"פותחת תיק ווקשה..."
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
"פותחת תיק ווקשה..."
ייתכן שהמשפט הזה ש"לובה" - פרידמן שתל/ה בסלינג שלנו, ייעלם בקרוב מהרחוב.
נכון, לכולנו ידוע ששוק השמירה / אבטחה בישראל מאוייש כמעט כולו על ידי עולים חדשים.
מסיבה כל שהיא (והרשו לי להימנע מהבעת דעה בנושא, על מנת שלא לחטוא בבוטות יתר), מקצוע השמירה לא מוכר על ידי המדינה כ"עבודה מועדפת" לחיילים משוחררים ולכן תחום זה איננו אטרקטיבי דווקא על ידי אלו שיכולים להיות השומרים האידיאליים (צעירים, עירניים, בכושר גופני טוב ועם מיומנויות שצברו במהלך השירות הצבאי).
גם המשכורות הנמוכות בענף והשחיקה הגבוהה הפכו אותו לנחלתם של פנסינרים ו/או עולים חדשים שכבר נואשו מלמצוא עבודה טובה יותר.
חלק מהשומרים ממלאים את התפקיד באופן מושלם וחלק קטן, סובל מבעיות קומוניקציה (בעיקר קשיי שפה והבנת המנטליות המקומית) והדבר משפיע על איכות השמירה.
כתוצאה ישירה של מצב זה, נוצרו סיטואציות מסוכנות כגון שליפת נשק ואיום על אזרחים תמימים שנחשדים בטעות על ידי השומר כעויינים והיו אפילו מספר מקרי ירי שהביא למותם של חפים מפשע.
במסגרת המגמה המבורכת להעלות את רמת השומרים (אימון תקופתי של 9 שעות למשל), הוחלט כי בחידושי הרשיונות הקרובים, יעברו כל השומרים הליך של בדיקת התאמה על ידי המטווחים.
במהלך הבדיקה יעברו השומרים ראיונות, ייבחנו לא רק בירי, אלא גם בהבנת החוקים והנהלים.
אחד התנאים לקבלת תעודת השומר יהיה שליטה ברמת קריאה וכתיבה בשפה העברית.
כל השומר יצטרך למלא קו"ח בכתב יד ובעברית ויצטרך להיבחן בכתב (לא מבחן אמריקאי) על מנת שהבוחן ייתרשם בין היתר גם משליטתו בעברית. שומר שיכשל בהבנת השפה, לא יקבל תעודה והנשק יילקח ממנו.
בחודשים הקרובים נהיה צפויים לסיפורים קורעי לב על אנשים שפוטרו מעבודתם בגלל שכשלו בהבנת השפה. מנהלי המטווחים שיהפכו להיות המוציאים לפועל של הגזירה יעמדו בסיטואציות קשות ולא נעימות ולעניות דעתי, תיפתח תיבת פנדורה עם לא מעט צרות.
ואם אתם שואלים מה דעתי, התשובה היא לא יודע!
מחד, אנחנו לא רוצים שומר חמוש שאין לו אוריינטציה לסובב אותו ומאידך, מי רוצה לראות שומר מסור שנזרק מעבודתו רק בגלל קשיי שפה?
נכון, לכולנו ידוע ששוק השמירה / אבטחה בישראל מאוייש כמעט כולו על ידי עולים חדשים.
מסיבה כל שהיא (והרשו לי להימנע מהבעת דעה בנושא, על מנת שלא לחטוא בבוטות יתר), מקצוע השמירה לא מוכר על ידי המדינה כ"עבודה מועדפת" לחיילים משוחררים ולכן תחום זה איננו אטרקטיבי דווקא על ידי אלו שיכולים להיות השומרים האידיאליים (צעירים, עירניים, בכושר גופני טוב ועם מיומנויות שצברו במהלך השירות הצבאי).
גם המשכורות הנמוכות בענף והשחיקה הגבוהה הפכו אותו לנחלתם של פנסינרים ו/או עולים חדשים שכבר נואשו מלמצוא עבודה טובה יותר.
חלק מהשומרים ממלאים את התפקיד באופן מושלם וחלק קטן, סובל מבעיות קומוניקציה (בעיקר קשיי שפה והבנת המנטליות המקומית) והדבר משפיע על איכות השמירה.
כתוצאה ישירה של מצב זה, נוצרו סיטואציות מסוכנות כגון שליפת נשק ואיום על אזרחים תמימים שנחשדים בטעות על ידי השומר כעויינים והיו אפילו מספר מקרי ירי שהביא למותם של חפים מפשע.
במסגרת המגמה המבורכת להעלות את רמת השומרים (אימון תקופתי של 9 שעות למשל), הוחלט כי בחידושי הרשיונות הקרובים, יעברו כל השומרים הליך של בדיקת התאמה על ידי המטווחים.
במהלך הבדיקה יעברו השומרים ראיונות, ייבחנו לא רק בירי, אלא גם בהבנת החוקים והנהלים.
אחד התנאים לקבלת תעודת השומר יהיה שליטה ברמת קריאה וכתיבה בשפה העברית.
כל השומר יצטרך למלא קו"ח בכתב יד ובעברית ויצטרך להיבחן בכתב (לא מבחן אמריקאי) על מנת שהבוחן ייתרשם בין היתר גם משליטתו בעברית. שומר שיכשל בהבנת השפה, לא יקבל תעודה והנשק יילקח ממנו.
בחודשים הקרובים נהיה צפויים לסיפורים קורעי לב על אנשים שפוטרו מעבודתם בגלל שכשלו בהבנת השפה. מנהלי המטווחים שיהפכו להיות המוציאים לפועל של הגזירה יעמדו בסיטואציות קשות ולא נעימות ולעניות דעתי, תיפתח תיבת פנדורה עם לא מעט צרות.
ואם אתם שואלים מה דעתי, התשובה היא לא יודע!
מחד, אנחנו לא רוצים שומר חמוש שאין לו אוריינטציה לסובב אותו ומאידך, מי רוצה לראות שומר מסור שנזרק מעבודתו רק בגלל קשיי שפה?
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
ראשית, היוזמה מבורכת, שכן היא עוד שלב הדרך להעלאת הרמה של השומרים והעלמתם של כל אלו שלא מתאימים.
האם נכון הבנתי מדבריך, שמנהל המטווח / מדריך הירי אמורים לבצע את המיונים האלו?
אם כך הדבר הרי זה חמור מאד, שכן אין אלו מוסמכים כלל להבחין מי שולט בשפה ובאיזו רמה
זה בדיוק כמו לתת למורה ללשון להדריך ירי בקורס 9 שעות.
לדעתי, אל לכם להסכים לביצוע הגזירה הזו, ולו רק מטעמי הגינות.
האם נכון הבנתי מדבריך, שמנהל המטווח / מדריך הירי אמורים לבצע את המיונים האלו?
אם כך הדבר הרי זה חמור מאד, שכן אין אלו מוסמכים כלל להבחין מי שולט בשפה ובאיזו רמה
לדעתי, אל לכם להסכים לביצוע הגזירה הזו, ולו רק מטעמי הגינות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
הישועה, לדעתי, תגיע מהר יחסית ומכיוון אחר לגמרי...
בעלי חברות השמירה יעתרו בעצמם כנגד העניין, בדיוק באותה העילה: מפקח מטווח או מדריך ירי אינו מוסמך או מוכשר (מלשון הכשרה כמובן, אני בטוח שכולנו אנשים ברוכי כישרונות) לבחון רמת שפה של אדם אחר, ומה גם שלא חסרים מדריכים שכלל אינם ילידי הארץ.
הם יעשו את זה לא מאהבת מרדכי (לעזור לנו) אלא משנאת המן (קרי - למנוע מפסילה המונית של כח אדם זול שלהם).
היוזמה לדעתי לא תצליח - עוד עז של משרד הפנים שתועלה קורבן למולך חוסר המקצועיות שלהם.
בעלי חברות השמירה יעתרו בעצמם כנגד העניין, בדיוק באותה העילה: מפקח מטווח או מדריך ירי אינו מוסמך או מוכשר (מלשון הכשרה כמובן, אני בטוח שכולנו אנשים ברוכי כישרונות) לבחון רמת שפה של אדם אחר, ומה גם שלא חסרים מדריכים שכלל אינם ילידי הארץ.
הם יעשו את זה לא מאהבת מרדכי (לעזור לנו) אלא משנאת המן (קרי - למנוע מפסילה המונית של כח אדם זול שלהם).
היוזמה לדעתי לא תצליח - עוד עז של משרד הפנים שתועלה קורבן למולך חוסר המקצועיות שלהם.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

אולי יהיה ביקוש לשומרים/מאבטחים. . .צעירים/יוצאי צבא/. . .(כפי שתאר שרקננו) והיות וההצע יקטן . . . יעלה השכר. . .ישופרו התנאים. . . 
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

סיפור קטן על שומר..
אחת החברות שלחה לישוב בו אני גר שומר עולה חדש ,כבר פגישה ראשונה הבנתי שיש כאן משהו לא כל כך...הוא ידע מעט מאד עברית, ימים מעטים חלפו ומטלפנים מהמוקד: לך בדוק השומר הוא לא מגיב לקשר, הגעתי לעמדתו ושאלתי אותו האם לא שמע שקראו לו , התשובה היתה קראו לאבטליון לא יודע מי זה... זו רמה שלשומר שאינו מבין עברית...האם אני/נו כישוב צרכים לסבול דבר כזה?
אולי הגיע הזמן למסד את המקצוע הזה ולעלות רמה.
כרגע יש לנו שומר עם מארוך בכיס במקום נשק.....

אחת החברות שלחה לישוב בו אני גר שומר עולה חדש ,כבר פגישה ראשונה הבנתי שיש כאן משהו לא כל כך...הוא ידע מעט מאד עברית, ימים מעטים חלפו ומטלפנים מהמוקד: לך בדוק השומר הוא לא מגיב לקשר, הגעתי לעמדתו ושאלתי אותו האם לא שמע שקראו לו , התשובה היתה קראו לאבטליון לא יודע מי זה... זו רמה שלשומר שאינו מבין עברית...האם אני/נו כישוב צרכים לסבול דבר כזה?
אולי הגיע הזמן למסד את המקצוע הזה ולעלות רמה.
כרגע יש לנו שומר עם מארוך בכיס במקום נשק.....
כל עוד השכר לא יעלה דרמטית לא יהיה שינוי בתחום. מה שאתה משלם עבורו זה מה שאתה מקבל (ראה ערך משטרת ישראל). המהלך הזה רק יקטין את גודל הענף וישאיר בו את אלה שלמדו את השפה ולא מצאו עבודה אחרת או נמצאים בין עבודות. הסיפורים על מטווחים מסוימים שמעבירים אנשים בשביל לא לעבד לקוחות (חברות כ"א) ישמרו חלקית את המצב הקיים.
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!
***__ מדריך ירי __***
***__ מדריך ירי __***
זה מה יש
כמו שאומרים, אתה לא יכול לקנות פורשה בתקציב של סוסיתא.
אם משלמים משכורות רעב וניצול לשומרים, שלא יצפו למצוא שם אקדמאים ומהנדסים.
זה מה יש.
עד שלא יגמרו את הקומבינות, זה לא ישתנה.
מה שאני אוהב במשרד הפנים ובממשלה, שבמקום לפתור את הבעיה, מגלגלים אותה על מישהו אחר.
במקום שידאגו למכרזים הוגנים לחברות האבטחה וביקורת של תנאי העסקת השומרים, מטילים את האחריות על אחרים.
כל הכבוד.
אם משלמים משכורות רעב וניצול לשומרים, שלא יצפו למצוא שם אקדמאים ומהנדסים.
זה מה יש.
עד שלא יגמרו את הקומבינות, זה לא ישתנה.
מה שאני אוהב במשרד הפנים ובממשלה, שבמקום לפתור את הבעיה, מגלגלים אותה על מישהו אחר.
במקום שידאגו למכרזים הוגנים לחברות האבטחה וביקורת של תנאי העסקת השומרים, מטילים את האחריות על אחרים.
כל הכבוד.
ד"ש מנשרק'ה
- סליקאי כסף

אעלק אליעזר בן יהודה נהייתם לי.
זאת הבעיה שלכם מבחן בעברית ?
תנו לו לדקלם את גבעת חלפון - לא יודע לא מתקבל
עכשיו ברצינות ................
כמו שאמר נאליק (איפה היית ינען דרבו?)
מה משלמים זה מה מקבלים.
עכשיו מי קובע את השכר....................
השוק!
מי מוציא המכרזים הכי גדול לשוק ?
הממשלה!
הממשלה לוקחת את המכרז הכי נמוך גם אם מי שזכה בו לא משלם שכר מינימוס לפי החוקים.
אתם הבנתם ישראבלוף.
עוד דוגמא שתבינו.
מע"צ מתכנן כבישים.
לסמי עם אמבטיה 4 צירים מאחור אסור לעבור את ה50 טון כולל (35 טון נטו באמבטיה)
לפי עומס זה מתוכננים המצעים לכבישים עליהם מניחים את הזיפת. (בהנחה שלא כמו גשר שפירים מישהו רימה בעובי המצע ועוד מישהו הלך על הקשקש בקונסטרוקציה והקורה נפלה למישהו על הראש).אבל לא נורא מדינת חלם וחברות הביטוח שלה עולצות משמחה למה מת זה פחות פיצויים מפצוע
אבל מה מי זוכה במכרז ?
מי שהגיש הצעה הכי נמוכה !
ואיך הוא עומד במחיר ? הוא לוקח 50 טון באמבטיה והורס את הכביש.
(ככה במדינת הקומבינה יהיהו עוד תאונות מע"צ יקבל תקציב לתיקון המהנדסים יהנדסו והפקידים ישוחדו וחוזר חלילה)
אז אתם הבנתם ככה מתנהלת (או בעצם לא) הממשלה שלנו ופקידיה.
מה יפים הלילוווות בחייילם ? הוז.
צונניחם הם ובהירים - הוז
(את ההמשך תכתבו לבד.)
חברות שרותי שמירה הן בפועל התנערות של הממשלה מחובת אספקת הבטחון לאזרחיה.
הפרטה בכל מחיר............. הפרטה לדעת.
אין לי נגד חברות שמירה שישמרו על גורמים פרטיים.
אולם אבטחת טיולי בתי הספר, בתי החולים המרפאות מקומות הבילוי ההומים
הם תפקידה של הממשלה באמצעות המשרד לבטחון על הפנים.
ואם זה לא היה הכפר שלי בטח הייתי תופס את הבטן מרוב צחוק.
זאת הבעיה שלכם מבחן בעברית ?
תנו לו לדקלם את גבעת חלפון - לא יודע לא מתקבל
עכשיו ברצינות ................
כמו שאמר נאליק (איפה היית ינען דרבו?)
מה משלמים זה מה מקבלים.
עכשיו מי קובע את השכר....................
השוק!
מי מוציא המכרזים הכי גדול לשוק ?
הממשלה!
הממשלה לוקחת את המכרז הכי נמוך גם אם מי שזכה בו לא משלם שכר מינימוס לפי החוקים.
אתם הבנתם ישראבלוף.
עוד דוגמא שתבינו.
מע"צ מתכנן כבישים.
לסמי עם אמבטיה 4 צירים מאחור אסור לעבור את ה50 טון כולל (35 טון נטו באמבטיה)
לפי עומס זה מתוכננים המצעים לכבישים עליהם מניחים את הזיפת. (בהנחה שלא כמו גשר שפירים מישהו רימה בעובי המצע ועוד מישהו הלך על הקשקש בקונסטרוקציה והקורה נפלה למישהו על הראש).אבל לא נורא מדינת חלם וחברות הביטוח שלה עולצות משמחה למה מת זה פחות פיצויים מפצוע
אבל מה מי זוכה במכרז ?
מי שהגיש הצעה הכי נמוכה !
ואיך הוא עומד במחיר ? הוא לוקח 50 טון באמבטיה והורס את הכביש.
(ככה במדינת הקומבינה יהיהו עוד תאונות מע"צ יקבל תקציב לתיקון המהנדסים יהנדסו והפקידים ישוחדו וחוזר חלילה)
אז אתם הבנתם ככה מתנהלת (או בעצם לא) הממשלה שלנו ופקידיה.
מה יפים הלילוווות בחייילם ? הוז.
צונניחם הם ובהירים - הוז
(את ההמשך תכתבו לבד.)
חברות שרותי שמירה הן בפועל התנערות של הממשלה מחובת אספקת הבטחון לאזרחיה.
הפרטה בכל מחיר............. הפרטה לדעת.
אין לי נגד חברות שמירה שישמרו על גורמים פרטיים.
אולם אבטחת טיולי בתי הספר, בתי החולים המרפאות מקומות הבילוי ההומים
הם תפקידה של הממשלה באמצעות המשרד לבטחון על הפנים.
ואם זה לא היה הכפר שלי בטח הייתי תופס את הבטן מרוב צחוק.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד