חוק דרומי עבר סופית .
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חוק דרומי עבר סופית .
היה מעניין .
http://news.walla.co.il/?w=//1302428
אני מאמין ומקווה שבעקבות החוק לא יהיו יותר יריות.
אדם שפוי היה יורה על מנת להגו על עצמו עם החוק וגם בלעדיו.
מה שיתן החוק הזה שאדם המגן על חייו לא יעמוד לדין בשל כך.
אם החוק ינוצל לאצבע קלה על ההדק, יהיה לובי חזק נגדו והוא יבוטל.
אני מאמין ומקווה שבעקבות החוק לא יהיו יותר יריות.
אדם שפוי היה יורה על מנת להגו על עצמו עם החוק וגם בלעדיו.
מה שיתן החוק הזה שאדם המגן על חייו לא יעמוד לדין בשל כך.
אם החוק ינוצל לאצבע קלה על ההדק, יהיה לובי חזק נגדו והוא יבוטל.
- סליקאי זהב

כמוני כמוך, אני מקווה שלא נצטרך להשתמש בחוק הזה - אבל אני חושב שהדרך עדיין ארוכה.
צריך לראות איך מערכת המשפט תפרש את החוק הזה.
צריך שיהיו תקדימים משפטיים.
צריך שיהיו פסקי דין של בית משפט העליון.
ואז נדע מה החוק הזה בדיוק שווה..
דבר אחד אני בטוח, שלמרות החוק הזה, עדיין עבריינים יזכו לחסינות של מערכת המשפט לעומת אלה ששומרים את החוק.
א.
צריך לראות איך מערכת המשפט תפרש את החוק הזה.
צריך שיהיו תקדימים משפטיים.
צריך שיהיו פסקי דין של בית משפט העליון.
ואז נדע מה החוק הזה בדיוק שווה..
דבר אחד אני בטוח, שלמרות החוק הזה, עדיין עבריינים יזכו לחסינות של מערכת המשפט לעומת אלה ששומרים את החוק.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אחת המתגובות המעניינות בטוק0בקים של YNET :
איתמר,
תקדים לדעתי כבר יש - שי דרומי.
שימו לב לנקודה מאוד חשובה! המדינה גרמה לכך שעכשיו אם יש לי משק חקלאי אני יכול לבקש רשיון לנשק!! עכשיו יש חוק שמותר לי להגן על עצמי! זה יצר בעייה מסויימת שעכשיו כל אחד יוכל לדרוש רשיון לנשק על מנת ליישם את החוק! מישהו חשב על זה?!?!?!
האמת? מגניב)
אוהד , באר שבע (24.06.2008)
איתמר,
תקדים לדעתי כבר יש - שי דרומי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
- סליקאי כסף

אני דווקא חושש ש"חוק-דרומי" ,יזיק לנושא אחזקת הנשק בארץ.
-המשטרה ומשרד המשפטים מתנגדים נחרצות לחוק הנ"ל,ומתייחסים אליו כ"רישיון להרוג".
ולכן הצעד "ההגיוני "מבחינתם יהיה החמרת הקריטריונים לאחזקת נשק וצימצום כמות מחזיקי הנשק ברשיון [רשיון להרוג כאמור!].
מקווה שאני טועה
עמי.
-המשטרה ומשרד המשפטים מתנגדים נחרצות לחוק הנ"ל,ומתייחסים אליו כ"רישיון להרוג".
ולכן הצעד "ההגיוני "מבחינתם יהיה החמרת הקריטריונים לאחזקת נשק וצימצום כמות מחזיקי הנשק ברשיון [רשיון להרוג כאמור!].
מקווה שאני טועה
עמי.
- סליקאי כסף

והאבסורד, כרגיל, הוא במי שכן "זוכה" לשאת נשק. מסתבר שמשרד הפנים לא הצליח להגיע אל האיש המתואר כאן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3559510,00.html ולבקשו להחזיר את הנשק (מעניין. ייתכן והוא לא היה מתחת לפנס?).
נקווה שהחוק אמנם ייושם, ונקווה שלעולם לא נזדקק ליישם אותו, ולא ניאלץ ליטול חיי אדם.
אשרי המאמין...
נקווה שהחוק אמנם ייושם, ונקווה שלעולם לא נזדקק ליישם אותו, ולא ניאלץ ליטול חיי אדם.
אשרי המאמין...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

לא רק לבעלי חוות צריך לעזור - הרי ידוע שרוב האנשים שסובלים ממיני פריצות ותקיפות בביתם אינם בעלי חוות כלל.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

אני לא חושב שחייבים לקשור את החוק או יישומו עם כלי יריה, למרות שאותו דרומי, נשוא החוק אכן השתמשת בנשק חם.
להבנתי הלא מקצועית, שימוש בכח כל שהוא, כולל ידיים, מקל, נשק קר וכדומה יכול לבוא בחשבון, כל עוד היה הגיוני ומתבקש. עד היום יכל כל פורץ/גנב לתבוע את בעל הבית במידה וזה גרם לו נזק כל שהוא. מהיום - לא עוד
להבנתי הלא מקצועית, שימוש בכח כל שהוא, כולל ידיים, מקל, נשק קר וכדומה יכול לבוא בחשבון, כל עוד היה הגיוני ומתבקש. עד היום יכל כל פורץ/גנב לתבוע את בעל הבית במידה וזה גרם לו נזק כל שהוא. מהיום - לא עוד
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אמנם נכון הדבר, אך מטבע הדברים הפורץ הממוצע הוד בד"כ צעיר וחסון יותר מהקורבן הממוצע, ולכן במקרים רבים אפשרויותיו להגנה עצמית מצומצמות.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

יש מקום להוסיף שאם מישהו חושב שהחוק הנ"ל יגרום לירידה בפריצות - הרי שהוא תמים (או מיתמם). הרי אף פורץ לא יאמר:"ואו! עכשיו מותר לירות בפורצים! עדיף לי לחפש דרכים אחרות למימון החובות לסוחר הסמים שלי...". התוצאה המתבקשת תהיה הצטיידותם של הפורצים בנשק חם - מה שהם נמנעו לעשות עד כה - במיוחד במקומות בהם אוכלוסיית הפורצים מורכבת בעיקר ממיעוטים מסויימים אצלם נשק חם (לא חוקי) הוא חזיון נפרץ...
"June '67 taught them respect..."
החוק - תיקון 99 לחוק העונשין - עבר ברוב עצום של 44 מול 7 (יש להניח שהרוב היה גדול יותר לו לא היה הח"כ טיבי התעקש להפוך את ההצבעה להצבעת אמון בממשלה, מה שחייב את הימין להצביע נגד החוק, יחד עם הממשלה). לשון החוק, למי שמעוניין:
לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף מי שפורץ או מנסה לפרוץ בכוונה לבצע עבירה"
"החוק יחול על פריצה או נסיון פריצה לבית מגורים, בית עסק או משק חקלאי מגודר (כולל שטח מרעה ושטח לאחסנת ציוד חקלאי), של אדם או של זולתו"
"הוראות אלו לא יחולו אם המעשה היה לא סביר בעליל או אם האדם הביא בהתנהגותו הפסולה לפריצה"
לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף מי שפורץ או מנסה לפרוץ בכוונה לבצע עבירה"
"החוק יחול על פריצה או נסיון פריצה לבית מגורים, בית עסק או משק חקלאי מגודר (כולל שטח מרעה ושטח לאחסנת ציוד חקלאי), של אדם או של זולתו"
"הוראות אלו לא יחולו אם המעשה היה לא סביר בעליל או אם האדם הביא בהתנהגותו הפסולה לפריצה"
"June '67 taught them respect..."
יובי כתב:יש מקום להוסיף שאם מישהו חושב שהחוק הנ"ל יגרום לירידה בפריצות - הרי שהוא תמים (או מיתמם). הרי אף פורץ לא יאמר:"ואו! עכשיו מותר לירות בפורצים! עדיף לי לחפש דרכים אחרות למימון החובות לסוחר הסמים שלי...". התוצאה המתבקשת תהיה הצטיידותם של הפורצים בנשק חם - מה שהם נמנעו לעשות עד כה - במיוחד במקומות בהם אוכלוסיית הפורצים מורכבת בעיקר ממיעוטים מסויימים אצלם נשק חם (לא חוקי) הוא חזיון נפרץ...
אינני מסכים לדעתך שכעת ייצטיידו יותר פורצים בנשק חם מאשר לפני שבוע, בדיוק כמו שלא קרה הדבר ההפוך בבריטניה לאחר שאלו "קנו" מאזרחי הממלכה שומרי החוק את האקדחים, ובפועל השאירו כלי יריה ניתנים להסלקה רק בידי הפושעים.
בוא נקווה שהאיום על האזרח הקטן, הטרף הקל של הפשע, יהיה כעת יותר קטן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד