בכניסה לאחד ממטווחי צפון הארץ כתוב:

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בכניסה לאחד ממטווחי צפון הארץ כתוב:

על ידי yotamravid » 04 יולי 2008, 17:49

אתמול כשרציתי לטווח באחד ממטווחי הצפון לשם חידוש רשיון נאקדח ראיתי שלט בכניסה :משרד הפנים קבע שעל האנשים המגיעים לחידוש רשיון לעבור הדרכה בת שעתיים וחצי(כך כתוב במפורש)הדרכה לתפעול ושימוש בנשק? שאלתי האם הדבר אכן כך ישנה גם מכסת שעות שעל המחדש לעבור בדרך לחידוש רשיון האקדח?
אגב אני לא טווחתי אבל רק בגלל שהגעתי מוקדם מדי והמטווח נפתח רק בשעה 1200.
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 04 יולי 2008, 20:37

יש הגדרה של תוכן ומסגרת זמן מומלצת לאימון לחידוש הרישיון.

אין במדינת ישראל מטווח אחד שמעביר הדרכות של שעתיים לחידוש הרישיון, זה לא מעשי, לא כלכלי ולא ישים במצב הנוכחי של הרישוי.

במרבית המטווחים אימון לחידוש הרישיון אורך כשעה. יש חריגים שמפאת דלות יכולתם לתפעל את הנשק ברמה סבירה נשארים לפז"מ נוסף / מוזמנים לאימון נוסף או נפסלים בצורה החלטית ומדווחים לפקיד הרישוי.

אני משתדל בחידושי הרישיון להוסיף תכנים נוספים (כגון מצבים, מחסות, ירי על מטרות מתכת של הירי המעשי, תחמושת נוספת וכו') ככל הניתן על פי רצונו של המתאמן בתוספת ידע, רמתו הבסיסית המאפשרת זאת ויכולתי כמדריך/מנהל המטווח להעמיד את השירות לאותו אדם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גמ » 04 יולי 2008, 20:53

נועם, מה שאתה מתאר מעניין. יש בסמכותו של מדריך ירי/מנהל מטווח לקבוע שאדם שמגיע לחידוש רשיון בלתי כשיר/מסוגל לבצע אימון כנדרש או לעמוד ברמה בסיסית נדרשת? זה מעניין כי זה אומר שבכל זאת קיים (לפחות בתאוריה) פיקוח (גם אם לא מספק) על יכולות אזרחים מחזיקי נשק בארץ.
כמה דלים צריכים להיות ביצועיו של יורה מחדש רשיון כדי שיפסל ע"י מדריך ירי?
מהי שכיחות הפסילה של מחדשי רשיון מטעמים של ביצועים קטסטרופליים?
מה קורה למחדש רשיון שמדווח למשרד הפנים כבלתי מסוגל לעמוד ברמת אימון בסיסי של חידוש רשיון?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

כלומר?

על ידי yotamravid » 04 יולי 2008, 21:10

כלומר שאין דבר כזה: קביעה שרירותית של שעתיים וחצי. ע'י משרד הפנים?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 05 יולי 2008, 09:17

נועם כתב:יש הגדרה של תוכן ומסגרת זמן מומלצת לאימון לחידוש הרישיון.

אין במדינת ישראל מטווח אחד שמעביר הדרכות של שעתיים לחידוש הרישיון, זה לא מעשי, לא כלכלי ולא ישים במצב הנוכחי של הרישוי.

במרבית המטווחים אימון לחידוש הרישיון אורך כשעה. יש חריגים שמפאת דלות יכולתם לתפעל את הנשק ברמה סבירה נשארים לפז"מ נוסף / מוזמנים לאימון נוסף או נפסלים בצורה החלטית ומדווחים לפקיד הרישוי.

אני משתדל בחידושי הרישיון להוסיף תכנים נוספים (כגון מצבים, מחסות, ירי על מטרות מתכת של הירי המעשי, תחמושת נוספת וכו') ככל הניתן על פי רצונו של המתאמן בתוספת ידע, רמתו הבסיסית המאפשרת זאת ויכולתי כמדריך/מנהל המטווח להעמיד את השירות לאותו אדם.

ותדאג להכניס את האקסטרות בפוליסה - בגלל הסעיף הדרקוני שלהם.

"המטווח יפעל בדיוק על פי הוראות הרשות המוסמכת."

יענו אם הדרכת החלפת מחסניות מי שלא נדרש לכך ושם קרה משהו - תכין בוחטה.
ההתדיינות שלנו עם חברת הביטוח (שמבטחת את ספורטאי עמה"י) התישה אותנו ועשינו אצל תומס זאב הרחבה לביטוח של ההתאחדות עבור מטווחי דגניה ונהריים. זה עולה טיפה יותר ונותן שקט טוטאלי.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: כלומר?

על ידי רפתן » 05 יולי 2008, 09:19

yotamravid כתב:כלומר שאין דבר כזה: קביעה שרירותית של שעתיים וחצי. ע'י משרד הפנים?

יש אימון ומסגרת זמן (שעתיים כולל רישום ובדיקת הנשק) והם מוצגים בכל מטווח לרשעות הציבור.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 05 יולי 2008, 09:24

גמ כתב:נועם, מה שאתה מתאר מעניין. יש בסמכותו של מדריך ירי/מנהל מטווח לקבוע שאדם שמגיע לחידוש רשיון בלתי כשיר/מסוגל לבצע אימון כנדרש או לעמוד ברמה בסיסית נדרשת? זה מעניין כי זה אומר שבכל זאת קיים (לפחות בתאוריה) פיקוח (גם אם לא מספק) על יכולות אזרחים מחזיקי נשק בארץ.
מה קורה למחדש רשיון שמדווח למשרד הפנים כבלתי מסוגל לעמוד ברמת אימון בסיסי של חידוש רשיון?

1. בסמכותו של מדריך הירי לפסול ע"פ החוק והתקנות את היורה ולחדול את האימון או לא להתחיל אותו בכלל. מדריך הירי ומנהל המטווח ידווחו לפקיד הרישוי. (בנתיים האקדח נשאר אצל היורה, אין סמכות לתפוס אותו)

2. יש שני פרמטרים עיקריים - ביצועים ומצב גופני / נפשי. ביצועים - בתוכנית ההכשרה לחידוש / מבקש חדש, נקבעו הפרמטרים להצלחה בסעיף זה. לגבי מצב גופני - נכתב כי מדריך הירי ומנהל המטווח יהיו ערים למצבו הגופני והנפשי של נושא הנשק ובמידת הצורך יחדלו אימון וידווחו לפקיד הרישוי.

3. בשנות עבודתי כמדריך יצא לי לפסול כ 5 אנשים לפחות, גם צעירים וגם מבוגרים. האם בסוף התהליך נשקם נלקח ? לא יודע. את חלקם הצלחתי (בסיוע מנהל המטווח) לשכנע לוותר על הנשק, כי הגיע הזמן לתלות את האוכף והמושכות באורווה ולפרוש. מחלקם זכיתי למנות גידופים וקללות ואף לאיומים ממשיים כי יפגעו בי. (גם המדריכים האחרים שהיו סביבי זכו לאותה מנה)

כאשר מדובר בנושא של יכולת נמוכה הנובעת מחוסר הכשרה טוב - אני מזמין את המתאמן לאימון נוסף - מודיע לו כי הוא נכשל באימון ועליו להתאמן שנית. זאת בתנאי שיש עוד זמן לחידוש הרישיון / תוקף לרישיון הקיים. במידה והבעייה אקוטית, מדווח לפקיד הרישוי.

4. משרד הפנים אמור לזמן את היורה לאימון נוסף (אם נכתב על ידי המדריך כי מוזמן לאימון נוסף) או יופנה לבדיקות רפואיות (כמו המכון לבטיחות בדרכים שיש לנהגים, לא זוכר את השם המדוייק) ולהערכה האם יכול להחזיק בנשק.

כל זאת, פועל יוצא של רמת ההכשרה הבסיסית הלקוייה שמונחלת כאן, במסגרת אירועי "סמוך יהיה בסדר" שהחלו בשנת 1948, ה' באייר תש"ח.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 05 יולי 2008, 10:53

וגם לא חוקי ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

אז מה לא הבנתי? אני י.הודי ק.שה ה.בנה

על ידי yotamravid » 05 יולי 2008, 12:53

הרפתן כתב :יש אימון ומסגרת זמן (שעתיים כולל רישום ובדיקת הנשק) והם מוצגים בכל מטווח לרשעות הציבור.

אז בשביל י.הודי ק.שה ה.בנה

כתוב במפורש שעתיים בדרישות משרד הםנים ממש במילים /ספרות... שעתיים ?????
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 06 יולי 2008, 11:11

חיובי
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גמ » 09 יולי 2008, 09:02

נועם כתב:
גמ כתב:נועם, מה שאתה מתאר מעניין. יש בסמכותו של מדריך ירי/מנהל מטווח לקבוע שאדם שמגיע לחידוש רשיון בלתי כשיר/מסוגל לבצע אימון כנדרש או לעמוד ברמה בסיסית נדרשת? זה מעניין כי זה אומר שבכל זאת קיים (לפחות בתאוריה) פיקוח (גם אם לא מספק) על יכולות אזרחים מחזיקי נשק בארץ.

1. בסמכותו של מדריך הירי לפסול ע"פ החוק והתקנות את היורה ולחדול את האימון או לא להתחיל אותו בכלל. מדריך הירי ומנהל המטווח ידווחו לפקיד הרישוי. (בנתיים האקדח נשאר אצל היורה, אין סמכות לתפוס אותו)

2. יש שני פרמטרים עיקריים - ביצועים ומצב גופני / נפשי. ביצועים - בתוכנית ההכשרה לחידוש / מבקש חדש, נקבעו הפרמטרים להצלחה בסעיף זה. לגבי מצב גופני - נכתב כי מדריך הירי ומנהל המטווח יהיו ערים למצבו הגופני והנפשי של נושא הנשק ובמידת הצורך יחדלו אימון וידווחו לפקיד הרישוי.

3. בשנות עבודתי כמדריך יצא לי לפסול כ 5 אנשים לפחות, גם צעירים וגם מבוגרים. האם בסוף התהליך נשקם נלקח ? לא יודע. את חלקם הצלחתי (בסיוע מנהל המטווח) לשכנע לוותר על הנשק, כי הגיע הזמן לתלות את האוכף והמושכות באורווה ולפרוש. מחלקם זכיתי למנות גידופים וקללות ואף לאיומים ממשיים כי יפגעו בי. (גם המדריכים האחרים שהיו סביבי זכו לאותה מנה)

כאשר מדובר בנושא של יכולת נמוכה הנובעת מחוסר הכשרה טוב - אני מזמין את המתאמן לאימון נוסף - מודיע לו כי הוא נכשל באימון ועליו להתאמן שנית. זאת בתנאי שיש עוד זמן לחידוש הרישיון / תוקף לרישיון הקיים. במידה והבעייה אקוטית, מדווח לפקיד הרישוי.

4. משרד הפנים אמור לזמן את היורה לאימון נוסף (אם נכתב על ידי המדריך כי מוזמן לאימון נוסף) או יופנה לבדיקות רפואיות (כמו המכון לבטיחות בדרכים שיש לנהגים, לא זוכר את השם המדוייק) ולהערכה האם יכול להחזיק בנשק.

כל זאת, פועל יוצא של רמת ההכשרה הבסיסית הלקוייה שמונחלת כאן, במסגרת אירועי "סמוך יהיה בסדר" שהחלו בשנת 1948, ה' באייר תש"ח.

הדבר שהכי מפחיד אותי באירועים כמו זה עם הטרקטור הוא כמות כלי הנשק שנמצאים בידי אנשים לא מיומנים והסיכון שמישהו כזה יעשה יותר נזק מתועלת. לכן, עניין אותי לדעת האם לפחות ברמת העקרון יש איזהשהו פיקוח על הרמה המבצעית של נושאי נשק.
לצערי ממה שרואים לפחות מתגובת השוטרים בפיגוע מרכז הרב ובאירוע הטרקטור הוא מצב הפוך לפיו גם כשצריך לירות הם חוששים או כתוצאה מחוסר מיומנות ופחד או מחשש להסתבכות בוועדות חקירה ותביעות לאחר מכן.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 09 יולי 2008, 10:14

אין פיקוח על הרמה המבצעית כי לא מלמדים שום דבר כזה את האזרחים.

מי מהאזרחים המעוניין להרחיב ידיעותיו מעבר לדרישות המינימום של המדינה - נכנס לקורס כלשהו כגון ירי מעשי או ירי מבצעי או לומד אחד על אחד עם מדריך.

אגב, אותו שומר שוקיסט מהפיגוע שהסתובב עם אקדח שלוף וחיוך זחוח (היה מספר 2 הכי מסוכן בזירה אחרי המפגע עצמו) נניח שהוא בוגר הכשרה בסיסית של 9 שעות. גם אז הוא לא מוכשר לתרחיש שכזה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 09 יולי 2008, 12:03

לו אני המפכ"ל/שר הפנים ומתייחס ברצינות למה שנעם ואחרים כותבים פה, הרי שמחר בבוקר, אם לא עוד הערב, אני מתחיל בפעילות ע"מ לאסוף את כל כלי הנשק שבידי הציבור.

חברים
הצהרות כאלו יגרמו בדיוק לכך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 09 יולי 2008, 12:59

דון,

כאשר יושבים קצינים בכירים בהווה ודימוס ומשקרים במצח נחושה, קבל עם, עדה וטלויזיה, באומרם וקובעם נחרצות, כי אין דבר כזה "וידוא הריגה" או "וידוא ניטרול", אז אתה מצפה שהמשטרה או המדינה תלמד את האזרח שימוש מבצעי להגנה על חייו ?

הפתרון הוא בהעלאת רמת ההכשרה לציבור כהכשרה בסיסית וחיוב מבחנים תקופתיים בשליטה ויכולת בסיסית.

להכניס מבחני תיאוריה כמו בנהיגה (לאחר שמשפטן מדריך את נושא הוראות השימוש בנשק ולא על ידי מדריך שכל הכשרתו לנושא היא לשמוע עורך דין מדבר על כך בכנס מדריכים של משרד הפנים אחת ל 3 שנים ואין בכך כל הסמכה רשמית) להכניס מבחני שליטה מעשיים ובחינה על ידי מדריך אחר.

הרעיון לדעתי ייכנס בשלב כלשהו - בהמשך לאשכול שפתח שרקן על נושא רענון השומרים (פותחת תיק ווקשה) - עדכון מפגישה שהייתי בה אמש במשרד הפנים - מועמד שייגש להכשרה (קורס 9 שעות לשומרים) וייכשל, במידה ויגיש ערעור למשרד הפנים, ייאלץ להבחן על ידי מדריך חיצוני שיקבע על ידי משרד הפנים.

הגיע הזמן להתעורר - לחייב האזרחים לפחות בקורס של ה 9 שעות, למרות שזה לחלוטין לא מספיק גם לא לשומר שאמור לשמור על קהל, והשומר הכי פשוט, הוא זה שישמור על קהל במתכונת של "ריכוזי קהל" - שהוא הקורס הנמשך הרבה מעל 9 שעות... (קניון או כל מקום אחר בו מתרכז קהל, אינו שונה לטעמי מהכניסה לנתב"ג מבחינת כמות אנשים החולפת בו, למעט הסמליות של המקום)

ומשהו אחר - כתבו לי כמה על שאני, הצדיק שמיישר פינות, טוען שאין מטווח שעומד בשעתיים אימון לאזרח וכביכול מעגל פינות, אז חביירים, נהפוך הוא. אני מחמיר עוד יותר, אבל מי שכותב, לא רואה כי הוא לא נמצא..

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 09 יולי 2008, 13:29

נועם כתב:דון,

כאשר יושבים קצינים בכירים בהווה ודימוס ומשקרים במצח נחושה, קבל עם, עדה וטלויזיה, באומרם וקובעם נחרצות, כי אין דבר כזה "וידוא הריגה" או "וידוא ניטרול", אז אתה מצפה שהמשטרה או המדינה תלמד את האזרח שימוש מבצעי להגנה על חייו ?

המדינה לא צריכה ללמד אף אחד, ובטח שלא המשטרה. אלו רק גופים מנחים וקובעי מדיניות, וכולם צריכים להתיישר לפיהם. "המדינה" לימדה אותך נהיגה? לימדה אותך להיות משהו ממה שאתה? לא נראה לי. זה לא תפקידה
הפתרון הוא בהעלאת רמת ההכשרה לציבור כהכשרה בסיסית וחיוב מבחנים תקופתיים בשליטה ויכולת בסיסית.
נאמר כבר מליון פעם. בינתיים לא קורה דבר, וגם כשקורה - קמים על זה 1000 מקטרגים שיכלו לעשול יותר טוב....
להכניס מבחני תיאוריה כמו בנהיגה (לאחר שמשפטן מדריך את נושא הוראות השימוש בנשק ולא על ידי מדריך שכל הכשרתו לנושא היא לשמוע עורך דין מדבר על כך בכנס מדריכים של משרד הפנים אחת ל 3 שנים ואין בכך כל הסמכה רשמית) להכניס מבחני שליטה מעשיים ובחינה על ידי מדריך אחר.
בהשתלמות האחרונה היינו ביחד, ועורך הדין היחידי שראיתי באולם ישב לייד השולחן שלנו. לא זכור לי שנתנו לו לדבר :lol:

הרעיון לדעתי ייכנס בשלב כלשהו - בהמשך לאשכול שפתח שרקן על נושא רענון השומרים (פותחת תיק ווקשה) - עדכון מפגישה שהייתי בה אמש במשרד הפנים - מועמד שייגש להכשרה (קורס 9 שעות לשומרים) וייכשל, במידה ויגיש ערעור למשרד הפנים, ייאלץ להבחן על ידי מדריך חיצוני שיקבע על ידי משרד הפנים.
מה זה "מדריך חיצוני"? זה בטח יהיה עוד אחד מהמדריכים הבכירים (אם הם יסכימו) או מקורב אחר. אולי יביאו מדריכים /בוחנים מחו"ל?

הגיע הזמן להתעורר - לחייב האזרחים לפחות בקורס של ה 9 שעות, למרות שזה לחלוטין לא מספיק גם לא לשומר שאמור לשמור על קהל, והשומר הכי פשוט, הוא זה שישמור על קהל במתכונת של "ריכוזי קהל" - שהוא הקורס הנמשך הרבה מעל 9 שעות... (קניון או כל מקום אחר בו מתרכז קהל, אינו שונה לטעמי מהכניסה לנתב"ג מבחינת כמות אנשים החולפת בו, למעט הסמליות של המקום)
הרבה יותר קל לקחת מכולם את הנשקים, גם מהשומרים ורצוי גם מהשוטרים . ככה יוצר מצב שהנשק ישאר רק ביידי הרעים, ויהיה הרבה יותר קל להבחין בין טוב לרע. במקרה של אזעקת אמת פשוט יקראו לסיירת מטכ"ל שיפטרו את הבעיה. החיים שלהם יהיו מאד קלים כי יוכלו לירות בכל מי שיש לו נשק. . :lol:

ומשהו אחר - כתבו לי כמה על שאני, הצדיק שמיישר פינות, טוען שאין מטווח שעומד בשעתיים אימון לאזרח וכביכול מעגל פינות, אז חביירים, נהפוך הוא. אני מחמיר עוד יותר, אבל מי שכותב, לא רואה כי הוא לא נמצא..
You are as good as they come :!:

נועם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד