עזרים לאימון קליעה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עזרים לאימון קליעה

על ידי גמ » 22 אוגוסט 2008, 09:40

עלה לי רעיון לפיתוח מערכת אלקטרונית לשיפור אימון קליעה. בטח יש לא מעט כאלה. האם מישהו מכיר ויכול להפנות אותי לשמות של מערכות כאלו, קישורים, או חומר אחר בנושא.

תודה,

גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Coach » 22 אוגוסט 2008, 11:16

לא יודע אם זה הכיוון שאתה מחפש, אבל, יש מספר מערכות לאימון אלקטרוני בקליעה אולימפית, חלקן ניתנות לשימוש גם בירי מעשי:

סקאט - http://www.scatt.com

נופטל - http://www.noptel.fi/eng/sport/index.php
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 22 אוגוסט 2008, 11:27

הנה עוד אחד, פיתוח ישראלי.

http://www.personaldefensesolutions.net/BulliteArticle.pdf
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי ח » 22 אוגוסט 2008, 17:20

גם ל-RIKA יש סימולטור לא רע
http://www.rika1.com/default.asp?Language=E
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 23 אוגוסט 2008, 11:48

תודה על המידע.

סיכום ביניים מקריאה מהירה של החומר: העזרים הקיימים פונים לקהל שמבקש לשפר יכולות קליעה לתחרויות. אני חושב על מערכת שתהיה זמינה בכל מטווח לשימוש של קהל מגוון, ממתחילים ועד מקצוענים, ותשמש גם קהל שיורה לעיתים רחוקות. למשל, המערכת יכולה לשמש בעת חידוש רשיון כשלב ראשון של אימון לפני מעבר לירי באש חיה. המערכת תוכל להציג ליורה את כל תהליך הירי שלו, למשל להיכן כיוון והיכן לבסוף פגע. מערכת כזו יכולה ללמד את היורה מהן הטעויות שהוא מבצע בירי ולהציע דרכים לתיקון/שיפור.
המודל העסקי של מערכת כזו מתבסס על זה שירי של כדורים אמיתיים עולה כסף, לכן את האימון כולו או חלקו יעשה היורה במערכת אלקטרונית כזו שעלות האימון בה יהיה זהה או אפילו זול יותר מאימון באש חיה. מערכת כזו יכולה להיות זולה יחסית וניתן יהיה לרכוש אותה באופן פרטי.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Coach » 23 אוגוסט 2008, 13:55

מעבר ל"יכולה להציג דרכים לתיקון/שיפור", המערכות שהוצגו כאן דווקא כן יודעות לעשות הכל, ובמחירים יחסים סבירים של בסביבות ה-1000 אירו.

להציע דרכים לתיקון/שיפור - כאן כבר מדובר על מערכת מומחה (expert system), שעלות בנייתה היא גדולה הרבה יותר, ולמיטב ידיעתי לא קיימת בתחום הקליעה (או בכל תחום ספורטיבי/תחרותי אחר) אלא בעיקר בתחומי הניהול והרפואה.

אם, כמו שכתבת בתחילה, אתה מעוניין לפתח מערכת כזו, צור קשר עם אחת מהחברות הקיימות, והצע להן את עזרתך בשילוב מערכת מומחה במוצר שלהן.
(אם תהיה מעוניין, ניתן לקשר אותך עם אחד מהמפתחים של אחת מהמערכות, צור קשר בפרטי)
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 אוגוסט 2008, 14:43

Coach כתב:אם, כמו שכתבת בתחילה, אתה מעוניין לפתח מערכת כזו, צור קשר עם אחת מהחברות הקיימות, והצע להן את עזרתך בשילוב מערכת מומחה במוצר שלהן.
(אם תהיה מעוניין, ניתן לקשר אותך עם אחד מהמפתחים של אחת מהמערכות, צור קשר בפרטי)

לעשות שתפי"ם כאלה כדאי רק אחרי שיש לך מערכת משל עצמך עובדת - בין אם משולבת במערכת קיימת שאתה רכשת לצרכי אינטגרציה או בין אם פיתוח מלא משלך.
או לחליפין אם יש לך פטנט רשום ומאושר לפחות באירופה ובארה"ב.

מנסיון שלי עם חברות ישראליות, אם אתה בא אליהם עם רעיון הם יבחנו אותו מכל הצדדים, הם יוציאו ממך כמה שיותר מידע ואחר כך יגידו לך נחמד מאד אבל זה לא בדיוק הכיוון שלנו.
אחר כך אחרי שנה תמצא אותם יוצאים לשוק עם משהו שמזכיר מאד את הרעיון שלך - ולך תחפש אותם בסיבוב ולא משנה על כמה NDA החתמת אותם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מוספי עופר » 23 אוגוסט 2008, 16:21

שלום רב,
אני מציע אימון יבש והרבה עבודת הדק לשיפור הקליעה.
הרבה יותר זול וזמין
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גמ » 23 אוגוסט 2008, 20:46

חברים, את תחום הסטרטאפ על כל צדדיו (פטנטים וכו') אני מכיר היטב כיזם שכבר עשה כמה כאלה, אומנם בעיקר בתחום פיתוח מכשור רפואי אבל העקרון הוא אותו עקרון. לגבי מערכת חדשה כלשהי, ברוב חברות הסטראפ לא ממציאים את הגלגל ומערכת חדשה בד"כ תכיל מן הסתם מאפיינים שכבר קיימים, בחלקם לפחות, במערכות שכבר נמצאות בשוק. אני מכיר מעט מאוד סטרטאפים (סטרטאפ בעברית אגב = חברת הזנק) שבבסיסן יש באמת רעיון חדשני ומהפכני (המצאת גלגל).
בקיצור, את העקרון של איך לגשת לפיתוח של מערכת כזו אני מכיר (כמובן שלכל תחום יש מאפיינים יחודיים שצריך להכיר וללמוד). מה שאני מבקש לבחון הוא האם באמת יש צורך במערכת כזו, כלומר האם המערכות הקיימות לא מספקות מענה באופן רחב וטוב לצרכים של שיפור קליעה (הן בתחום האזרחי והן בצבאי).

בברכה,

גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי ח » 23 אוגוסט 2008, 21:51

אתה צריך לחשוב מה הערך המוסף שברצונך להביא במערכת שלך.
כמה נקודות למחשבה:
1. המערכות הקיימות מצויינות בכל מה שקשור לאש איטית. הן לא נותנות פתרון לאש מהירה (למעט שימוש באקדח בעל הדק אלטרוני) משום שהן זקוקות לחידוש הדק.
2. בהעדר ירי חי אפקט הירי הינו שונה וככל שהקליבר גבוה יותר העדר הרעש והרתע פוגם באמינות הסימולציה, זו הסיבה שלעיתים משתמשים במאמנים תוך כדי ירי חי (עובדה השומטת חלק מהבסיס הכלכלי שהצגת).
3. לגבי נושא ההמלצות לשיפור (או אבחון הירי) , רעיון חביב אם כי בסופו של דבר מדובר במספר מדדים לא רב שמייצרת כל ירייה ולאחר הדרכה קצרה ניתן לאבחן את איכות הביצוע בצורה די פשוטה (ללא קשר לטיב הפגיעה).
למרות זאת תוסף חביב למערכות הנ"ל בצורה של ציון לביצוע בכל אחד מהמדדים הבאים (יציבות, לחיצה על ההדק) יכול היה להיות מאוד נחמד (משני מדדים אלו בשילוב עם דיוק הפגיעה ניתן להסיק ציון של תמונת כוונות).

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד