עלויות חידוש רשיון - שאלה וסיפור עצוב
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עלויות חידוש רשיון - שאלה וסיפור עצוב
גרתי בשטחים מס' שנים. החזקתי בזמנו זיג 226 נהדר שאהבתי מאוד על אף שרק בגלל שהעזתי לשוחח לידו על מים, הוא החליד..
באיזשהו שלב, עברתי דירה וחידוש הרשיון הבא כבר הגיע לכתובת החדשה שאינה בשטחים.
חידשתי.
פה בפורום יעצו לי "תטוס נמוך, אין לך עילה.." אז טסתי נמוך. מאוד נמוך..
כשנישבר לי לשמן, שלחתי את זיגי להשחרה אצל להב התל אביבים. לא סיפור זול אבל העבודה יפיפיה.
תקופה לא ארוכה אח"כ, כבר הגיע לי חידוש רשיון נוסף. רצתי בשמחה וחידשתי.
כמובן שלא ידעתי שסניף אשקלון במשרד הפנים פתח מבצע נגד אויבי הציבור NO.1 .
חודשיים אחרי חידוש הרשיון, הופיע מכתיו ממשרד הפנים. אני לא לוקח מכתבים מהם, כלום טוב הם לא שולחים. לא בדואר ולא בשום צורה..
את הרשום השני, לקחתי מרוב סקרנות. נפלו פני. הם רוצים את האקדח.. אין לי עילה..
כרגע האקדח במשטרה (מופקד יחד עם הרשיון).
אשתי (במקרה עתונאית), התעצבנה יותר מהעוול, על כך שהחזירים לקחו את הכסף על החידוש בלי למצמץ..
עכשיו אני בתהליכי ערעור על 2 הטיפשויות (שלא לומר רשעויות).
לקיחת הנשק ולקיחת הכסף.
רק מה, שכחתי כמה התענוג עלה לי.
אז כמה עולה חידוש רשיון לנשיאת אקדח בימנו?
טיפים להשבת הבן האובד (על אף שאני סקפטי) יתקבלו בברכה גם כן.
תודה מראש.
עודד
באיזשהו שלב, עברתי דירה וחידוש הרשיון הבא כבר הגיע לכתובת החדשה שאינה בשטחים.
חידשתי.
פה בפורום יעצו לי "תטוס נמוך, אין לך עילה.." אז טסתי נמוך. מאוד נמוך..
כשנישבר לי לשמן, שלחתי את זיגי להשחרה אצל להב התל אביבים. לא סיפור זול אבל העבודה יפיפיה.
תקופה לא ארוכה אח"כ, כבר הגיע לי חידוש רשיון נוסף. רצתי בשמחה וחידשתי.
כמובן שלא ידעתי שסניף אשקלון במשרד הפנים פתח מבצע נגד אויבי הציבור NO.1 .
חודשיים אחרי חידוש הרשיון, הופיע מכתיו ממשרד הפנים. אני לא לוקח מכתבים מהם, כלום טוב הם לא שולחים. לא בדואר ולא בשום צורה..
את הרשום השני, לקחתי מרוב סקרנות. נפלו פני. הם רוצים את האקדח.. אין לי עילה..
כרגע האקדח במשטרה (מופקד יחד עם הרשיון).
אשתי (במקרה עתונאית), התעצבנה יותר מהעוול, על כך שהחזירים לקחו את הכסף על החידוש בלי למצמץ..
עכשיו אני בתהליכי ערעור על 2 הטיפשויות (שלא לומר רשעויות).
לקיחת הנשק ולקיחת הכסף.
רק מה, שכחתי כמה התענוג עלה לי.
אז כמה עולה חידוש רשיון לנשיאת אקדח בימנו?
טיפים להשבת הבן האובד (על אף שאני סקפטי) יתקבלו בברכה גם כן.
תודה מראש.
עודד
אם אין לך משהוא חשוב לומר - שתוק!
"אלוהים ברא את בני האדם. קולט עשה אותם שווים!"
- סליקאי ארד

צ'מע סיפור
ארבעה חברה הגיעו לאימון בבית גוברין והודיעו למפקד שהם עושים הכל - רק לא חותמים על נשק כי באזרחות לא נותנים להם.
את מטווח האיפוס הם עשו עם מקל של מטאטא לאות מחאה כך גם את אימון הפרט - אפוד מקל של מטאטא וקסדה.
עד שהגיע מפקד הבסיס והורה לסמל לחתום עבורם על 4 נשקים וכך הם סיימו את השבוע.
כשיעשו את זה מאה אלף מילואימניקים ומג"ד יצטרך לחתום על 800 כלים זה יפסיק להצחיק.
רק מה פיתחנו תרבות של אוכלי עשב.
גם לגור בחוטף עזה וגם שיקחו לך את הנשק.
עוד מעט מריחים בחירות
לא חשוב איזה פוליטיקקי בא.
לא מבטיח בכתב להצביע עבור נשק - עושים לו זובור.
את השפה הזאת הם מבינים.
ארבעה חברה הגיעו לאימון בבית גוברין והודיעו למפקד שהם עושים הכל - רק לא חותמים על נשק כי באזרחות לא נותנים להם.
את מטווח האיפוס הם עשו עם מקל של מטאטא לאות מחאה כך גם את אימון הפרט - אפוד מקל של מטאטא וקסדה.
עד שהגיע מפקד הבסיס והורה לסמל לחתום עבורם על 4 נשקים וכך הם סיימו את השבוע.
כשיעשו את זה מאה אלף מילואימניקים ומג"ד יצטרך לחתום על 800 כלים זה יפסיק להצחיק.
רק מה פיתחנו תרבות של אוכלי עשב.
גם לגור בחוטף עזה וגם שיקחו לך את הנשק.
עוד מעט מריחים בחירות
לא חשוב איזה פוליטיקקי בא.
לא מבטיח בכתב להצביע עבור נשק - עושים לו זובור.
את השפה הזאת הם מבינים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
תראה, מילואים זו פינה בודדה של תום וטוב שעוד קיימת במדינה (וגם זה רק עד רמת המ"פ).
לפגוע בזה זה ממש לא לעניין מבחינתי.
אפילו שהרעיון ביסודו נכון וצודק, צורת המחאה הולמת דמוקרטיה והכל טוב ויפה. לי, זה עדיין קשה..
לא תמצא פוליטיקאי אחד על כדור הארץ שמוכן להתחייב בכתב על משהו. אם תמצא, מצאת שקרן. לא שכל השאר דוברי אמת, אבל לו אין בושה..
הבעיה ביסודה, היא, שלאף אחד חוץ ממחזיקי הנשק, לא אכפת והם במיעוט.
הבעיה היא שב"דמוקרטיה" הישראלית, האזרח "שייך" למדינה ולא ההפך.
תיתקל בחוקים דרקוניים גם בתחום הרכב אותו אני מכיר יותר עקב בעלותי על ג'יפ.
המערכת יודעת יותר טוב מהאזרח, מה טוב לו.
האחריות על חייו ופעולותיו חלה עליה (עד שיש תקלה, כמובן..).
כדי לשנות את זה, צריך לערב את הציבור וליצור אכפתיות.
אתה יודע כמה אנשים שמעתי מקטרים על "חוק דרומי"?
מעניין מה הם יעסו עם פורץ אצלם בבית. בטח יבכו..
צריך לדבר על זה ולשכנע בנושא. אנו קטנים מדי מכדי ליצור לובי!
חוץ מזה, לענייננו, כמה עלה לי החידוש?
לפגוע בזה זה ממש לא לעניין מבחינתי.
אפילו שהרעיון ביסודו נכון וצודק, צורת המחאה הולמת דמוקרטיה והכל טוב ויפה. לי, זה עדיין קשה..
לא תמצא פוליטיקאי אחד על כדור הארץ שמוכן להתחייב בכתב על משהו. אם תמצא, מצאת שקרן. לא שכל השאר דוברי אמת, אבל לו אין בושה..
הבעיה ביסודה, היא, שלאף אחד חוץ ממחזיקי הנשק, לא אכפת והם במיעוט.
הבעיה היא שב"דמוקרטיה" הישראלית, האזרח "שייך" למדינה ולא ההפך.
תיתקל בחוקים דרקוניים גם בתחום הרכב אותו אני מכיר יותר עקב בעלותי על ג'יפ.
המערכת יודעת יותר טוב מהאזרח, מה טוב לו.
האחריות על חייו ופעולותיו חלה עליה (עד שיש תקלה, כמובן..).
כדי לשנות את זה, צריך לערב את הציבור וליצור אכפתיות.
אתה יודע כמה אנשים שמעתי מקטרים על "חוק דרומי"?
מעניין מה הם יעסו עם פורץ אצלם בבית. בטח יבכו..
צריך לדבר על זה ולשכנע בנושא. אנו קטנים מדי מכדי ליצור לובי!
חוץ מזה, לענייננו, כמה עלה לי החידוש?
אם אין לך משהוא חשוב לומר - שתוק!
- סליקאי ארד

חידוש רשיון ל3 שנים עולה 150 ש"ח - האגרה למשרד הפנים.
על כך יש להוסיף את עלות האימון והתחמושת הנדרשים לחידוש , משהו סביב 250 ש"ח אבל משתנה ממקום למקום.
כמה זמן יש לך את הרשיון?
האם אתה חתום על טופס "גמר עילה"?
אם אתה פונה לכיוון המשפטי, אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד שמבין הייטב את התחום הזה ומכיר את הכללים.
בהצלחה
על כך יש להוסיף את עלות האימון והתחמושת הנדרשים לחידוש , משהו סביב 250 ש"ח אבל משתנה ממקום למקום.
כמה זמן יש לך את הרשיון?
האם אתה חתום על טופס "גמר עילה"?
אם אתה פונה לכיוון המשפטי, אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד שמבין הייטב את התחום הזה ומכיר את הכללים.
בהצלחה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
צעד דומה למה שאילן סיפר היה צריך להתקיים עוד כשהמשא"ז הפסיק חלוקת רישיונות למתנדביו. מי שעוד היה במשא"ז היה צריך לעזוב במחאה על חוסר האמון של המערכת והצביעות שיש במתן רובה למשמרת ומניעת אקדח אחריה למי שהיה שם שנים. המערכת מתעוררת כשהיא באמת נפגעת-השבתה מכוונת ורחבת היקף (גם אם המתנדבים לא עושים את ההתנדבות בשביל הנשק) עשויה לעורר את המערכת משגעונה.
יוזמות בסדר גודל מזערי של 5 אנשים לא עוזרות. הלך רוח כלל-ארצי (מגמה שלילית נגד נשק) אינו משתנה בגלל מחאה באימון יחידתי.
בשביל מאה אלף מילואימניקים צריך תיאום. כל עוד אין ארגון כלשהו (NRA ישראלי) של חובבי/בעלי נשק (עם או בלי לובי בכנסת) עם נוכחות תקשורתית שמשאירה חותם בדעת הקהל, הממסד ימשיך להטיל גזרה אחרי גזרה, וחובבי הנשק יאלצו לקבל זאת ברגליים פתוחות...
חובבי הנשק אינם מיעוט כה קטן כמו שניתן לחשוב (וגם חובבי/בעלי הרכב). לקבוצה מאוחדת גדולה עם יעד מוגדר יש כוח רב יותר מלפרטים מפוזרים שכל אחד ברשות עצמו...
יוזמות בסדר גודל מזערי של 5 אנשים לא עוזרות. הלך רוח כלל-ארצי (מגמה שלילית נגד נשק) אינו משתנה בגלל מחאה באימון יחידתי.
בשביל מאה אלף מילואימניקים צריך תיאום. כל עוד אין ארגון כלשהו (NRA ישראלי) של חובבי/בעלי נשק (עם או בלי לובי בכנסת) עם נוכחות תקשורתית שמשאירה חותם בדעת הקהל, הממסד ימשיך להטיל גזרה אחרי גזרה, וחובבי הנשק יאלצו לקבל זאת ברגליים פתוחות...
חובבי הנשק אינם מיעוט כה קטן כמו שניתן לחשוב (וגם חובבי/בעלי הרכב). לקבוצה מאוחדת גדולה עם יעד מוגדר יש כוח רב יותר מלפרטים מפוזרים שכל אחד ברשות עצמו...
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

nitz כתב:חובבי הנשק אינם מיעוט כה קטן כמו שניתן לחשוב (וגם חובבי/בעלי הרכב). לקבוצה מאוחדת גדולה עם יעד מוגדר יש כוח רב יותר מלפרטים מפוזרים שכל אחד ברשות עצמו...
אני מתנצל מראש אם איני נשמע מתלהב.
כמה חובבי נשק ישנם בארץ? בוא ונבחין, בבקשה, בין בעלי רשיונות לנשק לבין חובבי נשק.
לעניות דעתי לא מדובר אפילו על 3% מבעלי רשיונות הנשק בארץ.
(את הדברים כותב מישהו שדווקא כן מאמין שיש מקום לקהילת חובבי נשק גדולה ואיכותית בישראל)
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:nitz כתב:חובבי הנשק אינם מיעוט כה קטן כמו שניתן לחשוב (וגם חובבי/בעלי הרכב). לקבוצה מאוחדת גדולה עם יעד מוגדר יש כוח רב יותר מלפרטים מפוזרים שכל אחד ברשות עצמו...
אני מתנצל מראש אם איני נשמע מתלהב.
כמה חובבי נשק ישנם בארץ? בוא ונבחין, בבקשה, בין בעלי רשיונות לנשק לבין חובבי נשק.
לעניות דעתי לא מדובר אפילו על 3% מבעלי רשיונות הנשק בארץ.
(את הדברים כותב מישהו שדווקא כן מאמין שיש מקום לקהילת חובבי נשק גדולה ואיכותית בישראל)
דביר - 3% מתוך 100,000 זה 3000.. 3000 איש בשביל ההחלה זה כח...
אני לא מכיר הרבה ממשלות או חברי שיתעלמו מכח כזה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

3000 (שזה אגב בדיוק המספר עליו חשבתי) זה כלום.
- ע"ע התאחדויות נהגי המוניות.
- ע"ע עלה ירוק.
- ע"ע ה"חד-הוריות".
ועד ועוד ועוד, כולם עם מספרים הרבה יותר גדולים, כולם עם אג'נדה (צודקת או לאו) וכולם לא הזיזו בסוף לאף אחד.
ומכיוון שבישראל אף אחד לא יוותר על ההצבעה המסורתית שלו בכדי לקדם את מטרתה של הקהילה עליה הוא נמנה, ואף פוליטיקאי לא יתחייב להצהיר על עמדות פרו-נשיאת-נשק הנחשבות מיידית (כפי שלכולנו ידוע) לעמדות אנטי-ארגוני-נשים, 3000 הוא מספר שלא יזיז לאף אחד.
- ע"ע עלה ירוק.
- ע"ע ה"חד-הוריות".
ועד ועוד ועוד, כולם עם מספרים הרבה יותר גדולים, כולם עם אג'נדה (צודקת או לאו) וכולם לא הזיזו בסוף לאף אחד.
ומכיוון שבישראל אף אחד לא יוותר על ההצבעה המסורתית שלו בכדי לקדם את מטרתה של הקהילה עליה הוא נמנה, ואף פוליטיקאי לא יתחייב להצהיר על עמדות פרו-נשיאת-נשק הנחשבות מיידית (כפי שלכולנו ידוע) לעמדות אנטי-ארגוני-נשים, 3000 הוא מספר שלא יזיז לאף אחד.
Webart - דביר, מייסד הסליק
Webart כתב:3000 (שזה אגב בדיוק המספר עליו חשבתי) זה כלום.
- ע"ע עלה ירוק.
- ע"ע ה"חד-הוריות".
לצערי... יש הרבה מאד אמת במה שאתה אומר...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

דביר - עם כל הכבוד, אתה טועה. לא מעט ארגונים עשו את הדבר היחיד הנכון במדינה והצליחו להעביר חקיקה (או לבטל חוקים קיימים). הפתרון הוא בג"ץ. ללכת לבג"ץ ולגרור את פקיד הרישוי אחר כבוד שיתחיל לענות על שאלות מביכות.דוגמאות לארגונים קיקיוניים שהצליחו להעביר (או לבטל) חוקים יש למכביר. למכביר! לא מדווחים על זה בתקשורת א' כי זה לא מעניין אף אחד ב' כי לעיתונים יש אג'נדה. בלי להכיר את המקרה הנדון, אני מהמר שהחלטת פקיד הרישוי לא תחזיק מים, ולא בשל טעות מנהלתית חמורה שהם עשו, לדעתי...
אילן - - אם נוריד בעריכה את הביטויים ה...אמממ...ובכן, לא מתאימים (פוליטיקקי?) אני חותם על כל מילה שלך ומוסיף עוד מילה אחת: בג"ץ!
odedsz1 -לא עיתונאים, לא מכובדים ואף לא סליקאים יעזרו לך הפעם. קח לך 14,000 שקל, שכור לך עו"ד והגש בג"ץ. אני מתערב על 100 שקלים איתך שתזכה. (אם תתערב, הרי שהרגע מימנת לי ולזוגתי סרט ...).
אילן - - אם נוריד בעריכה את הביטויים ה...אמממ...ובכן, לא מתאימים (פוליטיקקי?) אני חותם על כל מילה שלך ומוסיף עוד מילה אחת: בג"ץ!
odedsz1 -לא עיתונאים, לא מכובדים ואף לא סליקאים יעזרו לך הפעם. קח לך 14,000 שקל, שכור לך עו"ד והגש בג"ץ. אני מתערב על 100 שקלים איתך שתזכה. (אם תתערב, הרי שהרגע מימנת לי ולזוגתי סרט ...).
"June '67 taught them respect..."
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד