כספת לנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כספת לנשק
בעבר התגוררתי בדירה בה הייתה כספת, הכספת הייתה מוסתרת בצורה טובה לדעתי ואף הייתה מקובעת בצורה טובה ל 2 קירות בטון, לפני מספר ימים פרצו לדירה ועקרו את הכספת מהקיר (חוץ מהכספת כמעט ולא לקחו דברים אחרים) כאשר אני התגוררתי בדירה היו ימים (אמנם מעטים) שהכספת היוותה מקום חניה לנשק האישי, קשה לי לחשוב איך הייתי מרגיש אילו היו לוקחים את הכספת כאשר הנשק בפנים... הקלות שבה פרצו לדירה (דלת פלדלת עם מנעול יקר), מציאה מהירה של הכספת (אני מניח שבעזרת מאגנו כלשהו) וניתוק הכספת מהקיר ולקיחתה, האם מישהו מכיר אמצעי יעיל יותר לאחסון? 
אמצעי איחסון יותר יעיל ובטוח? סוחר נשק, וגם לשם אם מישהו ירצה מאד לפרוץ הוא יצליח.
אם חס וחלילה הנשק שלך היה נגנב, אתה מבחינתך עשית מעל ומעבר לנדרש בחוק כדי לאבטח את הנשק שלך.
אישית, כיוון שיש לי נשק יחיד הוא נמצא עלי 24/7 וכאשר אני בשהיות ארוכות (חו"ל) הוא מופקד אצל סוחר נשק.
א.
אם חס וחלילה הנשק שלך היה נגנב, אתה מבחינתך עשית מעל ומעבר לנדרש בחוק כדי לאבטח את הנשק שלך.
אישית, כיוון שיש לי נשק יחיד הוא נמצא עלי 24/7 וכאשר אני בשהיות ארוכות (חו"ל) הוא מופקד אצל סוחר נשק.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כספת
רוב הפריצות היום הינם ע"פ מידע מוקדם על בעל הבית שהוא מחזיק בבית מזומנים , יהלומים, וכו'.
בשנים האחרונות הרבה עצמאיים שהחזיקו בכספת בבית סכום כסף גדול מאד(שחור כמובן)
נפרצו הבתים שלהם ונגנבו מהם רק הכספות.(אגב הרבה פעמים גם תלונה במשטרה לו הוגשה)
היום הפורצים מחפשים כספת והם באים מאורגנים לפרוק שלה מהקיר ולהובלה.
ברוב המקרים נשק לא מעניין אותם והגניבה שלו היא מקרית...
אסף
בשנים האחרונות הרבה עצמאיים שהחזיקו בכספת בבית סכום כסף גדול מאד(שחור כמובן)
נפרצו הבתים שלהם ונגנבו מהם רק הכספות.(אגב הרבה פעמים גם תלונה במשטרה לו הוגשה)
היום הפורצים מחפשים כספת והם באים מאורגנים לפרוק שלה מהקיר ולהובלה.
ברוב המקרים נשק לא מעניין אותם והגניבה שלו היא מקרית...
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אמצעי שמירה על נשק
הדרך הטובה ביותר לאבטח כספת, היא לקבע אותה בקיר בטון בזמן יציקתו. כל דרך אחרת פשוט לא יעילה.
הכספת צריכה להיות מקצועית, עם דלת וגוף מפלדה עבה ולא מלוחות פח, כמו רוב הכספות הביתיות. את אלה ניתן לפרוץ עם מברג או לום.
פלדלת לא מהווה ביטחון לכלום. יש הרבה שיטות לפרוץ דלתות כאלה בתוך זמן קצר.
מעבר לכל הגנה סטנדרטית (פלדלת, סורגים, כספת וכו') כדאי להתקין מערכת גילוי ואזעקה. אם רוצים להימנע מביקורים בלתי נעימים, בהם משום מה האזעקה "לא פועלת", כדאי שאת ההתקנה תעשו בעצמכם או בסיוע חבר/בן משפחה שאתם סומכים עליו. יש מערכות משוכללות שניתנות להרכבה עצמית והן כוללות כיסוי סלקטיבי של אזורים, אתרעה לפלאפון וכדומה.
בשורה התחתונה, אם פורצים באמת ירצו "לבקר" אתכם, שום דבר לא ירתיע אותם. אז תדאגו שיהיה לכם ביטוח עם כל הכיסויים.
שנה טובה!
הכספת צריכה להיות מקצועית, עם דלת וגוף מפלדה עבה ולא מלוחות פח, כמו רוב הכספות הביתיות. את אלה ניתן לפרוץ עם מברג או לום.
פלדלת לא מהווה ביטחון לכלום. יש הרבה שיטות לפרוץ דלתות כאלה בתוך זמן קצר.
מעבר לכל הגנה סטנדרטית (פלדלת, סורגים, כספת וכו') כדאי להתקין מערכת גילוי ואזעקה. אם רוצים להימנע מביקורים בלתי נעימים, בהם משום מה האזעקה "לא פועלת", כדאי שאת ההתקנה תעשו בעצמכם או בסיוע חבר/בן משפחה שאתם סומכים עליו. יש מערכות משוכללות שניתנות להרכבה עצמית והן כוללות כיסוי סלקטיבי של אזורים, אתרעה לפלאפון וכדומה.
בשורה התחתונה, אם פורצים באמת ירצו "לבקר" אתכם, שום דבר לא ירתיע אותם. אז תדאגו שיהיה לכם ביטוח עם כל הכיסויים.
שנה טובה!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
Webart כתב:צורי כתב:אמצעי היעיל ביותר לאחסון נשק הינו הנרתיק בתוך המכנסיים. ע"פ החוק, מעל 72 שעות היעדרות מהבית צריך להפקידו אצל סוחר נשק.
צורי.
איזה חוק בדיוק?
אפשר מראה מקום או ציטוט בבקשה?
הנחית משרד הפנים (בחוק כ"י) אבדן גניבה ואו השחתה של כ"י מחייבת דיווח תוך 48 שעות למ"י ו 72 שעות לפ' הרישוי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:Webart כתב:צורי כתב:אמצעי היעיל ביותר לאחסון נשק הינו הנרתיק בתוך המכנסיים. ע"פ החוק, מעל 72 שעות היעדרות מהבית צריך להפקידו אצל סוחר נשק.
צורי.
איזה חוק בדיוק?
הנחית משרד הפנים (בחוק כ"י) אבדן גניבה ואו השחתה של כ"י מחייבת דיווח תוך 48 שעות למ"י ו 72 שעות לפ' הרישוי.
סליחה? אבל מה הקשר, הנשק נעול המקום שהוא ברשותי הבלעדית לא אבד ולא נשחת ...
מרגע שגיליתי את אובדנו חובה עלי לדווח.
אחרת? לא רואה ולא מבין מהוראת חוק כלי יריה את חובת ההפקדה. ויתקנו אותי המשפטנים שבינינו אם הבנתי לא נכון.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
נועם כתב:Webart כתב:צורי כתב:אמצעי היעיל ביותר לאחסון נשק הינו הנרתיק בתוך המכנסיים. ע"פ החוק, מעל 72 שעות היעדרות מהבית צריך להפקידו אצל סוחר נשק.
צורי.
איזה חוק בדיוק?
סליחה? זה כמו הקשר בין החוק האוסר על עישון במקומות ציבוריים לעובדה שמישהו מוכר סיגריות לקטין... בשני המקומות מוזכרת סיגריה, וזהו זה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
הנה מה אומר חוק כלי יריה:
15. (א) החזיק אדם כלי יריה, ואבד כלי היריה או נשמד, חייב הוא להודיע על כך לתחנת המשטרה ככל המוקדם, ולא יאוחר מארבעים ושמונה שעות מהמועד שבו נודע לו על האבידה או ההשמדה; הובא אדם לדין על עבירה על סעיף קטן זה, לא ישא עליה באחריות פלילית אם הוכיח שנים אלה:
(1) הודיע על אבידת כלי היריה, תוך ארבעים ושמונה שעות מהמועד שבו נודע לו על האבידה או על ההשמדה;
(2) החזיק בכלי היריה בתנאים שהם סבירים בנסיבות הענין.
כלומר, שמדובר כאן במצב של נשק שכבר אבד או נגנב, ואז, אם הוכחת שהודעת על דבר האבדן/גניבה תוך הזמן הקבוע בחוק + החזקת בנשק "בתנאים סבירים בנסיבות הענין" (שזה כמובן פתוח לפרשנות) - אזי לא תישא על כך באחריות פלילית.
15. (א) החזיק אדם כלי יריה, ואבד כלי היריה או נשמד, חייב הוא להודיע על כך לתחנת המשטרה ככל המוקדם, ולא יאוחר מארבעים ושמונה שעות מהמועד שבו נודע לו על האבידה או ההשמדה; הובא אדם לדין על עבירה על סעיף קטן זה, לא ישא עליה באחריות פלילית אם הוכיח שנים אלה:
(1) הודיע על אבידת כלי היריה, תוך ארבעים ושמונה שעות מהמועד שבו נודע לו על האבידה או על ההשמדה;
כלומר, שמדובר כאן במצב של נשק שכבר אבד או נגנב, ואז, אם הוכחת שהודעת על דבר האבדן/גניבה תוך הזמן הקבוע בחוק + החזקת בנשק "בתנאים סבירים בנסיבות הענין" (שזה כמובן פתוח לפרשנות) - אזי לא תישא על כך באחריות פלילית.
- תרמתי למען הסליק

ezra65 כתב:הנה מה אומר חוק כלי יריה:
מה שדביר אמר.
עדיין לא ראיתי שום התייחסות לכך שכל העדרות מעל 72 שעות מחייבת הפקדה אצל סוחר נשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

עדיין לא ראיתי שום התייחסות לכך שכל העדרות מעל 72 שעות מחייבת הפקדה אצל סוחר נשק.
גם אני לא מצאתי סימוכין לזה, אלא אם משרד הפנים הוציא הנחיות (שאני לא יודע מה התוקף שלהן). נראה לי לא סביר שאם יצאתי לשבוע לחו"ל, לא אוכל להחזיק את הנשק בכספת טובה בבית עם מנגנוני אבטחה פיזיים ואלקטרוניים.
מה שכן, נראה לי שפיסקה פתוחה כמו "בתנאים סבירים בנסיבות הענין" היא מקור פרנסה גדול לעורכי דין...
- תרמתי למען הסליק

דווקא בנושא האחרון משרד הפנים פתר לכם את הדיון כשקבע בפירסום רשמי שלו (שאומנם אין לו שום תוקף חוקי מחייב, אבל צורף לכל מחדש רשיון) מהם תנאי אחזקה סבירים (אל תתפסו אותי במילה, אבל אם זכרוני אינו מטעני, בחוברת הקטנה ההיא היה כתוב משהו לגבי הפרדת נשק ותחמושת באחסנה בבית, ולא הרבה יותר... בטח לא כספות ושאר המצאות לגבי 72 שעות...)
נהפוך הוא... בואו נראה אותכם מסבירים את עצמכם לשוטר בסיטואציה הבאה:
יש לכם רשיון "לאחזקה בבית בלבד"
אתם בד"כ להפקיד את הנשק אצל סוחר בדרך לשדה התעופה
יש לכם ברכב מזוודות מוכנות לטיסה
אתם לא בדיוק לבושים כמי שבדרך לאימון ירי...
נעצרתם כרגע לביקורת שגרתית ע"י שוטר
לא ממש בטוח שהשוטר הממוצע, שלא ממש יאמין שאתם בדרך לאימון ירי במטווח (המזוודה במושב האחורי עם הכרטיס והדרכון מבצבצים...) יידע איך "לאכול" את זה...
נהפוך הוא... בואו נראה אותכם מסבירים את עצמכם לשוטר בסיטואציה הבאה:
יש לכם רשיון "לאחזקה בבית בלבד"
אתם בד"כ להפקיד את הנשק אצל סוחר בדרך לשדה התעופה
יש לכם ברכב מזוודות מוכנות לטיסה
אתם לא בדיוק לבושים כמי שבדרך לאימון ירי...
נעצרתם כרגע לביקורת שגרתית ע"י שוטר
לא ממש בטוח שהשוטר הממוצע, שלא ממש יאמין שאתם בדרך לאימון ירי במטווח (המזוודה במושב האחורי עם הכרטיס והדרכון מבצבצים...) יידע איך "לאכול" את זה...
נערך לאחרונה על ידי Coach בתאריך 21 ספטמבר 2008, 09:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
צריך להבדיל בין הדרישה החוקית איך לאבטח את הנשק לבין רצון מחזיק הנשק למנוע את גניבתו.
אם עמדת בדרישה החוקית, אזי אם הנשק נגנב לא תישא באחריות פלילית (כמו מי שמשאיר נשק ברכב).
אבל, גם אם לא תואשם בפלילים, בכל זאת הנשק נגנב והרשיון הלך ...
וכאן, השמיים הם הגבול.
אם עמדת בדרישה החוקית, אזי אם הנשק נגנב לא תישא באחריות פלילית (כמו מי שמשאיר נשק ברכב).
אבל, גם אם לא תואשם בפלילים, בכל זאת הנשק נגנב והרשיון הלך ...
וכאן, השמיים הם הגבול.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד