תותב פורק -safe tech

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תותב פורק -safe tech

על ידי רועי 357 » 18 יולי 2008, 08:54

http://www.safrgun.com/
האם קיים יבואן או משווק של המוצר הזה בארץ?
שימו לב זה לא רק לאקדחים
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 18 יולי 2008, 09:15

אל תפגע מהתשובה, אולי היא קצת בוטה. לא משהו אישי כמובן.

למה זה טוב ?

אם לאחסנה - נהדר.
כאשר יש הפרדה מלאה בין נשק לתחמושת. הנשק מסומן כפרוק, נמצא על הכנה או בכספת או בכל מתקן איחסון אחר.

אם לאימון יבש ? רע מאוד. - נת"ב.
תמיד ישנה האפשרות של הכנסת מחסנית "חיה" לנשק ודריכתו. משם הדרך לאירוע בטיחותי עם תוצאות רעות קצרה מאוד.

לאימון יבש
תותב לאורך הקנה - כאשר רצוי מאוד שיבלוט מחוץ לקנה. (יש בעייה עם תותבים של M16 קצר לארוך בצבא, הבעיה מוכרת) לאקדחים יש בלוקר וגם תותבים פשוטים.

אם לנשיאת הנשק כמו שאתה הולך ביום יום ?
לדעתי קשקוש בלבוש. בזבוז הכסף. עדיף להשקיע בהדרכה ולימוד מאשר לתת לחיילים צ'ופצ'יקים צבעוניים לתחיבה בבית הבליעה, ולומר בזאת - הנה, אני משקיע בבטיחות... זה לא מה שיפתור פליטות כדורים בצבא, כבר עסקנו בכך בעבר.

התותב הזה מאובטח ? בדריכה, אתה תמיד זוכר להחזיק אותו ? בסוף היום כל דבר תצטרך לאבטח לנשק...

לנשיאת אקדח
האם תלך עם התותב הכתום בנרתיק ? רעיון טוב למישהו שלא סומכים עליו...

אקדחי SW משווקים עם התותב הזה או דומה לו, אבל התותב מיועד לאחסנת הנשק בלבד.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 18 יולי 2008, 09:32

אני לא נפגע שאלתי כי זה הולך להיות הדבר הבא שהלוחמים של צה"ל ינועו איתו במשך כל הזמן חוץ מפעילות מבצעית- מייקי הכניס את זה
כמו שכבר ראית לי יש אחד פשוט התעניינתי מאיפה זה מגיע
או שזה משהו שקיים בארץ או מחשבה שלו
הוא קורה לזה מק-פורק
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 18 יולי 2008, 11:09

ראיתי את השטות הזו בתבור, מחובר לחח הרצועה האחורי עם גומי (ברגע שאתה פורק זה נשאר תלוי מאחור).
צה"ל לא יודע ללמד את החייילים לעבוד בצורה בטיחותית, אז הוא מכניס דברים שגורמים ללכלוך להכנס לתוך הנשק. (אתה נע עם זה כשהמכלול פתוח חלקית - מתכון לכניסת לכלוך ולהפרעה לנעילת הבריח בדריכה).
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 18 יולי 2008, 12:35

לגבי הלכלוך יש מן גומי שמולבש על בפתח יציאת תרמילים
בתור מישהו שהסתובב אם זה כמעט שנה המכלול לא כל כך מתלכלך כמו שחושבים
יש בקושי אבק זה לא מפריע לכלום
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 18 יולי 2008, 12:43

רועי,

זה רק מלמד על הרמה הגבוהה שיש בצה"ל בתחום ההדרכה, בתחום הקליעה והחינוך. (בציניות, למי שלא מבין בין השורות, כמו שכבר קרה לי בהודעות אחרות..)

השיטה הפולנית עובדת גם ובעיקר כאן - "אין פתרון שאי אפשר למצוא לו בעייה".

מק פורק - זה ממקדונלד ? יש שוברים לטיסה לאולימפיאדה ? :twisted:

עדיף ללמד את את חיילי צה"ל לנוע 24/7 עם מחסנית בהכנס. יותר בטיחותי, יותר מוכנות כנגד חטיפות ועוד...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 18 יולי 2008, 14:00

אתה צודק נועם אבל אני לא יכול לשנות דברים על דעת עצמי- לפחות לא כרגע
אני כפוף לפקודות
גם אני חושב שצריך ללכת בהכנס כמו כל גוף ביטחוני בעולם גם מייקי חושב ככה וגם גברעם הגלילי אבל יש גם מעליהם כל מיני חרבות ופלפלים שלא מוכנים לחשוב על הדברים הקטנים
אז בינתיים כל השאר חושבים על תחלופות
נערך לאחרונה על ידי רועי 357 בתאריך 18 יולי 2008, 18:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 18 יולי 2008, 15:53

איש גדול / נעם וחברים.

מהבטן אני חושב כמוכם.

רגע לפניי שאני יורה. ופוסל חד משמעית

רוצה לשמוע למה ומה עמד מאחורי ההחלטה.

עם החלטות בלחץ או ליווי תקשורתי יש לי ניסיון רע.

לא יודע על שמות חדשים לתותב דומה שמצוי בידי מ 1981 בקליבר 9X19 .

שלא לדבר על 0.22 אותם אני מכיר מנעורי ומטרתם היתה שמירה על פני הנוקר/פני הקנה בעת שחרור נקירה יבשה.

נכון עושה רועי שפועל על פי הפקודות.
תהפוך את העולם כלפי מעלה אבל בצע פקודות - כי אין לנו צבא אחר.
לגבי לכלוך בנשק - לכלכתם.................
נשק לא נקי לא יורה ?
תעיפו ת נשק לכל הרוחות תביאו קלאצ'
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 18 יולי 2008, 17:49

אילן-אם יש בידך תותב כזה אני אשמח לדעת איכן רכשת אותו-ואם אפשר בבקשה תמונה
ועדיין לא ענו לי על התשובה אם יש מטווח כל שהוא או כל דבר אחר אשר מוכר/מייבא את הפריטים הנ"ל
אולי התפספסה הנקודה של הפריט זה לא תותב שנכנס לבית הבליעה ויוצא מהקנה(שזה מאפשר לבצע תרגילים ואימונים "יבשים" בלי חשש שמישהו יכול להכניס מחסנית ולפלוט כדור).
הפריט הזה נועד כדי שלוחמים ינועו עם מחסנית בהכנס (כיום הולכים "בהכנס" רק באיו"ש ובאח"ע-אני מתכוון לכלי ארוך ולא אקדח).
כאשר התותב בבית הבליעה ולמרות שהמחסנית בהכנס יכול החייל לראות שאין סיכוי שיש כדור בבית הבליעה-זה הופך את הנשק לפרוק וגם אם פותחים ניצרה ומנסים לנקור אי אפשר כי הבריח של הכלי באמצא.
נניח שיש צורך לדרוך את הנשק החייל פשוט דורך את הנשק והתותב יוצא אוטומטית מבית הבליעה( מכיוון שיש לתותב הזה כרכוב) וכך נכנס כדור תורן לבית הבליעה.אם הנשק נדרך בטעות יכול החייל להבחין בזה ולפרוק את נשקו ולהיות מודע יותר לנשק-חשוב ביותר.,
-זה אמור לחסוך את המצב שכיום כל חייל "משבצר" לו מחסנית איך שהוא עליו או על הנשק ובמקרה אמת(וכבר היו כאלה התקופה האחרונה-ושני היורים שניטרלו את האיום היו חיילים) הוא צריך להוציא את המחסנית מאיזה מקום להכניס לכלי לדרוך ולירות.
לפי דעתי הרעיון הכללי נכון אבל כמו כל דבר בצה"ל צריך לזה הוראות בטיחות ופקודות -עד עכשיו זה היה נסיוני ולא היה עם זה שום בעיה , אני מקווה שזה יכנס למערך הלוחם בקרוב באופן כולל ולא רק בודדים
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 18 יולי 2008, 20:20

ואני רק חושב על ההתעסקות המיותרת בנשק, שכוללת דריכה, ע"מ להכניס את השטות הזו לקנה.. ברמת ההכשרה הנמוכה ובשילוב מחסנית בהכנס (כפי שנכתב מעלה כמטרת התותב) זה מתכון לאסון..

ואני כבר מתאר לעצמי איך יחתכו את ה"שטנץ" הבולט של התותב, ישימו את התותב ככדור ראשון במחסנית וידרכו... ובלחיצת הדק הראשונה שתהרוג חייל תמים שוב ייאשימו את הש.ג. ויגידו שהחייל היורה פעל בניגוד להוראות.. אבל ישכחו לתלות את מי שהביא את הרעיון הזה לצה"ל כתחליף להכשרה ראויה...

איך זה שיש כוחות ביטחון בעולם שנושאים קבוע נשק עם כדור בקנה ורמת התאונות שם מזערית? את השאלה הזו אף אחד בצה"ל / מ"י לא שואל.. כי אז יצטרכו גם להציע פתרון רציני של הכשרה ושינוי תפיסות עולם, אבל על זה אף קצין לא יקח אחריות!

אין שום פתרון לבטיחות בנשק מלבד אימון אימון אימון ועוד קצת אימון... כל ההמצאות הללו, כאשר הן לא באות כמשלים להכשרה מעמיקה, אלא כתחליף, רק מסכנות את נושא הנשק!

מדכי אל דכי..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 18 יולי 2008, 21:01

מצטער אבל אני לא מסכים איתך
בתור מישהו שעבר די הרבה על תחקירי בטיחות על פליטות הכדורים בצה"ל הרוב קרה בגלל שיתת הפריקה.
לכן שיטת הפריקה שכולכם מכירים מ-M16 השתנתה לזו כמו של התבור(עובדה שיחידות עם תבור באותה פרק זמן בהכשרה ובקו היו פליטות הכדורים של גבעתי עם התבור קטנות פי כמה וכמה משאר היחידות ובאותו פרק ).
השיטה החדשה היא לבדוק שאין בבית המחסנית כלום שלוש וחצי דריכות באחרונה משאירים את הבריח משוך לאחור בדיקה ויזואלית שבית הבליעה נקי מתחמושת עזיבה של ידית הדריכה וזהו!!!
אין צורך כלל לפתוח ניצרה ולינקור זו הפעולה שגרמה לפליטה הכדורים .
לא אני המצאתי את השיטה הזו אבל זה מה שמייקי הסביר לנו בהרצאה שלו ליפני שבועיים .
אני די בטוח שהרבה חברים פה התנגדו או יסכימו אבל זה הולך להיכנס לכל צה"ל ואני לא חושב שמישהו יכול לשנות את זה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 18 יולי 2008, 21:35

רועי 357 כתב:מצטער אבל אני לא מסכים איתך
השיטה החדשה היא לבדוק שאין בבית המחסנית כלום שלוש וחצי דריכות באחרונה משאירים את הבריח משוך לאחור בדיקה ויזואלית שבית הבליעה נקי מתחמושת עזיבה של ידית הדריכה וזהו!!!
אין צורך כלל לפתוח ניצרה ולינקור זו הפעולה שגרמה לפליטה הכדורים .
.

אללה יוסטור... כנראה שבצבא שלנו שכחו משן חולצת שבורה.
נקירה היא חלק מתהליך פריקה.. ככה זה בכל הצבאות בעולם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 18 יולי 2008, 21:47

אז הנה לך עוד שטות!!
אם אני מבין נכון את הראש של מייקי (או מי שקבע את השיטה הזו, כי זה לא מסתדר לי שמייקי יתמוך בדבר כזה מרצונו החופשי) אז הוא אומר - יעשה החייל פריקה לא מלאה, יכניס תותב לקנה ואז הרווחנו כמה דברים -
רווח ראשון - עשה פריקה (מה שחייבים - חייבים)
שני - לא ביצע נקירה (שינוי סטטיסטיקת הפליטות)
שלישי - מסתובב עם תותב (והנה גמרנו עם תאונות הנשק..)

וואלה הרגנו את כל הציפורים שעל העץ במכה אחת...

הפריקה על שלביה נכונה, אין על כך ויכוח, אבל להשאיר נשק עם מנגנון דרוך (לא בוצעה ניקרה) זה כאילו לא עשית כלום!!
נכון שאת ה M16 גם ככה חייבים לדרוך לפני נצירה, אבל זה כי הוא נועד לנשיאה או נצור עם כדור בקנה או פרוק ולא נצור, הניצרה נועדה לשימוש רק כשיש כדור בקנה! ולא כפי שנהוג בצה"ל - פרוק ונצור. לפחות בשיטה הקודמת ביצעת את הדריכה לצורך נצירה רק לאחר שנקרת ע"מ לודא שאין כדור בקנה.. עכשיו גם זה לא יהיה..

הרי אנחנו מכירים את החפיף, חייל יעשה פריקה מהירה, לא מבוקרת, לא ישים לב שיש כדור תקוע בקנה (בגלל שן חולצת שבורה או משהו דומה) והנה הוא מסתובב עם כדור בקנה, מכלול דרוך ובהרגשה שהנשק פרוק. עכשיו, אם בצה"ל ההכשרה באמת היתה מצליחה לגרום לחייל להתייחס אל הנשק תמיד כאילו יש כדור בקנה, לא היינו מקיימים את הדיון הזה, אבל מאחר וברור שזה לא כך, חייל שפרק את הנשק, אבל למעשה מסתובב עם נשק טעון (מחסנית בנשק) ודרוך (כדור בקנה) ולא מודע לזה - סכנת נפשות!!

לחילופין, חייל ישנה מצבי כוננות, יהיה בפעילות מבצעית - נראה לך שהוא יסתובב עם תותב בקנה?? אין סיכוי, אבל את הפריקה הוא יעשה אותו הדבר, לא מלאה, ומספיק פעם אחת שהוא ישכח להוציא מחסנית לפני פריקה...

כמדריך ראיתי אלפי פריקות שבוצעו שלא כראוי והדבר היחיד שמונע אסון הוא הקפדה על כל שלבי הפריקה, שכן הם מגבים אחד את השני, בדגש על הנקירה כוידוא סופי ומוחלט לכך שאין כדור בקנה,
ואם היה כדור, הוא לפחות נפלט בתנאים מבוקרים במהלך פריקה לעבר מקום בטוח ולא בהפתעה כשאין ליורה מושג מה תהיה התוצאה!...

אם עדיין הייתי משרת בענף קרוב לודאי שהייתי מבקש להפסיק לשרת בענף :x

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 18 יולי 2008, 23:10

נראה לי שהגזמתם לגמרי. אין שום סיבה לדון בדיון המתקיים פה בפורום אינטרנט פתוח לכל דיכפין. תול"ים של צה"ל כמו גם התנהלות אחרת כשלהי בו כמו גם איזה נשק נושאת יחידה מסויימת הוא לא דבר שצריך להגיע לפורום באינטרנט. בוודאי שלא הזכרת שמות של מפקדים בענפים שונים וכו',

לתשומת לבכם.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוקי » 19 יולי 2008, 08:38

רועי . אתה טועה - פליטות הכדורים בצה"ל נגרמות ע"י אנשים כמוך שמנסים ללמוד בדרך הזו של עזרים שונים ומשונים .

תלמד מנסיון של אנשים .

תשתמש באביזרים במקומות אחרים ולא בנשק - זה לא משחק .

ממש הפכנו להיות צה"ל טויז...
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד