עזרה בבחירת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חברים ,אין צורך לצטט כל דבר פעמים .
זה סתם מעריך את האשכול שלא לצורך.
ירוני ידידי "רענון" האקדח אינו דבר פסול ורבים וטובים חוטאים בכך .
החלפה לא מעידה בהכרך על בחירה ראשונית לא טובה אלה יכולה להיות תולדה של נסיבות שונות .
למשל שינוי התנאים מבחינת עיסוק /מגורים/יעוד עיקרי של הכלי התקדמות הטכנולוגיה
אוו סתם קפריזה אישית .
זה סתם מעריך את האשכול שלא לצורך.
ירוני ידידי "רענון" האקדח אינו דבר פסול ורבים וטובים חוטאים בכך .
החלפה לא מעידה בהכרך על בחירה ראשונית לא טובה אלה יכולה להיות תולדה של נסיבות שונות .
למשל שינוי התנאים מבחינת עיסוק /מגורים/יעוד עיקרי של הכלי התקדמות הטכנולוגיה
אוו סתם קפריזה אישית .
מפנה אותך לאשכול ששורשר לפני חודשיים בו מובן שהחלפת אקדח אינה בהכרח אידיאלית... -
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... %E9%E2+228
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... %E9%E2+228
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

ראשית, אף אחד לא סוטר, אני מקווה... אפשר לומר שהעולה מן האמור שם הוא שאקדח שמתאים ליורה [ומצבו טוב וכו' ושאר דברים שלא קשורים באופן ישיר לכאן] מדוע להחליפו?
(1) אם האקדח מתאים ליורה, והותאם עפ"י האמור לעיל ועונה על רוב התנאים/כולם, ומצבו טוב [או יותר], מדוע להכנס לתהליך חדש של התאמה, אימון, החלפה וכו'?
(2) יותר מכך - הרי הרי אלו הדברים שנכתבו ככותרת לכל התהליך - רוכשים אקדח שעונה על רוב/כל התנאים דווקא מפני שזו קניה יחידה או לאורך שנים ר-ב-ו-ת, או במלים אחרות, שלא על מנת לרענן.
(3) מישהו יודע מה זה cz rami?
(1) אם האקדח מתאים ליורה, והותאם עפ"י האמור לעיל ועונה על רוב התנאים/כולם, ומצבו טוב [או יותר], מדוע להכנס לתהליך חדש של התאמה, אימון, החלפה וכו'?
(2) יותר מכך - הרי הרי אלו הדברים שנכתבו ככותרת לכל התהליך - רוכשים אקדח שעונה על רוב/כל התנאים דווקא מפני שזו קניה יחידה או לאורך שנים ר-ב-ו-ת, או במלים אחרות, שלא על מנת לרענן.
(3) מישהו יודע מה זה cz rami?
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

- סליקאי זהב

ירוני- הבעיה מתחילה מכך שלעולם לא תמצא התאמה מושלמתותמיד הבחירה היא על סמך פשרה בין דרישות סוטרות .
יתרה מזאת כמו שאמרתי גם הדרישות יכולות להשתנות עם הזמן בצורה דרסטית .
לדוגמה :חבר שלי סיים קורס קצינים והוצב ליחידה בקו קדמי הבחור הלך בחן ובחר לבסוף
בגולק 17 ככלי האידאלי מבחינתו (עם 3 מחסניות שכולם עים "+2 ") וזאת היתה בחירה נהדרת
לאדם שהסלקה לא מענינת אותו מכיוון שהכלי נישא בנרתיק חיצוני על מדים ומצד שני עלול להזדקק לכמות תחמושת גדולה במקרא של התקלות .
לאחר מספר שנים הבחור השתחרר מקבע (בדרגת סרן שאיפשרה לו לשמור על הרשיון) ופנה
למגזר הפרטי שם היום הוא מחזיק משרה ניהולית שמחיבת חולצה מכופתרת בתוך המכנס
+נשיאת נשק באופן גלוי לא באה בחשבון .
מין הסתם הבחור ישקול בשלב כזה אוו אחר החלפה של הכלי.
עוד דוגמא -אני רכשתי את הFN שלי ועד היום אני מרוצה מהרכישה 95% מהזמן
למה 95% ?
כי בשער הזמן אני נדרש להתלבש בצורה שלא מאפשרת לי לשאת את הנשק על המותן בצורה
מוסלקת ואז אוו שאני מאחסן אותו בתיק שזאת פשרה פחות טובה מבחינת זמינות הנשק
ומכביד על התיק בצורה משמעותית אוו שאני מסליק עלי ברטה 0.22 עם כדורי STINGER.
שזה פיתרון לא הכי טוב מבחינת כושר עצירה (שלא לדבר על זה שלא כל אחד יכול לעשות אפילו את זה).
אז כן מידי פעם אני מתלבט בשאלה האים לא כדאי להחליף את הכלי במשהוא יותר קומפקטי .
יתרה מזאת בזמן שעברתי קורס ירי מעשי פתאום נדרשתי להתחיל לירות מ"מצב 1 "(כדור בקנה נשק נצור).
ואז גיליתי שהנצרה מאד קטנה וקשה לתפעול ,דבר שמעולם לא הפריעה לי בחי היום יום שאני נושא את הנשק ללא כדור בקנה .
אז הפיתרון שלי היה לרכוש אקדח אחר שמתאים יותר לירי מעשי בדמות בול M-5 (ומה שקרא איתו זה סיפור ארוך).
כמובן שגם התקדמות טכנולוגית ושינוי בזמינות של כלי כזה אוו אחר יכול להביא להחלפה של הכלי
בכלי אחר שנותן מענה טוב יותר לסה"כ הצרכים ....
לגבי CZ RAMI הכי טוב מראה ענים
יתרה מזאת כמו שאמרתי גם הדרישות יכולות להשתנות עם הזמן בצורה דרסטית .
לדוגמה :חבר שלי סיים קורס קצינים והוצב ליחידה בקו קדמי הבחור הלך בחן ובחר לבסוף
בגולק 17 ככלי האידאלי מבחינתו (עם 3 מחסניות שכולם עים "+2 ") וזאת היתה בחירה נהדרת
לאדם שהסלקה לא מענינת אותו מכיוון שהכלי נישא בנרתיק חיצוני על מדים ומצד שני עלול להזדקק לכמות תחמושת גדולה במקרא של התקלות .
לאחר מספר שנים הבחור השתחרר מקבע (בדרגת סרן שאיפשרה לו לשמור על הרשיון) ופנה
למגזר הפרטי שם היום הוא מחזיק משרה ניהולית שמחיבת חולצה מכופתרת בתוך המכנס
+נשיאת נשק באופן גלוי לא באה בחשבון .
מין הסתם הבחור ישקול בשלב כזה אוו אחר החלפה של הכלי.
עוד דוגמא -אני רכשתי את הFN שלי ועד היום אני מרוצה מהרכישה 95% מהזמן
למה 95% ?
כי בשער הזמן אני נדרש להתלבש בצורה שלא מאפשרת לי לשאת את הנשק על המותן בצורה
מוסלקת ואז אוו שאני מאחסן אותו בתיק שזאת פשרה פחות טובה מבחינת זמינות הנשק
ומכביד על התיק בצורה משמעותית אוו שאני מסליק עלי ברטה 0.22 עם כדורי STINGER.
שזה פיתרון לא הכי טוב מבחינת כושר עצירה (שלא לדבר על זה שלא כל אחד יכול לעשות אפילו את זה).
אז כן מידי פעם אני מתלבט בשאלה האים לא כדאי להחליף את הכלי במשהוא יותר קומפקטי .
יתרה מזאת בזמן שעברתי קורס ירי מעשי פתאום נדרשתי להתחיל לירות מ"מצב 1 "(כדור בקנה נשק נצור).
ואז גיליתי שהנצרה מאד קטנה וקשה לתפעול ,דבר שמעולם לא הפריעה לי בחי היום יום שאני נושא את הנשק ללא כדור בקנה .
אז הפיתרון שלי היה לרכוש אקדח אחר שמתאים יותר לירי מעשי בדמות בול M-5 (ומה שקרא איתו זה סיפור ארוך).
כמובן שגם התקדמות טכנולוגית ושינוי בזמינות של כלי כזה אוו אחר יכול להביא להחלפה של הכלי
בכלי אחר שנותן מענה טוב יותר לסה"כ הצרכים ....
לגבי CZ RAMI הכי טוב מראה ענים
ה-RAMI, קטן מאוד, יותר מה-26.
עדיף תמיד להסתכל באתר של צ'כיה ולא בארה"ב, כי לא כל הדגמים משווקים שם :
http://www.czub.cz/
*מאיר רוט ייבואן של CZ, אם תרצה להסתכל, אתה המוזמן לעבור אצלו.
למה תע"ש לא ייצרו בזמנו SUB COMPACT? ככה! רוצה תשובה יותר רצינית? אין. כמו שדביר אמר : אל תשווה בין תע"ש ל-CZ. קרובי משפחה, אבל לא מאותו בית. בכל אופן, יריחו כבר לא שייך לתע"ש אלא ל IWI.
הנושא נדון כבר עשרות פעמים, אנחנו חיים במדינה שהמבחר בה מצומצם בגלל כל מיני גורמים שונים ומשונים. צריך לבחור בין מה שיש בשוק(אותו הדבר לגבי תחמושת).
להחזיק שני כלים? שני רישיונות. לעמוד בתבחינים. אלטרנטיבה נוספת, להחזיק צינה+קנה נוספים שקוטרם שונה, אך כמובן ששניהם חייבים להיות מותאמים לגוף הנשק. גם צינה/קנה נוספים חייבים להיות מצוייניים ברישיון.
עדיף תמיד להסתכל באתר של צ'כיה ולא בארה"ב, כי לא כל הדגמים משווקים שם :
http://www.czub.cz/
*מאיר רוט ייבואן של CZ, אם תרצה להסתכל, אתה המוזמן לעבור אצלו.
למה תע"ש לא ייצרו בזמנו SUB COMPACT? ככה! רוצה תשובה יותר רצינית? אין. כמו שדביר אמר : אל תשווה בין תע"ש ל-CZ. קרובי משפחה, אבל לא מאותו בית. בכל אופן, יריחו כבר לא שייך לתע"ש אלא ל IWI.
הנושא נדון כבר עשרות פעמים, אנחנו חיים במדינה שהמבחר בה מצומצם בגלל כל מיני גורמים שונים ומשונים. צריך לבחור בין מה שיש בשוק(אותו הדבר לגבי תחמושת).
להחזיק שני כלים? שני רישיונות. לעמוד בתבחינים. אלטרנטיבה נוספת, להחזיק צינה+קנה נוספים שקוטרם שונה, אך כמובן ששניהם חייבים להיות מותאמים לגוף הנשק. גם צינה/קנה נוספים חייבים להיות מצוייניים ברישיון.
SPS - מתקרב לשלמות...
קודם כל, תודה רבה לכולם על העזרה ותשומת הלב!
אמנם ציפיתי שיהיו כמה שיעזרו אבל לא ידעתי עד כמה יש כאן נכונות לעזור. סחתיין..
תכל'ס - כמה חברים כתבו שכדאי לי להתנסות במטווח, והאמת היא שכתבתי את ההודעה שלי אחרי שביקרתי במטווח והתנסיתי במעט כלים (כמו שציינתי) אבל למעשה יצאתי קצת יותר מבולבל ממה שנכנסתי. [וכאן אני מתחבר מאוד למ שכתב amirm שבמטווח יש גם לחצים מסחרים וצריך להחליט לבד אח"כ..]
ולהמשך הדיון - מעבר לכל השיקולים שכתבתי ומה שהוסיפו יש לי בראש דגם או שנים "שבא לי עליהם" (עניין של הרגשה ופחות של נתונים אמפריים), עד כמה לדעתם זה שיקול רציני?
שאלה נוספת לגבי אקדחי ה-subcompact - עד כמה העניין של רתע מוגבר הוא חסרון לאדם כמוני שאינו שרירי במיוחד אך מצד שני יש בכוונתי לבצע אימונים מדי פעם על-מנת להתמקצע יותר? [במילים אחרות - עד כה זה דבר שאימונים מספר יוכלו לפתור?]
בנוסף, עד כמה זה קשה מבחינת בירוקרטיה וכדו' להחליף אקדח?
שוב, תודה.
יצחק.
אמנם ציפיתי שיהיו כמה שיעזרו אבל לא ידעתי עד כמה יש כאן נכונות לעזור. סחתיין..
תכל'ס - כמה חברים כתבו שכדאי לי להתנסות במטווח, והאמת היא שכתבתי את ההודעה שלי אחרי שביקרתי במטווח והתנסיתי במעט כלים (כמו שציינתי) אבל למעשה יצאתי קצת יותר מבולבל ממה שנכנסתי. [וכאן אני מתחבר מאוד למ שכתב amirm שבמטווח יש גם לחצים מסחרים וצריך להחליט לבד אח"כ..]
ולהמשך הדיון - מעבר לכל השיקולים שכתבתי ומה שהוסיפו יש לי בראש דגם או שנים "שבא לי עליהם" (עניין של הרגשה ופחות של נתונים אמפריים), עד כמה לדעתם זה שיקול רציני?
שאלה נוספת לגבי אקדחי ה-subcompact - עד כמה העניין של רתע מוגבר הוא חסרון לאדם כמוני שאינו שרירי במיוחד אך מצד שני יש בכוונתי לבצע אימונים מדי פעם על-מנת להתמקצע יותר? [במילים אחרות - עד כה זה דבר שאימונים מספר יוכלו לפתור?]
בנוסף, עד כמה זה קשה מבחינת בירוקרטיה וכדו' להחליף אקדח?
שוב, תודה.
יצחק.
- סליקאי ארד

אם יש אקדח ב"בא לך עליו" - זה בהחלט שיקול. בסופו של דבר, אקדח נמצא איתך 7/24, אז כדאי שתהיה ביניכם כימיה. כמובן, גם השיקולים ה"מעשיים" חשובים לא פחות.
לגבי רתע מוגבר באקדחי subcompact - שמע, אני גם לא ממש שרירי. היה לי גלוק 26. לא הרגשתי הבדל ממשי ביחס לגלוק 19 שהיה לי לפניו. מה שכן, התאמנתי לא מעט. אפילו הרבה, יחסית לנושא נשק "ממצוע". אבל היום אני מתאמן עוד יותר, והלוואי ויכולתי להתאמן עוד יותר (אבל כאן נכנסת כבר מגבלת זמן/כסף). אין דבר שאימון לא יכול לפתור, כמובן כשהאימון רציני עם מדריך שבא ללמד ולא "להעביר".
לגבי החלפת אקדח - זה מאוד תלוי. לי יש רשיון בתבחין "לפני 96", אני מחזיק אותו יותר מ-10 שנים (כמובן...), אז אני לא צריך להוכיח עילה כל פעם. אז בפעם האחרונה כשהחלפתי אקדח כל העניין הביורוקרתי לקח 20 דקות במשרד הפנים. אבל שמעתי גם סיפורים אחרים, נעימים הרבה פחות. כנראה שממש כל מקרה לגופו.
לגבי רתע מוגבר באקדחי subcompact - שמע, אני גם לא ממש שרירי. היה לי גלוק 26. לא הרגשתי הבדל ממשי ביחס לגלוק 19 שהיה לי לפניו. מה שכן, התאמנתי לא מעט. אפילו הרבה, יחסית לנושא נשק "ממצוע". אבל היום אני מתאמן עוד יותר, והלוואי ויכולתי להתאמן עוד יותר (אבל כאן נכנסת כבר מגבלת זמן/כסף). אין דבר שאימון לא יכול לפתור, כמובן כשהאימון רציני עם מדריך שבא ללמד ולא "להעביר".
לגבי החלפת אקדח - זה מאוד תלוי. לי יש רשיון בתבחין "לפני 96", אני מחזיק אותו יותר מ-10 שנים (כמובן...), אז אני לא צריך להוכיח עילה כל פעם. אז בפעם האחרונה כשהחלפתי אקדח כל העניין הביורוקרתי לקח 20 דקות במשרד הפנים. אבל שמעתי גם סיפורים אחרים, נעימים הרבה פחות. כנראה שממש כל מקרה לגופו.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד