תחמושת,ירי ושלל שאלות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחמושת,ירי ושלל שאלות
שלום חברים,
בשעה טובה לאחר חיפוש רכשתי אקדח. ביצעתי ניסוי כלים על מס' כלים, ביניהם גלוק 19,זיג 228, שטייר m9 ויריחו פולימרי [וגם,למרות שלא הבנתי ועדיין לא מבין למה, על הקלר 0.45]. לבסוף רכשתי את הזיג 228 יד שניה שישב רוב הזמן בכספת. אקדח שמור ומטופל,נבדק ע"י נשק לפני הקניה ונמצא במצב מעולה (הנשק רצה לרכוש אותו אם לא אבצע זאת...). במחיר מציאה (900 ש"ח!) מכיוון שהמוכר חיכה לרגע האחרון.
שאלותי הם-
1.תיכננתי להשקיע באיזור ה 2000 ש"ח. נותרו לי 900 לאחר כל התשלומים וכו'. האם כדאי להשקיע באימון ובתחמושת?
2. איזו תחמושת ניתן לירות באקדח מהסוג שרכשתי?
3.עם איזה נרתיק רצוי ללכת-בד פנימי או פלסטיק חיצוני?
4.האם יש לכם עצות ליורה חדש כמוני?
תודה רבה
בשעה טובה לאחר חיפוש רכשתי אקדח. ביצעתי ניסוי כלים על מס' כלים, ביניהם גלוק 19,זיג 228, שטייר m9 ויריחו פולימרי [וגם,למרות שלא הבנתי ועדיין לא מבין למה, על הקלר 0.45]. לבסוף רכשתי את הזיג 228 יד שניה שישב רוב הזמן בכספת. אקדח שמור ומטופל,נבדק ע"י נשק לפני הקניה ונמצא במצב מעולה (הנשק רצה לרכוש אותו אם לא אבצע זאת...). במחיר מציאה (900 ש"ח!) מכיוון שהמוכר חיכה לרגע האחרון.
שאלותי הם-
1.תיכננתי להשקיע באיזור ה 2000 ש"ח. נותרו לי 900 לאחר כל התשלומים וכו'. האם כדאי להשקיע באימון ובתחמושת?
תודה רבה
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

- תרמתי למען הסליק

Re: תחמושת,ירי ושלל שאלות
ירוני כתב:1.תיכננתי להשקיע באיזור ה 2000 ש"ח. נותרו לי 900 לאחר כל התשלומים וכו'. האם כדאי להשקיע באימון ובתחמושת?
תודה רבה
1. המקום הנכון להשקיע בו הוא באימון. לגבי התחמושת אני מניח שאתה מתכוון לתחמושת מבצעית - אז כן, לקנות שני מחסניות של תחמושת איכותית, אבל קודם כל - להתאמן. יעילות האקדח מותנית במיומנות של מי שנושא אותו.
2. כל תחמושת תקנית, אם כי בזיג לא הייתי שם תחמושת +P+.
3. הנרתיק היכון הוא הנרתיק שנוח לך. אני, לדוגמה, לא אוהב ללכת עם נרתיקים חיצוניים, יש לי חברים שלא מסוגלים ללכת עם פנימיים. באופן כללי כשאתה אזרח אני מניח שיותר נוח ללכת עם פנימי, מאחר ולרוב רוצים ללכת אתו מוסתר.
4. העצה העיקרית - להתאמן. אם תוכל להרשות לעצמך להצטרף לקורס או הדרכה אישית - מומלץ.
I think, therefore I am. I think
ראשית, תתחדש! אכן אקדח טוב (למרות שאני באופן אישי לא אוהב אותו) במחיר מעולה.
לגבי התחמושת - שאלה טריויאלית. אקדח, איכותי ככל שיהיה, אין לו ערך ככלי נשק ללא אימון.
לא כתבת האם יש לך ניסיון קודם או השרה קודמת עם אקדחים, אולי במסגרת צבאית.
אם כן, אז אתה צריח לירות איזה 100-200 כדורים במטווח עם האקדח החדש ע"מ לנתרגל לתחושת הירי איתי.
אם לא - הכשרה ראשונית חיונית ביותר! דרישות משרד הפנים להכשרת מחזיק הרשיון מגוחכת ולא נותנת מענה לצורך. לכן אני ממציץ בחום להוסיף עוד קצט ג'ובות ולקחת קורס ירי מבצעי באחד המטווחים. בכל אופן - אימון ראשוני מסיבי - חובה (חוץ ממה שעשית לקבלת הרשיון).
לגבי הנרתיק - אין תשובה אחת. הכל תלוי במה נוח לך, מה סגנון הלבוש וסביבת העבודה. לי יש 3 נרתיקים בשימוש קבוע - גם פלסתיק חיצוני, גם קורדורה פנימי וגם כתף. מה שחשוב, שהנרתיק יתאים במדויק לאקדח. תוציא את "כמעט", "בערך" ו"פחות או יותר" ליום חופש כשתלך לקנות את הנרתיק/ים. על תשכח גם על חגורת נשק איכותית. רבים מדלגים על פריט זה וחבל.
בהצלחה ותרגיש חופשי להעלות שאלות נוספות!
לגבי התחמושת - שאלה טריויאלית. אקדח, איכותי ככל שיהיה, אין לו ערך ככלי נשק ללא אימון.
לא כתבת האם יש לך ניסיון קודם או השרה קודמת עם אקדחים, אולי במסגרת צבאית.
אם כן, אז אתה צריח לירות איזה 100-200 כדורים במטווח עם האקדח החדש ע"מ לנתרגל לתחושת הירי איתי.
אם לא - הכשרה ראשונית חיונית ביותר! דרישות משרד הפנים להכשרת מחזיק הרשיון מגוחכת ולא נותנת מענה לצורך. לכן אני ממציץ בחום להוסיף עוד קצט ג'ובות ולקחת קורס ירי מבצעי באחד המטווחים. בכל אופן - אימון ראשוני מסיבי - חובה (חוץ ממה שעשית לקבלת הרשיון).
לגבי הנרתיק - אין תשובה אחת. הכל תלוי במה נוח לך, מה סגנון הלבוש וסביבת העבודה. לי יש 3 נרתיקים בשימוש קבוע - גם פלסתיק חיצוני, גם קורדורה פנימי וגם כתף. מה שחשוב, שהנרתיק יתאים במדויק לאקדח. תוציא את "כמעט", "בערך" ו"פחות או יותר" ליום חופש כשתלך לקנות את הנרתיק/ים. על תשכח גם על חגורת נשק איכותית. רבים מדלגים על פריט זה וחבל.
בהצלחה ותרגיש חופשי להעלות שאלות נוספות!
- סליקאי טיטניום

עוד שאלות
ראשית, תודה לכל העונים.
יש לי הכשרה צבאית קודמת הכוללת גם אקדח, אם כי בצבא השתמשנו ב fn. מיד שנגעתי בזיג הרגשתי שוני גדול מאוד מה fn. שאלתי היא בהקשר הזה - האם כדאי להשקיע באימון באקדח החדש לי למרות אימוני הקודמים.
הנרתיק שבידי כעת, מכסה את כל שמורת ההדק אך הכוונת האחורית נותרת בחוץ [הנרתיק מגכסה הכל עד אליה, אבל ממש עד אליה] - האם מתאים?
מהם סוגי התחמושת הקיימים בשוק?
תודה רבה ושבת שלום
יש לי הכשרה צבאית קודמת הכוללת גם אקדח, אם כי בצבא השתמשנו ב fn. מיד שנגעתי בזיג הרגשתי שוני גדול מאוד מה fn. שאלתי היא בהקשר הזה - האם כדאי להשקיע באימון באקדח החדש לי למרות אימוני הקודמים.
הנרתיק שבידי כעת, מכסה את כל שמורת ההדק אך הכוונת האחורית נותרת בחוץ [הנרתיק מגכסה הכל עד אליה, אבל ממש עד אליה] - האם מתאים?
מהם סוגי התחמושת הקיימים בשוק?
תודה רבה ושבת שלום
- סליקאי זהב

אימון - תמיד כדאי. ללא יוצא מן הכלל.
התאמת הנרתיק לאקדח - קשה לומר מבלי לראות. אם אתה יכול לפרסם תמונה של האקדח בנרתיק - יעזור.
חגורה לנשק בד"כ עבה וקשיחה, עם אבזם "חזק". ניתן להשיג ברוב חנויות הנשק. אני יכול להמליץ על החנות "עור היוצר" בחוצות היוצר בירושלים. יש לו חגורות נשק איכותיות ולא יקרות, גם להופעה ייצוגית. תוכל לרכוש שם גם נרתיק טוב ולא ביוקר, גם בהתאמה אישית.
התאמת הנרתיק לאקדח - קשה לומר מבלי לראות. אם אתה יכול לפרסם תמונה של האקדח בנרתיק - יעזור.
חגורה לנשק בד"כ עבה וקשיחה, עם אבזם "חזק". ניתן להשיג ברוב חנויות הנשק. אני יכול להמליץ על החנות "עור היוצר" בחוצות היוצר בירושלים. יש לו חגורות נשק איכותיות ולא יקרות, גם להופעה ייצוגית. תוכל לרכוש שם גם נרתיק טוב ולא ביוקר, גם בהתאמה אישית.
- סליקאי טיטניום

תחמושת זה נושא לדיונים אינסופיים. אני יכול רק להגיד לך מה אני עושה: אני יורה בערך אחת לחודשיים 50 כדורים של תחמושת "רגילה" (מהסוג שזמין במטווח באותו זמן), במחסניות יש לי כדורי HYDRASHOCK בלחץ מוגבר אותם אני מחליף מדי שלוש-ארבע שנים ואז גם יורה אותם (את הישנים, במטווח פתוח בלבד!). כך אני שומר גם על כשירות וגם על הארנק. יהיו כאלה שיחלקו עליי. אבל לדעתי - כולם יסכימו על כלל אצבע יחיד - תחמושת כוננות תמיד מתוצרת איכותית.
אגב, אני יכול להעיד שאני לא מרגיש הבדל כלשהו בירי של תחמושת "רגילה" ל"מוגברת" מבחינת פגיעות, רתע וכד'. כמו כן, מעולם לא היה לי אף לא מעצור אחד עם תחמושת זו.
אגב, אני יכול להעיד שאני לא מרגיש הבדל כלשהו בירי של תחמושת "רגילה" ל"מוגברת" מבחינת פגיעות, רתע וכד'. כמו כן, מעולם לא היה לי אף לא מעצור אחד עם תחמושת זו.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:אותם אני מחליף מדי שלוש-ארבע שנים ואז גם יורה אותם (את הישנים, במטווח פתוח בלבד!).
אני הייתי מחליף את התחמושת בתדירות יותר גבוהה מאשר 3-4 שנים - פעם בשנה במינימום.
התחמושת שבמחסניות שלך "עובדת" כל הזמן. חשופה לטילטולים, לחות, חום וכו...
לא משתבחת עם הזמן.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

[quote="spy"]תחמושת זה נושא לדיונים אינסופיים. אני יכול רק להגיד לך מה אני עושה: אני יורה בערך אחת לחודשיים 50 כדורים של תחמושת "רגילה" (מהסוג שזמין במטווח באותו זמן), במחסניות יש לי כדורי HYDRASHOCK בלחץ מוגבר אותם אני מחליף מדי שלוש-ארבע שנים..
היכן רוכשים תחמושת מהסוג הזה? וסליחה על הבורות, מהי?
בכלל, מה הפרוצדורה לרכישת תחמושת? [אציין שהגברת היקרה במשרד הפנים לא ציידה אותי בטופס כלשהו, בשלב זה אני עם 13 הכדורים שקיבלתי מהמוכר ואין לי יותר...]
מהי תחמושת איכותית, של איזה חברות?
תודה רבה על התשובות
היכן רוכשים תחמושת מהסוג הזה? וסליחה על הבורות, מהי?
בכלל, מה הפרוצדורה לרכישת תחמושת? [אציין שהגברת היקרה במשרד הפנים לא ציידה אותי בטופס כלשהו, בשלב זה אני עם 13 הכדורים שקיבלתי מהמוכר ואין לי יותר...]
מהי תחמושת איכותית, של איזה חברות?
תודה רבה על התשובות
- סליקאי זהב

itamar כתב:spy כתב:אותם אני מחליף מדי שלוש-ארבע שנים ואז גם יורה אותם (את הישנים, במטווח פתוח בלבד!).
אני הייתי מחליף את התחמושת בתדירות יותר גבוהה מאשר 3-4 שנים - פעם בשנה במינימום.
התחמושת שבמחסניות שלך "עובדת" כל הזמן. חשופה לטילטולים, לחות, חום וכו...
לא משתבחת עם הזמן.
א.
אתה צודק. אבל מבחן התוצאה הסופית אומר ש
מעולם לא היה לי אף לא מעצור אחד עם תחמושת זו.
הכוונה היתה לתחמושת ישנה, אחרי נשיאה של 3-4 שנים במחסניות.
ירוני, תחמושת קונים בחנויות נשק ותחמושת. אני לא בטוח בנהלי קניה היום, בחנות יתנו לך את התשובה המדויקת ביותר. חיפוש בגוגל של ביטוי federal hydrashok יתן הרבה יותר מידע ממה שאוכל לכתוב כאן... קיימים סוגים נוספים של תחמושת "חכמה", אבל צריך לראות מה יש בחנויות בארץ, וזה לא הרבה בד"כ.
- סליקאי טיטניום

ירוני שלום.
בד"כ עם חידוש הרישון אתה אמור לקבל שטר מכר המאפשר לחנות נשק/מטווח למכור לך 50 כדורים שאתה יכול להחזיק בביתך/עליך (להבדיל מתחמושת הנרכשת במטווח לצורך ירי בלבד).
יש מחקרים המדרגים את כושר העצירה של הכדור כתלות במותג ובסוג התחמיש/הקליע, אבל לא הייתי סומך עליהם יותר מדי.
מה שחשוב הוא שתהייה לך מספיק תחמושת עליך כתלות ברמת הסיכון אליה אתה חשוף וגם שכל כדור שאתה יורה גם אכן יירה מהאקדח (להבדיל מכדור עקר/פיקה קשה שלא הצלחת לנקור, מעצור) וגם יפגע במטרה.
לגבי יכולת הקליעה שלך - בעיקר אימונים יעזרו.
לגבי תחמושת - חשוב לבדוק שהתחמושת היא להגנה עצמית ולא לאימונים (שכן לפי מה ששמעתי מחברים, בחו"ל יש תחמושת זולה שהיא מסוג reloaded, ואז הסיכוי שהיא תאכזב גוברת, ובניגוד למטווח בחיים אין סיבוב חוזר).
לכל יצרן יש המלצות לגבי משקל הקליע ולחץ התחמיש, ואתה צריך לבדוק לגבי האקדח שלך.
כדור FMJ רגיל שיפגע באזור אסטרטגי יעשה עבודה טובה יותר מכדור "היי-טק" שיפספס.
בד"כ עם חידוש הרישון אתה אמור לקבל שטר מכר המאפשר לחנות נשק/מטווח למכור לך 50 כדורים שאתה יכול להחזיק בביתך/עליך (להבדיל מתחמושת הנרכשת במטווח לצורך ירי בלבד).
יש מחקרים המדרגים את כושר העצירה של הכדור כתלות במותג ובסוג התחמיש/הקליע, אבל לא הייתי סומך עליהם יותר מדי.
מה שחשוב הוא שתהייה לך מספיק תחמושת עליך כתלות ברמת הסיכון אליה אתה חשוף וגם שכל כדור שאתה יורה גם אכן יירה מהאקדח (להבדיל מכדור עקר/פיקה קשה שלא הצלחת לנקור, מעצור) וגם יפגע במטרה.
לגבי יכולת הקליעה שלך - בעיקר אימונים יעזרו.
לגבי תחמושת - חשוב לבדוק שהתחמושת היא להגנה עצמית ולא לאימונים (שכן לפי מה ששמעתי מחברים, בחו"ל יש תחמושת זולה שהיא מסוג reloaded, ואז הסיכוי שהיא תאכזב גוברת, ובניגוד למטווח בחיים אין סיבוב חוזר).
לכל יצרן יש המלצות לגבי משקל הקליע ולחץ התחמיש, ואתה צריך לבדוק לגבי האקדח שלך.
כדור FMJ רגיל שיפגע באזור אסטרטגי יעשה עבודה טובה יותר מכדור "היי-טק" שיפספס.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

אין יותר "תלוש" לתחמושת עם החידוש. עליך לסור לחנות נשק ולבקש שטר מכר לתחמושת, עימו תגיע לפקיד/ה, תקבל היתר רכישה וחזרה לחנות הנשק על מנת לרכוש עם ההיתר את התחמושת הדרושה לך.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד