כספת לנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
bb1911 כתב:שלום חברים
לאחרונה קניתי כספת לא קטנה 100*60*50 השאלות הנשאלות
האם לפי החוק ניתן להתקינה במקום גלוי או שיש חוקים למיקום?
האם חייבים לקבע אותה (אני לא בחור קטן והיינו צריכים 4 חבר'ה ועגלה כדי להכניס אותה לבית)?
תודה מראש
חבר'ה אני זקוק לתשובה מהירה אם אפשר מפני שהשוטר שמבצע ביקורת צריך להגיע אלי ביום חמישי
תודה מראש
תמקד את השאלה - האם אתה צריך לאחסן מעל 4 כלים ? אתה מתכוון למפרט 90.95 ?
למיקום הכספת - לא נקבע היכן בבית לאחסן, נקבע רק מה יש לבצע כגון סורגים, מנעולי, דלתות וכו'.
אם אתה זקוק למפרט הנ"ל תוכל לקבלו במייל.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
צודק. תודה.
כבר הספקתי לשכוח את כל מה שכתבתי בעבר.. אחרי הכל, עברתי את ה 5000 ...
כבר הספקתי לשכוח את כל מה שכתבתי בעבר.. אחרי הכל, עברתי את ה 5000 ...
לפחות אצלי הקישורים שם כבר לא עובדים (כנראה בגלל החלפת אתר המשטרה ).
מכל מסתבר שממילא יש חדש תחת השמש
עד 5 כלים
מזה אומר?
מכל מסתבר שממילא יש חדש תחת השמש
עד 5 כלים
מזה אומר?
מתייחס לארגון חמוש לא לאדם פרטי.
ראה מפרט 90.95 המתייחס לאדם פרטי.
ראה מפרט 90.95 המתייחס לאדם פרטי.
יש את המפרטים באתר החדש, קישורים בהמשך.
ezra65 כתב:דביר, עם כל הכבוד (ויש הרבה כבוד) אני לא מסכים לניתוח שלך שרשיון נשק הוא עניין קנייני בלבד.
הדוגמה הכי מיידית שאני יכול לחשוב עליה היא רשיון נהיגה. הרשיון אינו לרכב ספציפי כמו שרשיון אקדח אינו לאקדח ספציפי אלא רק לקטגוריה מסויימת (מטרות האחזקה כמו ירי תחרותי, הגנה עצמית - יהא שמה אשר יהא, אספנות וכיו"ב). כמו רשיון נשק, גם רשיון רכב עלול להישלל - האם אז המדינה משפה אותך תמורת רכבך בו אינך יכול לנהוג?
לעניות דעתי, רשיון נשק הוא רשיון, שההיבטים הקנייניים שלו אינם המשמעותיים ביותר. כמו רשיון לאחזקת ו/או הובלת חומרים מסוכנים, ההיבט הקנייני שלו פחות חשוב מההיבט של הזכויות האזרחיות שהוא מקנה, כלומר המדינה מרשה לך לנהל פעילות מסויימת, ללא קשר לאמצעים הדרושים לאותה פעילות. זה שיש בנוסף לכך מרשם כלי יריה או מרשם כלי רכב אינו מעלה ואינו מוריד לענייננו.[/b]
לצערי, באף תחום במדינתנו בו זקוקים לרשיון (החל מנהיגה וכלה ברפואה) לא הכריזה המדינה קבל עם ועדה על מדיניות מצמצמת כמו בתחום רישוי הנשק, מה שאומר שהקו המנחה את הרשויות בארץ הינו לשלול את רשיונות הנשק מכמה שיותר מחזיקי נשק ברשיון.
לכן, קשה עלי ההקבלה לכל רשיון אחר שיוצג.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
- סליקאי זהב

דביר, אני איתך במאת האחוזים בנוגע לביקורת שיש לך על המדיניות המצמצמת של המדינה בנוגע לרשיונות נשק.
זו בדיחה עצובה שמצד אחד, מערימים קשיים אינספור על אזרחים ישרי דרך שרוצים לשאת נשק, ומצד שני לא מקנים לרשויות האכיפה את הכח להבטיח את בטחון האזרחים ומשאירים אותם חשופים לפגיעות מצד עבריינים ומחבלים.
אני מציע פרשנות רצויה אחרת לגישה שלך: לא "זכות קניינית" (כי הזכות לנשק לא צריכה תלויה בברזל ספציפי זה או אחר) כי אם "זכות יסוד", ברוח התיקון השני לחוקה האמריקאית. במדינה אידיאלית, אם אתה אזרח בריא גוף ונפש ללא רקורד פלילי, צריכה להיות לך לעניות דעתי הזכות להחזיק כלי נשק - לפחות כמה.
אם החשש הוא מגניבתו בידי עבריינים ומחבלים, אז פתרון אפשרי הוא שירותים מסובסדים של אחסנה מאובטחת, והיתר להחזיק נשק אחד בבית.
אין צורך לומר שהייתי מחייב כל נושא נשק לעבור קורס מסודר להגנה עצמית, עם סילבוס הרבה יותר מפורט ממה שקיים כיום.
אבל זה במדינה מתוקנת כמובן.
אם תתעקש על ההגדרה של זכות קניינית, תוכל המדינה למשל לומר לך "פרצו לך? גנבו לך מהכספת את הנשק? אז הרשיון מת כי הוא היה לאותו ברזל ספציפי שעליו חלה זכותך הקניינית לנשק". הזכות הקניינית הסתיימה היכן שנעלם החפץ נשוא הקניין.
זכות אזרחית, לעומת זאת, אינה תלויה בחפץ זה או אחר. זכותך, למשל, לנהוג בכביש הציבורי ברכב מורשה, בתנאי שעברת את המבחנים של המדינה בנוגע לבריאות פיזית ונפשית ואת מבחני הידע והמיומנות, תיאוריה וטסט. אין לך "זכות קניינית" לנהוג, יש לך זכות אזרחית לנהוג. הלך הרכב? קנה עוד אחד ותמשיך לנהוג. אין כאן קניין חפצי על משהו, יש כאן זכות אזרחית, וזה ההבדל.
זכות זו יכולה להיות זכות יסוד, כמו להצביע בבחירות, או "סתם" זכות, וההבדל הוא, שזכות יסוד לא ניתן כמעט להגביל או לשלול, וזכות "סתם" כן ניתן להגביל. תיאורטית, למשל, תוכל מחר המדינה להגביל משיקולי בטיחות את רשיונות נהיגת המשאיות לנהגים מגיל 22 עד 45 בלבד. זו זכותה של המדינה להגביל את זכויות אזרחיה משיקולים שנראים לה סבירים ומידתיים. כמובן שאם אתה נהג משאית בן 46 תוכל לעתור לבג"ץ ולטעון שההגבלה על זכויותיך אינה סבירה ואינה מידתית, אבל אין לך "זכות קניינית" לנהוג על משאית, קאפיש?
אני מנחש, שדעתך היא שכמו בארה"ב ובעוד מדינות, הזכות לשאת נשק צריכה להיות זכות יסוד, ושלמדינה לא צריכה להיות הכח להטיל הגבלות על זכות זו למעט במקרים מיוחדים מאד. בזה אנו מסכימים לגמרי. המציאות היא, שבישראל זכות זו אינה חזקה יותר מהזכות לנהוג במשאית, וחבל.
זו בדיחה עצובה שמצד אחד, מערימים קשיים אינספור על אזרחים ישרי דרך שרוצים לשאת נשק, ומצד שני לא מקנים לרשויות האכיפה את הכח להבטיח את בטחון האזרחים ומשאירים אותם חשופים לפגיעות מצד עבריינים ומחבלים.
אני מציע פרשנות רצויה אחרת לגישה שלך: לא "זכות קניינית" (כי הזכות לנשק לא צריכה תלויה בברזל ספציפי זה או אחר) כי אם "זכות יסוד", ברוח התיקון השני לחוקה האמריקאית. במדינה אידיאלית, אם אתה אזרח בריא גוף ונפש ללא רקורד פלילי, צריכה להיות לך לעניות דעתי הזכות להחזיק כלי נשק - לפחות כמה.
אם החשש הוא מגניבתו בידי עבריינים ומחבלים, אז פתרון אפשרי הוא שירותים מסובסדים של אחסנה מאובטחת, והיתר להחזיק נשק אחד בבית.
אין צורך לומר שהייתי מחייב כל נושא נשק לעבור קורס מסודר להגנה עצמית, עם סילבוס הרבה יותר מפורט ממה שקיים כיום.
אבל זה במדינה מתוקנת כמובן.
אם תתעקש על ההגדרה של זכות קניינית, תוכל המדינה למשל לומר לך "פרצו לך? גנבו לך מהכספת את הנשק? אז הרשיון מת כי הוא היה לאותו ברזל ספציפי שעליו חלה זכותך הקניינית לנשק". הזכות הקניינית הסתיימה היכן שנעלם החפץ נשוא הקניין.
זכות אזרחית, לעומת זאת, אינה תלויה בחפץ זה או אחר. זכותך, למשל, לנהוג בכביש הציבורי ברכב מורשה, בתנאי שעברת את המבחנים של המדינה בנוגע לבריאות פיזית ונפשית ואת מבחני הידע והמיומנות, תיאוריה וטסט. אין לך "זכות קניינית" לנהוג, יש לך זכות אזרחית לנהוג. הלך הרכב? קנה עוד אחד ותמשיך לנהוג. אין כאן קניין חפצי על משהו, יש כאן זכות אזרחית, וזה ההבדל.
זכות זו יכולה להיות זכות יסוד, כמו להצביע בבחירות, או "סתם" זכות, וההבדל הוא, שזכות יסוד לא ניתן כמעט להגביל או לשלול, וזכות "סתם" כן ניתן להגביל. תיאורטית, למשל, תוכל מחר המדינה להגביל משיקולי בטיחות את רשיונות נהיגת המשאיות לנהגים מגיל 22 עד 45 בלבד. זו זכותה של המדינה להגביל את זכויות אזרחיה משיקולים שנראים לה סבירים ומידתיים. כמובן שאם אתה נהג משאית בן 46 תוכל לעתור לבג"ץ ולטעון שההגבלה על זכויותיך אינה סבירה ואינה מידתית, אבל אין לך "זכות קניינית" לנהוג על משאית, קאפיש?
אני מנחש, שדעתך היא שכמו בארה"ב ובעוד מדינות, הזכות לשאת נשק צריכה להיות זכות יסוד, ושלמדינה לא צריכה להיות הכח להטיל הגבלות על זכות זו למעט במקרים מיוחדים מאד. בזה אנו מסכימים לגמרי. המציאות היא, שבישראל זכות זו אינה חזקה יותר מהזכות לנהוג במשאית, וחבל.
- תרמתי למען הסליק

ezra65 כתב:אני מנחש, שדעתך היא שכמו בארה"ב ובעוד מדינות, הזכות לשאת נשק צריכה להיות זכות יסוד, ושלמדינה לא צריכה להיות הכח להטיל הגבלות על זכות זו למעט במקרים מיוחדים מאד
לא ניחשת נכונה, ואף טעית די בגדול.
אני דווקא מתנגד לכך, ובגדול.
אנסה להיות הרי פשוט שיש, והכי מובן שאפשר:
- לגבי הזכות הקניינית, זאת אינה דעתי שלי, זוהי הבעיה שמונעת כרגע את איסוף כל כלי הנשק הנמצאים בידי האזרחים ע"י המדינה ואינם עומדים בתבחין עדכני (אודה לסיוע מחברי אנישי המשפט באתר המצויים בנושא).
- לגבי דעתי האישית בנושא, אינני חושב כי לכל אדם ישנה זכות בסיסית לקבלת ונשיאת נשק במדיתנתו המזרח-תיכונית, החמה והרגזנית, לדעתי צריך להיות פיקוח הדוק ביותר, הכולל הכשרה ארוכה יותר, עמידה במבדקים תקופתיים מחמירים והגדרה קריטריונית ברורה למי מגיע ולמי לא.
מבחינתי, התבחין הראשון האמור להופיע באותה רשימת תבחינים חדשה הינו לוחם מילואים שנמצא כשיר לקבל נשק צבאי בעת שירות המילואים שלו, זכאי גם לקבלת רשיון לנשק אזרחי, וללא קשר לדרגתו.
אם נעצור לרגע ונחשוב מה יהיה כאן אם לכל אזרח תהיה שמורה זכות יסוד לנשיאת נשק - אני מעדיף לגור במקום אחר.
- לגבי הזכות הקניינית, זאת אינה דעתי שלי, זוהי הבעיה שמונעת כרגע את איסוף כל כלי הנשק הנמצאים בידי האזרחים ע"י המדינה ואינם עומדים בתבחין עדכני (אודה לסיוע מחברי אנישי המשפט באתר המצויים בנושא).
- לגבי דעתי האישית בנושא, אינני חושב כי לכל אדם ישנה זכות בסיסית לקבלת ונשיאת נשק במדיתנתו המזרח-תיכונית, החמה והרגזנית, לדעתי צריך להיות פיקוח הדוק ביותר, הכולל הכשרה ארוכה יותר, עמידה במבדקים תקופתיים מחמירים והגדרה קריטריונית ברורה למי מגיע ולמי לא.
מבחינתי, התבחין הראשון האמור להופיע באותה רשימת תבחינים חדשה הינו לוחם מילואים שנמצא כשיר לקבל נשק צבאי בעת שירות המילואים שלו, זכאי גם לקבלת רשיון לנשק אזרחי, וללא קשר לדרגתו.
אם נעצור לרגע ונחשוב מה יהיה כאן אם לכל אזרח תהיה שמורה זכות יסוד לנשיאת נשק - אני מעדיף לגור במקום אחר.
ezra65 כתב:אם ככה אני כבר לא מבין את האמירות שלך בנוגע לזכות קניינית, דביר. ומאחר שאתה לא נכנס להסברים, אני אפסיק לנחש.
דרך אגב...
אם תחפש באתר אז היו פה לפחות שני תקדימים של כאלה שנגנב מהם הנשק, הוא היה מאוחסן בכספת והרשיון הוחזר לאחר תקופת זמן די ארוכה וקצת תלאות אבל בסופו של דבר הוחזר.
אל תתפוס אותי במילה, אבל אני חושב שאחד מהם היה תבחין 96..
בהרבה מקרים וביחוד אם אתה נחוש מספיק בדעתך ומצוייד בעו"ד, המדינה תעדיף לתת לך את הרשיון מאשר להתמודד איתך בבתי משפט וליצור תקדים משפטי והיו דברים מעולם.
לגבי זכות הקניין, דביר צודק ב-100% לגבי המשמעות שלה, אבל אני חושב שלא רק בזה דברים אמורים.
אם אני הבנתי נכון, הרי המדינה קבעה שכל מי שיש לו רשיון מעל 10 שנים פטור מהוכחת עילה בחידוש ועובר למעמד מקביל לזה של תבחין מלפני 96. אנחנו כבר ב-2008, זא שכל אלו שהוציאו רשיון ב-1997 נכנסים לסטטוס הזה (תקנו אותי אם טעיתי).
בכך למעשה, המדינה מודה שוותק של 10 שנים מהווה עילה מספקת לחידוש רשיון.
כיוון שהעילה הזו עומדת לזכותך בדיוק כמו כל עילה אחרת, אין למדינה שום סיבה למנוע ממך לקבל לרכוש נשק חדש אם הנשק שלך נגנב וקיבלת תעודת הכשר מהמשטרה שעשית מעל ומעבר למצופה למנוע את זה, או שסתם בא לך להחליף אותו.
זו דעתי... וכמובן שמשרד הפנים יעשה הכל כדי לנצל את ההזדמנות לקחת ממך את הנשק.. וכמו כל דבר במדינתנו, הכל עובד פה בשיטת מצליח. פעם אתה מצליח ופעם הם..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אין לנו שום מחלוקת בנוגע לפיקוח הצמוד ולתבחינים הרצויים.
יש לנו מחלוקת בנוגע לטיב הזכות.
הזכות לבחור למשל היא זכות יסוד. כשיר משפטית? יכול לבחור. כלומר, העיקרון הוא, יש לך זכות כל עוד המדינה לא הוכיחה אחרת.
רשיון למשאית, לעומת זאת, היא שאין לך זכות כל עוד אתה לא הוכחת אחרת.
אם מבחינתך לוחם מילואים שנמצא כשיר לשאת נשק בצבא, צריך להיות רשאי לשאת גם באזרחות, אתה מתכוון לזכות שהיא שלך כל עוד לא הוכח אחרת. כלומר, קרוב יותר לזכות יסוד מאשר לרשיון.
המצב בנוגע לרשיון נשק היום הוא כמו רשיון למשאית, פחות או יותר.
יש לנו מחלוקת בנוגע לטיב הזכות.
הזכות לבחור למשל היא זכות יסוד. כשיר משפטית? יכול לבחור. כלומר, העיקרון הוא, יש לך זכות כל עוד המדינה לא הוכיחה אחרת.
רשיון למשאית, לעומת זאת, היא שאין לך זכות כל עוד אתה לא הוכחת אחרת.
אם מבחינתך לוחם מילואים שנמצא כשיר לשאת נשק בצבא, צריך להיות רשאי לשאת גם באזרחות, אתה מתכוון לזכות שהיא שלך כל עוד לא הוכח אחרת. כלומר, קרוב יותר לזכות יסוד מאשר לרשיון.
המצב בנוגע לרשיון נשק היום הוא כמו רשיון למשאית, פחות או יותר.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד