מגן ברקים
מגן ברקים
לאחר סופת הברקים של הלילה האחרון החלטתי שכדאי להתקין מגן ברקים בכמה שקעים בבית (אין לי צורך ב-UPSÒ).
שקע ראשון - המקרר.
שקע שני - מחשב+רסיבר+LCD (מחוברים ע"י מפצל).
עכשיו נשאלת השאלה - מכל מליוני הדגמים שקיימים בשוק בכל טווחי המחירים (30 עד 300 ש"ח), מה מומלץ ?
שקע ראשון - המקרר.
שקע שני - מחשב+רסיבר+LCD (מחוברים ע"י מפצל).
עכשיו נשאלת השאלה - מכל מליוני הדגמים שקיימים בשוק בכל טווחי המחירים (30 עד 300 ש"ח), מה מומלץ ?
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
תגובה
שלום baraks78,
לפני כשנה קניתי 2 מגיני ברקים אחד למכונת הכביסה ואחד למחשב+מסך LCD.
שניהם של חברת GPT. במהלך שנה שעברה היו מס' מכות של ברקים וניתוקי חשמל בשכונה בה אני מתגורר. שמעתי על מס' אנשים שציוד אלטרוני ניזוק במהלך הסופות אבל למזלי אצלי לא נפגע דבר(איזה עין פתחתי על עצמי).
אני לא יכול להגיד ש GPT הכי טובים אבל סביר להניח גם שלא אדע אלא אם כן יקרה נזק והמגינים לא יעבדו.
המלצתי תקנה חברה מוכרת וידועה בעלת שם. שני המגינים מגיעים עם אחריות של שנתיים או שלוש. שניהם בעלי חיווי נוריות.
עלו לי באזור 85-110 ש"ח לאחד
בהצלחה
לפני כשנה קניתי 2 מגיני ברקים אחד למכונת הכביסה ואחד למחשב+מסך LCD.
שניהם של חברת GPT. במהלך שנה שעברה היו מס' מכות של ברקים וניתוקי חשמל בשכונה בה אני מתגורר. שמעתי על מס' אנשים שציוד אלטרוני ניזוק במהלך הסופות אבל למזלי אצלי לא נפגע דבר(איזה עין פתחתי על עצמי).
אני לא יכול להגיד ש GPT הכי טובים אבל סביר להניח גם שלא אדע אלא אם כן יקרה נזק והמגינים לא יעבדו.
המלצתי תקנה חברה מוכרת וידועה בעלת שם. שני המגינים מגיעים עם אחריות של שנתיים או שלוש. שניהם בעלי חיווי נוריות.
עלו לי באזור 85-110 ש"ח לאחד
בהצלחה
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
ברק.
אצלי התקנתי מגן קפיצות מתח על כל פאזה וכל אפס ישירות בלוח החשמל.
ההתקנים מגיעים בתצורה של מאמ"ת ויושבים על פס המאמתים. והתקין לי אותם חבר שאינו מתפרנס מהם...
על פי מה ששמעתי, כל הסינים הנמכרים כ"מגיני ברקים", לא בדיוק עומדים בהבטחתם.
המלצתי שתתייעץ עם בעל מקצוע שאינו עוסק במכירות והתקנות....
בהצלחה
יונה
ההתקנים מגיעים בתצורה של מאמ"ת ויושבים על פס המאמתים. והתקין לי אותם חבר שאינו מתפרנס מהם...
בהצלחה
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
יונה כתב:ברק.
בהצלחה
יונה
תודה יונה אבל היות ומדובר בדירה שכורה אז אין לי כוונה להתחיל להוסיף רכיבים הארון החשמל.
אני מחפש המלצות על דגמים של מגיני מתח וכיוב' בעלי תו תקן שיש לאנשים נסיון עימם.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
- סליקאי כסף
יונה כתב:ברק.
בהצלחה
יונה
אפשר קצת יותר מידע?
של איזו חברה?
מס' קטלוגי?
תודה
- סליקאי זהב
- משתמש חסום
hk765 כתב:יונה כתב:ברק.
בהצלחה
יונה
אפשר קצת יותר מידע?
של איזו חברה?
זה מה שמותקן.
הסיבה ל4 יחידות כי יש אצלי 2 פאזות.
יונה
מס' קטלוגי?
תודה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
ברקים היא תופעה מסוכנת וממזרית. הברקים מנצלים הרבה מאד תופעות טבע בשביל לגרום לנזק סביבתי - הקמת לוכד ברקים בבניין מגורים היא פרוצדורה מורכבת מאד - לא הייתי ממליץ על הקמת לוכד ברקים באופן פרטי מכיוון שהוא עלול למשוך פגיעות ברקים לבניין שלך (ולא לעמודי המתח הגבוה של חברת החשמל)
בכל מקרה, לוכד ברקים הוא לא תחליף למגן ברקים. מגן ברקים אמור להגן על המכשירים החשמליים כתוצאה מקפיצות מתח שנגרמות על קווי המתח כתוצאה מברקים באזור הגאוגרפי הקרוב.
פגיעת ברק ישירה בבית (גם עם לוכד ברקים איכותי) לא תשאיר הרבה מכשירי חשמל תקינים. גם מגן ברקים הוא רק משפר את הסיכויים שלך.
רוב מגיני הברקים מבוססים על רכיב מקבילי שמכונה "Spark Gap". הרכיב מבוסס על גז שהופך לפלזמה בנוכחות מתח גבוה (של ברק) ומזרים את זרמי הברק (המשניים, זרם ישיר יאדה לך חלק מהקיר ממילא) להארקה של הבניין.
כל המכשירים שיש בשוק הם סה"כ באיכות טובה, ואין צורך לרכוש את היקרים דווקא. (כן כדאי להתרחק מדברים זולים מדי - יכול להיות שמדובר סתם בחיקוי)
מה שחשוב זה לבדוק שבבית יש הארקה תקינה ורצוי לחבר את המכשיר קרוב ביותר לארון החשמל או בעדיפות שניה לקיר (ולא אחרי כבל מאריך) הסיבה היא שככל שהמסלול של ההארקה ארוך יותר, הזרם המשני של הברק זורם יותר דרך המכשיר החשמלי ולא דרך מנגנון ההגנה.
כמו כן, הזרימה דרך החוטים (מעבר לתופעת ההשראות) עלול להגיע יותר בקלות לרכיבים אחרים בבית.
להערכתי, מכשיר שעולה באזור ה-100 שקל ושל חברה מוכרת יעשה את העבודה. צריך תמיד לזכור שמדובר בהגנה סטטיסטית (עכשיו אתה מוגן מפגיעות ברק ב- 100 מטר הקרובים לביתך במקום 10 מטר לפני כן, לדוגמא...)
הייתי ממליץ להתקין מגינים בארון החשמל (אולי בשיתוף עם בעל הבית? זה לא אמור לעלות הרבה) - זה הבדל ששווה יותר מההבדל ביו המכשירים השונים בשוק.
בהצלחה... מאז שהתחלתי להתעסק בתחום הברקים, אני לא מתקלח בזמן סופות
בכל מקרה, לוכד ברקים הוא לא תחליף למגן ברקים. מגן ברקים אמור להגן על המכשירים החשמליים כתוצאה מקפיצות מתח שנגרמות על קווי המתח כתוצאה מברקים באזור הגאוגרפי הקרוב.
פגיעת ברק ישירה בבית (גם עם לוכד ברקים איכותי) לא תשאיר הרבה מכשירי חשמל תקינים. גם מגן ברקים הוא רק משפר את הסיכויים שלך.
רוב מגיני הברקים מבוססים על רכיב מקבילי שמכונה "Spark Gap". הרכיב מבוסס על גז שהופך לפלזמה בנוכחות מתח גבוה (של ברק) ומזרים את זרמי הברק (המשניים, זרם ישיר יאדה לך חלק מהקיר ממילא) להארקה של הבניין.
כל המכשירים שיש בשוק הם סה"כ באיכות טובה, ואין צורך לרכוש את היקרים דווקא. (כן כדאי להתרחק מדברים זולים מדי - יכול להיות שמדובר סתם בחיקוי)
מה שחשוב זה לבדוק שבבית יש הארקה תקינה ורצוי לחבר את המכשיר קרוב ביותר לארון החשמל או בעדיפות שניה לקיר (ולא אחרי כבל מאריך) הסיבה היא שככל שהמסלול של ההארקה ארוך יותר, הזרם המשני של הברק זורם יותר דרך המכשיר החשמלי ולא דרך מנגנון ההגנה.
כמו כן, הזרימה דרך החוטים (מעבר לתופעת ההשראות) עלול להגיע יותר בקלות לרכיבים אחרים בבית.
להערכתי, מכשיר שעולה באזור ה-100 שקל ושל חברה מוכרת יעשה את העבודה. צריך תמיד לזכור שמדובר בהגנה סטטיסטית (עכשיו אתה מוגן מפגיעות ברק ב- 100 מטר הקרובים לביתך במקום 10 מטר לפני כן, לדוגמא...)
הייתי ממליץ להתקין מגינים בארון החשמל (אולי בשיתוף עם בעל הבית? זה לא אמור לעלות הרבה) - זה הבדל ששווה יותר מההבדל ביו המכשירים השונים בשוק.
בהצלחה... מאז שהתחלתי להתעסק בתחום הברקים, אני לא מתקלח בזמן סופות

- סליקאי כסף
אריאל סיכם את רוב הנושא
מגיני ברק (שחברת החשמל ממליצה מאד שתתקין) נותנים הגנה סבירה על קווי המתח.
קוי תקשורת לעומת זאת (בזק) נותרים ללא מענה, שכן הקפסולות מגיבות ממתחים של 90 וולט ומעלה ויש לספק גנה משנית לרמה של עד 12 ולט בעזרת דיודות זנר.
אגב, הקפסולות הינן רכיב מתכלה ואחרי סופות ברקים רצוי להחליף את אלו שהשחירו
והקטע הכי מעניין, חברת החשמל תפצה על כל נזק שנגרם כתוצאה של פגיעת ברק בקווי המתח,
הם ינסו להתחמק אבל כבר הייתה פסיקה לרעתם ויש להצטייד בחשבוניות על תיקון או החלפה של הציוד שנפגע.
מגיני ברק (שחברת החשמל ממליצה מאד שתתקין) נותנים הגנה סבירה על קווי המתח.
קוי תקשורת לעומת זאת (בזק) נותרים ללא מענה, שכן הקפסולות מגיבות ממתחים של 90 וולט ומעלה ויש לספק גנה משנית לרמה של עד 12 ולט בעזרת דיודות זנר.
אגב, הקפסולות הינן רכיב מתכלה ואחרי סופות ברקים רצוי להחליף את אלו שהשחירו

והקטע הכי מעניין, חברת החשמל תפצה על כל נזק שנגרם כתוצאה של פגיעת ברק בקווי המתח,
הם ינסו להתחמק אבל כבר הייתה פסיקה לרעתם ויש להצטייד בחשבוניות על תיקון או החלפה של הציוד שנפגע.
מדריך / נשק
- מדריך ירי
הגנת ברקים:
1. לקווי מתח 220V מוצרים של efi מסידרת TITAN לדוגמה 65DR230 הרכיב אינו מתכלה פותח בישראל ומיוצר בארה"ב
2. לקוי תקשורת יש פתרון אחר של
http://www.bravobravo.com/productframes ... meset.html
את שתי החברות מיצגת בישראל חברת א.ד.א מנתניה - לא יודע עם הם מוכרים ליחידים אבל שווה ברור.
הבהרה:
אני לא עובד שם ולא קשור אליהם מסחרית בעבר לקוח שלי רכש מהם מוצרים.
1. לקווי מתח 220V מוצרים של efi מסידרת TITAN לדוגמה 65DR230 הרכיב אינו מתכלה פותח בישראל ומיוצר בארה"ב
2. לקוי תקשורת יש פתרון אחר של
http://www.bravobravo.com/productframes ... meset.html
את שתי החברות מיצגת בישראל חברת א.ד.א מנתניה - לא יודע עם הם מוכרים ליחידים אבל שווה ברור.
הבהרה:
אני לא עובד שם ולא קשור אליהם מסחרית בעבר לקוח שלי רכש מהם מוצרים.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
בזמנו עבדתי בחברה שנקראת גירית הנדסת תקשורת, היא ממוקמת באזור תעשיה נתניה, בזמנו הם היו הספקים הראשיים של בזק בכל הקשור להגנות הברקים ע"ג קווי טלפוניה ותקשורת.
חיפוש קצר ברשת ותמצא אותם, לדעתי הם שייכים היום לאלקו התק"ש.
חיפוש קצר ברשת ותמצא אותם, לדעתי הם שייכים היום לאלקו התק"ש.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד