שאלה בקשר לרעש ירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בקשר לרעש ירי
אני יודע שרעש של ירי הוא די חזק ומעצבן עכשיו אני רוצה לדעת אם הרבה ירי באזניים חשופות בתנאים של קרבות וכל מיני כאלה לא פוגע בשמיעה
אני מכיר שוטר שרדף אחרי עבריין עם אוטו וירה באוטו כמה כדורים עם הספרינגפילד 1911 שלו והוא התלונן על צלצולים של שבוע
צחקו עליו על זה אבל זה לא משנה
אני מכיר שוטר שרדף אחרי עבריין עם אוטו וירה באוטו כמה כדורים עם הספרינגפילד 1911 שלו והוא התלונן על צלצולים של שבוע
צחקו עליו על זה אבל זה לא משנה
Be carefull what you are wishing for
רעש ירי זה בהחלט דבר מעצבן. כדאי להגן על האוזניים בזמן ירי, שלך ושל אחרים.
בשירותי בצבא היו לי כאב אוזניים עזים אחרי שתותח יריה פגז 155 מ"מ כ-20 מטר ממני. לא נעים. היום אשתי טוענת שאני לא שומע אותה תמיד, אבל זה עניין אחר.
בקיצור, אם תחליט ללכת בעקבות אביך ותהיה יורה רציני, שמור על האוזניים.
בשירותי בצבא היו לי כאב אוזניים עזים אחרי שתותח יריה פגז 155 מ"מ כ-20 מטר ממני. לא נעים. היום אשתי טוענת שאני לא שומע אותה תמיד, אבל זה עניין אחר.
בקיצור, אם תחליט ללכת בעקבות אביך ותהיה יורה רציני, שמור על האוזניים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
GUNMAN,
נזק לאוזניים זה מצטבר זה נזק לכל החיים ללא אפשרות לתקן !!!
ירי של אזרחים או כל אדם תחת השגחת מערכת זו או אחרת ללא אמצעי מיגון נחשב כעבירת בטיחות ומטופל בהתאם.
בתנאים של לחץ קיצוני ומיקוד אבסלוטי בהישרדות ושגת מטרה, חלקים מסויימים בגוף האדם מקבלים חיזוק על חשבון אחרים או להיפך, מקבלים הגנה אוטונומית. בעת ברק האישונים מצטמצמים, בעת רעש ירי בתנאים של גוף מלא באדרנלין, ישנה הגנה זו או אחרת על עצבי השמיעה, מעין MUTE. וזאת לאפשר פעילות לאחר תום הרעש. הנזק לשערות בתעלת השמיעה אינו הפיך אך לפחות עור התוף והחילזון מנוטרלים וכן הנזק לא עובר הלאה.
צילצולים באוזניים קשורים לרעש וכן לתופעות של אדרנלין, תנאי לחץ קיצוניים ועוד ולא רק פיזיים.
נזק לאוזניים זה מצטבר זה נזק לכל החיים ללא אפשרות לתקן !!!
ירי של אזרחים או כל אדם תחת השגחת מערכת זו או אחרת ללא אמצעי מיגון נחשב כעבירת בטיחות ומטופל בהתאם.
בתנאים של לחץ קיצוני ומיקוד אבסלוטי בהישרדות ושגת מטרה, חלקים מסויימים בגוף האדם מקבלים חיזוק על חשבון אחרים או להיפך, מקבלים הגנה אוטונומית. בעת ברק האישונים מצטמצמים, בעת רעש ירי בתנאים של גוף מלא באדרנלין, ישנה הגנה זו או אחרת על עצבי השמיעה, מעין MUTE. וזאת לאפשר פעילות לאחר תום הרעש. הנזק לשערות בתעלת השמיעה אינו הפיך אך לפחות עור התוף והחילזון מנוטרלים וכן הנזק לא עובר הלאה.
צילצולים באוזניים קשורים לרעש וכן לתופעות של אדרנלין, תנאי לחץ קיצוניים ועוד ולא רק פיזיים.
Gunman 07, אחד מבין שרירי הלעיסה מחובר, במקום ללסת התחתונה, לעור התוף. שריר זה נקרא Tensor tympani, או מותח התוף, ותפקידו למתוח את עור התוף ולעדן ההשפעה של רעש חזק. ניתן להפעיל שריר זה רצונית, למשל על ידי מצמוץ חזק או הידוק של השיניים, ואז שומעים מעין רעש של רוח בשתי האוזניים. אבל השריר מופעל ברפלקס של צפי לרעש. רפלקס זה אינו יעיל בזמן ירי רגיל, שנשמע במלוא עוצמתו.
אבל כנראה, ולא בדקתי בספרות הרפואית, במקרה של לחץ אדיר והפעלה של מערכת העצבים הסימפתטית (העוסקת התגובת הלחימה והבריחה), עם הרחבת אישונים, הגדלת קצב לב, שיכוך כאב, ייתכן שרפלקס כיווץ שרירי ה- Tensor tympani מופעל, דבר שמקטין איכשהו את הרעש המורגש. חוץ מזה, אני משער, חלק מסינון הרעש נעשה במסלול עצבי גבוה יותר, היינו בגזע המוח ובשטח קליפת המוח העוסק בגירויי שמיעה.
אשמח לחפש בספרות הרפואית בהמשך.
אבל כנראה, ולא בדקתי בספרות הרפואית, במקרה של לחץ אדיר והפעלה של מערכת העצבים הסימפתטית (העוסקת התגובת הלחימה והבריחה), עם הרחבת אישונים, הגדלת קצב לב, שיכוך כאב, ייתכן שרפלקס כיווץ שרירי ה- Tensor tympani מופעל, דבר שמקטין איכשהו את הרעש המורגש. חוץ מזה, אני משער, חלק מסינון הרעש נעשה במסלול עצבי גבוה יותר, היינו בגזע המוח ובשטח קליפת המוח העוסק בגירויי שמיעה.
אשמח לחפש בספרות הרפואית בהמשך.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
תותחן,
לא, עור התוף לא "משותק" אלא מערכת העצבים והמח המפרש את האותות העצביים מעבירית את מערכת השמע למעין מצב מוחרש, לא משותק, פשוט אתה שומע את הכל אבל פחות יכול לשיןם לב לדקויות ולמה אתה שומע לפרטים הקטנים והפרדת הצלילים וכיוונם, כמו כן היות ומערכת השמע "מוחרשת" עוצמת הרעש תהיה פחות מורגשת.
אבל... וזה אבל ענק, לא סתם אבל גדול...
הפגיעה בשמיעה תקרה בכל מקרה במצבים אלו, ועל זה אני יכול להעיד אישית.
לצערי יש לי בעיה בשמיעה עקב ירי ללא הגנה בארועים כאלו ואחרים בעברי [שטחים, לבנון, שטחים...]
כמו שנאמר הנזק מצתבר ואינו בר תיקון

לא, עור התוף לא "משותק" אלא מערכת העצבים והמח המפרש את האותות העצביים מעבירית את מערכת השמע למעין מצב מוחרש, לא משותק, פשוט אתה שומע את הכל אבל פחות יכול לשיןם לב לדקויות ולמה אתה שומע לפרטים הקטנים והפרדת הצלילים וכיוונם, כמו כן היות ומערכת השמע "מוחרשת" עוצמת הרעש תהיה פחות מורגשת.
אבל... וזה אבל ענק, לא סתם אבל גדול...
הפגיעה בשמיעה תקרה בכל מקרה במצבים אלו, ועל זה אני יכול להעיד אישית.
לצערי יש לי בעיה בשמיעה עקב ירי ללא הגנה בארועים כאלו ואחרים בעברי [שטחים, לבנון, שטחים...]
כמו שנאמר הנזק מצתבר ואינו בר תיקון

אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב
במלחמת "שלג", נסעתי בג'יפ אמריקאי (ברזנט) לכיוון בירות כשמהגבעות שליד הלונה פארק (מי שהיה שם, זוכר) בוצע ירי תותחים של צה"ל.
מאז ועד היום, האוזן הימנית שלי (שפנתה לכיוון הסוללה) משמשת בעיקר כתושבת למשקפיים ומספקת לי צילצול קבוע (טינטון בשפה המקצועית).
זו הסיבה העיקרית לכך שבמטווח קצרין ובזירות הפעלות זיקוקין ע"י "נשק הגליל" אני מקפיד מאד שכל הצוות יחבוש אזניות מגן לפני כל כניסה למטווח או לעמדת שיגור זיקוקין.
מאז ועד היום, האוזן הימנית שלי (שפנתה לכיוון הסוללה) משמשת בעיקר כתושבת למשקפיים ומספקת לי צילצול קבוע (טינטון בשפה המקצועית).
זו הסיבה העיקרית לכך שבמטווח קצרין ובזירות הפעלות זיקוקין ע"י "נשק הגליל" אני מקפיד מאד שכל הצוות יחבוש אזניות מגן לפני כל כניסה למטווח או לעמדת שיגור זיקוקין.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
רעש
תותחן יקר
היות ואתה מראה אקטיביות נלהבת , נשאר לי להגיד לך במשולב עם שאלות אחרות שלך באשכול/ות אחרים ש:
נשק לא עושה רעש כשמנקים אותו........
אם הבן שלי היה קורא לי עצלן כפי שאתה קורא לאבא שלך קבל עם וסליקאים ,הייתי גורם לו לצלצול באוזן כדי שיזכור שאסור לנקות נשק ולפרקו ללא רשות ומבלי שיש לך רישיון ורשות..
היות ואתה מראה אקטיביות נלהבת , נשאר לי להגיד לך במשולב עם שאלות אחרות שלך באשכול/ות אחרים ש:
נשק לא עושה רעש כשמנקים אותו........

אם הבן שלי היה קורא לי עצלן כפי שאתה קורא לאבא שלך קבל עם וסליקאים ,הייתי גורם לו לצלצול באוזן כדי שיזכור שאסור לנקות נשק ולפרקו ללא רשות ומבלי שיש לך רישיון ורשות..
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
מיכאל ! כה לחי !
חינוך בסגנון הישן והטוב לפני כל הקדמנים ושופטי העליון שהביאו להידרדרות
מוסרית וערכית של הנוער של ימינו בשם 'חופשים' ו'זכויות' כאלו ואחרות ...
לא נראה לי שמי שאיתנו היה מעז לקרא כך לאביו אפילו לא בלילה מתחת לשמיכה,
חינוך ומשמעת מתחילים מהבית ומגיל צעיר, לא פלא שפשיעת הנוער בעליה...
ולחשוב שהילדון מקבל את הנשק לידיו שלא כחוק לצורך 'ניקוי' ....
חינוך בסגנון הישן והטוב לפני כל הקדמנים ושופטי העליון שהביאו להידרדרות
מוסרית וערכית של הנוער של ימינו בשם 'חופשים' ו'זכויות' כאלו ואחרות ...
לא נראה לי שמי שאיתנו היה מעז לקרא כך לאביו אפילו לא בלילה מתחת לשמיכה,
חינוך ומשמעת מתחילים מהבית ומגיל צעיר, לא פלא שפשיעת הנוער בעליה...
ולחשוב שהילדון מקבל את הנשק לידיו שלא כחוק לצורך 'ניקוי' ....
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
אבי ידידי,
אל נא לך לצחוק על צלצולים באזניים...
לצערי הצלצולים והזמזומים והציפצופים הם תופעת לוואי לא מלבבת של פגיעה באזניים...
זה דבר שיכול לשגע את הבן אדם שסובל מתופעות אלו... אין כפתור On / Off ושום דבר לא עוזר
וקוריוז קטן, כשפציעתי הראשונה היתה טרייה, והצלצולים היו יותר תכופים וחזקים, ניסיתי לענות בשתי הזדמנויות לטלפון שלא צילצל...
סיפור אמיתי
אל נא לך לצחוק על צלצולים באזניים...

לצערי הצלצולים והזמזומים והציפצופים הם תופעת לוואי לא מלבבת של פגיעה באזניים...
זה דבר שיכול לשגע את הבן אדם שסובל מתופעות אלו... אין כפתור On / Off ושום דבר לא עוזר

וקוריוז קטן, כשפציעתי הראשונה היתה טרייה, והצלצולים היו יותר תכופים וחזקים, ניסיתי לענות בשתי הזדמנויות לטלפון שלא צילצל...

אני חבר גאה באתר הסליק
- סליקאי זהב
טוב, בקשר לרעש ירי אז ככה.
יצא לי, ולא פעם אחד, לירות מחסנית או 2 בפעילות מבצעית בסדיר ובמילואים גם ברוס"ר וגם במקלע מאג ומינימי.
בכל הפעמים האלו לא היה לי אטמים, לאף אחד לא היה, תאמין לי, לא הפריע לי ממש כי לא הרעש היה במוקד תשומת הלב שלנו...
אחר כך, היו לנו מעט כאבי אוזניים, אבל זה עבר (אני חושב)...
מה, מה אמרתי ? לא שמעתי...
יצא לי, ולא פעם אחד, לירות מחסנית או 2 בפעילות מבצעית בסדיר ובמילואים גם ברוס"ר וגם במקלע מאג ומינימי.
בכל הפעמים האלו לא היה לי אטמים, לאף אחד לא היה, תאמין לי, לא הפריע לי ממש כי לא הרעש היה במוקד תשומת הלב שלנו...
אחר כך, היו לנו מעט כאבי אוזניים, אבל זה עבר (אני חושב)...
מה, מה אמרתי ? לא שמעתי...

פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
ארנולד - יש תותחן נוסף בחדר!
לגבי הרעש של נק"ל בהשוואה ל-155,למרבה הפלא,די בחשיפה קצרה לרעש של נק"ל כדי לגרום לפגיעה בשמיעה,בהשוואה לירי 155 מ"מ,בו נדרשת חשיפה רבה יותר.
נוסף על כך,פגיעה זמנית בשמיעה עקב ירי היא די מסוכנת בזמן פעילות מבצעית.אתה מנותק מהסביבה ולא מסוגל לשמוע פקודות והוראות( פעם יריתי כתגובה לזריקת רימון ברפיח ב-93 בשעות הלילה.השמיעה "נחטפת" ממך במכה אחת.החיילים רצו לכיוון אחד ואני לכיוון אחר,ישר לידיהם הרוטטות של חבורת מתפרעים אלימה...).כיום אנחנו משפצרים את האטמים בשרוך לקסדה,באופן שמאפשר תחיבה מיידית לאוזן אחת.
לגבי הרעש של נק"ל בהשוואה ל-155,למרבה הפלא,די בחשיפה קצרה לרעש של נק"ל כדי לגרום לפגיעה בשמיעה,בהשוואה לירי 155 מ"מ,בו נדרשת חשיפה רבה יותר.
נוסף על כך,פגיעה זמנית בשמיעה עקב ירי היא די מסוכנת בזמן פעילות מבצעית.אתה מנותק מהסביבה ולא מסוגל לשמוע פקודות והוראות( פעם יריתי כתגובה לזריקת רימון ברפיח ב-93 בשעות הלילה.השמיעה "נחטפת" ממך במכה אחת.החיילים רצו לכיוון אחד ואני לכיוון אחר,ישר לידיהם הרוטטות של חבורת מתפרעים אלימה...).כיום אנחנו משפצרים את האטמים בשרוך לקסדה,באופן שמאפשר תחיבה מיידית לאוזן אחת.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד