קניית אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קניית אקדח

על ידי גולנצ'יק » 04 יולי 2008, 11:23

שלום לכולם,

עם כניסתי הקרובה לקבע אני מקווה להוציא אישור לנשיאת אקדח והייתי רוצה להיעזר בכם בבחירת אקדח מתאים, ברור לי שאי אפשר לבצע דבר כזה בשלט רחוק ולכן אבקש שני דברים,
קודם כל אם תוכלו להפנות אותי למטווח או חנות נשק אמינה ומקצועית שתוכל לייעץ ולעזור לי (רצוי באיזור המרכז) ושנית המלצות לאקדחים ספציפיים שיצמצו את רשימת האקדחים שברצוני לבדוק.

הפרמטרים החשובים לי הם, לפי סדר חשיבות:
*נוחות (כמובן שזה עניין אישי וצריך לבדוק אותו במציאות)
*כוח עצירה גבוה
*קיבולת מחסנית גדולה
*מחיר (הכוונה היא הן למחיר קנייה התחלתי והן למוצרים נלווים ולמחירי תחמושת, נורא הייתי רוצה איזה קולט 1911, אבל הבנתי שהמחיר של כדור 0.45 הוא מגוחך...בכל מקרה, ההשקעה הראשונית שלי היא משכורת הקבע הראשונה שזה באיזור ה5000 או קצת יותר, אבל זה גמיש)

האקדח כאמור מיועד לשימוש גם בצבא ולכן צריך להיות עמיד וחזק.

תודה רבה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 165
הצטרף: 03 נובמבר 2007, 22:11

על ידי איציק אלנבוגן » 04 יולי 2008, 13:28

ברוך הבא !
אין צורך לצמצם עבורך את הרשימה הרלוונטית, עשה זאת בעצמך תוך הסתייעות במדריך או בעל מקצוע באחד מהמטווחים.
אם אתה כבר מכיר ושואף לכיוון של "1911" כדאי לך לבחון את התואמים שלו ב9 מ"מ.
המקום המתאים הוא במטווח בול בת"א.
מטווח נוסף, מומלץ גם הוא, הוא מטווחי מאיר רוט בראשל"צ.
בחנות "קל-וי" בר"ג תוכל למצוא מבחר של כלים , הרבה משומשים רלוונטיים, אך אין שם מטווח.
יש שני מטווחים בנתניה , לא כל כך מכיר אישית, אבל החבר'ה כאן ממליצים.

בהצלחה !
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 736
הצטרף: 10 ינואר 2003, 09:01

על ידי גולנצ'יק » 04 יולי 2008, 15:07

אהלן איציק ותודה רבה :)

לפי ההפנייה שלך למטווח בול לחפש תואמי 1911 ב9 מ"מ אני מבין שאתה מכווין לדגמי בול, האם יש שם גם כלים אחרים? מה גודל המבחר?
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 165
הצטרף: 03 נובמבר 2007, 22:11

על ידי c425x » 04 יולי 2008, 15:36

בדרך כלל בדיונים מסוג זה ממליצים כאן ללכת למטווחים, לבדוק אקדחים שונים וזה כמובן נכון.
כדי שיתנו לך יותר כיוונים, אתה צריך לפרט קצת יותר את הצרכים שלך - האם בכוונתך לעסוק בירי מעשי/אימוני קליעה, עד כמה חשובה לך הסלקת הנשק וכו'.
בשימוש הצבאי שאתה מתאר, לעניות דעתי, 1911 איננו הבחירה האופטימלית. לי יש 1911 של בול, אבל הוא משמש לירי מעשי ושם אני נהנה ממנו מאוד.
לטעמי, כאקדח נשיאה, במיוחד בשטח, הוא גדול מדי, כבד מדי, בעל חלקים חדים ובולטים, רגיש מדי ללכלוך וכו'.
הייתי מסתכל בכיוון של גלוקים (17, 19, 26 בסימן שאלה גדול), הקלר USP, בול צ'רוקי. יש עכשיו גם סדרה חדשה של CZ במחירים מעניינים מאוד, אבל לא ניסיתי אותם בעצמי עדיין.
אם אתה איש צבא, לא הייתי הולך על שום קליבר פרט ל- 9 מ"מ משיקולי זמינות תחמושת גם לאימונים (לא יודע אם יש לכם הקצאות, אבל בכל זאת) וגם בקרב. בענייני כושר עצירה חיפוש קטן בפורום יביא לך עשרות אשכולות ויותר.
לא הייתי פוסל רכישת אקדחים מיד שניה. תבדוק למשל ב- yad2. יש לפעמים כלים במצב מצוין ובמחיר מצחיק. כמובן שצריך איש מקצוע שיבדוק.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 981
הצטרף: 30 מאי 2003, 17:30

על ידי glockbuster » 04 יולי 2008, 16:04

c425x
ה1911 שלי אולי כבד, אולי בעל חלקים בולטים (ממש לא חדים כל האקדח עבד DEHORNING)
אבל הוא ממש לא גדול מידי (צינת קומנדר על גוף גוורמנט)ולא רגיל ללכלוך לא צריך להשוות בול ל1911 אמיתי כי חוץ מהמראה הדומה הם די שונים הקולט שלי אוכל כל כדור ובכל מצב כך שהוא אמין כמו כל אקדח שירות אחר כולל הפלסטיקים למינהם.
(גם לי יש בול לירי מעשי כך שאני מכיר את הסחורה)

יש למאיר רוט כמה דגמיי 1911 קומנדר ואופיסרט ב9MM
והם מוסלקים בצורה נהדרת
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 1263
הצטרף: 20 פברואר 2004, 17:46
מיקום: ראשל"צ

על ידי יאיר אדרי » 04 יולי 2008, 16:50

המלצתי לך גש למטווח מאיר רוט (עם אתה מהאזור שלו או לכל עסק מכובד אחר ויש כמו כוונות טובות בנתניה ) ובדוק אצלם איזה דגם מוצא חן בעינך + איזה מוצא חן בידך בזמן ירי+ איזה מוצא חן בעני מנהל הבנק או הפקיד = רכוש מה שמתאים לך ,יומלצו לך אין ספור כלים ויש המון היצע מכיוון שאין מי שירכוש כל אחד ימליץ לך על זה שהוא מרוויח הכי הרבה אבל אתה צריך לבחור מה שמתאים לך.באופן כללי רוב הכלים החדשים או הכמעט חדשיםנ שלא עברו חריש עמוק אמינים בהחלט .
לדוגמא אני בעל אהדה גדולה לדגמי 1911 הארוכים ובעלי תוספות מסילות וכל מיני אביזרים לפני כן לדגמי הCZ75\טנפוליו\יריחו שהם זהים כמעט לגמרי.עוד לפני כן ברטות ישנות 84 ן-92 לא מחבב את דגמי הג... זה דעתי הבלעדית האישית.
לכן עליך לבחור את הנוח והטוב לך.
שבת שלום ובהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 830
הצטרף: 04 ינואר 2003, 22:01
מיקום: "עראבה עלית" משגב

על ידי גולנצ'יק » 04 יולי 2008, 18:56

שלום לכולם ותודה רבה על התגובות.

ראשית אבהיר כי אין לי העדפה לסוג מסוים של אקדח, מה שאמרתי על ה1911 היה דוגמא למשהו ספציפי שהוא לא פרקטי במיוחד, ככה שאני פתוח לחלוטין לכל כיוון...

לביינתים אני אבדוק כנראה את מטווח בול (יש להם כלים אחרים חוץ מהבול..?) ואולי אם יהיה זמן גם את מאיר רוט...

ובכל זאת אם למישהו יש המלצה נוספת לאחת מהשאלות שלי אודה לכם מאוד.
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 165
הצטרף: 03 נובמבר 2007, 22:11

על ידי Webart » 05 יולי 2008, 09:50

גולנצ'יק כתב:מה שאמרתי על ה1911 היה דוגמא למשהו ספציפי שהוא לא פרקטי במיוחד


:shock: :shock: :shock:
להגיד על הומדל הורסטילי ביותר הקיים בהסטוריה של הנשק "לא פרקטי במיוחד" מראה שיש לך עוד המון, המון, המון מה ללמוד.
לא תמצא שום כלי (ואני מניח שזה יהיה רלוונטי גם עוד 20 שנה) שיספק לך מגוון וריאנטים כמו אקדחים מבוססי 1911, בין אם תחפש אקדח אולטרא-מודרני פולימרי, עם מסילות שרות וכמויות תחמושת הנעות סביב 18 כד' וצפונה במחסניות סטנדרטיות ועד לאקדחי סאב-קומפקט במגוון קטרים הניתנים להסלקה עמוקה הרבה יותר מאר כל סאב-קומפקט מודרני.

בקיצור, אני מניח שהעדר שיבש את שיקול הדעת של עוד מישהו...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר
 
הודעות: 5730
הצטרף: 29 דצמבר 2002, 13:11
מיקום: מלאבס, ישראל

על ידי גולנצ'יק » 05 יולי 2008, 10:13

לא, זה לא אומר שיש לי עוד מה ללמוד (למרות שברור שיש לי...) אלא שפשוט הבנת אותי לא נכון.

הייתי רוצה לרכוש 1911 מאוד ספציפי, אבל הוא לא כ"כ פרקטי בשבילי, זאת כל הכוונה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 165
הצטרף: 03 נובמבר 2007, 22:11

על ידי itamar » 05 יולי 2008, 11:40

Webart כתב:
גולנצ'יק כתב:מה שאמרתי על ה1911 היה דוגמא למשהו ספציפי שהוא לא פרקטי במיוחד


:shock: :shock: :shock:
להגיד על הומדל הורסטילי ביותר הקיים בהסטוריה של הנשק "לא פרקטי במיוחד" מראה שיש לך עוד המון, המון, המון מה ללמוד.
לא תמצא שום כלי (ואני מניח שזה יהיה רלוונטי גם עוד 20 שנה) שיספק לך מגוון וריאנטים כמו אקדחים מבוססי 1911, בין אם תחפש אקדח אולטרא-מודרני פולימרי, עם מסילות שרות וכמויות תחמושת הנעות סביב 18 כד' וצפונה במחסניות סטנדרטיות ועד לאקדחי סאב-קומפקט במגוון קטרים הניתנים להסלקה עמוקה הרבה יותר מאר כל סאב-קומפקט מודרני.

בקיצור, אני מניח שהעדר שיבש את שיקול הדעת של עוד מישהו...


דביר,
זו כבר שאלה של הגדרה שכל אחד יכול לפרש אותה כרצונו.
בשבילך 1911 יכול להיות כל וראינט אקדח שאי פעם יוצר בדמותו וצלמו של הנשק הזה.
בשביל אחר 1911 - יכול להיות 1911 קלאסי, מחסנית 6 כדורים חד טורית 0.45.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 9774
הצטרף: 17 אפריל 2004, 18:12

שלום גולנצ'יק

על ידי mishael » 05 יולי 2008, 12:38

אני לא רוצה להוציא לך את הרוח מהמפרצים אבל בדקת שאתה אכן זכאי להוציא רישיון?
האם עברת קורס מדריכי ירי בצבא? מדובר ברישיון אזרחי או צבאי?
גם אני הייתי בסרט הזה.
כנגד זכאי לרישון צבאי רס"ל ומעלה בעל וותק בדרגה של שנה ועוד יתרת שירות של שנה.
כקצין-גם כן יתרת שירות מעל שנה.

דגש נוסף שיםל ב על נוחות ומשקל הכלי, אם אתה הולך להסתובב איתו רוב היום עלייך, או לנהוג ברכב הרה. לא כל אקדח יהיה לך נוח ויהיו כאלה שגם יפריעו ויכאיבו לגב.
חשבת על פולימרי?
מה שאני הכי ממליץ תגיעל מטווח תרגיש, תירה, תשים עלייך ותראה איך האקדח יושב ומסתדר לך מכל הבחינות
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 249
הצטרף: 10 דצמבר 2007, 13:49
מיקום: אשקלונה

על ידי גולנצ'יק » 05 יולי 2008, 14:50

אכן כשאמרתי 1911 התכוונתי למה שאיתמר אמר ומכאן חוסר הפרקטיות כלפי (אמנם כלי עמיד ומצוין ובעל כוח עצירה גבוה, אבל בעל קיבולת מחסנית נמוכה ומחיר תחמושת יקר מאוד...)

mishael, כאמור אני עדיין לא עומד בתבחין, אבל מתקרב הזמן שבו אעמוד ולכן אני מקדם מנהלות כבר מעכשיו, גם ככה תהליך הוצאת רישיון הוא ארוך ומייגע ועל אחת כמה וכמה דרך הצבא, אז עדיף לנצל את הזמן, בכל מקרה אני ברגילה עכשיו ומי יודע מתי ואם תהיה לי עוד אחת, אז כדאי לנצל את הזמן...

שאלה נוספת שקשורה לנושא, ברשותכם, אני זוכר שלפני מס' חודשים קראתי כתבה (לא זוכר אם זה היה בקליבר קרבי או במדור הנשק שהיה פעם בבלייזר...) שדיברה בחום על אקדחים בקוטר 0.40, מה לדעתכם הכדאיות של כלים כאלה מבחינת קבילות כדורים, כוח עצירה ומחיר?
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 165
הצטרף: 03 נובמבר 2007, 22:11

על ידי itamar » 05 יולי 2008, 15:04

גולנצ'יק כתב: שדיברה בחום על אקדחים בקוטר 0.40, מה לדעתכם הכדאיות של כלים כאלה מבחינת קבילות כדורים, כוח עצירה ומחיר?


בארה"ב 0.40 תפס אצל מרבית יחידות המשטרה והוא מאד פופולרי.
מבחינה של קיבולת כדורים, הכדור הזה פשרה בין 9ממ ו0.45 מבחינת גודל, כך שקיבולת התחמושת הממוצעת היא 13-15 כדורים בכלים עם מחסנית דו טורית.

יצא לי לירות מספר פעמים ב-0.40, אישית לא אהבתי. זה כדור חם ועצבני, רתע חד ועצבנית גם כן.
בארץ, הקליבר השולט הוא 9ממ. 0.40 כמובן שיקר יותר.
אם תרצה לקנות תחמושות קצת יותר מתקדמות (ראש חלול) כנראה שתצטרך לשלם יותר, וסביר להניח שהמצאי והמבחר יהיו מוגבלים עוד יותר.

לגבי אפשרות למכור כזה כלי - מניח שקשה יותר מאשר 9ממ.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 9774
הצטרף: 17 אפריל 2004, 18:12

המלצה בתור גולנצי'ק

על ידי hs2000 » 06 יולי 2008, 08:32

אם אתה רוצה המלצה גם בתור גולנצי'ק, לפני מספר שבועות רכשתי hs2000 לאחר השוואה בינו לבין הגלוק. החלקים הפנימיים היו נראים לחזקים יותר (ישבתי עם מנהל מטווח והוא הראה לי את ההשוואות). לא צריך לבזבז כסף על שיפורים וכאלה דברים, כל השיפורים כבר מובנים באקדח עצמו. למעט כוונות זוהרות, שזה תשקול אם אתה צריך והאם זה נכון מבצעית ללכת במבצע עם כוונות זוהרות (אלא אם כן אתה הולך עם אקדח שכולו מוסתר כלפי חוץ). הכי מומלץ זה ללכת ולראות. אני בדקתי בחנות המטווח המרכזי בנתניה, שירות מעולה!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד
 
הודעות: 32
הצטרף: 02 יוני 2008, 12:17

Re: המלצה בתור גולנצי'ק

על ידי נועם » 06 יולי 2008, 08:41

hs2000 כתב:אם אתה רוצה המלצה גם בתור גולנצי'ק, לפני מספר שבועות רכשתי hs2000 לאחר השוואה בינו לבין הגלוק. החלקים הפנימיים היו נראים לחזקים יותר (ישבתי עם מנהל מטווח והוא הראה לי את ההשוואות). לא צריך לבזבז כסף על שיפורים וכאלה דברים, כל השיפורים כבר מובנים באקדח עצמו. למעט כוונות זוהרות, שזה תשקול אם אתה צריך והאם זה נכון מבצעית ללכת במבצע עם כוונות זוהרות (אלא אם כן אתה הולך עם אקדח שכולו מוסתר כלפי חוץ) . הכי מומלץ זה ללכת ולראות. אני בדקתי בחנות המטווח המרכזי בנתניה, שירות מעולה!!!


ההדגשה והצביעה שלי.

מה שכתבת, הוא אחד הדברים החכמים ביותר שנשמעו כאן לאחרונה... :|
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 6316
הצטרף: 20 דצמבר 2002, 22:46
מיקום: הנגב המערבי - חוטף עזה,ליד הגדר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד