כספת לנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
המקום הטוב ביותר להתקנת כספת ביתית הוא בנקודה בה עקירתה ע"י הפורץ תגרום את הנזק המינימאלי לרהיטים.
כספת בתוך ארון בגדים למשל, תגרום לכך שבמהלך עקירתה, ינזק הארון כולו (לעיתים שוויו יותר משווי תכולת הכספת).
המהדרין יתקינו כספת בבית, יכניסו לתוכה פתק עם הכיתוב "לך תזד.." (ואת דברי הערך ישמרו במקום אחר).
---------------------------------
תרגום לעברית של האמור לעיל:
עליכם לצאת מנקודת הנחה שכל כספת שתתקינו בביתכם תעקר או תיפרץ על ידי הגנב הממוצע. התחכמות תעלה לכם ביוקר 3 פעמים (פעם ראשונה - כשתשלמו עבור ההתקנה, פעם שנייה כשתחשבו את שווי התכולה שנגנבה, פעם שלישית כשתשלמו לשיפוצניקים שיתקנו את נזקי הפריצה)
כספת בתוך ארון בגדים למשל, תגרום לכך שבמהלך עקירתה, ינזק הארון כולו (לעיתים שוויו יותר משווי תכולת הכספת).
המהדרין יתקינו כספת בבית, יכניסו לתוכה פתק עם הכיתוב "לך תזד.." (ואת דברי הערך ישמרו במקום אחר).
---------------------------------
תרגום לעברית של האמור לעיל:
עליכם לצאת מנקודת הנחה שכל כספת שתתקינו בביתכם תעקר או תיפרץ על ידי הגנב הממוצע. התחכמות תעלה לכם ביוקר 3 פעמים (פעם ראשונה - כשתשלמו עבור ההתקנה, פעם שנייה כשתחשבו את שווי התכולה שנגנבה, פעם שלישית כשתשלמו לשיפוצניקים שיתקנו את נזקי הפריצה)
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
ארבע פעמים, כמו בליל הסדר.
שכחת פעם אחת את מחיר הכספת...
אגב, אני ממליץ לאחסן בכספת לבנת חבלה + מצת משיכה לפתיחת הדלת. (עונה לתבחין של נשק ..
)
אגב, אני ממליץ לאחסן בכספת לבנת חבלה + מצת משיכה לפתיחת הדלת. (עונה לתבחין של נשק ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:ארבע פעמים, כמו בליל הסדר.
אגב, אני ממליץ לאחסן בכספת לבנת חבלה + מצת משיכה לפתיחת הדלת. (עונה לתבחין של נשק .. :twisted: )
יש כאלו שעוד מסוגלים לקחת את ההמלצה שלך ברצינות
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שרקן כתב:עליכם לצאת מנקודת הנחה שכל כספת שתתקינו בביתכם תעקר או תיפרץ על ידי הגנב הממוצע. התחכמות תעלה לכם ביוקר 3 פעמים (פעם ראשונה - כשתשלמו עבור ההתקנה, פעם שנייה כשתחשבו את שווי התכולה שנגנבה, פעם שלישית כשתשלמו לשיפוצניקים שיתקנו את נזקי הפריצה)
תרשה לי קצת לחלוק עליך.
שום כספת לא תעמוד בפני הגנב הממוצע והנחוש - ביחוד אם יש לו את כל הזמן שבעולם והכלים המתאימים. כולל כספות של בנקים (היו דברים מעולם), כספת הראיות של המשטרה, ועוד הרבה ארגונים אחרים שנפרצו, נשדדו והועמדו בבושת פנים.
לעומת זאת, כספת ביתית בהחלט יכולה לעזור הרבה מאד במקרה של פורץ מזדמן שבא לחטוף כל מה שבא ליד מבלי לעבוד יותר מדי ולעוף מהמקום כמה שיותר מהר, או נגד אותה עוזרת שמחליטה להגדיל ראש ולנקות גם את התכשיטים של בעלת הבית, נגד הילדים והחברים שלהם שדמי הכיס שלהם לא מספיקים לממן את האקסטזי, אלכהול וחשבון הפלאפון המנופח ועוד כהנה וכהנה..
דרך אגב, לפני שנתיים השיפוצניקים שעבדו אצל אימי רוקנו לה את כל התכשיטים שלה שהיו במגרת השידה. אם הייתה לה כספת, זה לא היה קורה.
לגבי נשק, גם פה הכספת מספקת הגנה ביחוד מפני בני הבית, ילדים, וכל מיני סקרנים אחרים.
עם כל הכבוד, הרבה יותר קשה להתגבר על נעילה של כספת מאשר על נעילה של מגירת שולחן כתיבה. כשאני הייתי ילד, ברמת חן היה "שיכון צבא קבע" ו"שיכון הצנחנים", התחביב שלנו בתור ילדים היה לשחק בנשק של האבא כשההורים לא היו בבית ושלא כמו היום, היו כאלה שהיה להם אוסף שלא היה מבייש את נשקיית באלי"ש. בנס זה לא נגמר באסון.
אם זה היה נעול בצורה קצת יותר רצינית אפילו בארון ברזל פשוט אז בתור ילדים לא הייתה לנו גישה לזה.
ומעבר לכל, כספת נותנת לך מספיק כסת"ח כדי לקבל את הרשיון שלך חזרה במקרה שהנשק שלך נגנב.
ברגע שבאה משטרה ורואה את החור בקיר שממנה נעקרה הכספת, אין שום ויכוח. מבחינתם עשית מעל ומעבר למתבקש בחוק כדי לשמור על הנשק שלך (למרות שהוא היה יכול להיות באותו הזמן במגירת השידה - אבל שילכו ויוכיחו).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מיקום הכספת
שלום חברים
לאחרונה קניתי כספת לא קטנה 100*60*50 השאלות הנשאלות
האם לפי החוק ניתן להתקינה במקום גלוי או שיש חוקים למיקום?
האם חייבים לקבע אותה (אני לא בחור קטן והיינו צריכים 4 חבר'ה ועגלה כדי להכניס אותה לבית)?
תודה מראש
האם חייבים לקבע אותה (אני לא בחור קטן והיינו צריכים 4 חבר'ה ועגלה כדי להכניס אותה לבית)?
תודה מראש
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
aronh כתב:בכל זאת הנשק נגנב והרשיון הלך ...
hk765,
מה זאת אומרת "הרשיון הלך"?.
אם אינך נושא באחריות הפלילית לגניבה, והעילה בגינה ניתן הרשיון עדיין בתוקף, אין סיבה שרשיונך ייפגע, ותוכל לרכוש אקדח אחר ע"מ להחליף את זה שנגנב.
זה נכון לגבי מי שלא יכול להוציא רישיון חדש אך רישיונו הנוכחי תופס מכיוון שהוצא תחת עילה קיימת בעבר ("grandfathering").
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
גנבים שפורצים לבית יודעים מה הם מחפשים(לא נרקומן מזדמן) ו ב99% מהמקרים
הם לא מחפשים נשק. הבעיה שהם נתקלים בכספת הם רואים $$$ ותכשיטים מול העיניים
וכאן הם לא בוחלים בכלום.
ברוב המקרים הם מוציאים קומפלט את הכספת מהבית ופותחים אותה במקום מסתור.
אסף
הם לא מחפשים נשק. הבעיה שהם נתקלים בכספת הם רואים $$$ ותכשיטים מול העיניים
וכאן הם לא בוחלים בכלום.
ברוב המקרים הם מוציאים קומפלט את הכספת מהבית ופותחים אותה במקום מסתור.
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
ליאור45 כתב:aronh כתב:בכל זאת הנשק נגנב והרשיון הלך ...
hk765,
מה זאת אומרת "הרשיון הלך"?.
אם אינך נושא באחריות הפלילית לגניבה, והעילה בגינה ניתן הרשיון עדיין בתוקף, אין סיבה שרשיונך ייפגע, ותוכל לרכוש אקדח אחר ע"מ להחליף את זה שנגנב.
זה נכון לגבי מי שלא יכול להוציא רישיון חדש אך רישיונו הנוכחי תופס מכיוון שהוצא תחת עילה קיימת בעבר ("grandfathering").
האם "96" מהווה עילה למי שנשקו נגנב (בלי רשלנות), גם אם אין לו היום עילה אחרת?
- סליקאי זהב

לעניות דעתי (שאינה משפטית לחלוטין) - לא.
אותה עילה "מלפני 96" שהומרה ל"מעל 10 שנים" עוסקת בנושא שולי שנקרא חוק הקניין.
מרגע שנגנב ממך האקדח, אין לך יותר חזקה עליו ולכן אין למדינה ככל מחוייבות לספק לך חלופה חוקית לנושא.
זוהי דעתי האישית, שאינה מסתמכת על שום סעיף בחוק, בניגוד לדעה שהושמעה כאן ולא זכתה לשום תגובה.
מרגע שנגנב ממך האקדח, אין לך יותר חזקה עליו ולכן אין למדינה ככל מחוייבות לספק לך חלופה חוקית לנושא.
זוהי דעתי האישית, שאינה מסתמכת על שום סעיף בחוק, בניגוד לדעה שהושמעה כאן ולא זכתה לשום תגובה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:לעניות דעתי (שאינה משפטית לחלוטין) - לא.
אז למה מאפשרים (למזלנו) להחליף אקדחים תחת עילה זו. לכאורה לפי הטיעון שלך - ברגע שמכרת את הקודם כבר אין לך חזקה עליו...
דביר - לדעתי אתה טועה ואני מסתמך על שני דברים:
1. אם הנחתך היתה נכונה, לבעלי תבחין "96" לא היו מאשרים להחליף אקדח.
2. הזכות הנפגעת אינה זכות קניינית בלבד, אלא עצם הזכות לרשיון. זכות זו אינה פוקעת אם הנשק נגנב שלא באשמת בעל הרשיון.
יחד עם זאת, לא ידוע לי על תקדימים משפטיים ולכן ייתכן ששופט שידון בעניין יפסוק בהתאם לדעתך (ויטעה...
)
1. אם הנחתך היתה נכונה, לבעלי תבחין "96" לא היו מאשרים להחליף אקדח.
2. הזכות הנפגעת אינה זכות קניינית בלבד, אלא עצם הזכות לרשיון. זכות זו אינה פוקעת אם הנשק נגנב שלא באשמת בעל הרשיון.
יחד עם זאת, לא ידוע לי על תקדימים משפטיים ולכן ייתכן ששופט שידון בעניין יפסוק בהתאם לדעתך (ויטעה...
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
הזכות היא אכן קניינית בלבד, למי שעילתו פגה, והיא מייצגת את חוסר יכולתה של המדינה לשפות כספית את כל רשיונות הנשק בארץ.
התפיסה הראשונית היתה ביצוע של מהלך מקביל למהלך שבצעה בריטניה בה שולם כסף מזומן לכל האזרחים (שומרי החוק) שנשקם נלקח מהם. (הערת האגב הבהירה שמן הסתם כל כלי הנשק שהיו אצל העבריינים נותרו אצלם, וניטרלו כל יכולת הגנה עצמית מולם).
אך כפי שציינתי, המדינה לה יכלה להרשות לעצמה להקצות את המשאבים הנ"ל ולכן זכות הקניין עומדת לצד רבים מאיתנו המחזיקים רשיונות מעל ל-10 שנים.
החלפת הרשיונות, ללא כל קשר, מתבצעת מכיוון שבאותו רגע נתון אתה מחזיק ברשיון בר תוקף, ואין לאף אחד כל סיבה לשלול אותו ממך.
התפיסה הראשונית היתה ביצוע של מהלך מקביל למהלך שבצעה בריטניה בה שולם כסף מזומן לכל האזרחים (שומרי החוק) שנשקם נלקח מהם. (הערת האגב הבהירה שמן הסתם כל כלי הנשק שהיו אצל העבריינים נותרו אצלם, וניטרלו כל יכולת הגנה עצמית מולם).
אך כפי שציינתי, המדינה לה יכלה להרשות לעצמה להקצות את המשאבים הנ"ל ולכן זכות הקניין עומדת לצד רבים מאיתנו המחזיקים רשיונות מעל ל-10 שנים.
החלפת הרשיונות, ללא כל קשר, מתבצעת מכיוון שבאותו רגע נתון אתה מחזיק ברשיון בר תוקף, ואין לאף אחד כל סיבה לשלול אותו ממך.
Webart - דביר, מייסד הסליק
דביר, עם כל הכבוד (ויש הרבה כבוד) אני לא מסכים לניתוח שלך שרשיון נשק הוא עניין קנייני בלבד.
הדוגמה הכי מיידית שאני יכול לחשוב עליה היא רשיון נהיגה. הרשיון אינו לרכב ספציפי כמו שרשיון אקדח אינו לאקדח ספציפי אלא רק לקטגוריה מסויימת (מטרות האחזקה כמו ירי תחרותי, הגנה עצמית - יהא שמה אשר יהא, אספנות וכיו"ב). כמו רשיון נשק, גם רשיון רכב עלול להישלל - האם אז המדינה משפה אותך תמורת רכבך בו אינך יכול לנהוג?
לעניות דעתי, רשיון נשק הוא רשיון, שההיבטים הקנייניים שלו אינם המשמעותיים ביותר. כמו רשיון לאחזקת ו/או הובלת חומרים מסוכנים, ההיבט הקנייני שלו פחות חשוב מההיבט של הזכויות האזרחיות שהוא מקנה, כלומר המדינה מרשה לך לנהל פעילות מסויימת, ללא קשר לאמצעים הדרושים לאותה פעילות. זה שיש בנוסף לכך מרשם כלי יריה או מרשם כלי רכב אינו מעלה ואינו מוריד לענייננו.[/b]
הדוגמה הכי מיידית שאני יכול לחשוב עליה היא רשיון נהיגה. הרשיון אינו לרכב ספציפי כמו שרשיון אקדח אינו לאקדח ספציפי אלא רק לקטגוריה מסויימת (מטרות האחזקה כמו ירי תחרותי, הגנה עצמית - יהא שמה אשר יהא, אספנות וכיו"ב). כמו רשיון נשק, גם רשיון רכב עלול להישלל - האם אז המדינה משפה אותך תמורת רכבך בו אינך יכול לנהוג?
לעניות דעתי, רשיון נשק הוא רשיון, שההיבטים הקנייניים שלו אינם המשמעותיים ביותר. כמו רשיון לאחזקת ו/או הובלת חומרים מסוכנים, ההיבט הקנייני שלו פחות חשוב מההיבט של הזכויות האזרחיות שהוא מקנה, כלומר המדינה מרשה לך לנהל פעילות מסויימת, ללא קשר לאמצעים הדרושים לאותה פעילות. זה שיש בנוסף לכך מרשם כלי יריה או מרשם כלי רכב אינו מעלה ואינו מוריד לענייננו.[/b]
- תרמתי למען הסליק

גם אם גנבו לך את הנשק והאשמה אינה בך, אתה עדין בעליו של רשיון בתוקף, למקרות שהרשיון הוא ספציפי לכלי יריה מסויים, שכרגע נגנב ממך ולא באשמתך. מבחינה תיאורטית זו החלפה לכל דבר, בדיוק כמו אם מסרת את הנשק שלך להשבתה או השמדה.
חוק הקניין לא נראה קשור לכאן.
אגב, אם המדינה באמת הייתה רוצה "לקנות" את הכלים מהאזרחים כמו שעשו הבריטים, זו בכלל לא בעיה תקציבית. ראשית, היו מוצאים סוחרים בחו"ל שהיו שמים חלק נכבד מהכסף עבור מלאי הכלים, שנית, הם היו קובעים את המחירים.
לא נראה לי שזו שאיפה של המדינה
חוק הקניין לא נראה קשור לכאן.
אגב, אם המדינה באמת הייתה רוצה "לקנות" את הכלים מהאזרחים כמו שעשו הבריטים, זו בכלל לא בעיה תקציבית. ראשית, היו מוצאים סוחרים בחו"ל שהיו שמים חלק נכבד מהכסף עבור מלאי הכלים, שנית, הם היו קובעים את המחירים.
לא נראה לי שזו שאיפה של המדינה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
שלום חברים
תודה מראש
חבר'ה אני זקוק לתשובה מהירה אם אפשר מפני שהשוטר שמבצע ביקורת צריך להגיע אלי ביום חמישי
תודה מראש
I carry a 1911 5" condition 1.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד