זכרון חיצוני קשיח -- יש הצעות ?
אחסון ברשת בחברה טובה ואמינה בלבד.
גם אני ממתין לפתרונות אחסון FLASH גדולים יותר. יש לי דיסק און קי 16 ג"ב שעלה 150 ש"ח בלבד באייבורי, אבל זה לא מספיק לאחסון אימג'ים שונים וסרטים.
ולגבי WD: מה שקרה הוא שה WD החיצוני היה אצלי 8 חודשים וקרס.
גיבוי? הייתי אידיוט וה WD היה הגיבוי של עצמו...
דיברתי עם WD העולמית שהמליצה על חברות שחזור (יש גם באתר שלה לינקים)
התקשרתי לחברות הנ"ל והם עצמם (3 חברות! לא ייתכן שיש תיאום ביניהן) אמרו לי שהסיכוי לשחזר את הדיסק קיים, אבל יש בעיה בדיסקים של WD. שאלתי, רק לצורך האינפורמציה, באילו דיסקים אין בעיה כזו, אמרו לי שכל האחרים שבשוק היום הם בסדר ואין להם את הבעיה הספציפית של WD. המשכתי ושאלתי על סיגייט, וכולם (!) שיבחו את המוצרים של סיגייט ואמרו שהם טובים אם לא הכי טובים. כלום אמרו אותו דבר, WD הם דיסקים טובים, אבל אם הם קרסו, יש בעיה קשה לשחזרם.
אני מקווה שעכשיו המסר יותר ברור: קודם כל גיבוי טוב ורציף כמובן, רצוי אפילו גיבוי חם, אבל על כל צרה שלא תבוא, לא הייתי קונה WD.
גם אני ממתין לפתרונות אחסון FLASH גדולים יותר. יש לי דיסק און קי 16 ג"ב שעלה 150 ש"ח בלבד באייבורי, אבל זה לא מספיק לאחסון אימג'ים שונים וסרטים.
ולגבי WD: מה שקרה הוא שה WD החיצוני היה אצלי 8 חודשים וקרס.
גיבוי? הייתי אידיוט וה WD היה הגיבוי של עצמו...
דיברתי עם WD העולמית שהמליצה על חברות שחזור (יש גם באתר שלה לינקים)
התקשרתי לחברות הנ"ל והם עצמם (3 חברות! לא ייתכן שיש תיאום ביניהן) אמרו לי שהסיכוי לשחזר את הדיסק קיים, אבל יש בעיה בדיסקים של WD. שאלתי, רק לצורך האינפורמציה, באילו דיסקים אין בעיה כזו, אמרו לי שכל האחרים שבשוק היום הם בסדר ואין להם את הבעיה הספציפית של WD. המשכתי ושאלתי על סיגייט, וכולם (!) שיבחו את המוצרים של סיגייט ואמרו שהם טובים אם לא הכי טובים. כלום אמרו אותו דבר, WD הם דיסקים טובים, אבל אם הם קרסו, יש בעיה קשה לשחזרם.
אני מקווה שעכשיו המסר יותר ברור: קודם כל גיבוי טוב ורציף כמובן, רצוי אפילו גיבוי חם, אבל על כל צרה שלא תבוא, לא הייתי קונה WD.
- תרמתי למען הסליק
אם אתה מדבר על חברות שחזור כמו ציף ומיצי - אותה חברה. לכן, אותם מחירים, אותן תשובות.
אני ממליץ רק על מה שאני מכיר:
נסה את הדיסקים החיצוניים של hitachi (ח.י אלקטרוניקה, או כל חנות אחרת), בכלל לא רעים.
(אם תתקשר אלי, יכול להיות שתהיה גם הנחה קטנה)
אולי מעט יותר יקר, אבל הרבה יותר טובים מאחרים. לצערי, מנסיון עם WD, שהייתי צריך להחליף סדרות שלמות של דיסקים.
אני ממליץ רק על מה שאני מכיר:
נסה את הדיסקים החיצוניים של hitachi (ח.י אלקטרוניקה, או כל חנות אחרת), בכלל לא רעים.
(אם תתקשר אלי, יכול להיות שתהיה גם הנחה קטנה)

אולי מעט יותר יקר, אבל הרבה יותר טובים מאחרים. לצערי, מנסיון עם WD, שהייתי צריך להחליף סדרות שלמות של דיסקים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
את הנסיון שלי עם דיסקים רכשתי בעיקר עם דיסקים בעלי חיבור SCSI תוצרת החברות הבאות:
Seagate
WD
Fujitsu
Quantum
קיים עדיין דיסק בנפח של 80 מגה (כן זה לא טעות) שעדין עובד אחרי מעל 15 שנים או לכל הפחות עבד לפני כשנה שעה שדרשתי בשלומו.
המדובר בכמות כוללת של מעל 1500 דיסקים לאורך השנים.
תקלות -
לא היה יצרן שהדיסקים שלו נפלו יותר או פחות בצורה משמעותית יחסית לאחרים.
במחשבים רגילים - היו משלוחים דפוקים אצל כל היצרנים (מאות דיסקים לאורך השנים) עד היום לא נתקלתי בדיסק שלא ניתן היה לשחזר ממנו - שמעתי גם ממיטסי (או ציפ) שיש מקרים כאילו.
במחשבים ניידים היו יותר תקלות בדיסקים של WD מאשר אצל אחרים אבל המדגם שלי הוא רק עשרות ולא מאות.
גיבוי -
אני מקפיד תמיד לשמור כונן אחד לפחות חדש ארוז היטב כולל חומר סופג לחות יחד עם הגיבוי וחומר חשוב לגבות ביותר ממקום אחד פיזית וסוג מדיה אחד. אני מעביר חומר מגיבויים ישנים לחדשים ובנוסף מחזיק עותק חי על מחשב עובד.
אגב במקום עבודתי לשעבר בגלל רשלנות שלמו הרבה כסף על שחזור סביבת עבודה וזה מקום ששומר מחשבי 486 עם גרסאות DOS עתיקות לצורך שמירת סביבת עבודה.
עד כאן על קצה המזלג בנושא גיבויים.
Seagate
WD
Fujitsu
Quantum
קיים עדיין דיסק בנפח של 80 מגה (כן זה לא טעות) שעדין עובד אחרי מעל 15 שנים או לכל הפחות עבד לפני כשנה שעה שדרשתי בשלומו.
המדובר בכמות כוללת של מעל 1500 דיסקים לאורך השנים.
תקלות -
לא היה יצרן שהדיסקים שלו נפלו יותר או פחות בצורה משמעותית יחסית לאחרים.
במחשבים רגילים - היו משלוחים דפוקים אצל כל היצרנים (מאות דיסקים לאורך השנים) עד היום לא נתקלתי בדיסק שלא ניתן היה לשחזר ממנו - שמעתי גם ממיטסי (או ציפ) שיש מקרים כאילו.
במחשבים ניידים היו יותר תקלות בדיסקים של WD מאשר אצל אחרים אבל המדגם שלי הוא רק עשרות ולא מאות.
גיבוי -
אני מקפיד תמיד לשמור כונן אחד לפחות חדש ארוז היטב כולל חומר סופג לחות יחד עם הגיבוי וחומר חשוב לגבות ביותר ממקום אחד פיזית וסוג מדיה אחד. אני מעביר חומר מגיבויים ישנים לחדשים ובנוסף מחזיק עותק חי על מחשב עובד.
אגב במקום עבודתי לשעבר בגלל רשלנות שלמו הרבה כסף על שחזור סביבת עבודה וזה מקום ששומר מחשבי 486 עם גרסאות DOS עתיקות לצורך שמירת סביבת עבודה.
עד כאן על קצה המזלג בנושא גיבויים.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
עוד מבחן...
זהו,עוד מבחן עבר ויש קצת אוויר לנשימה עד הבא.....
ראשית תודה לכולם על כמות המידע הבלתי נגמרת !!
באמת שרק לקרוא ולהחכים.
אז ככה,
מכיוון שאינני בקיא בכל ענייני הזכרון הנייד מספר שאלות:
1.האם יש יתרונות לזכרונות ניידים הפועלים על חשמל (220V) ?
2.האם יש אופציית חיבור שונה מאשר -USB ?
ומשהו נוסף-
הנייד שלי מתפקד מצויין גם לאחר יותר מ-5 שנים (HP) ואני עדיין סומך עליו
לעוד כמה שנים,השאלה היא לכמה זמן הגיוני לסמוך על הזכרון הנייד ?
שוב מודה לכולם מראש !
אורי
ראשית תודה לכולם על כמות המידע הבלתי נגמרת !!
באמת שרק לקרוא ולהחכים.
אז ככה,
מכיוון שאינני בקיא בכל ענייני הזכרון הנייד מספר שאלות:
1.האם יש יתרונות לזכרונות ניידים הפועלים על חשמל (220V) ?
2.האם יש אופציית חיבור שונה מאשר -USB ?
ומשהו נוסף-
הנייד שלי מתפקד מצויין גם לאחר יותר מ-5 שנים (HP) ואני עדיין סומך עליו
לעוד כמה שנים,השאלה היא לכמה זמן הגיוני לסמוך על הזכרון הנייד ?
שוב מודה לכולם מראש !
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
אם הניידות חשובה - לך על 2.5 חיצוני שמוזן מה - USB.
הבעיה: לפעמים למחשב אין מספיק כח להפעיל את הדיסק החיצוני וצריך לחבר לשתי יציאות USB.
אם זה ישמש להרחבת הדיסק המקומי עדיף 3.5 שכולל ספק חיצוני.
פחות ניידות.
יותר GB/שקל.
יותר יציבות (לא תלוי באספקת הכח מהמחשב).
הבעיה: לפעמים למחשב אין מספיק כח להפעיל את הדיסק החיצוני וצריך לחבר לשתי יציאות USB.
אם זה ישמש להרחבת הדיסק המקומי עדיף 3.5 שכולל ספק חיצוני.
פחות ניידות.
יותר GB/שקל.
יותר יציבות (לא תלוי באספקת הכח מהמחשב).
- סליקאי זהב
קנייה
תודה לכולם על העזרה.
לבסוף קניתי דיסק עם ספק כח חיצוני.
320 ג"ב ב350 ש"ח.
סביר מינוס....
(האמת שהבוסית שלי קנתה 500 ג"ב באותו מחיר....כן, באותה חנות ושבוע קודם!!)
רק שיחזיק מעמד...
שיהיה סופ"ש שקט.
אורי
לבסוף קניתי דיסק עם ספק כח חיצוני.
320 ג"ב ב350 ש"ח.
סביר מינוס....
(האמת שהבוסית שלי קנתה 500 ג"ב באותו מחיר....כן, באותה חנות ושבוע קודם!!)
רק שיחזיק מעמד...
שיהיה סופ"ש שקט.
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד