רשיון מעל 10 שנים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: לא בודקים

על ידי הצעדן » 12 אוקטובר 2008, 00:06

itamar כתב:
emergency כתב:לא בודקים כלום, מבטלים לך ולך תרוץ אחריהם, בשיטת המצליח.

http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... 1&start=15

ידעתי שלאשכול זה יהיה שימוש מיידי :twisted:

א.

לא הבנתי מה הקשר?

האם הנחיה שפקידי הרישוי מקבלים הופכת אותם לסוג נחות של אנשים? זה מקום עבודתם ועליהם להשמע להוראות והתקנות שמועברות מלמעלה.

אם יש כאלה שאינם פועלים ע"פ ההנחיות, אתה רשאי לבדוק אם זה נובע עקב מנגנון דיווח ועדכון לקויים או שמא בהגדלת ראש מיותרת.

ביקורת על רישוי כ"י במשה"פ לא בעיה למצוא, ועדיין להכפיש את כלל משרתי הציבור ובעיקר את פקידי הרישוי נחשב בעיני כאמירה אומללה ומיותרת. בכלל נדמה שאתה ממש מחפש הזדמנות להוכיח את הנקודה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 12 אוקטובר 2008, 06:54

ברי,

אתה לוקח דברים קצת קשה מדי לטעמי.

אתה מכיר חלק מפקידי הרישוי, לשמחתי, קיימים כאלו שעושים את עבודתם ונותנים שירות מעומק הלב, עם חיוך ונסיון לסייע.

אבל, לצערי, ישנם גם כאלו שיחפשו איך בלשון המעטה, לא לסייע לך, איך להוציא אותך ואת האחרים אידיוט (ראה כנסי המדריכים האחרונים וכנסים נוספים שאינך נחשף אליהם) ולגרום או לנסות לגרום לענף להתמוטט, כי הם שולפים מהשרוול במקום מהנרתיק.

צריך לקחת את הדברים בפורפורציה הנכונה, זה כמו שתאמר שכל חברי הכנסת אוכלי חינם, או כל קציני צה"ל עובדים מ8 עד 5.

יש ויש בכל חברה ובכל מגזר. חלק מהדברים נאמרים בהומור, חלקו מעט ציני, זה עדיין לא אומר שצריך להעלב.

3/3 והכל מסתדר.. :wink:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 12 אוקטובר 2008, 07:50

ברי אח יקר שלי,

אני לא מחפש הזדמנות להוכיח את הנקודה.. הפורום הזה מלא בהוכחות כאלה.
לא עובר חודש בלי אשכול על איוולת/עוולה כזו או אחרת של אגף רישוי כ"י במשרד הפנים.

האמת שזה לא מעניין אותי אם יש כאלה שפועלים ע"פ הנחיות מלמעלה, או מנגנוני דיווח לקויים או מגדילים ראש..
בגלגול הבא שלי, אני אהיה מבקר המדינה ואדאג לחקור את הדברים האלה לעומק.
עד אז, מה שמעניין אותי זה איכות השירות בתור אזרח מהשורה - ולא תשמע ממני מילה טובה על ארגון ששם לעצמו כמטרה לטרטר אותי ולתת לי שירות גרוע ותהיה הסיבה אשר תהיה.

ובתור הערת אגב, לא חסרים בפורום אשכולות על חוסר ההתמצאות של פ"ר בתקנות שהם ממציאים חדשות לבקרים וחוסר המקצועיות שלהם - ואי אפשר להגיד שהם כורעים תחת עומס העבודה. והמילה חלם חוזרת ונשמעת פה יותר מאשר פעם אחת - ולא על ידי..

ולגבי התגובה שלך... מה שנועם אמר.. ולהוסיף על כך...

הדברים נאמרו עם הרבה חיוך, קצת ציניות וקצת הומור שחור ובטח שלא הייתה כוונה לפתוח פה במלחמת עולם..
נועם הרים לי להנחתה ואני פשוט לא יכולתי להתאפק - זה התבקש מאליו :twisted:

מכאן ועד להעלב בשמם של כל פ"ר במשרד הפנים ועובדי השירות הציבורי במדינת ישראל נראה לי קצת הזוי..תמוה ואפילו יותר ציני מההערה שלי באשכול הקודם.

בקיצור אחי - Get over it.. הנושא הזה מוצה מבחינתי ונטחן עד דק ואני לא מתכוון להגיב עליהם יותר. ושמישהו יסגור את האשכולות האלה לפני שילכו יותר מדי דרומה...

גמר חתימה טוב :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 12 אוקטובר 2008, 08:09

איתמר ונועם, אני לא חי ב "ללה לנד" ומכיר את משרד הפנים, פועלו ואי פועלו.
תאמין לי שיש לי ביקורת "קצת" יותר קשה על המנגנון הזה ועל דרך עבודתו מכל מה שאתה יכול לחשוב עליו, יחד עם זה:

אני לא מחפש הזדמנות להוכיח את הנקודה.. הפורום הזה מלא בהוכחות כאלה.
לא עובר חודש בלי אשכול על איוולת/עוולה כזו או אחרת של אגף רישוי כ"י במשרד הפנים.

אין לי ויכוח אתך ולא תמצא בשום מקום שביטלתי את העוולות הללו.

האמת שזה לא מעניין אותי אם יש כאלה שפועלים ע"פ הנחיות מלמעלה, או מנגנוני דיווח לקויים או מגדילים ראש..
בגלגול הבא שלי, אני אהיה מבקר המדינה ואדאג לחקור את הדברים האלה לעומק.
עד אז, מה שמעניין אותי זה איכות השירות בתור אזרח מהשורה - ולא תשמע ממני מילה טובה על ארגון ששם לעצמו כמטרה לטרטר אותי ולתת לי שירות גרוע ותהיה הסיבה אשר תהיה.

אין לי בעיה עם זה שתהיה מבקר המדינה, מצידי תהיה שר הפנים. רק תדאג שזה יהיה בקדנציה שלי.

אתה צודק בהחלט - וגם פה אין ויכוח בינינו - שצריך למדוד את הביצוע על פי מבחן התוצאה ולמערכת הזו יש דרך ארוכה על מנת להשתפר, אבל ואבל גדול, אתה יצאת בהצהרתך הראשונה באמירה גורפת ולא ראויה על ציבור שלם.

מכאן ועד להעלב בשמם של כל פ"ר במשרד הפנים ועובדי השירות הציבורי במדינת ישראל נראה לי קצת הזוי..תמוה ואפילו יותר ציני מההערה שלי באשכול הקודם.

אתה טוען שאני נעלב בשמם של כל... וגו' ? לא אני עסקתי בהכללות ובדיוק עם זה יש לי בעיה, עניין של הגינות יסודית.
אתה אולי לא יודע את זה (אבל למה אתה חושב שאתה מכיר את כל מי שעוסק בתחום במשה"פ?) אבל יש שם עובדים נאמנים לציבור אותו הוא משרת ואני יכול להתחייב בפניך שיש כאלה שממש "נשכבים על הגדר" כדי לספק לאזרח שירות, על חשבון זמנם הפרטי, על חשבון מרצם, על חשבון ממונם ובריאותם. אין לי כוונה לפרט מעבר לזה בשל צנעת הפרט אבל אתה דורך פה בשדה מוקשים ובכל אופן הכללה מעליבה כמו אותה ראשונה אליה התייחסתי אינה במקומה.

ביקורת, כן. ועוד איך. רק שתהיה הגונה. אל תשכח שזה לא פורום פרטי שלך ושלי.

כמו שנועם אמר:

צריך לקחת את הדברים בפורפורציה הנכונה, זה כמו שתאמר שכל חברי הכנסת אוכלי חינם, או כל קציני צה"ל עובדים מ8 עד 5.

סה"כ ההתעקשות שלי היא על הפרופורציה הזו בדיוק.

רטרואקטיבית - חתימה טובה לכולם.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

פקידי רישוי

על ידי emergency » 12 אוקטובר 2008, 08:24

חס וחלילה אם הובן מדברי שאני מתלונן על פקידי הרישוי, אני בין האחרונים שיתלונן על היחס והשירות שאני מקבל מהם, ההתרעמות שלי היא על המערכת ולא על הפקידים שמבצעים עבודתם נאמנה!!! על היחס מפקידי הרישוי שאני עובד מולם אני יכול רק להודות ולשבח!!! אני מתכוון לזה במלוא הרצינות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 12 אוקטובר 2008, 12:36

אז כיצד ממירים מהחזקה לנשיאה אחרי 10 שנים של רישיון? האם צריך להוכיח קיום עילה או לר לבקש המרה?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

רישיון

על ידי emergency » 12 אוקטובר 2008, 14:38

קודם כל צריך לראות שלא מאבדים את הרישיון, הבנתי שיש דרך להמיר מאחזקה לנשיאה על ידי הוכחת ביקורים מסודרים תקופתיים במטווח ואני חושב שלאחר המרה כזאת אין יותר משמעות לעילה המקורית (כי העילה שלך משתנה עכשיו לרישיון מעל 10 שנים), ויתקנו אותי אם אני טועה מדריכי הירי הפעילים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: לא בודקים

על ידי selavi » 12 אוקטובר 2008, 22:07

emergency כתב:המערכת אוטומטית (לא פקידי הרישוי הספציפיים) מעבירה את הרישיון לאחזקה בלבד.

ואז עלי לגשת למשרד הפנים עם ההוכחה שהעילה עדיין בתוקף?

מעניין....האם זה מה שעושים אלפי מתנחלים שברשותם רשיון נשק מעל 10 שנים בשל מקום מגורים. אחרי 10 שנים הם צריכים להוכיח שהם עדיין תושבי בית אל???
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval » 14 אוקטובר 2008, 20:57

שני הרשיונות שלי הגיעו עם אחזקה. לאחר החידוש הלכתי למשרד הפנים הפקיד בדק במחשב שהרשיונות בני יותר מ-10 שנים, מלאתי טופס בקשה חדש במקום והרשיונות הומרו מידית לנשיאה.
עדיין לא הגיע חידוש שני מאז לכן לא יודע איך יגיע אבל העילה כרגע היא - "אחר"
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 15 אוקטובר 2008, 11:00

yuval כתב:שני הרשיונות שלי הגיעו עם אחזקה. לאחר החידוש הלכתי למשרד הפנים הפקיד בדק במחשב שהרשיונות בני יותר מ-10 שנים, מלאתי טופס בקשה חדש במקום והרשיונות הומרו מידית לנשיאה.
עדיין לא הגיע חידוש שני מאז לכן לא יודע איך יגיע אבל העילה כרגע היא - "אחר"

אחר ?

אחר !

למה לכל הרוחות אתה תמיד צריך להיות יוצא דופן ?

:wink:
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

שונה

על ידי emergency » 15 אוקטובר 2008, 15:16

8) הכי טוב להיות שונה
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי alon_ev » 17 אוקטובר 2008, 15:22

מצטער להמשיך את השרשור הזה שמרגיש כבר קצת טחון אבל יש לי שאלה עניינית...
בואו נאמר שאחרי אותן 10 שנים ושינוי הרישיון לכזה עם עילה של מעל 10 שנים מגיע אדם ומבקש להחליף את הנשק שלו בחדש, האם נכון שהוא מתחיל את כל המעגל מחדש וצריך להוכיח שוב את העילה (המקורית, מקום מגורים או כל עילה אחרת) לצורך הבקשה לנשק חדש??
ממה שאני זוכר הרשיון הוא לכלי הנשק עצמו ולא לאדם הנושא אותו (זה שצריך לעבור שוב את אותן בדיקות לאישור כשירותו להחזיק בנשק) אבל רציתי לוודא או אולי לקוות שיש מישהו עם קצת שכל בקודקוד במשרד ההוא. אני כמובן שואל מתוך הפעלת הגיון בריא שהרי לעיתים יבקש אדם להחליף נשק משיקולי בטיחות או התאמה לדרישותיו ואז הדבר צריך להיות אפילו אינטרס של משרד הפנים אבל מי אנחנו שנבקש למצוא הגיון, נסתרות הן דרכי משרד הפנים....
להמשך השאלה, אם התשובה שלילית והמבקש אינו צריך להוכיח עילה (מה שאני מאמין שבטח כבר נפסל אבל שווה לשאול למקרה שלא) והוא יכול להשאר עם עילה של "מעל 10 שנים", האם הוא יכול להחליף קליבר?
אל תעצבן שבעה אנשים אם יש לך רק שישה כדורים במחסנית..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 17 אוקטובר 2008, 16:03

זה נכון שהרשיון הוא לאקדח, אך הזכאות לרשיון - היא לאדם.
לפני כשנה החלפתי אקדח. פקידת הרישון בת"א אמרה שכיוון שהרשיון שלי יותר מ-10 שנים - אין צורך בכלום וביצעה לי את כל הניירת במקום.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי baraks78 » 18 אוקטובר 2008, 08:39

spy כתב:זה נכון שהרשיון הוא לאקדח, אך הזכאות לרשיון - היא לאדם.
לפני כשנה החלפתי אקדח. פקידת הרישון בת"א אמרה שכיוון שהרשיון שלי יותר מ-10 שנים - אין צורך בכלום וביצעה לי את כל הניירת במקום.

כלומר - אחרי 10 שנים אין יותר צורך בעמידה בתבחין בגינו ניתן הרשיון מלכתחילה ?
(תושב ישוב זכאי יכול לעבור לת"א ?, בעל עסק ליהלומים יכול להפוך את החנות לסנדלריה ? :wink: )
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 18 אוקטובר 2008, 09:07

baraks78 כתב:
spy כתב:זה נכון שהרשיון הוא לאקדח, אך הזכאות לרשיון - היא לאדם.

כלומר - אחרי 10 שנים אין יותר צורך בעמידה בתבחין בגינו ניתן הרשיון מלכתחילה ?
(תושב ישוב זכאי יכול לעבור לת"א ?, בעל עסק ליהלומים יכול להפוך את החנות לסנדלריה ? :wink: )

ומעניין אם זה תופס לגבי כל התבחינים המקוריים - האם גם משא"ז, האם גם ירי מעשי?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד