוטר המקבץ - כאשר קוטר המקבץ של כלי היריה יגדל מעל נתון שנקבע
על ידי היצרן הקנה פסול.
3. חור מנעול - כאשר גודל המקבץ עדין בסדר אבל הקליע מגיע למטרה בניצב
הקנה פסול.
יצרנים של כלי נשק צבאיים מנסים להאריך את אורך חיי הקנה על ידי ציפוי כרום
או ביצוע טיפול טרמי והקשיה של פני השטח בתוך הקנה, וכן נעשו ניסויים
לשינוי פרופיל הסלילים כדי להאריך את אורך חיי הקנה.
גורמים נוספים המשפיעים על אורך חיי הקנה הם: סוג האבש"ר בו ממולא הכדור
משקל הקליע ובתחמושת צבאית גם ירי של כדורים נותבים מקצר את אורך חיי הקנה.
בכלים שיורים במצב אוטמט כמו רובי סער שחיקת הקנים גדולה לעומת כלים שיורים
בודדת בלבד.
הקרטריונים לשחיקת הקנים נקבעים על ידי יצרן כלי הנשק וזאת על סמך ניסויים שהוא מבצע.
לכלי נשק צבאיים ישנם כמה קרטריונים לפסילת קנה:
1. במהלך ניסויי הירי הקנה נבדק על ידי מדידים ואז היצרן קובע שמדיד
בקוטר מסויים שיכנס לתוך הקנה יראה שהקנה פסול.
2. גידול בקוטר המקבץ - כאשר קוטר המקבץ של כלי היריה יגדל מעל נתון שנקבע
על ידי היצרן הקנה פסול.
3. חור מנעול - כאשר גודל המקבץ עדין בסדר אבל הקליע מגיע למטרה בניצב
הקנה פסול.
יצרנים של כלי נשק צבאיים מנסים להאריך את אורך חיי הקנה על ידי ציפוי כרום
או ביצוע טיפול טרמי והקשיה של פני השטח בתוך הקנה, וכן נעשו ניסויים
לשינוי פרופיל הסלילים כדי להאריך את אורך חיי הקנה.
גורמים נוספים המשפיעים על אורך חיי הקנה הם: סוג האבש"ר בו ממולא הכדור
משקל הקליע ובתחמושת צבאית גם ירי של כדורים נותבים מקצר את אורך חיי הקנה.
"פסילה" של קנה או הצורך בהחלפתו אינה קשורה אך ורק לאיכות הסלילים שלו. חלק חשוב לא פחות הוא בית הבליעה. לאחר שימוש רב בית הבליעה מתרחב והתופעה גורמת לקושי בחליצת תרמילים, כי גם הם מתרחבים ונלחצים כנגד הדפנות. מצב זה גורם למעצורים מעצבנים שלא תמיד ניתנים לפתרון מיידי.
תופעת הTUMBELING אותה ציין מגן בנקודה 3 אינה קשורה ישירות לסלילי הקנה אלא יותר למבנה הקליע.
מה שחשוב באמת זה יכולתו של הקנה לקבץ. אם הוא מייצר מקבץ טוב ובית הבליעה תקין - ניתן להמשיך להשתמש בו גם אם לא רואים סלילים כלל.
תופעת הTUMBELING אותה ציין מגן בנקודה 3 אינה קשורה ישירות לסלילי הקנה אלא יותר למבנה הקליע.
מה שחשוב באמת זה יכולתו של הקנה לקבץ. אם הוא מייצר מקבץ טוב ובית הבליעה תקין - ניתן להמשיך להשתמש בו גם אם לא רואים סלילים כלל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
בולטיק ידידי
אני מתנצל אם ניסוח הדברים שלי היה מעבר להבנתך.צר לי שאין אפשרות לנקד,הייתי עושה גם את זה.ולעצם העניין:עשית סלט שלם מהתשובה שלי.מעולם לא טענתי שיש קשר בין לחצים לשחיקה,ומעולם לא טענתי לקשר בין רתיעה ושחיקה.עליך להפריד בין דוגמאות שאני נותן ובין עיקר הטענה.דבר נוסף,בפורום,אני חייב לסמוך על יכולת הבנת הנקרא של החברים אחרת כל תשובה היה מתפרשת על-פני עמודים שלמים.נסה להפריד את המוץ מהתבן בפעם הבאה
( ואל תגיד שזה פורום העוסק בכלי נשק ולא פורום חקלאי.זה רק משפט.לא יותר...)
אני מתנצל אם ניסוח הדברים שלי היה מעבר להבנתך.צר לי שאין אפשרות לנקד,הייתי עושה גם את זה.ולעצם העניין:עשית סלט שלם מהתשובה שלי.מעולם לא טענתי שיש קשר בין לחצים לשחיקה,ומעולם לא טענתי לקשר בין רתיעה ושחיקה.עליך להפריד בין דוגמאות שאני נותן ובין עיקר הטענה.דבר נוסף,בפורום,אני חייב לסמוך על יכולת הבנת הנקרא של החברים אחרת כל תשובה היה מתפרשת על-פני עמודים שלמים.נסה להפריד את המוץ מהתבן בפעם הבאה
( ואל תגיד שזה פורום העוסק בכלי נשק ולא פורום חקלאי.זה רק משפט.לא יותר...)
- סליקאי זהב
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד