נתקלתי בדבר מחריד!שסופו להגמר באסון!מה דעתכם האם חוקי?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נתקלתי בדבר מחריד!שסופו להגמר באסון!מה דעתכם האם חוקי?

על ידי yotamravid » 08 אוגוסט 2008, 21:20

כשהגעתי הבוקר לעבודתי במתחם צפוני (ביג שהוא).בכניסה מוצבת עמדת שומר שמתעלת את הרכבים הנכנסים עם מתקני ניוג'רסי פלסטיים לעבר השומר-מאבטח.ראיתי דבר מחריד שרק בנס לא הסתיים באסון.אחד הרכבים שהתקדם לעברו של השומר. לא עצר הנהג האיץ את מהירות הנסיעה גרם לשומר לקפוץ הצידהכדי לא להפגע.אז הבחנתי בנהג וזיהיתי אותו טוב וראיתי שהוא צוחק וממניף אצבע משולשת לעבר השומר השומר שלף אקדח דרך אותו וכיוון לעבר המכונית .אני שהייתי מייד אחרי המכונית ואותי מכיר השומר טוב.צעקתי לעברו של המאבטח לא לירות . צעקתי שאני כבר אגש לנהג ואברר למה ואיך .....השומר הוריד את הנשק וחיכה עד שאשוב..ניגשתי לבחור שברח. והכיר אותי טוב(סתם איזה דג רקק.עם תיקים פליליים בעיקר בנושא רכוש ואלימות)ושאלתי אותו למה ומה קרה ואם הוא יודע שסיכן את עצמו.הבחור ירד ברמה קילל צעק.ואמר אני אזיין את כל הדרוזים המאבטחים. הם לוקחים לנו את כל העבודות. ואנחנו מובטלים.בקיצור חגיגה שלמה.עזבתי את המקום לאחר שנרגע. חזרתי למאבטח הרגעתי גם את הבחור שבנתיים כבר הזמין משטרה.מסרתי לו את פרטי הבחור שברח.. הסיפור נגמר כשהגיעה משטרה קבלו את פרטי הבורח.ונגשו לחפש אותו במתחם הביג..שאלתי היא:האם המאבטח נהג כשורה כאשר שלף אקדח ודרך את הנשק.ואם היה יורה האם היה צידוק מלא לירי?
אגב השוטרים שקבלו את תלונת המאבטח שסיפר ששלף אקדח וכ'ד נתנו למאבטח טופס הזמנה לחקירה בת. המשטרה.ולקחו ממנו את האקדח.האם זה חוקי (החרמת האקדח)
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Hungarfield » 08 אוגוסט 2008, 21:47

על פניו, צדק בשליפת האקדח לדעתי.
רכב שאינו מוכן להזדהות במחסום בטחון, פורץ אותו וכמעט דורס את השומר? יותר מחשוד לפח"ע. בזמנו היה מקרה ששומר בדיסקוטק סיכל כך פיגוע.
לעניות דעתי יש למצות את הדין עם הנהג.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

אין צידוק ללקיחת הנשק..

על ידי עדן23 » 08 אוגוסט 2008, 22:37

ע"פ הנחיות מ"י לקיחת נשק מאיש ביטחון רק באישור ק.אבטחה מחוזי במקרה שהיה שימוש בנשק בזמן עבודה.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asafii2 » 08 אוגוסט 2008, 23:10

על זה נאמר בארצנו: קח אקדח אבל על תעיז להשתמש בו!!!

לא פלא שהרבה מוותרים על הרישיון, מה המאבטח עשה לא נכון בסיטואציה מלחיצה כזו?

במידה והנשק לא היה נשלף והבחור הגולם ברכב היה יוצא ויורה לכל עבר ,היו גם לוקחים את
האקדח מהמאבטח בטענה שהוא לא ביצע את העבודה, בנוסף היה נחקר ואפילו נשפט.
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 09 אוגוסט 2008, 04:34

זימון לחקירה חובה ! זכרו המשטרה לא נכחה במקום והיא אמורה להגיע לחקר האמת.
לקיחת הנשק (כיוון שלא היה ירי) טעות בשיקול של המחליט.

האם אספי הוזמן לחקירה ? אם לא עוד טעות.

אם לכאורה גירסת אספי נכונה - השומר צריך להיות מצולש והאזרח כלוא.
לצערי אני לא בטוח שיש קייס לכלוא אותו.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 09 אוגוסט 2008, 08:20

חוקית, השאלה היא האם השומר חשב שיש פה פיגוע. במידה וכן - הוא פעל נכון.
לגבי ההמשך - יבדק.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הכנרתי » 09 אוגוסט 2008, 11:32

אם השומר חשב שיש הצדקה לשלוף, אז למה הוא לא ירה? לא אמורים לשלוף נשק סתם כדי להפחיד, בטח לא כשמראים לך אצבע משולשת. הרכב שפרץ את המחסום המשיך לתוך החניון לאחר שהשומר חשב שזה מפגע מבלי שנורתה יריה אחת - איפה פה המקום לצל"ש?
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 09 אוגוסט 2008, 14:15

אם סבר שמדובר במחבר - מדוע לא ירה, אלא איפשר למחבל להכנס למקום הומה אדם, עליו היה מופקד? כשל בתפקידו.

אם לא סבר שמדובר במחבל, אלא התנהג בגישה של "ככה, אתה מזלזל בי? אני אראה לך מה זה! אני אשלוף עליך אקדח ואז נראה אותך גבר! (ובסוף תמיד אוכל להגיד שחשבתי שאתה מחבל...)" - כשל בתפקידה כפליים. והיו מקרים בעבר לא רחוק.

יש לי המון כבוד לתפקיד השומר/המאבטח, אבל הצורה בה העניין מיושם בדרך כלל בארץ - גורמת בעיקר לבעיות - בטיחותיות, מבצעיות, פליליות, כלכליות.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי יובי » 09 אוגוסט 2008, 20:53

הנחיות מ"י אינן גוברות על חוק העונשין המתיר לאיש משטרה לתפוס כל חפץ שלדעתו נעשתה בו עבירה. זה מבחינת נטילת האקדח. לגבי שאר השאלות- הכל ספקולציה. היחיד, חוזר: היחיד שיכול לקבוע אם המאבטח נהג כשורה, בין אם ביצע ירי ובין אם לאו, הוא שופט. ומאחר ששופט הוא אדם ואין לנו כל דרך לנבא את החלטתו, עד שלא יהיה פס"ד סופי, כאמור-הכל ספקולציות. אנחנו, מצידנו, נשתדל לעשות כמיטב יכולתינו לשכנע (כן כן, זו המילה) את השופט. לגבי המאבטח: אני הייתי מציע לו להגיש תלונה. עם קצת נחישות מהפרקליטות אפשר לתבוע את הנהג על נסיון לגרימת חבלה בכוונה מחמירה. כך או כך, הוא צפוי לשבת בין שלוש לעשרים שנה, אם נהיה ברי מזל...
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yuval » 09 אוגוסט 2008, 20:55

מבלי (כמובן) שהייתי במקום ועל בסיס המידע שהוצג כאן, תסריט של מה עבר בראשו של המאבטח:

רכב פורץ את המחסום לא נענה לקריאת / סימן עצירה-
חשש סביר למחבל
שליפת הנשק ודריכתו
תוך כדי כך מבחין בנהג אם האצבע... מבין שלא מחבל
נוצר את הנשק ומחזירו לנרתיק לפריקה מאוחרת יותר.

יסבירו לי חברי המלומדים מה היה לא בסדר?
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובי » 09 אוגוסט 2008, 22:51

נניח שאתה קצין חקירות שהאמת לרגליו.
המאבטח מספר את סיפור הפריצה+האצבע. הנהג טוען שלא היו דברים מעולם. הוא עבר ליד הבוטקה, ראה את השומר מנמנם, נזף בו וזה בתגובה שלף את האקדח והמציא את כל הסיפור. הנהג נבהל, נתן גז וברח. מתחיל להסתבך, הא? ברוך הבא לעולם האמיתי...
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אחד במטרה » 10 אוגוסט 2008, 06:51

1. ע"פ הנחיות משטרת ישראל, הארוע לא מוגדר כפריצת מחסום. פריצת מחסום מצריכה קיומו של מחסום פיזי ולא רק עמידה של מאבטח.
2. כאן אני רוצה להיות מאד זהיר כדי שהיורה הבא לא יטען שהסתמך על דבריי. לא הייתי במקום ואיני יודע באיזו מהירות נסע הרכב כלפי המאבטח ועד כמה היה ניתן באמת לפרש את התנהגות הנהג כנסיון דריסה, אבל במצבים מסויימים הנסיעה אל המאבטח שאילצה אותו לקפוץ הצידה הופכת את הרכב ל"אמצעי" כשה"כוונה" נראית לכאורה ברורה. במצב כזה, אם המאבטח סבור שנשקפת סכנה מיידית לאנשים נוספים (כי הרי אותו עצמו הרכב כבר עבר ולגביו כבר לא קיימת עילת הגנה עצמית), כך שאין לו זמן לקרוא לנהג הרכב לעצור, הוא רשאי לפתוח באש - באויר, לגלגלים ולבסוף גם כדי לפגוע.
3. המצב הזה מדגיש את האבסורד בכל הנוגע להעסקת מאבטחים ואת הצביעות שבהתהגות המשטרה והממשלה כלפי האזרח. מצד אחד, המאבטח נדרש להפעיל כל הזמן שיקול דעת מקצועי ומשפטי ולהיות בעל איכות קבלת החלטות גבוהה ביותר. מצד שני, המערכת הממשלתית מאפשרת להעסיק מאבטחים בשכר מעליב, מה שמביא לכך שהמאבטחים יהיו, איך לומר.....לא מהעילית. כל הגורמים יודעים שהמאבטחים לא באמת מסוגלים לעמוד בדרישות שמציב החוק, אבל מכסת"חים, עוצמים עיניים ושותקים.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Coach » 10 אוגוסט 2008, 18:26

הנה מקרה דומה/שונה מהיום:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3580364,00.html

תשפטו בעצמכם....
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 10 אוגוסט 2008, 19:21

המאבטח בעצם נמצא במילכוד.
אם לא יתערב, שרקן ידרוש (בצדק) לקחת לו את הרשיון.

ואם יתערב, המשטרה תעצור אותו.

זה ייפתר כאשר מי שפורץ מחסום ייחשב כמי שדחף את ראשו תחת הגיליוטינה היורדת.
סוג של מתאבד.

לפני כמה שנים נעצר איזה נער ישראלי בלונדון ש"שלף" מצית בצורת אקדח בבדיקה הבטחונית.
ישב איזה חודש במעצר.

הוא יחשוב פעמיים לפני שיעשה כזו שטות שוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

תראו לא יודע מה איתכם

על ידי רועי גבאי » 20 אוגוסט 2008, 11:30

כיוןם המצב במדינה לא כל כך טוב על כל שטות הכי קטנה שולפים נשק אומנם אני בן 26 אבל ראיתי דברים מזעזעים במטווחים שלא הייתי נותן לאותם יורים נשק זה היה פשוט מזעזע.

עכשיו השאחלה שלי בתור מאבטח- סיאואציה כזאת אמצע טיול בירושלים אני שומע קול ירי או טרקטור שמאיים לדרוס את הילדים האם לפי החוק מותר לי לירות בו? או שאני בלי קבוצה ואני רואה מחבל עם כל הסמ"לחם הידועיים שידוע לי שאותו אדם הוא מחבל אז מותר לפתוח עליו באש?
אלוהים נתן הנט"ן לקח- אין לי ארץ אחרית גם אם אדמתי בוערת
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד