אקדח תופי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ראשית זאת לא הפעם הראשונה שאנו נדרשים לדיון הזה והינה כמה אשכולות מהארכיון :
כמו זה וזה
וגם פה כבר עברו על רוב הסעיפים .
ובכל זאת כמה דברים :
אים תעין באשכולות שהבאתי למעלה תראה כמה דוגמאות שמוכיחות שדווקא המציאות היא זאת שעולה על כל דמיון ........
ויש עוד בעיה קטנה ....בתור אזרח נושא נשק להגנה עצמית אתה לא בוחר את הקרב שאתה רוצה ,הקרב שאתה לא רוצה מוצא אותך.
זה הצד השני של המיתוס
ופה אני יכול להעיד שלפחות מניסיוני הדל ניתן ואפשר ללמוד את ההדק בצורה סביר אחרי
תוף אוו שתיים, נכון ה"ספליט" בין הכדורים הרבה יותר גדול והמקבץ גדול יותר אבל בהחלט
מספיק טוב כדי לאפשר ירי להגנה עצמית בטווח של 25 מטר ויותר (אני מדבר על אקדחים עם קנה של 4אינטש וצפונה ).
אכן כן !
אבל מה הסיכוי שיקרא כדבר הזה באקדח תקין (וללא הסבות ספורט למהם) עם תחמושת ממקור מוכר שיוצרה מתי שהוא בעשור האחרון?
אני לא זוכר שראיתי כזה דבר אי פעם בעשר שנים האחרונות והפעם האחרונה ששמעתי על כך
היה מעל דפי פורום זה כאשר חברים מסוימים ירו תחמושת סרבית עם פיקה קשה באקדחים
עם נקירת נוקר בלבד (גלוק וכ"ו) אוו אקדחים עם הסבות שונות שהחלישו את הנקירה.
ככה שאים אתה מחזיק אקדח תקין עם תחמושת מחברה טובה ומוכרת שאותה בדקתה באקדח שלך והיא עובדת ללא בעיה ואתה מחליף את התחמושת אחת לשנה נאמר הסיכוי שזה יקרא שואף לאפס.
ואם זה כבר קורה בכל אקדח DA לחיצה נוספת על ההדק תסדר 90% מהתקלות ,בSA
זה כבר ענין קצת יותר מסובך שדורש דריכה של הפטיש .
א)נכון חלקית גם באקדח תוף יש לך את המסגרת הבסיסית של הקת שאיתה אתה חייב לחיות
ומצד שני ...בעשור האחרון יש יותר ויותר יצרנים שבונים את הכלים שלהם בצורה מודולרית
שמאפשרת התאמה מרבית של האקדח ליד של היורה .
הגדילו לעשות סיגזאור עם סידרת הP250 החדשה שבנו את האקדח כולו כלגו
ואתה יכול לבחור ידית אחיזה שמתאימה לך ממבחר של כמה דגמים ואים לא מצאתה אחת כזאת
במלאי הסטנדטי יש אפשרות ליצר אחת במיוחד .
אתה גם יכול לבחור אורך קנה וקוטר לפי רצונך ובמדינות קצת יותר ליברליות משלנו אתה יכול
לבנות סביב רשיון אחד נשקיה שלמה .
ב)כיום רוב רובם המוחלט של יצרני הנשק מציעים את האקדחים שלהם ב3אוו 4 גדלים
מ"תחרותי" ועד "תת קומפקטי" .
יתרה מזאת אתה יכול לרכוש מספר אורכי קנה שמ תלבשים על אותו גוף ואתה יכול לשחק בנהם
לפי הצורך (בתופי צריך נשק בכל החלפת קנה).
אבל הבעיה בארץ היא לקבל רשיון ל2 כלים אוו אפילו קנה נוסף .
כמו זה וזה
וגם פה כבר עברו על רוב הסעיפים .
ובכל זאת כמה דברים :
hk765 כתב:התמונה העולה מסרטי משטרה ששוטרים יורים איזה 100 כדורים מאקדח בלי להחליף מחסנית, WELL, קצת רחוקה מהמציאות.
אים תעין באשכולות שהבאתי למעלה תראה כמה דוגמאות שמוכיחות שדווקא המציאות היא זאת שעולה על כל דמיון ........
ויש עוד בעיה קטנה ....בתור אזרח נושא נשק להגנה עצמית אתה לא בוחר את הקרב שאתה רוצה ,הקרב שאתה לא רוצה מוצא אותך.
glockbuster כתב:וללמוד לירות מדוייק בDA באקדח תופי מצריכה שעות רבות של אימון
זה הצד השני של המיתוס
ופה אני יכול להעיד שלפחות מניסיוני הדל ניתן ואפשר ללמוד את ההדק בצורה סביר אחרי
תוף אוו שתיים, נכון ה"ספליט" בין הכדורים הרבה יותר גדול והמקבץ גדול יותר אבל בהחלט
מספיק טוב כדי לאפשר ירי להגנה עצמית בטווח של 25 מטר ויותר (אני מדבר על אקדחים עם קנה של 4אינטש וצפונה ).
yaron_il כתב:תפעול של מעצור כתוצאה מכדור עקר, פשוט וקל ע"י לחיצה נוספת על ההדק
אכן כן !
אבל מה הסיכוי שיקרא כדבר הזה באקדח תקין (וללא הסבות ספורט למהם) עם תחמושת ממקור מוכר שיוצרה מתי שהוא בעשור האחרון?
אני לא זוכר שראיתי כזה דבר אי פעם בעשר שנים האחרונות והפעם האחרונה ששמעתי על כך
היה מעל דפי פורום זה כאשר חברים מסוימים ירו תחמושת סרבית עם פיקה קשה באקדחים
עם נקירת נוקר בלבד (גלוק וכ"ו) אוו אקדחים עם הסבות שונות שהחלישו את הנקירה.
ככה שאים אתה מחזיק אקדח תקין עם תחמושת מחברה טובה ומוכרת שאותה בדקתה באקדח שלך והיא עובדת ללא בעיה ואתה מחליף את התחמושת אחת לשנה נאמר הסיכוי שזה יקרא שואף לאפס.
ואם זה כבר קורה בכל אקדח DA לחיצה נוספת על ההדק תסדר 90% מהתקלות ,בSA
זה כבר ענין קצת יותר מסובך שדורש דריכה של הפטיש .
yaron_il כתב:פרמטרים נוספים:
א. מעצם היותה של הקת לא מוגבלת למידות מחסנית אפשר למהתאים קת נוחה
לבעלי כף יד קטנה.
ב. יש אקדחי תופי שניתן לרכוש בכמה גדלים של קנים, אחד קצר להסלקה ואחד
ארוך לנשיאה גלויה/טיולים וכו'.
א)נכון חלקית גם באקדח תוף יש לך את המסגרת הבסיסית של הקת שאיתה אתה חייב לחיות
ומצד שני ...בעשור האחרון יש יותר ויותר יצרנים שבונים את הכלים שלהם בצורה מודולרית
שמאפשרת התאמה מרבית של האקדח ליד של היורה .
הגדילו לעשות סיגזאור עם סידרת הP250 החדשה שבנו את האקדח כולו כלגו
ואתה יכול לבחור ידית אחיזה שמתאימה לך ממבחר של כמה דגמים ואים לא מצאתה אחת כזאת
במלאי הסטנדטי יש אפשרות ליצר אחת במיוחד .
אתה גם יכול לבחור אורך קנה וקוטר לפי רצונך ובמדינות קצת יותר ליברליות משלנו אתה יכול
לבנות סביב רשיון אחד נשקיה שלמה .
ב)כיום רוב רובם המוחלט של יצרני הנשק מציעים את האקדחים שלהם ב3אוו 4 גדלים
מ"תחרותי" ועד "תת קומפקטי" .
יתרה מזאת אתה יכול לרכוש מספר אורכי קנה שמ תלבשים על אותו גוף ואתה יכול לשחק בנהם
לפי הצורך (בתופי צריך נשק בכל החלפת קנה).
אבל הבעיה בארץ היא לקבל רשיון ל2 כלים אוו אפילו קנה נוסף .
צריך להתאים את הנשק לסוג האיום.
אם לדוגמא הייתי נהג מונית, כמעט בטוח שהייתי בוחר באקדח תופי snub-nose (קנה 2 אינץ'), 38 ספיישל עם פשיט מוסתר.
האיום שאיתו הייתי צריך להתמודד ברוב המקרים הוא 1-2 תוקפים שנכנסים למונית ומנסים לשדוד/לחטוף/לרצוח על רקע פלילי או פחע"י.
במקרה זה אקדח תופי הוא מענה אידיאלי.
יושב טוב בנרתיק קרסול (שלדעתי מתאים מאד לתנאים של נהיגה), קטן וקומפקטי - והכי חשוב בנוי לתפעול ביד אחת בלבד. לא צריך לדרוך, לשחק עם ניצרות, משמיטי פטיש וכו...
הטווח הוא טווח מגע יד, כדור בכל תוקף מטווח אפס יעשו את העבודה ולא צריך קיבולת תחמושת של 15 כדור+ כדי לנהל מלחמת עולם.
אותו כנ"ל לגבי פורץ שנכנס הבייתה (אני לא מדבר על יישובי ספר).
ברוב המקרים נצטרך להתמודד עם 1-2 פורצים ולא עם יחידת לוט"ר שמנסה לחדור לבית.
גם כאן אקדח תופי יכול להיות מענה טוב, ביחוד לאנשים מבוגרים שסובלים מבעיות בידיים - לחיצה על ההדק = כדור.
א.
אם לדוגמא הייתי נהג מונית, כמעט בטוח שהייתי בוחר באקדח תופי snub-nose (קנה 2 אינץ'), 38 ספיישל עם פשיט מוסתר.
האיום שאיתו הייתי צריך להתמודד ברוב המקרים הוא 1-2 תוקפים שנכנסים למונית ומנסים לשדוד/לחטוף/לרצוח על רקע פלילי או פחע"י.
במקרה זה אקדח תופי הוא מענה אידיאלי.
יושב טוב בנרתיק קרסול (שלדעתי מתאים מאד לתנאים של נהיגה), קטן וקומפקטי - והכי חשוב בנוי לתפעול ביד אחת בלבד. לא צריך לדרוך, לשחק עם ניצרות, משמיטי פטיש וכו...
הטווח הוא טווח מגע יד, כדור בכל תוקף מטווח אפס יעשו את העבודה ולא צריך קיבולת תחמושת של 15 כדור+ כדי לנהל מלחמת עולם.
אותו כנ"ל לגבי פורץ שנכנס הבייתה (אני לא מדבר על יישובי ספר).
ברוב המקרים נצטרך להתמודד עם 1-2 פורצים ולא עם יחידת לוט"ר שמנסה לחדור לבית.
גם כאן אקדח תופי יכול להיות מענה טוב, ביחוד לאנשים מבוגרים שסובלים מבעיות בידיים - לחיצה על ההדק = כדור.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זה בדיוק הענין ידידי
שאקדח תופי מתאים לתרחישים מאד מסוימים תרחיש קצת אחר יגרום לך מהר מאד להצטער שאין לך משהוא אחר .
אים נמשיך עם הדוגמאות שלך ,מה יעשה אותו נהג מונית אים עכשו הוא מקבל נסיעה לאיזור רגיש מבחינה ביטחונית ?
אים יש לו מזל אז הוא הולך מוציא מהתיק/ נוסע הביתה לקחת אקדח חצי אוטומטי רב כדורי.
לכמה נהגי מונית בארצנו יש את הפריבילגיה הזאת?
זאת בדיוק הבעיה שלנו בארץ ,שאולי אים אתה ממש בסדר מותר לך להחזיק כלי אחד.
אים לאותו נהג מונית חדרו עכשו לבית 2 פורצים שמסכנים את חייו עם סכינים נגיד .
הבחור קם משינה לקח את האקדח היחיד שיש לו ("בדי גארד" 38 ספישל לדוגמה)
הבחור שלנו מצליח אולי איך שהוא לשמור בזמן מטווח שהוא מבצע אחת לחצי שנה (מחזיק נשק אחראי שכזה,אבל אחד שהנשק מבחינתו הוא צורך קיומי בלבד )70% מהכדורים במטרה .
אז עכשו בחושך עם הפנס תחת לחץ.....הוא יורה 5 כדורים לעבר התוקפים ופוגע עם3
אחד התוקפים נפל שני ממשיך להתקדם ,מה הוא עושה עכשו ?
כנראה שהופך את האקדח לאגרופן ומקלל את הרגע שהוא לא קנה נגיד S&W99 תת קופקטי
שהיה עכשו משאיר לו עוד 7 כדורי 9 מ"מ פרבלום לגמור את התקרית .
שאקדח תופי מתאים לתרחישים מאד מסוימים תרחיש קצת אחר יגרום לך מהר מאד להצטער שאין לך משהוא אחר .
אים נמשיך עם הדוגמאות שלך ,מה יעשה אותו נהג מונית אים עכשו הוא מקבל נסיעה לאיזור רגיש מבחינה ביטחונית ?
אים יש לו מזל אז הוא הולך מוציא מהתיק/ נוסע הביתה לקחת אקדח חצי אוטומטי רב כדורי.
לכמה נהגי מונית בארצנו יש את הפריבילגיה הזאת?
זאת בדיוק הבעיה שלנו בארץ ,שאולי אים אתה ממש בסדר מותר לך להחזיק כלי אחד.
אים לאותו נהג מונית חדרו עכשו לבית 2 פורצים שמסכנים את חייו עם סכינים נגיד .
הבחור קם משינה לקח את האקדח היחיד שיש לו ("בדי גארד" 38 ספישל לדוגמה)
הבחור שלנו מצליח אולי איך שהוא לשמור בזמן מטווח שהוא מבצע אחת לחצי שנה (מחזיק נשק אחראי שכזה,אבל אחד שהנשק מבחינתו הוא צורך קיומי בלבד )70% מהכדורים במטרה .
אז עכשו בחושך עם הפנס תחת לחץ.....הוא יורה 5 כדורים לעבר התוקפים ופוגע עם3
אחד התוקפים נפל שני ממשיך להתקדם ,מה הוא עושה עכשו ?
כנראה שהופך את האקדח לאגרופן ומקלל את הרגע שהוא לא קנה נגיד S&W99 תת קופקטי
שהיה עכשו משאיר לו עוד 7 כדורי 9 מ"מ פרבלום לגמור את התקרית .
ברור שאין תשובה חד משמעית...
במדינה שבה בדוחק רב אתה מצליח לקבל רשיון אחד, תצטרך בסופו של יום לבחור בכלי אשר יתן את המענה הטוב ביותר בתרחישים אשר מידת הסבירות שלהם לגביך היא הגבוהה ביותר.
וכמובן תצטרך לקחת בחשבון שברגע שבחרת באפשרות אחת בהכרח אתה מוותר על השניה.
לדוגמא אפשרות לתפעול ביד אחת ברגע שבחרת באקדח חצי אוטומטי וביחוד אם אתה נושא אותו במצב של מחסנית בהכנס.
א.
במדינה שבה בדוחק רב אתה מצליח לקבל רשיון אחד, תצטרך בסופו של יום לבחור בכלי אשר יתן את המענה הטוב ביותר בתרחישים אשר מידת הסבירות שלהם לגביך היא הגבוהה ביותר.
וכמובן תצטרך לקחת בחשבון שברגע שבחרת באפשרות אחת בהכרח אתה מוותר על השניה.
לדוגמא אפשרות לתפעול ביד אחת ברגע שבחרת באקדח חצי אוטומטי וביחוד אם אתה נושא אותו במצב של מחסנית בהכנס.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

spy כתב:itamar כתב:...
א.
בדיוק בשביל זה המציאו אקדחים עם מנגנון DA
תיאורטית כן - מעשית בארץ הקודש לא.
כמה מאיתנו בעלי נשק SA/DA, מוכלל בזה גם גלוק - DAO, או מסחט סטייל HK P7 (שהם הרוב השולט באתר הזה) אכן מנצלים את האפשרות שיש להם והולכים באמת עם כדור בקנה?
אני מניח שתוכל בקושי רב למנות אותם על אצבעות שתי ידיים - ופה מדובר על אוכלוסיה שיש בה הרבה מדריכי ירי ומודעות לכל נושא הנשק מעל לממוצע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

סליחה אבל הגלוק הוא לא אקדח DAO הוא SA
ההדק של הגלוק (בלי קשר לכמה הוא טוב או טוב) יודע לעשות דבר אחד
וזה לשחרר את הנוקר הדרוך לחיצה שניה לא דורכת את הנוקר
נערך לאחרונה על ידי glockbuster בתאריך 08 אוקטובר 2008, 09:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
glockbuster כתב:סליחה אבל הגלוק הוא לא אקדח DOA הוא SA
זהו שזה בן כלאיים מוזר בין SA ל-DAO.
לחיצה על ההדק דורכת את הנוקר ומשחררת אותו - בדיוק כמו ב-DAO.
אבל אין לך אפשרות לנקירה חוזרת. אם אני לא טועה, גלוק מוגדר כ-DAO על ידי ה-BATF בארה"ב.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

את הגלוק ניתן להציג - בעיני המתבונן - ובעיני האמון על מכירתו ... ומה הכוונה ?
היצרן מגדיר אותו כמערכת "סייף אקשן" - דריכה מכניסה לפעולה 3 מנגנוני אבטחה שאינם תלויים האחד בשני. (אבחטת הדק, אבטחת פין תעלת נוקר, אבטחת נעילת נוקר בנפילה)
לחיצה על ההדק תגרום לביטול האבטחות אחת אחרי השנייה ולביצוע הירייה.
כעת, איזו מערכת זו באמת ?
SA ? - כן. לחיצה על ההדק מבצעת פעולה יחידה. נקירה.
DA ? - כן. לחיצה על ההדק מותחת את הנוקר לאחור (כמו חש וקצת) ומשחררת אותו. שתי פעולות מבוצעות.
DAO ? - לא. ב DAO - ההדק דינמי מהבחינה של דריכת הנוקר - דורך, משחרר ודורך בחזרה. בגלוק אין דריכה נוספת של הנוקר לאחר ירייה של כדור בודד. כך שההגדרה הזו לא מתאימה. הדריכה מחדש של מערכת ההדק והנקירה בגלוק מתבצעת רק לאחר הירייה ותנועת המחלק לאחור וחזרה לפנים.
מכאן, שאם רוצים להציג את הכלי כ SA או DA, הדבר אפשרי.
במדינת ישראל, עדיף להציג את המערכת בתור מערכת SAFE ACTION, על מנת למנוע מהמערכת בלבול, מעבר למה שהיא מבולבלת כיום. (ולמי שלא מבין או מכיר, אני מזמין לראות את רשימת היצרנים הקיימת במערכת הדיווח למשרד הפנים ועוד דברים מעניינים...)
באקדחי התוף לעומת זאת, קיימים כמה מנגנונים, חלקם יכולים להיות משולבים.
SA בלבד.
DA בלבד.
SA & DA משולב. אפשרות לירי SA ואו DA ע"פ בחירה.
DAO בלבד.
נועם.
היצרן מגדיר אותו כמערכת "סייף אקשן" - דריכה מכניסה לפעולה 3 מנגנוני אבטחה שאינם תלויים האחד בשני. (אבחטת הדק, אבטחת פין תעלת נוקר, אבטחת נעילת נוקר בנפילה)
לחיצה על ההדק תגרום לביטול האבטחות אחת אחרי השנייה ולביצוע הירייה.
כעת, איזו מערכת זו באמת ?
SA ? - כן. לחיצה על ההדק מבצעת פעולה יחידה. נקירה.
DA ? - כן. לחיצה על ההדק מותחת את הנוקר לאחור (כמו חש וקצת) ומשחררת אותו. שתי פעולות מבוצעות.
DAO ? - לא. ב DAO - ההדק דינמי מהבחינה של דריכת הנוקר - דורך, משחרר ודורך בחזרה. בגלוק אין דריכה נוספת של הנוקר לאחר ירייה של כדור בודד. כך שההגדרה הזו לא מתאימה. הדריכה מחדש של מערכת ההדק והנקירה בגלוק מתבצעת רק לאחר הירייה ותנועת המחלק לאחור וחזרה לפנים.
מכאן, שאם רוצים להציג את הכלי כ SA או DA, הדבר אפשרי.
במדינת ישראל, עדיף להציג את המערכת בתור מערכת SAFE ACTION, על מנת למנוע מהמערכת בלבול, מעבר למה שהיא מבולבלת כיום. (ולמי שלא מבין או מכיר, אני מזמין לראות את רשימת היצרנים הקיימת במערכת הדיווח למשרד הפנים ועוד דברים מעניינים...)
באקדחי התוף לעומת זאת, קיימים כמה מנגנונים, חלקם יכולים להיות משולבים.
SA בלבד.
DA בלבד.
SA & DA משולב. אפשרות לירי SA ואו DA ע"פ בחירה.
DAO בלבד.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
itamar כתב:...
תיאורטית כן - מעשית בארץ הקודש לא.
כמה מאיתנו בעלי נשק SA/DA, מוכלל בזה גם גלוק - DAO, או מסחט סטייל HK P7 (שהם הרוב השולט באתר הזה) אכן מנצלים את האפשרות שיש להם והולכים באמת עם כדור בקנה?
אני מניח שתוכל בקושי רב למנות אותם על אצבעות שתי ידיים - ופה מדובר על אוכלוסיה שיש בה הרבה מדריכי ירי ומודעות לכל נושא הנשק מעל לממוצע.
א.
צודק, אבל מה ההבדל בין נשיאת אקדח טופי עם כדור מול נוקר לבין נשיאת אקדח חצי אוטומתי במצב DA עם כדור בקנה? נכון שאפשר לשאת טופי עם 2 חללים ריקים (לפי נוהל צה"לי) ועדיין תישמר היכולת לתפעל אותו ביד אחת, אבל בחיאת, לשאת נשק עם 3-4 כדורים שע"מ לירות ממנו צריך ללחוץ על ההדק פעמיים... לא נראה לי יעיל מבחינה מבצעית כלשהי.
אגב, אני חושב שהסיבה העיקרית שרובנו לא הולכים עם כדור בקנה - שטיפת מוח שמקבלים בצבא, ששם עדיין חושבים שאפשר להחליף מקצועיות בכל מיני נהלים מוזרים... זה מגיע למצב, בו אני רואה מדריך ירי (אזרחי) שהולך עם מחסנית שהכדור הראשון הפוך!! וכששאלתי אותו "למה לעזאזל?" אז עונה לי הבחור - "בשביל בטיחות, כי אם האקדח יידרך בטעות
כך שמי שחושב ללכת עם אקדח טופי יכול בכיף ללכת עם אקדח חצי אוטומטי DA עם כדור בקנה. ההבדל פסיכוסומטי בלבד.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:כך שמי שחושב ללכת עם אקדח טופי יכול בכיף ללכת עם אקדח חצי אוטומטי DA עם כדור בקנה. ההבדל פסיכוסומטי בלבד.
לא אוהב שקוראים לי בשמות
רק שגם הגלוק עם כדור בקנה וגם SA עם כדור בקנה ונצור נותנים בדיוק את אותו מענה וכמו שאמרת - בארץ חוששים ללכת עם כדור בקנה יותר בגלל סיבות פסיכוסומטיות מאשר סיבות בטיחותיות...
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
שחריקו,
קרא לילד בשמו : "לא יודעים = לא מאומנים = מפחדים = כסת"ח..."
קרא לילד בשמו : "לא יודעים = לא מאומנים = מפחדים = כסת"ח..."
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
riko כתב:spy כתב:כך שמי שחושב ללכת עם אקדח טופי יכול בכיף ללכת עם אקדח חצי אוטומטי DA עם כדור בקנה. ההבדל פסיכוסומטי בלבד.
לא אוהב שקוראים לי בשמות.. אבל אתה צודק!
רק שגם הגלוק עם כדור בקנה וגם SA עם כדור בקנה ונצור נותנים בדיוק את אותו מענה וכמו שאמרת - בארץ חוששים ללכת עם כדור בקנה יותר בגלל סיבות פסיכוסומטיות מאשר סיבות בטיחותיות...
שחר
הכל טוב ויפה בתאוריה - ואתה גם צודק שזה בגלל סיבות פסיכולוגיות.
בתכלס:
- כל בעל תופי שפגשתי עד היום נשא את הנשק שלו עם תוף מלא ולא עם 2-3 תאים ריקים.
- כל בעל אקדח חצי אוטומטי שפגשתי עד היום (למעט שניים שהם מתנחלים אמריקאים) נשא את הנשק שלו עם מחסנית בהכנס.
פשוט מי שנושא אקדח תופי, מקבל ומבין שככה עובד הנשק הזה, וככה נושאים אותו מאז ומעולם וזהו. מי שנושא אקדח חצי אוטומטי, אותה פעולה נוספת של דריכה - הכנסת כדור לקנה כנראה מרתיעה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר