השתלמות משרד הפנים - למדריכי ירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
השתלמות משרד הפנים - למדריכי ירי
מתארגנת קבוצה של מדריכי ירי לעבור את ההשתלמות לפי דרישות משרד הפנים.
ההדרכה תהיה בימי שלישי אחה"צ (17:00 - 21:00) ובימי שישי (08:00 - 14:00)
המדריך הבכיר שמעביר את ההשתלמות הוא אורן שם-טוב.
מחיר ההשתלמות ופרטים נוספים, אנא לפרטי.
מספר המקומות מוגבל ל 12, אז אנא הרשמו בהקדם.
ההדרכה תהיה בימי שלישי אחה"צ (17:00 - 21:00) ובימי שישי (08:00 - 14:00)
המדריך הבכיר שמעביר את ההשתלמות הוא אורן שם-טוב.
מחיר ההשתלמות ופרטים נוספים, אנא לפרטי.
מספר המקומות מוגבל ל 12, אז אנא הרשמו בהקדם.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

שלום יואב!!
בהשתלמות האחרונה דיברו על כך רק בערך....בלי פרטים ( רק שחייבים 6 ימים בפיקוח בכיר )!
מה מטרת ההשתלמות, מדוע חייבים כולם באופן גורף, מה החומר הנלמד ומה קריטריונים לציון עובר??
את המטרה להקשות, הבנתי, את השאר לא
תודה.....
צורי.
בהשתלמות האחרונה דיברו על כך רק בערך....בלי פרטים ( רק שחייבים 6 ימים בפיקוח בכיר )!
מה מטרת ההשתלמות, מדוע חייבים כולם באופן גורף, מה החומר הנלמד ומה קריטריונים לציון עובר??
את המטרה להקשות, הבנתי, את השאר לא
תודה.....
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
הי צורי.
אם היית בהשתלמות האחרונה, ושמעת את ההרצאה של אורן שם-טוב, בוודאי הבנת את מה שהוכיח שם (לפי מערכי השיעור שהציג).
עד כמה שאני הבנתי (אני מדריך ירי לא גאון), השתלמות הולכת לסגור לנו את כל החורים החסרים בהדרכה, כגון: בנית מערכי שיעור ומצגות, הבנת הקושי בהדרכת מבוגרים מול צעירים, צורת העברת חומר לכיתה וכו'.
יש גם חלק די מכובד במטווח עצמו, ושם אני לא סגור על מה מעבירים.
לפרטים נוספים דבר איתי בפרטי.
אם היית בהשתלמות האחרונה, ושמעת את ההרצאה של אורן שם-טוב, בוודאי הבנת את מה שהוכיח שם (לפי מערכי השיעור שהציג).
עד כמה שאני הבנתי (אני מדריך ירי לא גאון), השתלמות הולכת לסגור לנו את כל החורים החסרים בהדרכה, כגון: בנית מערכי שיעור ומצגות, הבנת הקושי בהדרכת מבוגרים מול צעירים, צורת העברת חומר לכיתה וכו'.
לפרטים נוספים דבר איתי בפרטי.
יואב,
- תרמתי למען הסליק

יואב, יש לזכור כי רמת ההדרכה והחומר הכלול במסגרת המצויינות בהדרכה יכול להתאים למעט מאוד מהמדריכים בפועל משום מסגרות ההדרכה בהן הם מתפקדים.
OVER SHOOT מוגזם.
יתרה מזאת אני מוצא שמשרד הפנים נקטו בדרך של הפרזה פרועה בכך שהם מוציאים לשוק החופשי את ההשלמה\השתלמות הנדרשת לצורך חידוש רשיון קיים.
כל העסק הזה נוגע לדעתי בצעד בלתי חוקי ונראה לי לא תקין לכל הפחות.
משה"פ לא הוציא או הציג תוכנית מסודרת לחומר הדרוש בפני המדריכים אליהם היא מיועדת.
משה"פ מפנה את המדריכים לביצוע ההשתלמות ע"י גופים פרטיים חיצוניים.
בקיצור.. אומרים למדריכי הירי בארץ "תמצאו מי מוכן להעביר לכם את הקורס מבין המדריכים הבכירים שברשימות משרד הפנים, תשלמו ככה וכהה כמו שאומרים לכם (תשברו את הראש ואת מסגרת העו"ש בקיצור) או שתוותרו על ההסמכה כמדריכי ירי.
אני צריך להמשיך ?
OVER SHOOT מוגזם.
יתרה מזאת אני מוצא שמשרד הפנים נקטו בדרך של הפרזה פרועה בכך שהם מוציאים לשוק החופשי את ההשלמה\השתלמות הנדרשת לצורך חידוש רשיון קיים.
כל העסק הזה נוגע לדעתי בצעד בלתי חוקי ונראה לי לא תקין לכל הפחות.
משה"פ לא הוציא או הציג תוכנית מסודרת לחומר הדרוש בפני המדריכים אליהם היא מיועדת.
משה"פ מפנה את המדריכים לביצוע ההשתלמות ע"י גופים פרטיים חיצוניים.
בקיצור.. אומרים למדריכי הירי בארץ "תמצאו מי מוכן להעביר לכם את הקורס מבין המדריכים הבכירים שברשימות משרד הפנים, תשלמו ככה וכהה כמו שאומרים לכם (תשברו את הראש ואת מסגרת העו"ש בקיצור) או שתוותרו על ההסמכה כמדריכי ירי.
אני צריך להמשיך ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
צודק הצעדן!
לא ייתכן שבנושא כל כך טעון (תרתי משמע), משרד הפנים ינער מעליו את האחריות.
קורסי החידוש, הריענונים והדרכת השומרים או רוכשי הנשק חייבים להיות אחידים לחלוטין.
ההגיון מחייב שמערכי השיעור והבחינות יוכנו על ידי אנשי משרד הפנים.
כל הנושא של אחריות מקצועית (כלומר הסיכון של מדריך ירי, למצוא עצמו על דוכן נאשמים בגלל שאדם אותו הוא הדריך שנתיים קודם לכן פלט כדור והרג מישהו), מחייב את המערכת לספק לנו כלים אחידים.
ההתחמקות של המשרד בכל הקשור להכנת מערכי שיעור, בחינות, מערך הדרכת הוראות פתיחה באש ומערך בדיקה אחידה של רמת השפה העברית אצל מאבטחים, מעידה על חוסר רצון / יכולת להתמודד עם הדרישות שלהם עצמם.
בשיטה הקיימת, מדריך ירי צריך להיות גם:
בוחן שפה (יש בכלל מקצוע כזה?).
מומחה להדרכת הוראות פתיחה באש (משפטן מדופלם?).
מומחה להכנת מערכי שיעור וכתיבת בחינות (כלומ ר בוגר סמינר למורים).
נכון, כשמישהו מאיתנו יעמוד על דוכן הנאשמים, עורך הדין שלו יחשוף מייד את ערוותה המדולדלת של המערכת אך זה יקרה רק אחרי שאותו מדריך ימשכן את בייתו על מנת לממן את אותו עורך דין.
-----------------------------------------------------
לו היינו קצת פחות שטופי אגו ודאווין, קצת יותר מאוחדים, ועם (סליחה על הביטוי) בעלי בייצים קצת יותר גדולות, היינו מתאחדים ופונים לרמות הממונות בדרישה להפסיק את הפארסה הזו.
------------------------------------------------------
ואגב, המערכת מאפשרת (כבייכול) לכל מדריך וותיק להפוך למדריך בכיר. בפועל, מדובר במרוץ משוכות שמעטים (אם בכלל) יכולים לעבור.
מעניין אותי לדעת כמה מבין בעלי התואר הנחשק עברו (או מסוגלים לעבור) את המשוכות הללו.
לא ייתכן שבנושא כל כך טעון (תרתי משמע), משרד הפנים ינער מעליו את האחריות.
קורסי החידוש, הריענונים והדרכת השומרים או רוכשי הנשק חייבים להיות אחידים לחלוטין.
ההגיון מחייב שמערכי השיעור והבחינות יוכנו על ידי אנשי משרד הפנים.
כל הנושא של אחריות מקצועית (כלומר הסיכון של מדריך ירי, למצוא עצמו על דוכן נאשמים בגלל שאדם אותו הוא הדריך שנתיים קודם לכן פלט כדור והרג מישהו), מחייב את המערכת לספק לנו כלים אחידים.
ההתחמקות של המשרד בכל הקשור להכנת מערכי שיעור, בחינות, מערך הדרכת הוראות פתיחה באש ומערך בדיקה אחידה של רמת השפה העברית אצל מאבטחים, מעידה על חוסר רצון / יכולת להתמודד עם הדרישות שלהם עצמם.
בשיטה הקיימת, מדריך ירי צריך להיות גם:
בוחן שפה (יש בכלל מקצוע כזה?).
מומחה להדרכת הוראות פתיחה באש (משפטן מדופלם?).
מומחה להכנת מערכי שיעור וכתיבת בחינות (כלומ ר בוגר סמינר למורים).
נכון, כשמישהו מאיתנו יעמוד על דוכן הנאשמים, עורך הדין שלו יחשוף מייד את ערוותה המדולדלת של המערכת אך זה יקרה רק אחרי שאותו מדריך ימשכן את בייתו על מנת לממן את אותו עורך דין.
-----------------------------------------------------
לו היינו קצת פחות שטופי אגו ודאווין, קצת יותר מאוחדים, ועם (סליחה על הביטוי) בעלי בייצים קצת יותר גדולות, היינו מתאחדים ופונים לרמות הממונות בדרישה להפסיק את הפארסה הזו.
------------------------------------------------------
ואגב, המערכת מאפשרת (כבייכול) לכל מדריך וותיק להפוך למדריך בכיר. בפועל, מדובר במרוץ משוכות שמעטים (אם בכלל) יכולים לעבור.
מעניין אותי לדעת כמה מבין בעלי התואר הנחשק עברו (או מסוגלים לעבור) את המשוכות הללו.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
"משום מה", יש הנחיות שמועברות בכנסי ההדרכה אך לא ניתן לקבלן בכתב.
בכל מקרה, מדובר בהנחיה שהועברה לכל המדריכים בקורסים האחרונים.
שאלות שנשאלו שם על ידי מדריכי ירי שבבעלותם מטווחים (כגון: מדוע שאכניס למטווח שלי מדריך מעסק מתחרה או מדוע שאעזוב את המטווח ואלך לעבור הדרכה אצל המתחרה?) נותרו ללא מענה.
גם שאלת התעריף נשארה באוויר ללא תשובה.
ואגב, בוגרי קורס עזרה ראשונה של 44 שעות שעברו ריענון 6 שעות נדרשו (בע"פ כמובן) לעבור ריענון של 22 שעות בטענה שהרענון שעברו איננו מספק...
---------------------------
איך אומר התחקירן ההוא?
מקומם? מקומם מאד!
בכל מקרה, מדובר בהנחיה שהועברה לכל המדריכים בקורסים האחרונים.
שאלות שנשאלו שם על ידי מדריכי ירי שבבעלותם מטווחים (כגון: מדוע שאכניס למטווח שלי מדריך מעסק מתחרה או מדוע שאעזוב את המטווח ואלך לעבור הדרכה אצל המתחרה?) נותרו ללא מענה.
גם שאלת התעריף נשארה באוויר ללא תשובה.
ואגב, בוגרי קורס עזרה ראשונה של 44 שעות שעברו ריענון 6 שעות נדרשו (בע"פ כמובן) לעבור ריענון של 22 שעות בטענה שהרענון שעברו איננו מספק...
---------------------------
איך אומר התחקירן ההוא?
מקומם? מקומם מאד!
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
Webart כתב:א. האם קיימת הוראה כתובה ומפורשת בדבר השתלמות זאת והתכנים הנדרשים בה, או שרס"ן שמועתי מכתיב אותה?
מתוך חוברת הדרכה למדריכי ירי שחולקה ביום העיון האחרון (חידוש רישיונות מדריכי ירי)
עמוד 11 - ציטוט :
" רענון מקצועי 9 ימים במתקן הכשרה (שלושה ימים בשנה) :
הדרכה טובה הכוללת :תפיסת התפקיד.
הגדרת מטרות וניסוחן בהדרכה.
עקרונות ותיאוריות בלמידה.
מבנה יחידת לימוד.
ארגון וכתיבת מערך שיעור.
הדרכה וטכניקות מסירה.
סוגי כלי ירייההכרה ובדיקת תקינות.
ביצוע ירי (אקדח תופי ואקדח מטען, תמ"ק עוזי / פתוח וסגור, נשק ארוך טווח, קרבין, M-16 , גליל).
בטיחות בנשק ובמטווחהכנת כלי הירייה והמטווח לביצוע אימון בנשק (יבש,רטוב,יום,לילה)
הוראות בטיחות בשימוש בנשק בשגרה,באימון יבשורטוב ובתרגילי תנועה.
התנהגות לא בטיחותית האדם כגורם סיכון עקרי - טעויות נפוצות.תרגול מעשי - סימולציה של בעיות בטיחות בניהול אימון והתערבות המדריך לפתרון.
מבדק ובוחן ידע עיוני ומעשי במתקן ההכשרה.
רענון מקצועי ובוחן ידע יבוצעו במהלך שלושת השנים הבאות במתקן הכשה על ידי מדריך ירי מורשה להדריך בקורסים והשתלמויות, ויהווה אחד התנאים לחידוש הרישיון בפעם הבאה.
האימון מחייב המצאות תעודת מגיש עזרה ראשונה בתוקף בידי כל חניך.
בהמשך לדבריו של השרקן :
לתווך הזה אמור כל מדריך ירי המורשה להדרכות בקורסים והשתלמויות ליצוק את התוכן שלו. כל אחד מה שהוא מכיר, כל אחד מה שהוא יודע... יש טובים יותר ויש טובים פחות.
בהודעה המקורית של משרד הפנים צויינו 9 ימי הדרכה, בפועל לאחר התערבות ק. קליעה ארצי ירד ל 6 ימים.
היוזמה מבורכת, יש להעלות את רמת יכולת ההדרכה ולהגדיל את בסיס הידע של המדריכים, אבל
השאלה איך מתבצע בפועל מבלי לחגוג על גבם של המדריכים (ההשתלמות לא בחינם כמובן וזו הזדמנות להרוויח שקל או עשרים)
השאלה (בנושא התכון והפיקוח, כמו גם העלויות) הופנתה למשרד הפנים ונותרה בחלל האוויר של בית המלון בו הועברה ההשתלמות ... למוצא התשובה הישר מובטח תקליט וכובע.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
ואלו שכן עוסקים בדבר למחייתם... גם כאן ישנו חלק גדול המעביר כל היום "אימוני משרד הפנים", וממש אינו זקוק לחלק נכבד מהנושאים שצויינו.
שלא לדבר על הזלזול המוחלט בידע הנרכש במהלך השנים, והצפייה כי גם מדריך העוסק בהדרכה יומיומית במשך 20 שנה, אמור להשתלם בכל שנה, מהיום ועד עולם, על אותם הנושאים בהם הוא עובד ומדריך.
מעניין מאוד האם אפשר להמציא משהו מקביל בתחום אחר, נגיד:
- בחינה חוזרת, בלשכת עורכי הדין, לכל עו"ד באשר הוא, ללא קשר לוותק ולכך שכבר עשר שנים הוא מכהן כשופט בבית המשפט העליון.
- טסט ומבחן תאוריה, לנהג אוטובוס שזה מקצועו כבר 25 שנה... בכל 3 שנים מחדש.
- אולי יש לדרוש מכל מרצה בכל מוסד אקדמי להבחן על החומר אותו הוא מלמד, אולי אפילו להגיש עבודת דוקטורט חדשה כל 3 שנים (הרי ידוע הדבר שהעולם מתחדש וכל יום ממציאים מחדש את הגלגל).
האם כעת ה"מדיניות המצמצמת" היא גם על תעודות ההדרכה למינהן? הרי אין דרך קלה מלגרום לאנשים לוותר על תעודתם בגלל עלויות אחזקה היסטריות.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
כן, אתה צודק.
הנושא הועלה מיידית בעת הצגתו ונאמר לנציג משרד הפנים האמון על הנושא (יוסי מנשה) כי מדובר בגזל לאור יום על גבם של מדריכי הירי.
מר מנשה אומר כי ישנם לפי רישומי משרד הפנים 1470 מדריכי ירי רשומים בעלי רישיון תקף. לדבריו, לא כולם חייבים לעסוק בתחום, לא כולם חייבים להמשיך ולהחזיק ברישיון.
לדבריו, אם אדם אינו עובד במקצוע, שומה עליו להחזיר את הרישיון ולא להחזיקו, ממש כמו רישיון הנשק. (שהרי נאמר כי ייעוד ההחזקה יתבטל ויגרור ביטול הרישיון למי שאינו אוחז בייעוד נשיאה)
"יש צורך לדלל את מספר המדריכים, אין צורך בכל כך הרבה מדריכים"...
יש כל מיני דרכים לכנות את שנאמר, בשלב זה עדיף לשתוק ולשמור על הפה, לא מכובד לענות.
שיטת המאפיה האיטלקית / מקומית מכה שנית -
"מויש'ה, אתה רוצה לחדש את רישיון (לשעבר תעודת) מדריך הירי שלך ? תבוא אצלי, תיתן חצי יום של הקשבה לנושאים שחוזרים על עצמם פעם ב 3 שנים, תראה לי תעודת מע"ר 44, תחתום לי כאן ושם ותשלם 170 ש"ח על החצי יום, 150 ש"ח לאגרה ועוד 200 עד 500 ש"ח לרענון תעודת המע"R שלך.
ואחרי זה תלך אצל ההוא עם השערות על המצח מעל העיניים ותשלם לו כמה שירצה והוא ייתן לך אישור להמשיך לעבוד. מהיום דבר איתו, לא איתי...
ובעברית - מישהו הסתכל ימינה ושמאלה וקרא את תנאי השוק מחדש :
לא יהיה הרבה כסף מלקיים קורסי מדריכים ומפקחים, אז בוא נעשה ככה :
1. נכתוב חומר הדרכה מפורט. למשרד הפנים נעביר רק ראשי פרקים.
2. נציע להכליל את החומר כחובה על כלל העוסקים בתחום לצורך חידוש הרישיון. הרי העלאת הרמה הינה מטרה נדרשת, מתבקשת ואצילה. נתחיל עם המפקחים והמדריכים, הם חייבים רישיון לעבודה וחלקם אפילו חיים עליה.
3. נעשה אותו דבר גם לבעלי רישיון מיוחד בחברות השמירה והיישובים הראויים, משרדי הממשלה וכל מי שמחזיק רישיון מיוחד למחסן נשק. (סוחרים, אתם הבאים בתור, כמו גם מנהלי המטווחים)
ככה, נעשה כסף מכל מי שירצה להיות בתחום הזה. הרי במשרד הפנים מוכנים לקבל כמעט כל הצעה שתקשה על העוסקים בתחום לעסוק בו...
חוץ מעורכי דין, האם גם רופא מתבקש לעמוד במבחן על מנת לחדש רישיונות ? האם מחזיק רישיון נהיגה (מעל גיל מסויים נדרש לבדיקות רופא וחידוש תכוף) נדרש לאותם התנאים?
בתיקון מס' 15 לחוק כלי הירייה נכתב באופן מבזה ומשפיל כי יש להגביר את הפיקוח על מדריכי הירי ועל מנת לבצע זאת יש להחיל רישיון במקום תעודה ולקבוע תנאים מתנאים שונים לחידוש, כמו גם להכניס סעיף המפאשר בכל עת נתונה לשנות, להוסיף ולגרוע מהסמכויות, ומהדרישות להמשך העבודה ...
הנושא הועלה מיידית בעת הצגתו ונאמר לנציג משרד הפנים האמון על הנושא (יוסי מנשה) כי מדובר בגזל לאור יום על גבם של מדריכי הירי.
מר מנשה אומר כי ישנם לפי רישומי משרד הפנים 1470 מדריכי ירי רשומים בעלי רישיון תקף. לדבריו, לא כולם חייבים לעסוק בתחום, לא כולם חייבים להמשיך ולהחזיק ברישיון.
לדבריו, אם אדם אינו עובד במקצוע, שומה עליו להחזיר את הרישיון ולא להחזיקו, ממש כמו רישיון הנשק. (שהרי נאמר כי ייעוד ההחזקה יתבטל ויגרור ביטול הרישיון למי שאינו אוחז בייעוד נשיאה)
"יש צורך לדלל את מספר המדריכים, אין צורך בכל כך הרבה מדריכים"...
יש כל מיני דרכים לכנות את שנאמר, בשלב זה עדיף לשתוק ולשמור על הפה, לא מכובד לענות.
שיטת המאפיה האיטלקית / מקומית מכה שנית -
"מויש'ה, אתה רוצה לחדש את רישיון (לשעבר תעודת) מדריך הירי שלך ? תבוא אצלי, תיתן חצי יום של הקשבה לנושאים שחוזרים על עצמם פעם ב 3 שנים, תראה לי תעודת מע"ר 44, תחתום לי כאן ושם ותשלם 170 ש"ח על החצי יום, 150 ש"ח לאגרה ועוד 200 עד 500 ש"ח לרענון תעודת המע"R שלך.
ואחרי זה תלך אצל ההוא עם השערות על המצח מעל העיניים ותשלם לו כמה שירצה והוא ייתן לך אישור להמשיך לעבוד. מהיום דבר איתו, לא איתי...
ובעברית - מישהו הסתכל ימינה ושמאלה וקרא את תנאי השוק מחדש :
לא יהיה הרבה כסף מלקיים קורסי מדריכים ומפקחים, אז בוא נעשה ככה :
1. נכתוב חומר הדרכה מפורט. למשרד הפנים נעביר רק ראשי פרקים.
2. נציע להכליל את החומר כחובה על כלל העוסקים בתחום לצורך חידוש הרישיון. הרי העלאת הרמה הינה מטרה נדרשת, מתבקשת ואצילה. נתחיל עם המפקחים והמדריכים, הם חייבים רישיון לעבודה וחלקם אפילו חיים עליה.
3. נעשה אותו דבר גם לבעלי רישיון מיוחד בחברות השמירה והיישובים הראויים, משרדי הממשלה וכל מי שמחזיק רישיון מיוחד למחסן נשק. (סוחרים, אתם הבאים בתור, כמו גם מנהלי המטווחים)
ככה, נעשה כסף מכל מי שירצה להיות בתחום הזה. הרי במשרד הפנים מוכנים לקבל כמעט כל הצעה שתקשה על העוסקים בתחום לעסוק בו...
חוץ מעורכי דין, האם גם רופא מתבקש לעמוד במבחן על מנת לחדש רישיונות ? האם מחזיק רישיון נהיגה (מעל גיל מסויים נדרש לבדיקות רופא וחידוש תכוף) נדרש לאותם התנאים?
בתיקון מס' 15 לחוק כלי הירייה נכתב באופן מבזה ומשפיל כי יש להגביר את הפיקוח על מדריכי הירי ועל מנת לבצע זאת יש להחיל רישיון במקום תעודה ולקבוע תנאים מתנאים שונים לחידוש, כמו גם להכניס סעיף המפאשר בכל עת נתונה לשנות, להוסיף ולגרוע מהסמכויות, ומהדרישות להמשך העבודה ...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
yoav30 כתב:הי צורי.
שלום יואב!!
בהחלט שמעתי את אורן שם-טוב וכל מילה שלו חקוקה בסלע. אבל אינני מבין את ההוראה הגורפת לגבי כלל המדריכים. שיעשו את ההשתלמות אלה שלא עברו קורס מדריכים מסודר, אלה שלא פעילים....אבל באופן גורף????
זה פשוט אבסורד שמדריך העבר קורס מסודר, עובד ופעיל במקצוע והוסמך על ידי מדריך בכיר, לחזור לרענון מחדש כל שנה. אם יש ספקות לגבי רמתו של פלוני אלמוני, הרי צריך לבדוק מי נתן רישיון ועל סמך מה!!
או קיי, אורן תותח, אין ויקוח.......אבל יש "בכירים" שלא היתי נכנס בשערי המטווח שלהם...ישנו גוף שמפקח על רמתם המקצועית?? גם להם יש השתלמויות של משרד הפנים?
וישנם מדריכים רגילים, ללא פוזות ותארים שיכולים לעשות ב"ס לכמה בכירים. אז מה קודם?? הביצה או התרנגולת???
רוצה דוגמא?? בישוב בו אני מתגורר, התקבל לעבודה לפני כשנה מנהל יחידת ביטחון חדש, בחור רציני, בוגר 890', סוף הדרך של בחור!!
לפני חצי שנה עבר קורס מפקחים בהצלחה, מופיע ברשימת המפקחים, אבל כאשר ביקשתי ממנו בעת חידוש רגיל לעביר, הוראות בטיחות במטווח רטוב...הבחור כאילו לא היה בקורס מפקחים.
יואב ידידי!! הרבה חורים סגרתי בחיים...אחרון ב - BLUE HOLE !! אבל מדינה שמסמיכה מדריכים להכשיר תחום מסוים ואחר מטילה ספק בהכשרתם ורמתם.....זאת בושה!
צורי.[/b]
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
צורי,
א. כאשר אני שולח לך הודעה בפרטי, מן הראוי לה להשאר בינינו. אם הייתי רוצה לשתף אותה לכולם הייתי עושה כן.
ב. אין לי מושג מה אתה רוצה. אם אתה מעריך את אורן שם-טוב כמדריך, וחושב שהוא יכול להעביר לך את ההשתלמות בצורה טובה, מה אכפת לך ממדריכי ירי בכירים אחרים? תרשם אצלו וזהו.
לא רוצה לעבור את ההשתלמות, אל תעבור. רוצה לעבור אבל אצל מדריך בכיר אחר, בבקשה.
אבל כיום, לטוב ולרע אלו ההנחיות של משרד הפנים.
אני חושב באופן אישי שהשתלמות כזו יכולה רק להועיל, וגם אם אין לי את הכסף לעבור אותה כעת, ומי שמכיר אותי יכול להעיד על יכולותיי כמדריך, אני עדיין מתכונן לעבור את ההשתלמות, ולו מכיוון שאני מאמין בה ובנחיצות שלה. (וכן, גם בגלל שמשרד הפנים מחייב).
קטונתי מלבקר את מה שמשרד הפנים החליט.
רבותיי ציבור המדריכים, מי שרוצה לעבור את ההשתלמות, מוזמן לעבור אצל כל אחד ממדריכי הירי הבכירים. מי שלא רוצה, לא חייב (ולא יהיה לו רשיון מדריך). יש לכם דרך אחרת, בבקשה.
אבל לקטר בלי שום פעולה אחרת = בזבוז מילים.
מישהו מכל המקטרים חשב לרגע שאולי ההדרכה באמת נחוצה לכלל המדריכים?
אולי מי שכתב את ההשתלמות באמת יודע מה הוא מדבר, ורמת מדריכי הירי באמת כזו נמוכה?
מי שרמתו גבוהה, יצליח בקורס, מי שרמתו נמוכה יפיק מהקורס ידע נוסף ובכך ישדרג את עצמו, ומי שלא רוצה, לא צריך.
א. כאשר אני שולח לך הודעה בפרטי, מן הראוי לה להשאר בינינו. אם הייתי רוצה לשתף אותה לכולם הייתי עושה כן.
ב. אין לי מושג מה אתה רוצה. אם אתה מעריך את אורן שם-טוב כמדריך, וחושב שהוא יכול להעביר לך את ההשתלמות בצורה טובה, מה אכפת לך ממדריכי ירי בכירים אחרים? תרשם אצלו וזהו.
לא רוצה לעבור את ההשתלמות, אל תעבור. רוצה לעבור אבל אצל מדריך בכיר אחר, בבקשה.
אבל כיום, לטוב ולרע אלו ההנחיות של משרד הפנים.
אני חושב באופן אישי שהשתלמות כזו יכולה רק להועיל, וגם אם אין לי את הכסף לעבור אותה כעת, ומי שמכיר אותי יכול להעיד על יכולותיי כמדריך, אני עדיין מתכונן לעבור את ההשתלמות, ולו מכיוון שאני מאמין בה ובנחיצות שלה. (וכן, גם בגלל שמשרד הפנים מחייב).
קטונתי מלבקר את מה שמשרד הפנים החליט.
רבותיי ציבור המדריכים, מי שרוצה לעבור את ההשתלמות, מוזמן לעבור אצל כל אחד ממדריכי הירי הבכירים. מי שלא רוצה, לא חייב (ולא יהיה לו רשיון מדריך). יש לכם דרך אחרת, בבקשה.
אבל לקטר בלי שום פעולה אחרת = בזבוז מילים.
מישהו מכל המקטרים חשב לרגע שאולי ההדרכה באמת נחוצה לכלל המדריכים?
אולי מי שכתב את ההשתלמות באמת יודע מה הוא מדבר, ורמת מדריכי הירי באמת כזו נמוכה?
מי שרמתו גבוהה, יצליח בקורס, מי שרמתו נמוכה יפיק מהקורס ידע נוסף ובכך ישדרג את עצמו, ומי שלא רוצה, לא צריך.
יואב,
- תרמתי למען הסליק

ריענון מדריכים
חברים שלום,
המגמה בשנים האחרונות היא להגביל ולהתעלל בציבור אוחזי הנשק ובמדריכי היירי בפרט.
אין מנוס אלא לגרור אותם ,את הפקידים ממשרד הפנים לבג"צ.
שיעלו לדוכן ושם ייפרטו את משנתם הסדורה והמייעלת.
הגיע הזמן שנפסיק עם תרבות האומללות והקורבנות.
אל לנו לשכוח כי מתשלומי מס ההכנסה שלנו משולם שכר הפקידים.הם אמורים לתת לנו שרות.
בפועל כל אחד לעצמו,אנו מתחננים ועושים שמינייות באוויר בכדי לקבל רשיון לרובה אוויר.
אתם מבינים-רובה אוויר מחורבן.(סליחה על ניבול הפה)
אז אני מעלה תרומה על סך500 ש"ח לטובת תביעת משרד הפנים בבג"צ.
המגמה בשנים האחרונות היא להגביל ולהתעלל בציבור אוחזי הנשק ובמדריכי היירי בפרט.
אין מנוס אלא לגרור אותם ,את הפקידים ממשרד הפנים לבג"צ.
שיעלו לדוכן ושם ייפרטו את משנתם הסדורה והמייעלת.
הגיע הזמן שנפסיק עם תרבות האומללות והקורבנות.
אל לנו לשכוח כי מתשלומי מס ההכנסה שלנו משולם שכר הפקידים.הם אמורים לתת לנו שרות.
בפועל כל אחד לעצמו,אנו מתחננים ועושים שמינייות באוויר בכדי לקבל רשיון לרובה אוויר.
אתם מבינים-רובה אוויר מחורבן.(סליחה על ניבול הפה)
אז אני מעלה תרומה על סך500 ש"ח לטובת תביעת משרד הפנים בבג"צ.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד