למכור או להפקיד

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי אחד במטרה » 06 ספטמבר 2008, 20:44

חברים יקרים

עם כל הכבוד לכם, רופא משפחה שיתן מכתב כזה לפי בקשת בן משפחה עובר עבירה ומפר את חובת הסודיות הרפואית.
הדרך הנכונה היא לפנות קודם כל לפקיד הרישוי. הוא, לאחר שישתכנע שהמידע שמגיע אליו אמין ומבוסס, רשאי לדרוש מבעל הרשיון להציג אישור כי הוא כשיר להחזיק בנשק. הרופא לא יתן אישור כזה לאדם שמצבו הרפואי אינו מאפשר החזקה בנשק ובכך יאפשר לפקיד הרישוי לשלול את הרשיון.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 06 ספטמבר 2008, 22:08

לדעתי (מניסיון עם רשיון הנהיגה של אבי - שהיום נמצא במצב דמנציה גרוע ביותר בבית אבות)

כהדמנציה התחילה והוא היה במצב שסיכן את עצמו ואחרים פניתי לרופא המשפחה והזכרתי לו שלאבי יש רשיון נהיגה, הרופא זימן אותו לבדיקה שיגרתית ולאחר הבדיקה הוא (הרופא) דיווח לאנשים המתאימים על מצבו של אבי. (אנחנו לא דיווחנו למשרד הרישוי אלא לרופא בלבד ,משם התחיל תהליך שבסופו רשיונו נפסל)
נראה לי שגם כאן מתאים תהליך זה , ז"א שהרופא יפנה למי שצריך - זה תפקידו.
נערך לאחרונה על ידי argra11 בתאריך 08 ספטמבר 2008, 22:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 07 ספטמבר 2008, 02:42

אחד במטרה כתב:חברים יקרים

עם כל הכבוד לכם, רופא משפחה שיתן מכתב כזה לפי בקשת בן משפחה עובר עבירה ומפר את חובת הסודיות הרפואית.
הדרך הנכונה היא לפנות קודם כל לפקיד הרישוי. הוא, לאחר שישתכנע שהמידע שמגיע אליו אמין ומבוסס, רשאי לדרוש מבעל הרשיון להציג אישור כי הוא כשיר להחזיק בנשק. הרופא לא יתן אישור כזה לאדם שמצבו הרפואי אינו מאפשר החזקה בנשק ובכך יאפשר לפקיד הרישוי לשלול את הרשיון.

אני מפנה אותך לחוק כלי יריה בו רופא הסבור שאדם איבד את הכשירות לשאת נשק חייב לדווח על כך לרשויות !!!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי hk765 » 07 ספטמבר 2008, 07:48

רופא המשפחה לא יכול לגלות כל אי כשירות.
ולפעמים, הוא גם לא רוצה אף שהוא מחויב בכך.
אני מכיר שכן כמעט בן 90 שנוהג.
הבנאדם בקושי רואה ...

איך מחדשים לו את הרשיון?
למה הבן שלו לא עושה כלום?

ולענין הנ"ל - אפשר אולי לקלקל את הנוקר.
כך הוא לא ירגיש שלקחו לו את הנשק אבל לא יוכל לירות ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אחד במטרה » 07 ספטמבר 2008, 16:54

אילן - ראשית, דיווח לרשויות אינו מכתב לבן משפחה...

שנית - חובת הדיווח אינה ל"רשויות" אלא למנהל משרד הבריאות שהוא , בתורו, רשאי לדווח על כך לגורמים המוסמכים. מה לדעתך הסיכוי שדיווח כזה אכן יגיע למי שצריך בזמן סביר?

לכן, אני חוזר בשלישית - הפתרון הנכון הוא לפנות לפקיד הרישוי והוא כבר ימשיך את הפעילות בנושא.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 08 ספטמבר 2008, 04:29

המלצה של אישתי, שנתקלה בעברה באותו מצב: האם יש לך יכולת לעקר את הנשק? להוציא/ לשבור/ לשייף את הנוקר או משהו דומה? אחר כך אפשר לחשוב על הפתרון החוקי.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 13 ספטמבר 2008, 07:52

השאלה של הבחורה - בהחלט במקום!

כמי שנאלץ לעיתים להגיד לאנשים בגילם של הורי (ומבוגרים יותר) שבאים לחדש רשיון (עם אישור רפואי) - עד כאן! , אני יודע איך הם נראים באותו רגע, מה לחץ הדם שלהם ומה המורל שלהם.

יש אנשים ששימשו כקצינים בכירים, כמנהלים ששלטו על מאות ואלפי אנשים וכו', שהידיעה שמצבם הבריאותי כבר לא מאפשר החזקת נשק - פשוט שוברת אותם.

אודה ולא אבוש שאם לא הייתי שייך לענף והייתי נתקל בדילמה הזאת לגבי אבי (שבעברו היה קצין בכיר בצה"ל), ייתכן שהייתי מחבל בנשק שלו או במנגנון פתיחת הכספת בביתו.

לשמחתי, הדילמה נחסכה ממני כשאבי הודיע לי לאחרונה שהוא רוצה לאחסן את הנשק אצלי בחנות מחשש לגניבתו ע"י פורצים. אני חושב שזו היתה דרכו להצהיר בפני עצמו שהגיע הזמן להעביר את המושכות לצעירים ממנו.

גם במקרה שפותח אשכול זה, אני סבור שיש דרכים יצירתיות לפתרון הבעייה כגון "שקרים לבנים" מסוג: "המשא"ז ביקר בבניין, הודיעו שיש גל פריצות באזור וגניבת כלי נשק מבתים ובעלי נשק מתבקשים להפקידו אצל סוחר מורשה עד לתפיסת הכנופיה", או כל שקר דומה.

ואגב, במקרים בהם אוחז נשק הלך לעולמו, בני ביתו נדרשים לקחת את הנשק (מבלי שיהיה בידם רשיון ומבלי שיהיו בידיהם כלים לדעת אם הכלי דרוך ומסוכן לאוחזים בו ולסביבתם) ולהביאו לתחנת המשטרה.

לא אחת הם מגיעים בשעות בהם הפקיד המתאים לא נמצא ואז הם נשלחים הבייתה ומתבקשים לשוב במועד מאוחר יותר.

בעבר, כשנתקלתי במצבים בהם בני משפחה של בעל רשיון שחלה ורותק לביתו ביקשו להפקיד נשק כדין, הצעתי לפקידי משרד הפנים לאפשר לסוחרי הנשק לקבל לידיהם נשק להפקדה בבית הלקוח אך כמובן שנדחיתי בבושת פנים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

לצביקה שלום!!

על ידי yotamravid » 16 ספטמבר 2008, 13:58

צביקה כותב לנועם:נועם שים לב אתה מסייע לעברה.

אמנם כבר ענו לך צביקה שאין זו עבירה אבל מאיפה אתה מגרד את עניין העבירה אין שום יסודות לשום עבירה כל שהיא
ועוד משהו אני הספקתי להכיר את נועם כאן בפורום ותשובותיו היו ועדיין מדייקות ומתומצתות בצורה אדיבה ורואים שהוא מכיר את החוק..
קטונת יא צביקה!!!
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי zvika » 16 ספטמבר 2008, 14:40

yotamravid
קטונת יא צביקה!!!

לא יודע אם אתה יקה פ... אבל נועם הוא ילד גדול ולא זקוק למליצי יושר כמוך :wink:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי נועם » 16 ספטמבר 2008, 20:02

יותם, צביקה, אל תריבו.

יותם, צביקה מכיר אותי עוד מלפני שהייתי מפקח מטווח ולמדתי ממנו לא מעט. אנחנו חברים, הכל בסדר. לא תמיד חייבים להסכים.

צביקה, תסתכל על ההנחיות שיש למדריך/מפקח - ידווח בכתב למנהל המטווח אודות אדם ה"חשוד" כמי שאינו יכול לבצע ירי מסיבות בריאות ואחרות. מנהל המטווח ידווח לפקיד הרישוי.

עד כאן - חוקי.

כשמגיע קרוב משפחה לפקיד הרישוי ומוסר מידע רפואי העשוי להציל חיים - אין בכך עבירה, אלא חובה מוסרית וחוקית של אדם שהגיעה אליו ידיעה מסויימת והוא חייב להעבירה לרשויות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי zvika » 17 ספטמבר 2008, 15:17

נועם אתה מבין את זה :lol:
כל דכפין יכול לפתוח יוזר ולכתוב ככל העולה על דעתו, ומי כמוך יודע שאני לא חושש להלך בין הטיפות, ו/או לעזור אבל מה שהעלו כאן אמור להיסגר בארבעה עיניים ומאוד מוזר שיעלה כאן.

אגב היום היתה לי שיחה עם הרופא אחרי צ'קאפ תקופתי ונתתי לו להבין שמאד לא ארצה טיפולים כימיים וכל זמן שהאצבע יכולה לסחוט אין לו מה לדאוג (לא, הוא לא גילה כלום).
ואני רוצה להיות מסוגל להחליט עבור עצמי ושלא ימנעו ממני החלטות במעשי עורמה מטוב לב.
:wink:
מדריך / נשק
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד