מה דעתכם ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אחד במטרה כתב:סיב"ט? כסת"ח?
בואו נדבר גלויות - אימוני ביאתלון הם אימוני לוחמת גרילה. נקודה.
אם בסיב"ט יושב פקיד מטומטם או קטן-ראש שנותן אישור בכתב לאימון כזה, זה משנה משהו?
אימוני ביאתלון הם לא אימוני גרילה למרות שאתה מבצע ירי אחרי מאמץ. גם מסלול פרט/חוליה/מחלקה/פלוגה זה עדיין לא לוחמת גרילה, למרות שגם שם אתה נדרש להפעיל את הנשק שלך תוך כדי מאמץ.
יש מספיק מדריכים ישראלים/אמריקאים/אירופאים שמלמדים את כוחות הביטחון הפלסטינאים והביטחון המסכל שלהם "את הדברים האמיתיים" וכמובן שהידע הזה זולג לאיפה שלא צריך לזלוג.
היום אתה בביטחון המסכל של הפת"ח, מחר אתה חלק מהחמאס ככה זה עובד שם. וכל זה כמובן מבלי להתייחס לידע שרש"פ רוכשת מהחיזבאללה ומאימונים באיראן.
אז נכון שמדובר בשיפור יכולות הקליעה בירי אחרי מאמץ, אבל עד כמה שזה לא נעים עדיין קשה לי לראות בזה איזה איום אסטרטגי נגד מדינת ישראל.
אני מאד כואב את כאבו של אותו בחור שאני לא מכיר, והייתי מעדיף שאת הידע הזה הוא יעביר לבחורינו הטובים במקום ללכת לרעות בשדות זרים. אני מאד מאמין שאותו בחור היה מעדיף לעשות את זה כאן במסגרת שלנו - גם בתנאים פחות טובים אם רק היו מאפשרים לו...
אבל....פה בארץ הקודש החליט מי שהחליט שהנושא הזה לא רלוונטי, ונושא הקליעה קרוב מאד לליבו של אותו בחור..
ובסופו של יום, צריכים גם להתפרנס ולמלא את המקרר בבית וציונות אמנם מחממת את הלב אבל לא את חשבון הבנק...
לכן אני לא בא לשפוט את אותו אחד לא כל שכן לעמוד בדרכו...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר - לא מדובר פה ב"ירי לאחר מאמץ". זה אינו ירי לאחר הרמת משקולות, לא לאחר טיפוס על חבל וגם לא על כפיפות בטן או כפיפות סמיכה. מדובר באימון המאפשר למתאמן לצאת מנקודה א, לנוע במהירות למרחק מספר קילומטרים, לבצע ירי מדוייק ולהסתלק במהירות מהמקום.
איום אסטרטגי? בודאי שלא. איום על חיי חיילים ואזרחים רבים? בודאי שכן.
איום אסטרטגי? בודאי שלא. איום על חיי חיילים ואזרחים רבים? בודאי שכן.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
- סליקאי זהב

אני מאמין שכל יהודי במדינה יכול להתפרנס ללא צורך באימון והעברת ידע בתחום הקליעה לרשות,
לדעתי כדי לך למצוא מקור פרנסה אחר, האי אתה יודע שכשיש ספק אין ספק ואם יש לך ספק בנוגע לעיסוק זה.....
לדעתי כדי לך למצוא מקור פרנסה אחר, האי אתה יודע שכשיש ספק אין ספק ואם יש לך ספק בנוגע לעיסוק זה.....
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
להיגט בזכות אלו שחושבים כמוך
(מועדוני קליעה לסגור! לא צריך! וכל אנשי הקבע אוכלי חינם!)
מדינת ישראל אישרה מעבר דרכה של 400 רובים כנ"ל לרשות כשאת הקופון גוזר הדילר הישראלי. סתם שתדע לאן אנשים שחושבים כמוך מובילים.
מאידך וכיוון שגם כותב שורות אלו קיבל הצעה דומה.
הוסבה תשומת לב הגורמים המתאימים - ולמיטב ידיעתי לא יהיה ישראלי (גם לא מבני הדוד) שיעשה עבודה זו באישור.
כל הצרה החלה שהצעה דומה לבניית מערכת הועברה לסוכנות (למען מפעלי הכנה לצבא לישובים בהם % הגיוס נמוך כפרוייקט הכנה לצה"ל) צויין שם מחיר מחירון לרובה וצויין שבקניה מרוכזת גדולה ייתכנו הנחות משמעותיות. פקידי הסוכנות ה"חכמים" תחת לנהל מו"מ בע"פ ולהציג נתונים לדיון, שכחו במה הם עוסקים ושלחו את התכנית על חזונה למספר מפעלי נשק - שאחד מהם העביר ל "עבדאללה" (או שו איסמו?) את החוברת הם קראו וביצעו ואנחנו עוד מתחרבשים.
אגב להזכירך סגן הרמטכ"ל שלנו נפצע באינתיפאדה הראשונה במבואות טול כרם (בת חפר - פיתוח) מכדור של "צלף" פלשתיני כביכול. לאחר זמן נתפסו היורים מאותו אזור הסתבר שהם ירו בקלאצ'ניקוב עם כוונות ברזל מטווח שבין 200 ל 250 מ'. אלא מאי הם עברו הכשרה טובה.
זכורני שבפרוח היחסים עם הרשות לאחר אוסלו (כשנתיים לפני האינתיפדה) נתבקשתי לשמש "נהג" של גורם בכיר בקשרים עם הרשות. ולאחר הסיור נתבקשתי לתת חוו"ד לגבי האימון בנשק שראינו. לידיעתך הוא תאם אחד ל אחד את הדוקטורינה הרוסית של הכשרת לוחם בקלאצ'ניקוב. וכן הם כן חשבו שקליעה זה חשוב.
סתם בשבילך ובשביל כל מיני כותבים בפורום.
אגב ציון אישר לי לכתוב שהוא ירד מהנושא.
סיכום במילה אחת - עצוב.
בשתי מילים טמטום עצוב.
שלש מילים כבר יחרגו מכללי הכתיבה בסליק.
"תכלה שנה וקללותיה - תחל שנה וברכותיה" אמן
מדינת ישראל אישרה מעבר דרכה של 400 רובים כנ"ל לרשות כשאת הקופון גוזר הדילר הישראלי. סתם שתדע לאן אנשים שחושבים כמוך מובילים.
מאידך וכיוון שגם כותב שורות אלו קיבל הצעה דומה.
הוסבה תשומת לב הגורמים המתאימים - ולמיטב ידיעתי לא יהיה ישראלי (גם לא מבני הדוד) שיעשה עבודה זו באישור.
כל הצרה החלה שהצעה דומה לבניית מערכת הועברה לסוכנות (למען מפעלי הכנה לצבא לישובים בהם % הגיוס נמוך כפרוייקט הכנה לצה"ל) צויין שם מחיר מחירון לרובה וצויין שבקניה מרוכזת גדולה ייתכנו הנחות משמעותיות. פקידי הסוכנות ה"חכמים" תחת לנהל מו"מ בע"פ ולהציג נתונים לדיון, שכחו במה הם עוסקים ושלחו את התכנית על חזונה למספר מפעלי נשק - שאחד מהם העביר ל "עבדאללה" (או שו איסמו?) את החוברת הם קראו וביצעו ואנחנו עוד מתחרבשים.
אגב להזכירך סגן הרמטכ"ל שלנו נפצע באינתיפאדה הראשונה במבואות טול כרם (בת חפר - פיתוח) מכדור של "צלף" פלשתיני כביכול. לאחר זמן נתפסו היורים מאותו אזור הסתבר שהם ירו בקלאצ'ניקוב עם כוונות ברזל מטווח שבין 200 ל 250 מ'. אלא מאי הם עברו הכשרה טובה.
זכורני שבפרוח היחסים עם הרשות לאחר אוסלו (כשנתיים לפני האינתיפדה) נתבקשתי לשמש "נהג" של גורם בכיר בקשרים עם הרשות. ולאחר הסיור נתבקשתי לתת חוו"ד לגבי האימון בנשק שראינו. לידיעתך הוא תאם אחד ל אחד את הדוקטורינה הרוסית של הכשרת לוחם בקלאצ'ניקוב. וכן הם כן חשבו שקליעה זה חשוב.
סתם בשבילך ובשביל כל מיני כותבים בפורום.
אגב ציון אישר לי לכתוב שהוא ירד מהנושא.
סיכום במילה אחת - עצוב.
בשתי מילים טמטום עצוב.
שלש מילים כבר יחרגו מכללי הכתיבה בסליק.
"תכלה שנה וקללותיה - תחל שנה וברכותיה" אמן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
קודם כל - תודה לציון. החלטה לא קלה, אבל נכונה.
מעבר לזה - ההודעה של רפתן מדגישה את מצבו העצוב של צה"ל שמזמן ויתר על הדרישה מהחייל ממש לפגוע במטרה. בגלל זה כל לוחם אויב שיודע לכוון ולפגוע הופך ל"לצלף" וחייל צה"ל שיש לו סיכוי באמת לפגוע במטרה אליה כיוון, נקרא "קלע".....
פעם, חיילים יצאו לכבוש יעד מבוצר עם כ 30-50 כדור לחייל. היום, חיילים יוצאים להשליט סדר עם שבע מחסניות (לפחות), שכפ"ץ, אפוד, פק"ל ושלושה כרכים של פקודות מטכ"ל והנחיות יועמ"ש.
פלא שאנחנו בזבל?
עצוב, ומאפיין את מה שקורה לנו במדינה.
מעבר לזה - ההודעה של רפתן מדגישה את מצבו העצוב של צה"ל שמזמן ויתר על הדרישה מהחייל ממש לפגוע במטרה. בגלל זה כל לוחם אויב שיודע לכוון ולפגוע הופך ל"לצלף" וחייל צה"ל שיש לו סיכוי באמת לפגוע במטרה אליה כיוון, נקרא "קלע".....
פעם, חיילים יצאו לכבוש יעד מבוצר עם כ 30-50 כדור לחייל. היום, חיילים יוצאים להשליט סדר עם שבע מחסניות (לפחות), שכפ"ץ, אפוד, פק"ל ושלושה כרכים של פקודות מטכ"ל והנחיות יועמ"ש.
פלא שאנחנו בזבל?
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
אחד במטרה כתב:פעם, חיילים יצאו לכבוש יעד מבוצר עם כ 30-50 כדור לחייל. היום, חיילים יוצאים להשליט סדר עם שבע מחסניות (לפחות), שכפ"ץ, אפוד, פק"ל ושלושה כרכים של פקודות מטכ"ל והנחיות יועמ"ש.
פלא שאנחנו בזבל?
וכמובן שהעיקר שיש מק-פורק
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

נו איךשאומרים אצלנו בצ'חונה "קלעת בומבה"
סליחה רבה אדון אילן /רפתן/ ציון המכובדים, אבל מה הקשר בין מחת לת$ת
מה הקשר בין דעה שיש אוו אין לי (כן! ,לא תאמין, אחד המינוסים הגדולים של הדמוקרטיה מותר לאנשים לחשוב בצורה עצמאית ,חלם במיטבה פשוט) לבין החלטה פוליטית של הממשלה
(אגב זה לא 400 רובי ביאטלון אלה 4000 רובי סער +2 מליון כדורים שהקנה של כל אחד מהם
עלול להיות מכוון בכל רגע נתון כלפיי "עוכר ישראל" הידוע ולא כלפך "הציוני" אז אל תטיף לי בבקשה
ותרשה לי לא להרחיב יותר כי לי בניגוד אלך אין שום כוונה למשוך את הפורום הזה לפוליטיקה זולה
לעינין מועדוני הקליעה-מתי אני היתי אי פעם בעד סגירה של מועדון
ההיפך הוא הנכון אני מאמין בזכות של כל אזרח במדינת ישראל לעסוק בכל ענף ספורט כרצונו
ורק לאחרונה ניהלתי דיון עם אחד החברים פה שבו הסברתי לו למה אני חושב שלכל אדם שרוצה לקלוע צריכה להיות הזכות לעשות זאת ללא קשר להשגיו הספורטיבים .
והסברתי מדוע אני חושב שחיבת להיות אופציה של קליעה עממית ואיך כולם כולל כולם יוצאים נשכרים מזה .
אלה מה ......
בגלל שאני לא חושב שצריך ורצוי לכפות בכוח על אנשים לעסוק בקליעה .
בגלל שאני אומר את האמת שהמפעל ה"ציוני" הגדול שנקרא גדנ"ע קליעה הפך ללא רלוונטי בתנאים הנוכחים (כן אילן אני עדין מחכה לנתונים ההם שיעידו אחרת :!: ) .
בגלל שאני לא חושב שמגיעה לי כמי שעוסק בקליעה יותר ממה שמגיעה למישהוא שעוסק נגיד
בשיט ,חתירה,ג'ודו ,קרטה ........ולא המדינה לא חיבת לי כלום רק בגלל שאני מחזיר נשק בידי
בזמן תחרות ואימון .
בגלל שאני חושב שבעל המאה הוא בעל הדעה וכן לצה"ל/משרד הביטחון מותר לקבל החלטה גם
ללא אישור של הציוני הגדול .
בגלל שאני מאמין שיש מאבק לגיטימי ויש קווים אדומים שאל לנו לחצות תהיה המטרה "קדושה"
ככל שתהיה
בגלל שאני לא מוכן ללכת בצורה עיוורת במסלול שאילן סולל ומתעקש להתבלבל מעובדות
הפכתי איך שהוא ל"אויב הקליעה" ו"עוכר ישראל"
כי ככה זה בהגיון של אילן -אוו שאתה איתי אוו שאתה נגדי אין אמצע
ולמה זה ככה אולי נדון בהמשך.....
לענין אנשי הקבע- איפה אני אמרתי כל אוו אוכלי חינם?
אני בסך הכל יצאתי נגד דברו של קצין( ועוד בדרגה בכירה
) אחד (ואז היה עוד אחד שמשום מה בחר להעלב) שרואה בהגנה על שלום אזרחי מדינת ישראל משימה מיותרת שמונעת ממנו
למלא את המשימה העיקרית של צה"ל (ואני התמים חשבתי שלהגן על אזרחי המדינה זאת המשימה העיקרית של צה"ל
).
וכן זה מתחבר לתפיסת העולם הקטנה שלי שאומרת שבשעה שיש לך קצינים בכירים חמושים
שמתחבאים בשרותים בזמן פיגוע במקום לחתור למגע עם המחבל (כמו שכתב ביאליק בפואמה "בעיר ההריגה"-
" וÀעÇתÌÈה לÅךÀ וÀהÅבÅאתÄיךÈ אÆל-כÌÈל הÇמÌÇחÂבוÉאÄים:
בÌÈתÌÅי מÈחÃרÈאוÉת, מÄכÀלÀאוÉת חÂזÄירÄים וÌשÑÀאÈר מÀקוÉמוÉת צוÉאÄים.
וÀרÈאÄיתÈ בÌÀעÅינÆיךÈ אÅיפÉה הÈיוÌ מÄתÀחÇבÌÀאÄים
אÇחÆיךÈ, בÌÀנÅי עÇמÌÆךÈ וÌבÀנÅי בÀנÅיהÆם שÑÆל-הÇמÌÇכÌÇבÌÄים"
,רק ששם היו אלו יהודים נרדפים חסרי זכויות ולא קצינים בצבא המגן היהודי),כשיש לך קצין בדרגה בכירה שרואה בהגנה על תושבי המדינה "בזבוז משאבים"שצריך להיפתר מזה כמו מתפוח אדמה לוהט ולהעביר את זה לגוף אזרחי.
כש15% מהנוער היהודי לא מתגיס לצה"ל ו30-40 אחוז מאלו שכן מתגיסים עושים את זה
לפרוטוקול ומשתדלים לעשות המינימום הדרוש כדי לעבור 3 שנים בשקט לעשות V וללכת
מילואים ? ,אל תגזים !!!
כשחילי מילואים מאחת היחידות המובחרות ביותר מצהירים שאין להם אמון באף אחד מחוץ לצוות
(הכוונה שרשרת הפיקוד).
יש לנו בעיות הרבה יותר חמורות מכושר הקליעה של החיל העברי
ואגב חייל עברי ... יש כבר חדש מ"הידיד" מתן ?
מה לוקח כל כך הרבה זמן ?
מה גם הוא הצטרף למועדון "עוכרי ישראל" ה"חלמאים"?
(למי שלא מכיר הכוונה היא לרא"ל במיל מתן ולנאי )
ולאיפה אתה מוביל אותנו אילן ?
למצב שמישהוא יתפוס את ה"פרובוקציה " שלך ברצינות ויתחיל למרר את חי מדרכי הירי עד שהאחרון שבהם יזרוק כבר את הרשיון לעזעזל ?
למצב שכבר שמענו פה על "תצוגות תכלית"?
זה מקדם את נושא הקליעה בישראל אוו מזיק לו?
איך אמרו חברנו בארה"ב "בוא נחתוך את צואת השור" ונספר לכולם שציון זה אילן ואין הצעה ואין ביאטלון ברשות .
הם מזמן הבינו את מה שחכמי ציון לא כל כך הבינו ,שחילים מאמנים להילחם וספורטאים מאמנים לנצח תחרויות וכל קשר בין השניים מקראי בהחלט.
הם בניגוד לחכמי ציון לא ישקיעו 1000$ + ברובה ביטלון שבכסף הזה הם יכולים לקנות 5 קלצים
שמשמשים גם לאימון וגם לדבר האמיתי.
אוי באמת חלמאים אמיתים
מי שמע כדבר הזה
סקר שוק ,קדם מכרז,מכרז, ניהול תקין של מכרז תחת פיקוח של מבקר אירגון .....
איך הם עושים כזה דבר
תן לי לנחש :לך במקרא לגמרי כבר היה סוחר "ציוני טוב" שהיה מוכן לספק את הכלים מטוב לב
ודאגה לעם היושב בציון כמובן ,ואתה התכוונתה לתווך בהתנדבות גמורה כמובן בעיסקה ?
וסליחה שאני שואל, אולי תגלה לי בסוד כמוס,מה כל כך סודי /חדשני בביאטלון קיץ שהצד השני כל כך צריך את החוברת הזאת ?
חסמבה חסמבה חסמבה ......
מה שמביא אותי לעוד שאלה שמתרידה אותי :
איך אדם שכל כך התנגד ונשא פה נאומים חוצבי פורום כנגד הפרטת הביטחון במדינת ישראל
התאהב כל כך בפרויקט "מגני מבצר" שהוא בדיוק העברה של אחריות צבאית לידים של אזרחים?
אולי בכלל בכל הנושאים הללו של "הציונות" יש ככה בנוסף "לשברון הלב העמוק" גם "שברון כיס" קטן?
אולי מפה באה התפיסה הכל כך גורפת של "מי שלא איתי נגדי"
ולא לא בושה להרויח פרנסה אבל יש דרכים ויש דרכים ולא תמיד המטרה מקדשת את האמצעים
וואלה לא זוכר כזה מקרא....אתה יודע בגילי הסקרלוזה עושה את שלה .
אבל אני זוכר מיקרא דומה מאד בארועי מנהרת הכותל שבו נפגעה הקסדה מפקד החטיבה באזור
למזלו הכדור עבר דוך אנד דוך והוא לא נפגע .
התשקורת מיהרה לספר על "אש צלפים" אבל התחקיר שאחרי העלה שמדור בכדור שנורה
מטווח של למעלה מ500 מטר כנראה בשיטה הידועה של "נשק 60 מעלות ,מחסנית רסס"
לפעמים זה אפילו פוגע ......
אים הכדור היה נורה מטווח של 200-250 מטר עוצמת המכה היתה שוברת את המפרקת של
המח"ט.
רפתן כתב:להיגט בזכות אלו שחושבים כמוך
סליחה רבה אדון אילן /רפתן/ ציון המכובדים, אבל מה הקשר בין מחת לת$ת
מה הקשר בין דעה שיש אוו אין לי (כן! ,לא תאמין, אחד המינוסים הגדולים של הדמוקרטיה מותר לאנשים לחשוב בצורה עצמאית ,חלם במיטבה פשוט) לבין החלטה פוליטית של הממשלה
(אגב זה לא 400 רובי ביאטלון אלה 4000 רובי סער +2 מליון כדורים שהקנה של כל אחד מהם
עלול להיות מכוון בכל רגע נתון כלפיי "עוכר ישראל" הידוע ולא כלפך "הציוני" אז אל תטיף לי בבקשה
ותרשה לי לא להרחיב יותר כי לי בניגוד אלך אין שום כוונה למשוך את הפורום הזה לפוליטיקה זולה
לעינין מועדוני הקליעה-מתי אני היתי אי פעם בעד סגירה של מועדון
ההיפך הוא הנכון אני מאמין בזכות של כל אזרח במדינת ישראל לעסוק בכל ענף ספורט כרצונו
ורק לאחרונה ניהלתי דיון עם אחד החברים פה שבו הסברתי לו למה אני חושב שלכל אדם שרוצה לקלוע צריכה להיות הזכות לעשות זאת ללא קשר להשגיו הספורטיבים .
והסברתי מדוע אני חושב שחיבת להיות אופציה של קליעה עממית ואיך כולם כולל כולם יוצאים נשכרים מזה .
אלה מה ......
בגלל שאני לא חושב שצריך ורצוי לכפות בכוח על אנשים לעסוק בקליעה .
בגלל שאני אומר את האמת שהמפעל ה"ציוני" הגדול שנקרא גדנ"ע קליעה הפך ללא רלוונטי בתנאים הנוכחים (כן אילן אני עדין מחכה לנתונים ההם שיעידו אחרת :!: ) .
בגלל שאני לא חושב שמגיעה לי כמי שעוסק בקליעה יותר ממה שמגיעה למישהוא שעוסק נגיד
בשיט ,חתירה,ג'ודו ,קרטה ........ולא המדינה לא חיבת לי כלום רק בגלל שאני מחזיר נשק בידי
בזמן תחרות ואימון .
בגלל שאני חושב שבעל המאה הוא בעל הדעה וכן לצה"ל/משרד הביטחון מותר לקבל החלטה גם
ללא אישור של הציוני הגדול .
בגלל שאני מאמין שיש מאבק לגיטימי ויש קווים אדומים שאל לנו לחצות תהיה המטרה "קדושה"
ככל שתהיה
בגלל שאני לא מוכן ללכת בצורה עיוורת במסלול שאילן סולל ומתעקש להתבלבל מעובדות
הפכתי איך שהוא ל"אויב הקליעה" ו"עוכר ישראל"
כי ככה זה בהגיון של אילן -אוו שאתה איתי אוו שאתה נגדי אין אמצע
לענין אנשי הקבע- איפה אני אמרתי כל אוו אוכלי חינם?
אני בסך הכל יצאתי נגד דברו של קצין( ועוד בדרגה בכירה
למלא את המשימה העיקרית של צה"ל (ואני התמים חשבתי שלהגן על אזרחי המדינה זאת המשימה העיקרית של צה"ל
וכן זה מתחבר לתפיסת העולם הקטנה שלי שאומרת שבשעה שיש לך קצינים בכירים חמושים
שמתחבאים בשרותים בזמן פיגוע במקום לחתור למגע עם המחבל (כמו שכתב ביאליק בפואמה "בעיר ההריגה"-
" וÀעÇתÌÈה לÅךÀ וÀהÅבÅאתÄיךÈ אÆל-כÌÈל הÇמÌÇחÂבוÉאÄים:
בÌÈתÌÅי מÈחÃרÈאוÉת, מÄכÀלÀאוÉת חÂזÄירÄים וÌשÑÀאÈר מÀקוÉמוÉת צוÉאÄים.
וÀרÈאÄיתÈ בÌÀעÅינÆיךÈ אÅיפÉה הÈיוÌ מÄתÀחÇבÌÀאÄים
אÇחÆיךÈ, בÌÀנÅי עÇמÌÆךÈ וÌבÀנÅי בÀנÅיהÆם שÑÆל-הÇמÌÇכÌÇבÌÄים"
,רק ששם היו אלו יהודים נרדפים חסרי זכויות ולא קצינים בצבא המגן היהודי),כשיש לך קצין בדרגה בכירה שרואה בהגנה על תושבי המדינה "בזבוז משאבים"שצריך להיפתר מזה כמו מתפוח אדמה לוהט ולהעביר את זה לגוף אזרחי.
כש15% מהנוער היהודי לא מתגיס לצה"ל ו30-40 אחוז מאלו שכן מתגיסים עושים את זה
לפרוטוקול ומשתדלים לעשות המינימום הדרוש כדי לעבור 3 שנים בשקט לעשות V וללכת
מילואים ? ,אל תגזים !!!
כשחילי מילואים מאחת היחידות המובחרות ביותר מצהירים שאין להם אמון באף אחד מחוץ לצוות
(הכוונה שרשרת הפיקוד).
יש לנו בעיות הרבה יותר חמורות מכושר הקליעה של החיל העברי
ואגב חייל עברי ... יש כבר חדש מ"הידיד" מתן ?
מה לוקח כל כך הרבה זמן ?
מה גם הוא הצטרף למועדון "עוכרי ישראל" ה"חלמאים"?
(למי שלא מכיר הכוונה היא לרא"ל במיל מתן ולנאי )
רפתן כתב:סתם שתדע לאן אנשים שחושבים כמוך מובילים.
ולאיפה אתה מוביל אותנו אילן ?
למצב שמישהוא יתפוס את ה"פרובוקציה " שלך ברצינות ויתחיל למרר את חי מדרכי הירי עד שהאחרון שבהם יזרוק כבר את הרשיון לעזעזל ?
למצב שכבר שמענו פה על "תצוגות תכלית"?
זה מקדם את נושא הקליעה בישראל אוו מזיק לו?
.רפתן כתב:מאידך וכיוון שגם כותב שורות אלו קיבל הצעה דומה.
הוסבה תשומת לב הגורמים המתאימים - ולמיטב ידיעתי לא יהיה ישראלי (גם לא מבני הדוד) שיעשה עבודה זו באישור
איך אמרו חברנו בארה"ב "בוא נחתוך את צואת השור" ונספר לכולם שציון זה אילן ואין הצעה ואין ביאטלון ברשות .
הם מזמן הבינו את מה שחכמי ציון לא כל כך הבינו ,שחילים מאמנים להילחם וספורטאים מאמנים לנצח תחרויות וכל קשר בין השניים מקראי בהחלט.
הם בניגוד לחכמי ציון לא ישקיעו 1000$ + ברובה ביטלון שבכסף הזה הם יכולים לקנות 5 קלצים
שמשמשים גם לאימון וגם לדבר האמיתי.
רפתן כתב:כל הצרה החלה שהצעה דומה לבניית מערכת הועברה לסוכנות (למען מפעלי הכנה לצבא לישובים בהם % הגיוס נמוך כפרוייקט הכנה לצה"ל) צויין שם מחיר מחירון לרובה וצויין שבקניה מרוכזת גדולה ייתכנו הנחות משמעותיות. פקידי הסוכנות ה"חכמים" תחת לנהל מו"מ בע"פ ולהציג נתונים לדיון, שכחו במה הם עוסקים ושלחו את התכנית על חזונה למספר מפעלי נשק - שאחד מהם העביר ל "עבדאללה" (או שו איסמו?) את החוברת הם קראו וביצעו ואנחנו עוד מתחרבשים.
אוי באמת חלמאים אמיתים
מי שמע כדבר הזה
סקר שוק ,קדם מכרז,מכרז, ניהול תקין של מכרז תחת פיקוח של מבקר אירגון .....
איך הם עושים כזה דבר
תן לי לנחש :לך במקרא לגמרי כבר היה סוחר "ציוני טוב" שהיה מוכן לספק את הכלים מטוב לב
ודאגה לעם היושב בציון כמובן ,ואתה התכוונתה לתווך בהתנדבות גמורה כמובן בעיסקה ?
וסליחה שאני שואל, אולי תגלה לי בסוד כמוס,מה כל כך סודי /חדשני בביאטלון קיץ שהצד השני כל כך צריך את החוברת הזאת ?
חסמבה חסמבה חסמבה ......
מה שמביא אותי לעוד שאלה שמתרידה אותי :
איך אדם שכל כך התנגד ונשא פה נאומים חוצבי פורום כנגד הפרטת הביטחון במדינת ישראל
התאהב כל כך בפרויקט "מגני מבצר" שהוא בדיוק העברה של אחריות צבאית לידים של אזרחים?
אולי בכלל בכל הנושאים הללו של "הציונות" יש ככה בנוסף "לשברון הלב העמוק" גם "שברון כיס" קטן?
אולי מפה באה התפיסה הכל כך גורפת של "מי שלא איתי נגדי"
ולא לא בושה להרויח פרנסה אבל יש דרכים ויש דרכים ולא תמיד המטרה מקדשת את האמצעים
רפתן כתב:אגב להזכירך סגן הרמטכ"ל שלנו נפצע באינתיפאדה הראשונה במבואות טול כרם (בת חפר - פיתוח) מכדור של "צלף" פלשתיני כביכול. לאחר זמן נתפסו היורים מאותו אזור הסתבר שהם ירו בקלאצ'ניקוב עם כוונות ברזל מטווח שבין 200 ל 250 מ'.
וואלה לא זוכר כזה מקרא....אתה יודע בגילי הסקרלוזה עושה את שלה .
אבל אני זוכר מיקרא דומה מאד בארועי מנהרת הכותל שבו נפגעה הקסדה מפקד החטיבה באזור
למזלו הכדור עבר דוך אנד דוך והוא לא נפגע .
התשקורת מיהרה לספר על "אש צלפים" אבל התחקיר שאחרי העלה שמדור בכדור שנורה
מטווח של למעלה מ500 מטר כנראה בשיטה הידועה של "נשק 60 מעלות ,מחסנית רסס"
לפעמים זה אפילו פוגע ......
אים הכדור היה נורה מטווח של 200-250 מטר עוצמת המכה היתה שוברת את המפרקת של
המח"ט.
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 16 ספטמבר 2008, 10:17, נערך 6 פעמים בסך הכל.
היגט,
מכל מה שאמרת יש לי רק הערה אחת.
זכותה של מדינה דמוקרטית ואפילו זו חובתה לכוון את החינוך של אזרחיה לתחומים שיגנו על האינטרסים הלאומיים שלה.
ובתוך זה נכללים הנושאים כגון עידוד פטריוטיות ואהבת המדינה (כן אלו לא מילים גסות).
השקעה ותקצוב של תחומים המסייעים לביטחון המדינה הן בעקיפין והן במישרין כגון:
- חינוך טרום צבאי (גדנ"ע)
- שדאות וניווטים
- קליעה למטרה
- כושר גופני וספורט
- טכנולוגיה ומדעים מדוייקים
- תעופה וימאות
אני לא רואה שום פסול בהשקעה של המדינה בתחומים האלה ובנסיון להגדיל לעצמה את מאגר המתגייסים הפוטנציאליים ליחידות קרביות.
אתה אומר שהגדנ"ע לא רלוונטי? אני מסכים איתך ב-100% שהגדנ"ע על תכניו הנוכחיים שלא עודכנו מאז 48 הוא ממש לא רלוונטי.
אז במקום לסגור אותו ולשפוך את התינוק עם המים, צריך לעדכן את הארגון הזה, להתאים אותו לתכנים של היום ולהפוך אותו ל-COOL, רלוונטי ומוקד משיכה לבני נוער.
א.
מכל מה שאמרת יש לי רק הערה אחת.
זכותה של מדינה דמוקרטית ואפילו זו חובתה לכוון את החינוך של אזרחיה לתחומים שיגנו על האינטרסים הלאומיים שלה.
ובתוך זה נכללים הנושאים כגון עידוד פטריוטיות ואהבת המדינה (כן אלו לא מילים גסות).
השקעה ותקצוב של תחומים המסייעים לביטחון המדינה הן בעקיפין והן במישרין כגון:
- חינוך טרום צבאי (גדנ"ע)
- שדאות וניווטים
- קליעה למטרה
- כושר גופני וספורט
- טכנולוגיה ומדעים מדוייקים
- תעופה וימאות
אני לא רואה שום פסול בהשקעה של המדינה בתחומים האלה ובנסיון להגדיל לעצמה את מאגר המתגייסים הפוטנציאליים ליחידות קרביות.
אתה אומר שהגדנ"ע לא רלוונטי? אני מסכים איתך ב-100% שהגדנ"ע על תכניו הנוכחיים שלא עודכנו מאז 48 הוא ממש לא רלוונטי.
אז במקום לסגור אותו ולשפוך את התינוק עם המים, צריך לעדכן את הארגון הזה, להתאים אותו לתכנים של היום ולהפוך אותו ל-COOL, רלוונטי ומוקד משיכה לבני נוער.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני מסכים איתך ב100%
זאת זכותה המלאה של המדינה להחליט להשקיעה בהנ"ל כמו שזכותה להחליט שלא
המדינה גם זכאית לבחור מבין הנ"ל במה להשיקעה יותר במה פחות ובמה בכלל לא .
גם אים זה לא מוצא חן בעיני קבוצת אינטרסנטים כזאת אוו אחרת !
יחד עם זאת שמורה לכל לאזרח (גם מתוך הקבוצות הנ"ל) הזכות לפעול באופן דמוקרטי לשינוי סדר העדיפויות הנ"ל .
לא שמורה לו הזכות להכפיש אוו להסיט כנגד הצד השני!
לא שמורה לא הזכות להתנשא ולנגח בצורה ברוטאלית כל מי שחושב אחרת !
על הענין עצמו כבר נשפכו עשרות רבות של עמודים ולי אישית אין שום כוונה להענות לפרובוקציות של אדון אילן בן נון ולעסוק בפעם המי יודע כמה בענין.
זאת זכותה המלאה של המדינה להחליט להשקיעה בהנ"ל כמו שזכותה להחליט שלא
המדינה גם זכאית לבחור מבין הנ"ל במה להשיקעה יותר במה פחות ובמה בכלל לא .
גם אים זה לא מוצא חן בעיני קבוצת אינטרסנטים כזאת אוו אחרת !
יחד עם זאת שמורה לכל לאזרח (גם מתוך הקבוצות הנ"ל) הזכות לפעול באופן דמוקרטי לשינוי סדר העדיפויות הנ"ל .
לא שמורה לו הזכות להכפיש אוו להסיט כנגד הצד השני!
לא שמורה לא הזכות להתנשא ולנגח בצורה ברוטאלית כל מי שחושב אחרת !
על הענין עצמו כבר נשפכו עשרות רבות של עמודים ולי אישית אין שום כוונה להענות לפרובוקציות של אדון אילן בן נון ולעסוק בפעם המי יודע כמה בענין.
היגט
פרובקציה זה דבר אחד
עובדות זה דבר אחר.
עצוב לי שאתה מכוון לכסף.
כן ידוע לי שגם אתה עושה דברים למען עניין יקר לך מבלי לקבל תמורה.
תבדוק עובדות
תראה כמה יובל גיא ואנוכי השקענו מכיסנו למען העניין.
אם התכנית תקרום עור וגידים אני לפחות אאלץ לרדת בשכר כדי לעבוד בה.
אז טול קורה מבין עיניך.
ועובדה אחת חשובה מאד הכסף של מועדוני הקליעה הלך ללהקות צה"ל.
עכשיו יושבים ובודקים איך להקטין משמעותית את חיל החינוך.
נו טוב למה להתווכח?
הרי הסכמנו שלא מסכימים אבל כדאי מאד שתבדוק את העובדות!!!
פרובקציה זה דבר אחד
עובדות זה דבר אחר.
עצוב לי שאתה מכוון לכסף.
כן ידוע לי שגם אתה עושה דברים למען עניין יקר לך מבלי לקבל תמורה.
תבדוק עובדות
תראה כמה יובל גיא ואנוכי השקענו מכיסנו למען העניין.
אם התכנית תקרום עור וגידים אני לפחות אאלץ לרדת בשכר כדי לעבוד בה.
אז טול קורה מבין עיניך.
ועובדה אחת חשובה מאד הכסף של מועדוני הקליעה הלך ללהקות צה"ל.
עכשיו יושבים ובודקים איך להקטין משמעותית את חיל החינוך.
נו טוב למה להתווכח?
הרי הסכמנו שלא מסכימים אבל כדאי מאד שתבדוק את העובדות!!!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן, אתה הרי יודע שאני תמיד מוכן להתבלבל מעובדות אז בבקשה אני מוכן להתרשם .
איפה שנוח לך זה טוב באתר/בפרטי /טלפון /דרך יובל /כוס קפה הכל מקובל עלי.
אבל האמת היא, שבאמת ובתמים אין לי שום ענין להכנס לאף אחד מכם לכיס ,וגם ממש לא איכפת לי אים בצד הפרויקט תרויחו כמה שקלים .
הבעיה שלי היא עם הדרך........
מי כמוך יודע עד כמה קל במדינת ישראל לפגוע בחובבי הירי אפילו באופן שרירותי ועד כמה קשה להחזיר את המצב לקדמותו אחרי זה .
אשכולות מהסוג הזה שלא לדבר על אלו הקיצונים יותר בטח ובטח לא משפרות את תדמית הענף בעני הציבור וזאת הבעיה הקטנה ביותר ,אני לא רוצה אפילו לחשוב על אופציה שבה יהיה באיזה מקום ולו רפה שכל אחד שעלול לקבל את דברו של ידדנו א' כפשוטתם.......
כמו כן חשוב לי לשוב ולהדגיש :
אין לי שום שביב של שמחה בלב מהסתלכות הגנד"ע אחרי הכל גם אני רכשתי שם חלק מהאהבה שלי לתחום הירי והנשק בכלל .
מי כמוך אילן יודע שבתחילת המאבק נגד הסגירה הלכתי איתך ואחרים כתף לכתף ותרמתי את חלקי כמיטב יכולתי אים זה בעצומה ועים זה בהגברת המודעות בערוצים שונים, למרות הביקורת וחוסר ההסכמה עם הדרך שדברים נעשו שם ,והתכנים .....שאותם בחרתי באותו שלב להחריש ,פשוט מתוך מחשבה שברווז צולע עדיף מכלום .
אבל כאשר המאבק הפך מאבק עניני למסכת הכפשות והסטה מבחינתי נחצה פה קו אדום "בטוש 10"!
אבל ברגע שאמרתי "זה לא" משום מה מיד הפכתי "לאויב העם"
על מה ולמה?
ואז הענים התחילו להפתח לי לעובדה הבסיסית שיש פה מסכת שלמה של שיקולים שבינם לבין
יכולת הקליעה של חילי צה"ל אין ולא כלום .
מהצד השני במישור הספורטיבי /אזרחי כל פרויקט שיקרב יותר אנשים (מתוך רצון )לענף הירי
מבורך מבחינתי וכאמור תמיד האמנתי ואודני מאמין שלכל אזרח צריך להיות החופש גם להגן על עצמו וגם לעסוק בספורט ירי על ענפו השונים כרצונו וכל המרבה הרי זה משובח.
אבל אבל אבל יש דרכים לעשות את זה בצורה מכובדת מבלי לפגוע במה שיש בחזקת "אחרי המבול".
ואני יכול להעיד בשם עצמי שהיתי מעדיף אילו היתה מגיעה תחת הניק שלך ועדכן מפעם לפעם
בצורה ענינית וללא התנצחויות והכפשות על התקדמות הפרויקט והקשים ע"פ הדרך בה בחרתה עד עכשו.
ולבסוף במימד האישי אילן היקר למרות שאתה הרבה ותיק ממני פה תחת כיפת השמש הרשה להשיא לך עצה קטנה- לא כל מי שלא מסכים איתך ב100% צריך להפוך מיד לאויב
לא כל מי שלא מסכים איתך צריך מיד להכפיש לך תדע אולי בכל זאת יש לו משהוא לתרום .....
אולי הוא יכול לכל הפחות לשמש לך מראה לבחינה עצמית שאתה בדרך הנכונה ?
איפה שנוח לך זה טוב באתר/בפרטי /טלפון /דרך יובל /כוס קפה הכל מקובל עלי.
אבל האמת היא, שבאמת ובתמים אין לי שום ענין להכנס לאף אחד מכם לכיס ,וגם ממש לא איכפת לי אים בצד הפרויקט תרויחו כמה שקלים .
הבעיה שלי היא עם הדרך........
מי כמוך יודע עד כמה קל במדינת ישראל לפגוע בחובבי הירי אפילו באופן שרירותי ועד כמה קשה להחזיר את המצב לקדמותו אחרי זה .
אשכולות מהסוג הזה שלא לדבר על אלו הקיצונים יותר בטח ובטח לא משפרות את תדמית הענף בעני הציבור וזאת הבעיה הקטנה ביותר ,אני לא רוצה אפילו לחשוב על אופציה שבה יהיה באיזה מקום ולו רפה שכל אחד שעלול לקבל את דברו של ידדנו א' כפשוטתם.......
כמו כן חשוב לי לשוב ולהדגיש :
אין לי שום שביב של שמחה בלב מהסתלכות הגנד"ע אחרי הכל גם אני רכשתי שם חלק מהאהבה שלי לתחום הירי והנשק בכלל .
מי כמוך אילן יודע שבתחילת המאבק נגד הסגירה הלכתי איתך ואחרים כתף לכתף ותרמתי את חלקי כמיטב יכולתי אים זה בעצומה ועים זה בהגברת המודעות בערוצים שונים, למרות הביקורת וחוסר ההסכמה עם הדרך שדברים נעשו שם ,והתכנים .....שאותם בחרתי באותו שלב להחריש ,פשוט מתוך מחשבה שברווז צולע עדיף מכלום .
אבל כאשר המאבק הפך מאבק עניני למסכת הכפשות והסטה מבחינתי נחצה פה קו אדום "בטוש 10"!
אבל ברגע שאמרתי "זה לא" משום מה מיד הפכתי "לאויב העם"
על מה ולמה?
ואז הענים התחילו להפתח לי לעובדה הבסיסית שיש פה מסכת שלמה של שיקולים שבינם לבין
יכולת הקליעה של חילי צה"ל אין ולא כלום .
מהצד השני במישור הספורטיבי /אזרחי כל פרויקט שיקרב יותר אנשים (מתוך רצון )לענף הירי
מבורך מבחינתי וכאמור תמיד האמנתי ואודני מאמין שלכל אזרח צריך להיות החופש גם להגן על עצמו וגם לעסוק בספורט ירי על ענפו השונים כרצונו וכל המרבה הרי זה משובח.
אבל אבל אבל יש דרכים לעשות את זה בצורה מכובדת מבלי לפגוע במה שיש בחזקת "אחרי המבול".
ואני יכול להעיד בשם עצמי שהיתי מעדיף אילו היתה מגיעה תחת הניק שלך ועדכן מפעם לפעם
בצורה ענינית וללא התנצחויות והכפשות על התקדמות הפרויקט והקשים ע"פ הדרך בה בחרתה עד עכשו.
ולבסוף במימד האישי אילן היקר למרות שאתה הרבה ותיק ממני פה תחת כיפת השמש הרשה להשיא לך עצה קטנה- לא כל מי שלא מסכים איתך ב100% צריך להפוך מיד לאויב
לא כל מי שלא מסכים איתך צריך מיד להכפיש לך תדע אולי בכל זאת יש לו משהוא לתרום .....
אולי הוא יכול לכל הפחות לשמש לך מראה לבחינה עצמית שאתה בדרך הנכונה ?
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד