זה ודומיו יורידו אותנו ביגון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
זה ודומיו יורידו אותנו ביגון
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1012107.html
ברור שעכשיו יהיה כאן מי שיטען שהיורה בטח עברין והנשק ללא רשיון. זה לא משנה. מקרים כאלו מכניסים את הציבור לפאניקה וגוררים דרישה להכחיד לאלתר את נושאי הנשק שאינם חלק מכוחות הביטחון.
הבהרה, בתגובות לכתבה יש תגובה שכתב אחד גדעון. זו לא תגובה שלי (מסתבר שיש עוד כמה גדעונים
)
ברור שעכשיו יהיה כאן מי שיטען שהיורה בטח עברין והנשק ללא רשיון. זה לא משנה. מקרים כאלו מכניסים את הציבור לפאניקה וגוררים דרישה להכחיד לאלתר את נושאי הנשק שאינם חלק מכוחות הביטחון.
הבהרה, בתגובות לכתבה יש תגובה שכתב אחד גדעון. זו לא תגובה שלי (מסתבר שיש עוד כמה גדעונים
- תרמתי למען הסליק

דון,
התעלמות מתופעה לא מעלימה אותה. אם אתה חושב שלמקרים מסוג זה אין נגיעה לעיניננו ולהמשך זכאותנו לשאת נשק אין לי בעיה שתוריד את ה post שהתחלתי. לדעתי גם אם אנחנו חושבים שאנחנו אחרים (ולכן העניין שהעליתי לא נוגע לנו), זה לא אומר שהציבור יודע לעשות הבחנה בין נושאי הנשק השונים. האדם ברחוב לא יודע באיזו עילה אם בכלל קיבל אדם זכאות לשאת נשק וזה גם לא מעניין אותו. מבחינת האדם ברחוב הדבר היחיד שמעניין אותו הוא שהוא רוצה להרגיש בטוח. לכן (לדעתי) למקרה המתואר בכתבה עשויה להיות השפעה ישירה עלינו ומכאן העניין שעשוי להיות לציבור הסליק בכתבה.
אגב, אם וכאשר כתוצאה ממקרים כאלו תעלה דרישה ציבורית להקטין את מספר כלי הנשק, וכתוצאה מכך תצא הוראה להחמרה בקריטריונים ולאיסוף חלק מהנשק ממי אתה חושב יקחו את הנשק? מאותו עבריין שמתואר בכתבה שהנשק שלו קרוב לוודאי לא מדווח לא רשום ולא מוכר או ממך וממני האזרחים שומרי החוק שהנשק שלנו מוכר ורשום כחוק?
על דבר אחד אין לי וויכוח איתך והוא שחוץ מלכתוב על זה ולהביע את הסתיגותנו הנחרצת מאנשים כאלו אין באפשרותנו לעשות דבר לשינוי התופעה.
אם לשיקולך כעורך לא מתאים, תוריד.
גדעון
התעלמות מתופעה לא מעלימה אותה. אם אתה חושב שלמקרים מסוג זה אין נגיעה לעיניננו ולהמשך זכאותנו לשאת נשק אין לי בעיה שתוריד את ה post שהתחלתי. לדעתי גם אם אנחנו חושבים שאנחנו אחרים (ולכן העניין שהעליתי לא נוגע לנו), זה לא אומר שהציבור יודע לעשות הבחנה בין נושאי הנשק השונים. האדם ברחוב לא יודע באיזו עילה אם בכלל קיבל אדם זכאות לשאת נשק וזה גם לא מעניין אותו. מבחינת האדם ברחוב הדבר היחיד שמעניין אותו הוא שהוא רוצה להרגיש בטוח. לכן (לדעתי) למקרה המתואר בכתבה עשויה להיות השפעה ישירה עלינו ומכאן העניין שעשוי להיות לציבור הסליק בכתבה.
אגב, אם וכאשר כתוצאה ממקרים כאלו תעלה דרישה ציבורית להקטין את מספר כלי הנשק, וכתוצאה מכך תצא הוראה להחמרה בקריטריונים ולאיסוף חלק מהנשק ממי אתה חושב יקחו את הנשק? מאותו עבריין שמתואר בכתבה שהנשק שלו קרוב לוודאי לא מדווח לא רשום ולא מוכר או ממך וממני האזרחים שומרי החוק שהנשק שלנו מוכר ורשום כחוק?
על דבר אחד אין לי וויכוח איתך והוא שחוץ מלכתוב על זה ולהביע את הסתיגותנו הנחרצת מאנשים כאלו אין באפשרותנו לעשות דבר לשינוי התופעה.
אם לשיקולך כעורך לא מתאים, תוריד.
גדעון
נערך לאחרונה על ידי גמ בתאריך 15 אוגוסט 2008, 18:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
- תרמתי למען הסליק

אני חושב שדוקא בגלל מקרים כאלו הזכות הבסיסית של האזרח להגן על עצמו מקבלת משנה תוקף. אין לי ספק שמי שירה ביפו אינו אלא עבריין שמחזיק נשק לא חוקי. הציבור ודיעותיו אינם קובעי מדיניות בשום תחום.
היום פורסם בחדשות שבמבצע של המשטרה אמש נתפסו X נהגים שיכורים, Y נהגים בשלילת רשיון ואפילו אחד שנהג תחת השפעת סמים. אז לשיטתך, מחר יפסיקו לתת רשיונות נהיגה כי הציבור בסכנה? לא נראה לי.
לגבי העריכה באתר: אני לא חושב שזה אתר מראה של חדשות, גם אם מוזכר שם כלי יריה.
אנו לא צנזורים של החברים שלנו. ההתערבות היא במקרים יוצאי דופן של פגיעה בכללי הכתיבה. האשכול שלך אינו כזה.
היום פורסם בחדשות שבמבצע של המשטרה אמש נתפסו X נהגים שיכורים, Y נהגים בשלילת רשיון ואפילו אחד שנהג תחת השפעת סמים. אז לשיטתך, מחר יפסיקו לתת רשיונות נהיגה כי הציבור בסכנה? לא נראה לי.
אנו לא צנזורים של החברים שלנו. ההתערבות היא במקרים יוצאי דופן של פגיעה בכללי הכתיבה. האשכול שלך אינו כזה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:היום פורסם בחדשות שבמבצע של המשטרה אמש נתפסו X נהגים שיכורים, Y נהגים בשלילת רשיון ואפילו אחד שנהג תחת השפעת סמים. אז לשיטתך, מחר יפסיקו לתת רשיונות נהיגה כי הציבור בסכנה? לא נראה לי.
א. ברור שהמגמה היא הקשחה גם באכיפה וגם בעונשים על עבירות תנועה (ע"ע החרמת רכבים, ביטול שיטת הניקוד, וחוק עבירה חמורה שלישית)
ב. אין דין רכב כדין נשק - הכוונה היא שכל אלו שמובילים בתקשורת את הקמפיין נגד נשק בסופו של יום רוצים להמשיך להתרווח בג'יפ המפואר שלהם מבלי שיציקו להם יותר מדי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

להגיון אין שום קשר לתהליך קבלת ההחלטות בנושא הנשק.
קו ההגיון הוא כי שימוש בלתי ראוי בנשק, יענה ע"י צימצום השימוש בו (הגיון הרשויות , לא שלי) ומתן הרשאה לבעלי תפקידים.
עפ"י אותו הגיון, מתן רישיון לנהיגה צריך להיות עפ"י תבחינים, ומוגבל לבעלי תפקידים.
האמינו לי, מכסת ההרוגים תצנח במהירות.
קו ההגיון הוא כי שימוש בלתי ראוי בנשק, יענה ע"י צימצום השימוש בו (הגיון הרשויות , לא שלי) ומתן הרשאה לבעלי תפקידים.
עפ"י אותו הגיון, מתן רישיון לנהיגה צריך להיות עפ"י תבחינים, ומוגבל לבעלי תפקידים.
האמינו לי, מכסת ההרוגים תצנח במהירות.
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
donduck כתב:אני חושב שדוקא בגלל מקרים כאלו הזכות הבסיסית של האזרח להגן על עצמו מקבלת משנה תוקף. אין לי ספק שמי שירה ביפו אינו אלא עבריין שמחזיק נשק לא חוקי. הציבור ודיעותיו אינם קובעי מדיניות בשום תחום.
דון,
"הציבור ודעותיו אינם קובעי מדיניות בשום תחום", עד כמה שאני זוכר מדינת ישראל הינה מקום דמוקרטי ולציבור כן יש דיעה בנושא המדיניות.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
יואב, עד כמה שאני מסכים איתך לגבי זכות הציבור, יש כאן מספר דברים שיש לקחת בחשבון:
1. מעשית לציבור כח מוגבל בקביעת המדיניות כפי הלך הרוח הנוכחי במסדרונות השלטון.
2. הציבור אינו עושה דיו על מנת לשנות את המצב ומחאה אקטיבית נתפסת כפעולה טרחנית ולא יעילה וממילא מבוצעת לעתים רחוקות.
3. הנושא הספציפי בו מדובר עוד יותר מוקצן בגישה של קובעי המדיניות ומובילי דעת הקהל, רוצה לומר גישה פופוליסטית זולה במרבית המקרים והציבור בעל האינטרס אינו עושה דבר או שממילא אינו מודע למשמעויות של התהליכים בטווח הקצר והארוך.
אז, אני מסכים איתך אבל לצערי חושב שהסיכוי שזה יצא לפועל מעשית הוא קטן.
1. מעשית לציבור כח מוגבל בקביעת המדיניות כפי הלך הרוח הנוכחי במסדרונות השלטון.
2. הציבור אינו עושה דיו על מנת לשנות את המצב ומחאה אקטיבית נתפסת כפעולה טרחנית ולא יעילה וממילא מבוצעת לעתים רחוקות.
3. הנושא הספציפי בו מדובר עוד יותר מוקצן בגישה של קובעי המדיניות ומובילי דעת הקהל, רוצה לומר גישה פופוליסטית זולה במרבית המקרים והציבור בעל האינטרס אינו עושה דבר או שממילא אינו מודע למשמעויות של התהליכים בטווח הקצר והארוך.
אז, אני מסכים איתך אבל לצערי חושב שהסיכוי שזה יצא לפועל מעשית הוא קטן.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
yoavp כתב:donduck כתב:אני חושב שדוקא בגלל מקרים כאלו הזכות הבסיסית של האזרח להגן על עצמו מקבלת משנה תוקף. אין לי ספק שמי שירה ביפו אינו אלא עבריין שמחזיק נשק לא חוקי. הציבור ודיעותיו אינם קובעי מדיניות בשום תחום.
דון יקירי.... דמוקרטיה? בישראל? לצערי כבר מזמן לא..... במה למשל אתה חושב שמשתקף הלך הרוח של העם במדיניות של הממשלה והכנסת? אילו דברים היו כפי שאתה חושב ראש ממשלתנו כבר מזמן היה היסטוריה... אנסי קצב מזמן היה יושב בכלא...גלעד שליט היה בבית... ניצולי השואה כבר מזמן היו מקבלים את הכספים שמגיעים להם...המשטרה היתה מגדילה את הסד"כ שלה... שאמשיך גם לזוטות של חיי היום יום?
תשכח מזה.... יש לנו "חגיגת דמוקרטיה" פעם בכמה שנים כאשר שלטון כושל אחד מסיים את דרכו ואחר מתחיל... נבחרי העם מנותקים לחלוטין מהצרכים והרצונות האמיתיים של הציבור.... כל מי שהולך היום לפוליטיקה נמצא שם כדי "לעשות לביתו ולעתידו"... אני אתה וסתם מר ישראלי ממש לא בראש מעינייהם.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
אני לא כל כך מסכים...
נכון שהמצב רחוק מלהיות אידיאלי, אבל בגדול המערכת עובדת.
יש דמוקרטיה, יש חופש דעות, יש חופש עיתונות.
בסופו של דבר המערכת מקיאה מתוכה את אלו שלא ראויים לשלטון - לצערנו יש הרבה כאלה..
והבעיה העיקרית היא שאין הרבה אלטרנטיבות לבחור בהן..
אני מאמין שבסופו של דבר יהיה בסדר.
א.
נכון שהמצב רחוק מלהיות אידיאלי, אבל בגדול המערכת עובדת.
יש דמוקרטיה, יש חופש דעות, יש חופש עיתונות.
בסופו של דבר המערכת מקיאה מתוכה את אלו שלא ראויים לשלטון - לצערנו יש הרבה כאלה..
והבעיה העיקרית היא שאין הרבה אלטרנטיבות לבחור בהן..
אני מאמין שבסופו של דבר יהיה בסדר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

yoavp כתב:donduck כתב:הציבור ודיעותיו אינם קובעי מדיניות בשום תחום.
"הציבור ודעותיו אינם קובעי מדיניות בשום תחום", עד כמה שאני זוכר מדינת ישראל הינה מקום דמוקרטי ולציבור כן יש דיעה בנושא המדיניות.
לצערנו מוכח כי עמדת "כלל הציבור" אינה נשמעת בשום תחום, אלא כמו הרבה דברים אחרים - מי שעושה הכי הרבה רעש, דעתו נשמעת.
במקרה שלנו, אלו שעושים הרבה רעש עושים את זה מתוך מניעים פופוליסטיים לגמרי, כאשר אלו מנותקים מהמציאות לגמרי ובוודאי שהם מנותקים מעמדת הציבור.
לכן - הציבור אינו קובע דבר.
- תרמתי למען הסליק

12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד