תרמילי אלומיניום

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תרמילי אלומיניום

על ידי גמ » 03 יולי 2008, 14:23

אני יודע שכבר נכתב על זה אבל כיוון שכרגע במחסניות שלי יש כדורים עם תרמיל אלומיניום אני מבקש לחדד את הנקודה: האם תרמילי אלומיניום באמת פחות איכותיים מתרמילי נחושת או שזו סתם שמועה/הצהרה שאין בה אמת? אגב, יריתי כאלו באימון האחרון ללא בעיה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 03 יולי 2008, 14:40

נתת לעצמך את התשובה הכי טובה שיכולה להיות:
אגב, יריתי כאלו באימון האחרון ללא בעיה.

אין שום בעיה עם תחמושת CCI ותרמילי אלומיניום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 03 יולי 2008, 14:44

לא הייתה בעייה עימם בירי במטווח לצרכי אימון (כ 5000 כדור, שני מעצורים, אחד אי הפלטת תרמיל בגמר ירי, השני תרמיל נקרע בירי) אך לא הייתי לא לוקח אותם לכוננות. התחמושת מיועדת לירי במטווח לצרכי אימונים -הוזלת עלויות האימון ולא לכוננות, כך ע"פ הצהרת היצרן.

עם זאת, תחמושת של CCI שעל האריזות כתוב BRASS, הינה ברמה המאפשרת לנוע עימם לצרכי כוננות. היצרן מצהיר על התרמילים כמיועדים לטעינה חוזרת, הכדורים עומדים בתקן SAAMI .

המידע לגבי הנ"ל - מופיע בעלון היצרן.
(אם תרצה אסרוק עבורך, אני מניח שקיים גם באתר החברה)

אם אתה רוצה תחמושת FMJ פשטוה לכוננות - לך על התחמושת של S&B - סלייר & בלו, מדדנו אותה השבוע עם כרונוגרף, היא מציגה מהירות אחידה ובצורה עקבית. גם באריזות של ה 50 כדור וגם הכדורים המגיעים באריזות של 250 כדור תפזורת.

(הבדיקה בוצעה מול כדורי וינצ'סטר ומגטק)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 03 יולי 2008, 15:07

נעם,
תרשה לי להזכיר לך שגם התחמושת של ווינצ'סטר באריזות הלבנות של 50 כד' יועדה ע"י היצרן לאימונים במטווח אבל זה לא מפריע לאף אחד ללכת עימה במחסניות כוננות.

לעומת זאת תתחמושת S&B נמכרה לא פעם כ"תחמושת כוננות" גם כאשר כולם ידעו שיש שם פיקות קשות שלא עבדו הייטב בכמה וכמה כלים.
תחמושת ממוחזרת של תע"ש, שנחשבה ע"י רבים לנחותה ובעייתית נורתה במאות אלפים של כדורים בירי מעשי כמעט ללא שום מעצור שקשור בה, שוב, ללא שום ביסוס במציאות.
לא חסרות דוגמאות נוספות.

מה שאני מנסה להגיד הוא שאין שום קשר בין ההגדרות שהסוחרים או היצרנים נותנים לתחמושת לבין הביצועים שלה. המבחן האולטימטיבי הוא "האם התחמושת/אקדח עובדים טוב ביחד"?
אם התשובה היא כן, אז אפשר להשתמש בה בכל המצבים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aronh » 03 יולי 2008, 15:37

האלומיניום הינו חומר זול יותר מנחושת, ולכן בארץ המקור (ארה"ב) אמורים להיות כדורים אלו זולים יותר מאלו בעלי תרמיל הנחושת.

האם בארץ כדורים אלו נמכרים במחיר נמוך יותר מזה של אחיהם בעלי תרמיל הנחושת?? - למיטב ידיעתי המחיר של שניהם זהה, ומתנצל אני מראש אם טעיתי. :D

לתרמילי האלומיניום עדיפות, אם למשל נוסעים לתחרות בחו"ל, ולא רוצים להיות "לחוצים" מבחינת הגבלות המשקל של חברות התעופה.

הבעיה העיקרית שנעוצה בתרמיל האלומיניום היא העובדה, שמדובר בחומר רך, העלול להימעך בבית הבליעה ולגרום למעצורי חליצה - תופעה, הקיימת באקדחים מסויימים.
ארי הרשלום.

"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 03 יולי 2008, 19:56

דון,

אני מחזיק כיום במלאי תחמושת SB, בעבר ואף בעתיד את WIN ואולי גם סוגים אחרים של כדורים "רגילים".

גם כשמכרתי את תחמושת האלומיניום של CCI, הקפדתי לומר לאנשים שאיננה מיועדת לכוננות.

מכיוון שאין הבדל משמעותי במחיר הקנייה שלה מול תחמושת אחרת, אין לי שום סיבה להביא דווקא אותה. (אלא אם מישהו יבקש נקודתית אותה, יקבל, במידה ותהא במלאי היבואן)

לעניין הגדרות התחמושת - אני מגדיר "מבצעי" כל סוג של כדור שנכנס מצידו האחד של בית הבליעה ויוצא קליע מהצד השני, עם מהירות לוע אחידה ככל האפשר ומינימום תקלות בנשק. אבל כאשר היצרן בעצמו לא חותם על התחמושת כעל כזו שניתן לסמוך עליה מחוץ למטווח, אני לא אתווכח עימו ולא אקח על עצמי את האחריות (כמדריך וסוחר) לכשירותה של התחמושת.

מי ששואל אותי על תחמושת טובה ואיכותית - אני מודיע מראש שהיא עולה "מעט" יותר ומוכר פדרל או ווינצ'סטר SXT.

לעניין הפיקות הקשות - הן לא היו קשות כמו שהיה עליהן הרבה חומר אטימה אדום ... באליפות הארץ של 2005 יריתי בין היתר את התחמושת הזו, וחוויתי תקלות נקירה עימה. (אבל לא חוכמה, כי גם הורדתי מאוד את משקל הלחיצה ועוצמת הנקירה של הגלוק לאימונים ולתחרות. לאחר מכן חזרתי לקונפיגורציה הרגילה שלי במערכת ההדק)
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי aronh » 03 יולי 2008, 23:19

נועם,

אני חוויתי בעיות נקירה עם S&B פיקה אדומה בגלוק עם מערכת נקירה סטנדרטית.

גם אקדחי 1911 עם נוקר סטנדרטי (ולא הנוקר הארוך של לימקט) חוו בעיות נקירה.
ארי הרשלום.

"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 04 יולי 2008, 07:18

החיסרון היחיד של תרמילי האלומיניום (לא פלדה ) לאומת הנחושת היא שאי אפשר לטעון אותם
מחדש ,בעיה שממילא אין בארץ .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אמיר890 » 04 יולי 2008, 16:18

כד' אלומיניום הם תחמושת אימונים ולא יעברו אף תקינה צבאית, או חצי צבאית. כל ניסיון להמליץ לגולשים לשאת אותה ככוננות גובל בחוסר אחריות.
אין לי בעיה לירות במטווח כל כמות ממנה ובמקרה של מעצור, לתפעל, ומכסימום לקלל את היצרן.
לשלוח אדם לרחוב עם תחמושת בעייתית, יהיה במקרה הטוב חוסר אחריות.

שבת שלום
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 04 יולי 2008, 20:42

aronh כתב:נועם,

אני חוויתי בעיות נקירה עם S&B פיקה אדומה בגלוק עם מערכת נקירה סטנדרטית.

גם אקדחי 1911 עם נוקר סטנדרטי (ולא הנוקר הארוך של לימקט) חוו בעיות נקירה.

ארי, בתחמושת האחרונה - זו עם הפיקה הרגילה, לא היו לא לך ולא לאחרים תקלות נקירה, אלא בסוג מסויים של אקדחים בעלי נוקר פנימי וצינה קלת משקל ... רק שלהם יש בעיית נקירה כמעט עם כל סוג של תחמושת.

אין כיום בארץ את התחמושת עם הפיקה האדומה הדביקה. (אלא אם מישהו מחזיק סטוקים ישנים)

אני מוכר את האריזות של 250 כד' (קרטון של תפזורת 250 כד' במחיר מוזל) ואת הארוז בקופסאות של 50 (במחיר רגיל) לשני הכדורים הללו של S&B, פיקות רכות ולא נצפו תקלות בירי באף אחד מהכלים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי EMT » 04 יולי 2008, 23:30

דרך אגב, מה סיפור עם פיקה קשה? תחמושת תמ"ק עוזי פעם היתה כזו אבל לאקדח למה?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 יולי 2008, 08:06

EMT כתב:דרך אגב, מה סיפור עם פיקה קשה? תחמושת תמ"ק עוזי פעם היתה כזו אבל לאקדח למה?

מה הסיפור?
ברוב המקרים דרישה/תקנים צבאיים לצורכי בטיחות.
תחמושת צבאית יכולה להיות מוצנחת מהאויר, יכולה להטלטל חודשים בנגמשים/טנקים, יכולה להיות חשופה למכות, מעיכות, הפרשי טמפרטורה קיצוניים וכו. ב-M16 לדוגמא יש נוקר צף. כמה פעמים פרקת M16 ומצאת על הפיקה נקודה שנגרמה כתוצאה מהאינרציה של הנוקר?

הדרישה היא שהתחמושת תשרוד את כל התלאות האלה ובמידה ותינזק להוריד את הסיכוי שתתפוצץ מעצמה. הפיקה מטבע הדברים היא הנקודה הרגישה ביותר בתחמושת.
פיקה קשה יותר מספקת יותר בטיחות, ולנוקר של נשקים צבאיים יש מספיק אנרגיה כדי לנקור את הפיקה הזו בצורה עקבית.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 יולי 2008, 09:09

בהמשך למה שכתב איתמר :

לעוזי, מנגנון נעילת סדן בהכבדה ומכנס פתוח. משקל הסדן מכביד על הכרכוב בתוך בית הבליעה ומייצר נעילה ובמקביל הנקירה מתרחשת עם סיום נעילת הסדן על בית הבליעה.

על מנת להבטיח כי הנקירה בעוזי ובשאר המנגנונים בתמ"קים שיש להם מנגנון כזה, תתבצע אך ורק לאחר שהסדן ביצע מהלך שלם ואין חשש כי הכדור יינקר כאשר חלקו מחוץ לבית הבליעה, בוצע שימוש בכדורים בעלי פיקה עגולה וקשה, להבדיל מפיקה שטוחה ורכה בתחמושת המיועדת לאקדחים. הפיקה העגולה והקשה מהווה אבטחה סופית לכך - היא תינקר בסוף המהלך של הסדן.

באירופה מקובל להשתמש בכדורים בעלי פיקה קשה גם לאקדחים (בגלל הזמניות של תמ"קים בעלי מכנס פתוח כגון MP5 ואחרים). יש לי ידיד באירופה שהוא וידידיו נושאים גלוק בקונפיגורציה של הדק מינוס וקפיץ נוקר אדום (28 N.M) ולא עם קפיץ הנוקר הרגיל (24 N.M) על מנת להבטיח כי לא משנה איזו תחמושת תגיע לנשק, היא תצא מצידו השני של הקנה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 05 יולי 2008, 11:25

נועם כתב:בהמשך למה שכתב איתמר :
(בגלל הזמניות של תמ"קים בעלי מכנס פתוח כגון MP5 ואחרים)..

MP5 - יש לו מכנס סגור, למעשה כמעט אותו מנגנון נעילה מבוסס גלילים של רוס"ר G3.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 יולי 2008, 20:57

סליחה טעות, ישב לי משהו אחר בראש.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד